Sure Am Glad

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we naar Stephenville TX  voor de ‘Independent’ muzikale verhalenverteller Courtney Patton met een drietal songs van haar album “So This Is Life”, dat in 2015 in eigen beheer werd uitgebracht.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass en daarvoor gaan we wel terug in de tijd naar 1980 voor Curly Seckler & The Nashville Grass met muziek van het album “Take a Little Time” en vervolgens ook  Chris Roberts uit Nashville met een drietal songs van zijn album “Mountain Standard Time”, dat op 24 april j.l. werd uitgebracht.

Halverwege het programma geen agenda van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn natuurlijk nog steeds allemaal afgelast maar is het tijd voor Corné Louw uit Zuid-Afrika met  de titelsong van zijn debuutalbum “Date Night” gevolgd door Dick van Altena met een song van zijn album “Singer and Songs”.

Dan eindelijk toch nog Billy Don Burns met de song “You Lied Our Love Away” gevolgd door het trio Della Mae met “Waiting for You” en vervolgens is het dan ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma en daarvoor gaan we naar Ierland met John Molloy en de song “Head Over Heels”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Sugar Lee” door Curly Seckler & The Nashville Grass met de virtuoze Marty Stuart op mandoline en “What’s Good for You (Should Be Alright for Me)” met hier Johnny Cash als gastzanger.

Deze songs staan op het album “Take a Little Time”, dat oorspronkelijk in 1980 op vinyl werd uitgebracht door CMH Records en natuurlijk inmiddels helemaal grijsgedraaid. In mei 2018 heeft CMH de muziek van het vinylalbum gelukkig digitaal opgepoetst en op CD uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Curly Seckler & The Nashville Grass met de song “Sugar lee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Curly Seckler & The Nashville Grass bestond uit Curly Seckler op gitaar, mandoline en met zang, Marty Stuart op mandoline en gitaar met zang, Charlie Nixon op dobro, Clarence “Tater “ Tate op viool, Pete Corum op staande bas en Kenny Ingram op de banjo.

Aan dit album werkten zoals reeds gemeld Johnny Cash en ook nog “Cowboy” Jack Clement en Michael T. Coleman op gitaar mee.

Marty Stuart trad ook nog op als producer van dit fraaie bluegrass album en trouwde in 1983 met Cindy Cash, een dochter van Johnny Cash, om vervolges vijf jaar later weer te scheiden.

Even terug in de tijd van Marty Stuart. Op “Labor Day” 1972 werd hij opgenomen in het gezin van Lester en Gladys Flatt en ging deel uitmaken van de Nashville Grass als gitarist, waarmee hij door het land toerde en optrad. Lester zag er op toe, dat hij z’n schoolopleiding op een schriftelijke manier afrondde. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat Marty Stuart met veel plezier en dankbaarheid terugkijkt naar de beginjaren van z’n muzikale carriere met niet alleen de zorg van Lester en Gladys Flatt, maar ook de vriendschap van de overige bandleden uit die tijd zoals Roland White, Curly Seckler, Vic Jordan en Paul Warren. Lester Flatt overleed op 11 mei 1979 na een langdurige hartproblemen en zijn taak als leider van de Nashville Grass was al een tijd daarvoor op aandringen van Lester overgenomen door Curly Seckler tot z’n pensioen in 1994. Curly maakte al sedert 1949 deel uit van Lester Flatt en Earl Scruggs Foggy Mountain Boys en werd in 2004 door de IBMA opgenomen in de International Bluegrass Music Hall of Fame.

Nog even terug naar de samenwerking van Curly Seckler & The Nashville Grass met Johnny Cash hier met de song “What’s Good for You (Should Be Alright for Me).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens zanger/schrijver/gitarist Chris Roberts  met de songs Tracks and Trains” , “Put Me in Your Pocket” en “Less of Me”.

Deze songs staan op het album “Mountain Standard Time”, dat op vrijdag, 24 april j.l. officieel werd gepresenteerd door de Engelhardt Music Group in Nashville TN.

Christ Roberts wordt op dit album muzikaal o.a. bijgestaan door  Scott Vestal op banjo, Dennis Crouch op de bas, Cody Kilby op acoustic gitaar, Casey Campbell op mandoline , Tim Crouch op viool en Wes Hightower met achtergrond zang.

Chris Roberts, oorspronkelijk uit Montana en via New York en daar betrokken bij tal van Broadway Producties en ook actief met het trio “One Flew South” en daar door Larry Gatlin naar Nashville TN gehaald, is eigenlijk al een muziek industrie veteraan als zanger en schrijver, zowel in de studio als op het toneel.

Z’n debuut album “The Way West” werd in het najaar van 2015 in eigen beheer uitgebracht, een album, dat herinneringen oproept aan Paul Simons, Cat Stevens, Randy Newman en Mary Chapin Carpenter.

Z’n eerste single, dat in 2018 werd uitgebracht door Engelhardt Music Group, is een hernieuwde versie van Roger Millers “Boeing Boeing 707, waarbij Chris ook al werd bijgestaan door o.a. Scot Vestal op banjo,Dennis Crouch weer op de bas, Rob Ickes op de resonator-gitaar en Ronnie McCoury op de mandoline.

U kunt hier nog even luisteren naar Chris Roberts met de song “Less of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Stephenville Texas voor Courtney Patton hier met de songs “Killing Time”, “War of Art” en “Sure Am Glad”.

Deze songs staan op haar album “So This Is Life”, dat in 2015 in eigen beheer werd uitgebracht.

Patton is een Texaanse zangeres, die met haar tweede album echte country wilde brengen.

Volgens producer Drew Kennedy kon ze nooit genoeg country walsen op een album zetten en “Sure Am Glad”is daar één van.

Tijd om eens kennis te maken met Courtney Patton hier op de country-gospel tour met o.a. Jamie Lin Wilson,  Drew Kennedy, Ben Hester, Marty Durlam op staande bas en Jesse Fox met percussie en de song “Welcome Table”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Opvallend is verder die prachtige schrijfstijl van Patton. Ingehouden, zonder al te veel woorden te gebruiken, kan ze meesterlijk een sfeer neerzetten.

Ik had haar reeds aangekondigd als zangeres/schrijfster en daar zijn de 12 songs op dit album een fraai voorbeeld van.

Het titelnummer gaat over haar ouders, die na een huwelijk van ruim 35 jaar toch uit elkaar gaan. Courtney weet dat fantastisch, zonder te oordelen, neer te zetten.

“ Twelve Days” gaat over hoe ze haar haar echtgenote, Jason Eady (zelf ook een countryartiest), mist als hij op toernee is.

Muzikaal zijn de 12 nummers verder ook prima in orde, waarbij Courtney muzikaal wordt bijgestaan door Steve Bernal op Cello,  ,Gerald Boyd op akoestische en electrische gitaar ,Katie Rose Cox op viool, Geoff Queen op pedalsteel en gitaar,  Mark Patterson op drums en Jerry Abrams op staande en electrische bas.

Courtney Patton oorspronkelijk uit Granbury TX even ten zuidwesten van Fort Worth bracht in 2013 haar debuut album “Triggering the Flood” uit en twee jaar later dus dit album “So This Is Life”, terwijl zij daar tussendoor in 2014 trouwde met haar muzikaal partner, zanger/schrijver/gitarist Jason Eady. In het voorjaar van 2018 keerde ze weer terug in de studio na tal van optredens met bekende Texaanse artiesten als Cody Jinks, Derryl Dodd om het zeer fraaie album “What’s It to Fly Alone” in samenwerking met oa. de befaamde Lloyd Maines uit te brengen.

Maar dat is iets voor een volgende keer!

Als lezer eerst nog even luisteren naar Courtney Patton hier met de song “Sure Am Glad”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal gesproken halverwege het programma een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar die zijn in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus allemaal afgelast.

Natuurlijk is wel tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma, nou ja nederlandse inbreng? Een beetje Nederlandstalig, want we waren in de provincie West-Kaap in Zuid-Afrika voor zanger/schrijver en gitarist  Corné Louw  met de titelsong van z’n  debuut album “Date – Night”.

Corné Louw , woonachtig in Langebaan aan de kust van de provincie West Kaap in Zuid Afrika heeft album “Date Night” eind vorig jaar eigen beheer uitgebracht.

De meeste van de 13 songs van het album zijn in Zuid-Afrikaanse-nederlandse taal zoals ook “Grondpad”, “Ons Leef niet een keer”., “Die beste deel van my is jy” en “Maak of breek”.

Nog even terug naar de Zuidhoek voor Corné Louw hier met de titelsong van zijn album “Date-Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “You Tonight” door Dick van Altena hier met een song van z’n 31ste album “Singer and Songs”, dat in het najaar van 2017 werd uitgebracht met o.a. medewerking van Hilde Vos en de amerikaanse singer songwriter Billy Yates uit Nashville TN.

Een album met nieuwe, zelfgeschreven country-liedjes , waaronder natuurlijk de singles “Rust on my strings” en “If I could change the world with a song”, waarbij Dick wordt bij gestaan door Billy Yates.

Verder overziet Dick zijn muzikale leven in de titelsong, met een knipoog naar zijn inspirator Kris Kristofferson en is het duet met Hilde Vos in de song “Near” bij voorbaat al een evergreen en hoor je in enkele nummers de aloude Major Dundee Sound.

Nog geen optredens van Dick van Altenamaar natuurlijk wel  hier te beluisteren met z’n song “You Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Al enige malen stond Billy Don Burns als laatste, maar niet de minste op de speellijst en kwamen we in het programma “Countrymusic Round-Up” steeds weer tijd te kort, maar nu dan toch echt Billy Don Burns met de song “You Lied Your Love Away”.

Deze song staat op z’n album “The Country Blues”zeer recent uitgebracht door Country Rewind.

Hij heeft in de afgelopen jaren ook tal van albums uitgebracht met duistere titels als “Trail called Lonesome”, Heroes, Friends and Other Troubled Souls”, “Nights When I’m Sober : Portrait of a Honky Tonk Singer” en “Graveyard in Montgomery”.

U kunt hier kennismaken met Billy Don Burns hier  met de song “You Lied  Our Love Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “Waiting for You” door Della Mae hier met een song, die staat op hun album “Headlight”, dat in januari van dit jaar is uitgebracht door Rounder  Records.

Della Mae is een in 2009 opgerichte band uit Boston, die volledig bestaat uit vrouwen. Dat is toch niet iets wat je erg vaak tegenkomt met Celia Woodsmith op akoestische gitaar en lead-zang, Kimber Ludiker op viool, gitaar met zang en Jenni Lyn Gardner op mandolin en zelfs een resonator mandolin met zang.

Daarin onderscheidt de band zich dus al een beetje. Met hun tweede album werden ze genomineerd voor een Grammy in de categorie beste bluegrass album met ‘This World Oft Can Be’.

In 2015 besloot de band na het uitbrengen van hun derde plaat ‘Della Mae’ een pauze in te lassen. Na in 2019 weer een EP uit te hebben gebracht, hier nu dus in 2020 weer een volledig album met de titel “Headlight” met 12 songs met nog als vokale gastspelers nog The McCrary Sisters, Vicky Vaugh en Roth Moody.

Voor u nog een optreden van Della Mae met de song “Waiting for You” in de “David Holt’s State of Music” serie uitgezonden via PBS SoCal en KCET  Public Media Group of Southern California.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu hoog tijd voor onze uitsmijter uit Ierland John Molloy hier met de song “Head over Heels”, dat staat op z’n album “ Introducing John Molly” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

Met de uitsmijter komt natuurlijk ook de laatste video-clip en kunt u nog luisteren naar John Molly hier met z’n ersie van de song “Head over Heels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: mei 12 ‘20 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Curly Seckler & The Nashville Grass *** Sugar Lee   ***   Take a Little Time   ***   CMH
 2. Curly Seckler & The Nashville Grass ft. Johnny Cash *** What’s Good for You (Should Be Akright for Me)   ***   Take a Little Time   ***               CMH
 3. Curly Seckler & The Nashville Grass *** Somebody Loves You Darlin’   ***   Take a Little Time   ***   CMH
 1. Chris Roberts *** Tracks and Trains   ***   Mountain Standard Time   *** Engelhardt Music Group
 2. Chris Roberts *** Put Me in Your Pocket   ***   Mountain Standard Time   ***   Engelhardt Music Group
 3. Chris Roberts *** Less of Me   ***   Mountain Standard Time   ***   Engelhardt Music Group
 1. Courtney Patton *** Killing Time   ***   So This Is Life   ***   Courtney Patton
 2. Courtney Patton *** War of Art   ***   So This Is Life   ***   Courtney Patton
 3. Courtney Patton *** Sure Am Glad   ***   So This Is Life   ***   Courtney Patton
 1. Corné Louw *** Date Night ***   Date-Night   ***   Corné Louw
 2. Dick van Altena *** You Tonight   ***   Singer and Songs   ***   Inlok/CRS
 1. Billy Don Burns *** You Lied Your Love Away   ***   The Country Blues   ***   Country Rewind
 2. Della Mae *** Waiting for You   ***   Headlight   ***   Rounder Records
 3. John Molloy *** Head Over Heels   ***   Introducing John Molloy   ***   John Molloy

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *