Ode to Ben Dorcy

 

In dit radioprogramma gaan we weer eens naar Texas voor de Honky Tonkers Randy Rogers en Wade Bowen om alvast kennis te maken met de muziek van hun nieuwe album ‘Hold My Beer Vol. 2’, dat op 8 mei a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Lil’ Buddy Toons.

Maar we beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass en daarvoor gaan we naar  Wilkesboro, North Carolina voor de “Steep Canyon Rangers” met een drietal songs van hun nieuwe album “North Carolina Songbook” op 10 april uitgebracht door Yep Roc Records.

Vervolgens gaan we naar Houston Texas voor Amber Digby & Midnightflyer met een drietal songs van haar nieuwe album “Heroes, Mentors and Friends : The Legends Project”.

Halverwege het programma geen agenda van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn natuurlijk allemaal afgelast, maar wel tijd voor een nederlandse bijdrage aan “Countrymusic Round-Up  door Thilly Frank uit Zaandam met haar single “ Alabama Boy” en de Goudse country groep “Change of Key” met een song hun album “Home Is Where My Heart Is”.

De vorige week gemist maar vanavond alsnog naar Noorwegen voor de Steinar Engelbrektson Band met een lied van hun nieuwe album “Mirakel”en treedt Billy Don Burns op als uitsmijter van dit programma met de song “Damn Cryin’ Shame”.

 Dan nu snel van start met de Steep Canyon Rangers hier met de songs “Don’t Let Your Deal Go Down” en “Drunkard’s Hiccups” en de instrumental “Blue Monk” hier tijdens een optreden op het Merle Fest op 28 april 2019 in Wilksboro North Carolina.

The Steep Canyon Rangers met hun optreden tijdens het Merlefest van vorig jaar en waarvan acht songs door Yep Roc Records fraai op het album werden geperst en nog keurig op tijd op 10 april van dit jaar uitgebracht passend als een kleine maar fraaie troost.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en daar gaan we naar Merlefest 2019 met de Steep Canyon Rangers hier met de song “Drunkard’s Hiccups”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “Merle Fest” is een “tradional plus” festival dat jaarlijks wordt gehouden gedurende het laatste weekend van de maand april en dat al sedert 1988.

Dit festival is ooit gestart door zanger/gitarist Doc Watson als een eerbetoon aan z’n zoon Merle Watson, die jaren met z’n vader als gitarist en dobro en gitaarspeler had opgetrokken, maar in 1985 bij een tractor ongeluk op hun boerderij om het leven kwam.

Het festival met 13 podia en waarbij wordt opgetreden door “het crème de la crème van de bluegrass, folk en countrymuziek”, waaronder ook Dolly Parton, Willie Nelson, Old Crow & The Medicine Show, Alison Krauss & Union Station en zoals hier ook de Steep Canyon Rangers.

Merlefest wordt gedurende zo’n vier dagen bijgewoond door zo’n 75 duizend toeschouwers, maar dit jaar 2020 is het festival afgelast door de gouverneur van North Carolina, Roy Cooper, als maatregel tegen de verspreiding van het Corona-virus.

Terug naar de groep “Steep Canyon Rangers”, die in 2000 werd opgericht door een aantal studenten van de “University of North Carolina” in Chapel Hill en bestond toen uit Woody Platt op gitaar, Graham Sharp op banjo en Charles R. Humphrey III op staande bas en waarna al snel ook  Mike Guggino op mandoline werd gevraagd evenals Lizzie Hamilton op viool.

Maar vanavond de Steep Canyon Rangers in hun huidige formatie met nog steeds Platt, Sharp Humphrey III, Guggino met nu Nicky Sanders op viool en met hen gaan we nog even terug naar het Merlefest hier met hun instrumental “Blue Monk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Houston Texas voor Amber Digby met haar beleidingsgroep “Midnight Flyer”met de legende Jeannie Seely hier met de song “Today Is Not the Day” gevolgd door “It Should Be Easier Now”. ”, waarbij Amer Digby vokaal wordt bijgestaan door een andere countrylegende Willie Nelson en ook nog “Under These Conditions” door Amber Digby en haar gebeleidingsgroep “Midnightflyer” Deze songs staan op haar album “Heroes, Mentor’s and Friends” met als opmerking er bij “The Legends Project” zeer recent uitgebracht door “Heart of Texas Records”.

U kunt hier nog even luisteren naar Vice Gill samen met Amber Digy met de song “Under These Conditions”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album dus, die de extra naam “The Legends Project” zijn naam eer aan doet met o.a. ook nog Loretta Lynn, Johnny Bush, The Whites, Larry Gatlin en Moe Bandy als gastspelers.

Amber heeft de countrymuziek ook niet van een vreemde, want haar vader speelde meer dan 10 jaar de bas in de begeleidingsgroep van “The Coalminers Daughter” Loretta Lynn, terwijl haar oom de bekende countryzanger/schrijver/gitarist Darrell McCall natuurlijk ook zorgt voor de juiste mensen op de juiste plaats of te wel een zeer goed netwerk heeft.

Justin Trevino op een aantal tracks op gitaar en die vanwege zijn blindheid ook wel wordt aangeduid als de “Stevie Wonder” van de countrymuziek, trad voor een aantal tracks tevens op als producer van dit album in de studio van “Heart of Texas Records” in Brady Texas , dat werd opgenomen in de Cherry Ridge Studio te Florresville TX.

Voor de lezer van dit bericht nog even naar de Circle T Arena in Hamilton TX voor een optreden van Amber Digby samen met Just Trevino met de song “This Texas Honky Tonk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven gewoon in Texas maar nu in Fort Worth voor RANDY Rogers & Wade Bowen hier met de songs “Habits”, “Let Merle Be Merle” en “Ode to Ben Dorcy ( Lovey’s Song).

Deze songs staan op hun album “Hold My Beer Vol. 2”, dat op 8 mei a.s. officieel zal worden gepresenteerd door “Lil’ Buddy Toons” en op 9 mei vervolgens tijdens een optreden in Billy Bob’s  te Fort Worth StockYards, The World’s Largest Honky Tonk’, met 100.000 vierkante meter aan binnenruimte en bijna 20 hectare parkeerruimte.

Het kan natuurlijk zijn, dat vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus dit optreden wordt afgelast, dus even afwachten met het bestellen van een toegangskaart.

Daarom tijd om eens uitgebreid kennis te maken met het duo Randy Rogers en Wade Bowen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar die fraaie Waylon Jennings song “Ode to Ben Dorcy”, waarbij voor de intro gebruik werd gemaakt van een op de plank liggende demo van Waylon Jennings, die is uitgebracht, maar dus nu in deze song is gebruikt, waarbij ook nog assistentie werd verleend.

Via Facebook kunt u nog kijken en luisteren naar een video-clip met o.a. de gehele song van Waylon Jennings met z’n “Ode to Ben”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben “Lovey” Dorcy III , was een roadie van Waylon, die altijd aanwezig was op de achtergrond met z’n hulp met de instrumenten, de kleding en al  het andere wat de artiesten nodig hadden om op te kunnen treden.

Ben, tevens een goede vriend van Willie Nelson, overleed in 2017 op 92-jarige leeftijd.

Terug naar Randy Rogers & Wade Bowen met hun vervolg op het album “Hold My Beer Vol. 1” uit 2015 nu Vol. 2.

Een fraai album met 12 songs geproduceerd door de befaamde LLoy Maines met “Outlaw en Old School” countrymuziek” uitstekend geschikt voor het programma “Countrymusic Round-Up”.

Randy Rogers en Wade Bowen zijn twee Texaanse countryartiesten, die al jaren apart van elkaar een muziekcarrière hebben opgebouwd en alle twee ook een aantal succesvol uitgebrachte albums. Het verhaal begon eigenlijk zo’n 15 jaar geleden toen Randy Rogers een optreden bijwoonde van Wade Bowen en hem vervolgens uitnodigde om eens bij hem thuis samen te spelen.

Die uitnodiging groeide uit tot niet alleen een vriendschap, maar ook de start van een countryshow vol met grappen en countrymuziek, die ook wel wordt aangeduid als “Red-Dirt” country vergelijkbaar met de muziek van Willie Nelson, Walon Jennings, Merle Haggard, Jimmy LaFave en Stoney Larue.

Nog even terug naar Randy Rogers en Wade Bowen met Will Knaak op lead-gitaar hier met de song “Standards”, die staat op het album “Hold My Beer Vol. 1” opgenomen in Billy’ Ice House te New Braunfels TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal gesproken is het nu tijd voor de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar die zijn in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus allemaal afgelast, maar is het nu wel tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma met als eerste zangeres Thilly Frank hier met de song “Alabama Boy”.

Deze song heeft zij als single heeft opgenomen en via “Youtube” gepubliceerd.

Thilly zou op 13 maart j.l. optreden in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek, maar dat ging dus ook al niet door vanwege de maatregelen tegen het Corona-virus.

En ook voor Thilly geldt dus “geen optredens en geen inkomsten”. Zij is een graag geziene en gehoorde countryzangeres tijdens “line-dance evenementen”, die voor de komende tijd ook allemaal zijn afgelast.

In ieder geval publiceert zij nog regelmatig songs via “Youtube”, zodat we haar niet vergeten en dat doen we natuurlijk ook niet.

Voor de lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid te luisteren naar Thilly Frank met haar “Alabama Boy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Sweet Green Eyes” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun album “Home Is Where My Heart Is”.

Tja a.s. zondagmiddag, 26 april de laatste zondag van de maand, zouden zij normal optreden in hun programma “Country Café Concordia” en het zou tevens hun laatste concert zijn van hun serie van dit seizoen, dat voor de laatste keer op zondag, 23 februari was bij te wonen.

Nog even terug naar Country Cafe Concordia op die bewuste zondagmiddag met gitarist Eppo Franken als gastspeler met The Beatles song “Eight Days a Week”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sindsdien is er in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona virus heel veel gebeurd en kunnen de leden van de groep, Marijke en Joop de Jong en Danielle Poot,  niet meer “en publiek” in zalen optreden.

Wellicht en hopelijk kunnen zij binnenkort toch weer optreden als de strenge maatregelen worden opgeheven, want ook voor hen geldt net als ook voor tal van andere artiesten, “geen optreden geen geld” en niemand kan van de wind leven.

Dus in dit programma voluit aandacht voor Goudse groep Change of Key met hun fraaie country-muziek en wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

“Niet bij de pakken neerzitten” en “Opgeven staat niet in ons woordenboek” is ook het motto van Change of Key en kunt u hier als lezer alvast kennismaken met hun muzikale bijdrage aan 75 jaar Bevrijdingsdag met de song “We’ll Meet Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Noorwegen voor de Steinar Engelbrektson Band hier met de song “Mag ik jouw vriend zijn”, maar dan in het Noors “La Meg fa vaere din venn”, die staat op z’n album “Mirakel” zeer recent op 1  april j.l. uitgebracht door Tyden & Co. Opnieuw uitgebracht met fraaie tijdloze countrylinedansmuziek.

Zet de meubels maar even aan de kant voor de Steinar Engelbrektson Band met hun “La Meg fa vaere din venn”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Maar dan tot slot onze uitsmijter vanavond Billy Don Burns met de song “Damn Cryin’ Shame”, die staat op z’n album “The Country Blues”, die op 15 maart j.l. werd uitgebracht door Rewind.

Hij heeft in de afgelopen jaren ook tal van albums uitgebracht met duistere titels als “Trail called Lonesome”, Heroes, Friends and Other Troubled Souls”, “Nights When I’m Sober : Portrait of a Honky Tonk Singer” en “Graveyard in Montgomery”.

En dan is het nu eveneens tijd voor u als lezer van dit bericht om eens kennis te maken met Billy Don Burns en kunt u daarvoor luisteren naar z’n song “Damn Cryin’ Shame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 21 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1.. Steep Canyon Rangers   ***   Don’t Let Your Deal Go Down   ***   North Carolina Songbook   ***   Yep Roc Records

 1. Steep Canyon Rangers *** Blue Monk ***   North Carolina Songbook   ***   Yep Roc Records
 2. Steep Canyon Rangers *** Drunkard’s Hiccups ***   North Carolina Songbook   ***   Yep Roc Records
 1. Amber Digby ft. Jeannie Seely *** Today Is Not the Day   ***   Heroes, Mentors and Friends   ***   Heart of Texas Records
 2. Amber Digby ft. Willie Nelson *** It Should Be Easier Now   ***   Heroes, Mentors and Friends   ***   Heart of Texas Records
 3. Amber Digby ft. Vince Gill *** Under These Conditions   ***   Heroes, Mentors and Friends   ***   Heart of Texas Records
 1. Randy Rogers & Wade Bowen *** Habits   ***   Hold My Beer Vol. 2   *** Lil’ Buddy Toons
 2. Randy Rogers & Wade Bowen *** Let Merle Be Merle   ***   Hold My Beer Vol. 2   ***   Lil’ Buddy Toons
 3. Randy Rogers & Wade Bowen *** Ode to Ben Dorcy (Lovey’s Song) ***   Hold My Beer Vol. 2   ***   Lil’ Buddy Toons
 1. Thilly Frank *** Alabama Boy   ***   single   ***   Thilly Frank
 2. Change of Key *** Sweet Green Eyes   ***   Home Is Where My heart Is   ***   Change of Key
 1. Steinar Engelbrektson Band *** La meg få være din venn   ***   Mirakel   ***   Slager
 2. Billy Don Burns *** Damn Cryin’ Shame   ***   The Country Blues   ***   Country Rewind

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *