Forty Years Old & I’m Livin’ in My Mom’s Garage

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” in het teken van 75 jaar 4 en 5 mei Herdenkings en Bevrijdings -dag met niet alleen bijzondere aandacht voor het verzamelalbum ‘The Long Road Home’ met o.a. Dierks Bentley met de song ‘Home’ en de ‘Dixie Chicks’ met hun ‘Travelin’ Soldier’, maar ook met John Michael Montgomery met de titelsong van z’n album ‘Letters from Home’.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass al een beetje met een voorproefje op ‘Moederdag’ met o.a. de ‘Austin Lounge Lizzards’ met hun ‘Forty Years Old and I’m Living in My Mom’s Garage’ en Rhonda Vincent met ‘Medals for Mother’.

Vervolgens The Country Gentlemen met hun “New Freedom Bell”, The Legend of the Rebel Soldier en Red Allen samen met o.a. David Grisman, Jerry Garcia met de song “Down Where the River Bends.

Halverwege het programma geen agenda van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn natuurlijk nog steeds allemaal afgelast, maar wel tijd voor een nederlandse bijdrage deze keer door de Goudse countrygroep “Change of Key” met hun muziekale bijdrage aan 4 en 5 mei middels hun song “Scarred for Life” en hun versie van “We’ll Meet Again”.

Daarna terug naar Nashville voor Dolly  Parton met haar song “Better Day” en treedt tevens op als  uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met  “Forty Years Old & I’m livin’ in My Mom’s Garage” of te wel “Ik ben 40 jaar en woon in de garage van m’n moeder”  door de humoristische Austin Lounge Lizards” en dat betekent natuurlijk een groep uit Austin Texas ontstaan in de jaren 80.

Deze song staat op hun album “Never an Adult Moment”, dat in 2000 is uitgebracht door Sugar Hill Records.

“Lounge Lizards” een beetje bargoens voor jongelui, die rondhangen in bars en in de werkelijkheid zijn zij ook zo onstaan. In diverse bars in Austin spelen voor een biertje, fooien en dergelijke met zanger/gitarist Conrad Deisler, bassist Hank Card en Tom Pittman op de banjo en pedal-steel als harde kern van de groep.

Zoals al aangekondigd in dit programma alvast een eerbetoon aan “Moeder” met een bluegrass, folk en countrymuziek van het album “Mother, Queen of my Heart” in 2002 uitgebracht door Sugar Hill records SUG CD 3948. Een bijzonder verzamelalbum van Sugar Hill Records, die allemaal songs bevat, die over “Mother” gaan en zijn verzameld van de diverse bluegrass en countryartiesten, die reeds eerder een album met hun song bij deze maatschappij hadden gemaakt. De bijzondere song van The Austin Lounge Lizzards “Forty Years Old and I’m Living in My Mom’s  Garage” staat ook als bijdrage op het vermelde “Mother, Queen of My Heart” album.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u nog eens luisteren naar deze bijzondere song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Connie Gately and Babe Lofton & the Backwood Boys uit de jaren ‘70 met de song “Dreaming of a Little Cabin” , die staat op hun laatste album “Down the Road Home”  in 1992 uitgebracht door Rounder Records

De groep bestond toen uit Babe Lofton en Connie Gately op gitaar met zang, Gerald “Red” Roberts op gitaar met lead-zang, Jody Drummright op de mandoline, Fred Gately, de zoon van Babe op de staande bas en tenslotte Thayer Washer met bariton zang.

Deze song staat ook op het speciale verzamelalbum “Mama’s Hand” en van dit album in dit programma ook nog “Medals for Mothers”, “medailles voor moeders” door Rhonda Vincent & The Rage, die staat op het album “Mama’s Hand”, een special album voor “Moederdag” in 2002 door Rounder Records uitgebracht.

Een album met 19 “bluegrass” en “mountain songs” over moeder, gespeeld en gezongen door tal van bekende bluegrass coryfeen als Alison Krauss & Union Station, The Johnson Mountain Boys en James King, maar ook uit het verre verleden zoals “The Blue Sky Boys”, “ The Whitstein Brothers en “Connie Gately and Babe Lofton & the Backwoods Boys”.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar een optreden van Rhonda Vincent & The Rage met de song “Medals for Mothers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu in dit programma bluegrassmuziek in het teken van 4 en 5 mei met als eerste The Country Gentlemen met hun bijzondere “New FreedomBell”, de “Nieuwe Vrijheids Klok”.

Deze song  staat op hun album “Bluegrass at Carnegie Hall” in 1988 door het Gusto label op CD uitgebracht.

Bluegrassmuziek van deze groep uit de begin jaren ‘60 en opnames, die door het roemruchte label Starday op vinyl waren uitgebracht.

The Country Gentlemen in 1957 opgericht door Charlie Waller hier met John Duffey op mandoline en messcherpe tenorzang, Charlie Waller op gitaar leadzang, Eddy Adcock op banjo en Tom Gray op de bas uit de beginjaren ‘60 met moderne bluegrass songs zoals hier de “New Freedom Bell” en waarbij er een link werd gelegd tussen de Amerikaanse Freedom Bell in Charlottetown in North Carolina en de “New Freedom Bell”, die in 1950 door de Amerikaanse bevolking werd geschonken aan West Berlijn als een symbool voor de vrijheid en staat opgesteld in het gemeentehuis Schoneberg van vroegere West-Berlijn.

Ook bij speciale gelegenheden wordt gebruik gemaakt van de “Freedom Bell” of te wel ”Freiheitsglocke” zoals bij constructie van de Muur in 1961, maar ook tijdens de aanslag op het WTC in New York op 11 September 2001.

Als lezer kunt u nog eens luisteren naar The Country Gentlemen uit de jaren ’60 met hun “New Freedom Bell”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van de begin jaren ’60 naar de begin jaren ‘ 70 met The Country Gentlemen tijdens een optreden in Japan begin 1970 met de dramatische song “The Legend of the Rebel Soldier”.

The Country Gentlemen bestonden toen uit  Charlie Waller op gitaar met lead-zang, “Big” Bill Emerson op de banjo met harmoniezang, Doyle Lawson op de mandoline met harmoniezang en Bill Yates op de bass en zoals u heeft kunnen horen met schitterende samenzang.

Heel bijzonder toch nog een video-clip van The Country Gentlemen met een live-optreden met de song “The Legend of the Rebel Soldier”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  de song “Down Where the River Bends” door Red Allen, banjo-speler en zanger samen met een aantal muzikale vrienden zoals David Grisman op mandoline, Herb Pedersen op gitaar met zang, Jim Buchanan op viool evenals Vassar Clements als gastspeler op viool. Deze song, die verhaalt over een soldaat, die naar het front gaat en op de plek waar de rivier een bocht maakt, z’n geliefde opnieuw hoopt aan te treffen, staat op het album  “Bluegrass Reunion”, dat in 1991 werd uitgebracht door Acoustic Disc.

U kunt nog eens kijken en luisteren naar een optreden van Red Allen, David Grisman, Herb Pedersen en Jim Buchanan met de song “Down Where the River Bends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar het aangekondigde verzamelalbum “The Long Road Home” hier met als eerste Dierks Bentley met de song “Home”. Het verzamelabum werd in november 2017 uitgebracht door Capitol Nashville.

“Home”  is ook de titelsong van het 6e studio album van Dierks Bentley, dat in februari 2010 eveneens werd uitgebracht door Capitol Nashville en 14 songs bevat, waarvan twee bonustracks nl. “Cold Cans” en  “Line #7”.

Op het verzamelalbum “The Long Road Home”staan ook songs van o.a. Ryan Adams, Gary Allan, Darius Rucker en Lady Antebellum.

U kunt als lezer nog even kijken naar een leuke video-clip van Dierks Bentley hier met de song “Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In dit programma “Countrymusic Round-Up” ook nog John Michael Montgomery met de titelsong van zijn album “Letters from Home”, dat in 2004 werd uitgebracht door Warner Bros.

Een lied over verstuurde brieven aan een soldaat aan het front, die hem steunen en waarbij na verloop van tijd blijkt dat z’n vader toch trots op z’n zoon is.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar John Michael Montgomery met z’n song “Letters from Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens terug naar het album “The Long Road Home” voor “Travelin’Soldier” door de Dixie Chicks hier met het dramatische verhaal van een jonge verlegen en eenzame soldaat en een jonge serveerster, die met elkaar kennismaken, terwijl hij wacht op de bus om via California naar Vietnam te vertrekken.

Ze raken verliefd op elkaar en beloven elkaar te schrijven, maar u begrijpt wel dat het dramatisch afloopt als op een vrijdagavond bij de aanvang van een Amerikaanse voetbalwedstrijd na het zingen van het volkslied wordt gevraagd om stilte, waarbij de namen van omgekomen lokale Amerikaanse soldaten in vietnam worden opgenoemd.

De naam van de jonge soldaat wordt ook vermeld, maar niemand kende hem en er zich iets van aantrekt, behalve het jonge meisje uit het restaurant.

De fraaie protestsong, geschreven door de Texaanse singer/songwriter en countryartiest Bruce Robison, maar hier gezongen en gespeeld door de Dixie Chicks.

Deze song staat op hun album “Home”, dat in 2002 werd uitgebracht door “Open Wide/Monument/Columbia Nashville” een werkelijk schitterend album, dat in 2003 met vier Grammy Awards werd onderscheiden.

Heel terecht staat deze song ook op het verzamelalbum “The Long Road Home”, een album met songs, die als filmmuziek zijn gebruikt bij de 8-delige miniserie “The Long Road Home : A Story of War & Family”, die in november 2017 van start ging bij National Geographic.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van de Dixie Chicks met de song “Travelin’ Soldier”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Geen agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, maar het is wel tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor naar de succesvolle Goudse country groep “Change of Key” met hier hun bijdrage aan de “Herdenking en viering” 4 en 5 mei a.s. met hun song “Scarred for Life”.

Marijke de Jong en Danielle Poot ( Change of Key) hier met hun zelf geschreven “Scarred for Life”, “Voor het leven getekend” een bijzondere song geschreven en op muziek gezet door Marijke de Jong en Danielle Poot over een vader, die door de gebeurtenissen in de oorlog voor altijd was beschadigd.

“Change of Key” hier met muzikale hulp van multi-instrumentalist Tim Crouch, Buddy Greene op bluesharp en Jeff Taylor op piano.

De regelmatige lezer van m’n weblog-berichten heeft deze versie wellicht al vaker gezien en gehoord, maar als eerbetoon aan alle slachtoffers van oorlogen toch nog een keer ook in dit bericht.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

In dit programma ook nog  Danielle Poot en Marijke de Jong met hun versie van de song “We’ll Meet Again” in de huiskamer opgenomen en waarbij het hun bedoeling was o.a. deze song vandaag buiten in Gouda bij een zorgcentrum te kunnen spleen, maar waarvoor jammer genoeg in deze barre “Corona-tijd” ook in Gouda geen toetoestemming voor werd verkregen.

Sinds de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona virus heel veel gebeurd en kunnen de leden vande groep Marijke en Joop de Jong en Danielle Poot niet meer “en publiek” optreden.

Wellicht en hopelijk kunnen zij binnenkort toch weer optreden als de strenge maatregelen worden opgeheven, want ook voor hen geldt als ook voor tal van andere artiesten, “geen optreden geen geld” en niemand kan van de wind leven.

Dus in dit programma voluit aandacht voor Goudse groep Change of Key met hun fraaie countrymuziek en wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

“Niet bij de pakken neerzitten” en “Opgeven staat niet in ons woordenboek” is ook het motto van Change of Key en kunt u hier als lezer kennismaken met hun muzikale bijdrage aan 75 jaar Bevrijdingsdag met de song “We’ll Meet Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

5 mei 2020 , 75 jaar Bevrijdingsdag en dus een betere dag ook voor  Dolly Parton, die tevens optreedt als uitsmijtster van het programma hier met de toepasselijke song “Better Day”.

Het is de titelsong van haar album, dat op 28 juni 2011 werd uitgebracht door haar eigen platenmaatschappij Dolly Records.

“Better Day”, haar 41ste studio-album met 12 songs van haar eigen hand en de muziek van dit album laat maar weer eens horen, dat Dolly Parton, inmiddels 74 jaar, nog steeds in staat is zeer fraaie albums te maken, mooie songs te schrijven en te zingen.

Tot slot van dit bericht nog even voor de lezer Dolly Parton hier met haar “Better Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: May 5 ‘20 19.00 – 20.00 uur CET

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Austin Lounge Lizzards *** Forty Years Old and I’m Still Living in My Mom’s Garage ***   Mamma’s Hand   ***     Sugar Hill Records
 2. Connie & Babe and The Backwood Boys *** Dreaming of a Little Cabin   ***   Mamma’s Hand   ***   Sugar Hill Records
 3. Rhonda Vincent *** Medals for Mother   ***   Mamma’s Hand   ***   Sugar Hill Records
 1. The Country Gentlemen *** New Freedom Bell   ***   Bluegrass at Carnegie Hall   ***   Gusto
 2. The Country Gentlemen *** The Legend of the Rebel Soldier   ***   Live in Japan   ***   Rebel Records
 3. Red Allen ft. Jerry Garcia & Vassar Clements) *** Down Where the River Bends   ***   Bluegrass Reunion DeLuxe   ***   Acoustic Disc
 1. Dierks Bentley *** Home   ***   Home/The Long Road Home   ***               Capitol Nashville
 2. John Michael Montgomery *** Letters from Home   ***   Letters from Home   ***   Warner Bros.
 3. Dixie Chicks *** Travelin Soldier   ***   The Essential Dixie Chicks/The Long Road Home   ***   Wide Open Records/Capitol Nashville
 1. Change of Key *** Scarred for Life   ***   single   ***   Change of Key
 2. Change of Key *** We’ll Meet Again   ***   Change of Key at Home   ***   Change of Key
 1. Dolly Parton *** Better Day   ***   Better Day   ***   Dolly Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *