On the Pontoon

 

De zomer is begonnen en de temepratuur stijgt deze week ook naar tropische waarde en daarom is hierbij RTV Krimpenerwaard  deze week uitgeroepen tot “ De Week van de Zomerhits”.

 Ook in dit programma “Countrymusic Round-Up”  een aantal fraaie zomerhits zoals “Little Big Town” met hun topper “Pontoon” en Kenny Chesney samen met Mindy Smith met de song “Better Boat”, maar is het ook tijd voor een drietal fraaie ballades door Vince Gill, waaronder ‘When I Call Your Name’ en ‘Look at Us’.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass en daarvoor gaan we nog even terug naar  vorig jaar en het zo succesvolle Rotterdam Bluegrass Festival met op de voorlaatste en laatste dag nog een optreden van de ‘Hackensaw Boys’ hier met ‘muziek van hun album ‘A Fireproof House of Sunshine’.

Vervolgens gaan we naar Portland Oregon voor Caleb Klauder met een drietal songs van z’n tweede solo-album ‘Dangerous Me’s and Poisonous You’s’.

Halverwege ook nog even een melding in de agenda van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we nog even terug naar het Rottredam Bluegrass festival met de nederlandse groep ‘The Pedro Delgados’ uit Amsterdam met een song van hun album ““Sing High Sing Low”.

Vervolgens gaan we naar Den Bosch voor Hein Augustijn met een lied van z’n album “Brabomundo”.

 Dan gaan we naar Nashville alvast in zomer-kleding voor “Little Big Town” met hun zomerhit “Pontoon” en treden Kenny Chesney samen met Mindy Smith met de song “Better Boat” op als uitsmijters van het programma.

 We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “You Act Like My Friend” ,Factory Blues”en “Pass Unloving Eyes” door de “Hackensaw Boys”.

Deze songs staan op hun EP- album “A Fireproof House of Sunshine”, dat op 21 juni vorig jaar werd gepresenteerd door Free Dirt Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de “Hackensaw Boys” hier met de song “Factory Blues” rechtstreeks vanuit Mesa CO tegenover het gastvrije Blink Coffee Company.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Hackensaw Boys zijn niet onbekend in Nederland, ze treden hier regelmatig op en hebben ook nog meegewerkt aan het album “Sing High Sing Low  “ van de Amsterdamse groep “The Pedro Delgados” en zij traden vorig jaar ook op tijdens het Rotterdam Bluegrass Festval, dat op 21 t/m 23 juni werd gehouden op het Pijnackerplein te Rotterdam Nrd.

Op de zaterdag traden ze solo op en zondagavond ook nog eens samen met de Amsterdamse groep “The Pedro Delgados”, die u verderop in het programma nog kunt horen.

De Hackensaw Boys hebben inmiddels zo’n 12 albums uit, waarbij hun voorlaatste een “live” optreden in Kinderdijk, met als titel “For the Love of a Friend” bestaande uit twee CD’s en in 2013 uitgebracht door Home Grown Distribution.

De groep bestaat thans uit David Sickmen op gitaar, Beau Dodson percussie, Chris Stevens op de bas, Caleb Powers op viool, banjo, mandoline, met zang .

Hun EP “A Fireproof House of Sunshine met vijf songs werd opgenomen in de studio van de co-producer Bob Evans (van de Dave Matthews Band) in Charlotteville met Dave Sickmen als producer.

Nog even terug naar Charlotteville voor een optreden van de Hackensaw Boys met de song “Ruby Pearl” in de studio van het radiostation WNRN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Portland Oregon voor Caleb Klauder en z’n “Country Band” hier met de songs “Can I Come Home with You”, “Hard Times” en “Whose Shoulder Will You Cry On”

Deze songs staan op z’n tweede solo album “Dangerous Me’s and Poisonous You’s” in 2007 uitgebracht door Padre Records.

Caleb hier op gitaar en mandolin met lead-zang, Ned Folkerth op drums, Stephen “Sammy” Lind op viool en gitaar, Betse Ellis op viool, Paul Brainard op electrische gitaar, pedalsteel, dobro Ralph Huntley en Lewi Longmire op piano, Jesse Emerson op de staande bas en allemaal zingen ze ook nog.

Caleb had ook al in dit tijd meer ijzers in het vuur o.a. met The Foghorn Stringband met Reeb Wilmms op gitaar met zang, Stephen “Sammy” Lind op viool en banjo, en Nadine Landry op de bas met zang.

Ook met deze samenstelling heeft Caleb Klauder tal van zeer fraaie albums uitgebracht, maar daarover een volgende keer meer.

Nu nog even terug naar Caleb Clauder met z’n “Country band” hier met de song “Hard Times”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar een drietal fraaie ballades van de door Vince Gill met om te beginnen “Nothing Like a Woman”, gevolgd door “” Look at Us” en “When I Call Your Name” door Vince Gill vokaal bijgestaan door Patty Loveless.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Ballads”, dat in 2013 werd uitgebracht door MCA Records.

U kunt hier nog even kijken enluisteren naar Vince Gill met de song “Look at Us” middels een fraaie slide-show met z’n vrouw Amy Grant.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Een album met de naam “Ballads” zegt al genoeg niet alleen over de inhoud, maar ook het feit dat het hier gaat om een verzamelalbum met tal van songs van vroegere albums van Vince Gill.

We begonnen de serie van Vince Gill met de song “Nothing Like a Woman”, die staat op z’n album “I Still Blieve in You”, dat in 1992 werd utgebracht door MCA Records.

Ook van dit album bereikten een aantal songs als single de top 10 van de countrymuziek overzichten in de jaren ‘90.

 “When I Call Your Name” is de titelsong van het debuutalbum bij MCA Records en dat was in 1989 met o.a. schitterend pianowerk van Barry Beckett.

In dit programma ook nog de song“Look at Us”, die staat op z’n album “Pocket Full of Gold” in 1991 uitgebracht door MCA Records ook weer met Barry Beckett evenals trouwens de beroemde Hargus “Pig” Robbins op piano, Herbert Pedersen op gitaar en Patty Loveless vokaal.

Vince Gill ongetwijfeld een zanger met de mooiste stem in de jaren ‘80 en ‘90 in de countrymuziek.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog even kijken en luisteren naar Vince Gill met de schitterende ballade “When I Call Your Name” in de video-clip bijgestaan door countryzangeres en schrijfster Matraca Berg.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda van countrymuziek evenementen in de regio met slechts één meer we een fraaie melding betreffende “The Steel Guitar Round-Up” met de Goudse countrygroep “Change of Key” met de “steelers” Guus Paat, Tom Ensink en Harm van Sleen op zondag, 5 jui a.s. in Theater Concordia te Haastrecht.

Dan nu snel door naar de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en gaan we nog even terug naar Rotterdam Bluegrass festival 2019 op de zondagavond met de Pedro Delgados en hun song “Girl of Mine”. Deze song is met z’n ruim 3 minuten één van de langste nummers en ook even een rustige adempauze op dit album.

Het album “Sing High Sing Low” op 22 april 2010 uitgebracht door Munich records.

The Pedro Delgados staan garant voor fikse bluegrass met banjo, mandoline, staande bas en wasbord. De band bestaat uit ex-leden van punk- psychobilly- en garagerockcombo’s als Human Alert, Asmodeus en Hi-Dramatic, dan weten we ook hoe die bluegrass gespeeld wordt: alsof de ratten eraan gevroten hebben en de politie achter ze aan zit. Kortom, dik feest bij deze Amsterdammers.

Ze krijgen op dit album trouwens ook nog muzikale ondersteuning door leden van de Hackensaw Boys en Arnold Lasseur van de Hillbilly Boogiemen.

Nog even terug in de tijd naar 2017 voor een optreden van de Pedro Delgados met de song “Rosie” in Checkpoint Charlie aan de Nassaukade te  Amsterdam

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Noord-Brabant voor “Meskes meej ‘n zachte g” door zanger/schrijver/gitarist Hein Augstijn hier met een song, die staat op z’n album “Brabomundo”, dat begin dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Jarenlang woonde Hein in Utrecht, waar hij ook werkt als  studieadviseur aan de universiteit in Utrecht. Maar z’n hart light toch in Brabant en mede daarom begon hij in 2007 met andere Brabanders de folkgroep Vandiekomsa. Folkliedjes in streektaal.

Startpunt was het nummer “Mèskes met een zachte g. Het nummer kwam vanzelf toen Augustijn op een avond met de bluesgevoel door een fietserstunneltje in Utrecht liep. Daar hoorde hij toevallig een telefoongesprek van een meisje dat in plat-Brabants haar dag doornam, waarschijnlijk met haar moeder. Terug, terug naar Brabant waar het leven goed is.

Op het in Brabants dialect gezongen album Brabomundo maakt Augustijn soepel klinkende, super relaxte muziek, waarop hij smeuïg Brabants combineert met muzikale uitstapjes naar reggae en ska en wellicht is dat ook een verwijzing naar de titel van het album.

Muzikaal wordt Hein bijgestaan door tal van muzikale vrienden onder wie Izak Boom op  piano en gitaar, Steph Byrne achtergrondzang, Marcel van Cuijk op ukelele, Robert Driessen op contra en –bas, drums en Wurlitzer, Eric en Roel Spanjers op orgel, Roeland Uijtdewilligen op cajon en percussie.

“Mèskes meej ’n zaachte g” daar zijn er gelukkig best wel veel van en hier nog eens toegezongen door  Hein Augustijn.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd naar onze uitsmijter “Little Big Town” hier met de song “Pontoon”, die staat op hun abum “Tornado”, dat op 11 september 2012 werd gepresenteerd door capitol Records..

In die periode stond dit nr. reeds als nr. 1 Country Billboard Top 30 Song echt iets voor deze warme zomer periode.

Deze song stond in September 2012 op de nr.1 plaats van de Billboard “Hot Country Songs”. Little Big Town ontving hiervoor in 2013 de Grammy Award “Best Country Duo/Group Performance” .

Tijd voor de lezer om ook nog eens te kijken en luisteren naar “Little Big Town” hier met hun song “Pontoon”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters Kenny Chesney met vokale steun door Mindy Smith met de song“Better Boat”, die staat op het album “Songs for the Saints”, dat in de zomer van 2018 is uitgebracht door Blue Chair Records/warner Music Nashville.

Een fraai album met een mooie zomerse afbeelding van een zeilvaartuig, dat voor de kust op een rustige zee voor anker ligt. Een typisch zomersvakantiekiekje, maar dan wel eentje vlak voor de tropische storm/orkaan Irma.

Op het 18e studio album met 11 songs wordt Kenny Chesney verder nog vokaal bijgestaan door Ziggy Marley en Jimmy Buffett bij de song “”Trying to Reason With Hurricane Season”, dat gelijk al aangeeft waar de inspiratie vandaan kwam.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter Kenny Chesney met de song “Better Boat”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst” Country Music Round-up ”  Datum: Juni 25 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Hackensaw Boys *** You Act Like My Friend   ***   A Fireproof House of Sunshine   ***   Free Dirt Records
 2. Hackensaw Boys *** Factory Blues   ***   A Fireproof House of Sunshine   ***   Free Dirt Records
 3. Hackensaw Boys *** Pass Unloving Eyes   ***   A Fireproof House of Sunshine   ***   Free Dirt Records
 1. Caleb Klauder *** Can I Come Home with You   ***   Dangerous Me’s and Poisonous You’s   ***   Padre
 2. Caleb Klauder *** Hard Times   ***   Dangerous Me’s and Poisonous You’s   ***   Padre
 3. Caleb Klauder *** Whose Shoulder Will You Cry On   ***   Dangerous Me’s and Poisonous You’s   ***   Padre
 1. Vince Gill *** Nothing Like a Woman   ***   Ballads   ***   MCA Records
 2. Vince Gill *** Look at Us   ***   Ballads   ***   MCA Records
 3. Vince Gill *** When I Call Your Name   ***   Ballads   ***   MCA Records
 1. Hein Augustijn *** Mèskes meej ’n zaachte g   ***   Brabomundo   ***   BIBS
 2. The Pedro Delgados *** Girl o’ Mine   ***   Sing High Sing Low   ***   Munich Records
 1. Little Big Town *** Pontoon   ***   Tornado   ***   Capitol Nashville
 2. Kenny Chesney ft. Mindy Smith *** Better Boat   ***   Songs for the Saints   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *