I’ll Fly Away  

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een eerbetoon aan de Amerikaanse country-legende zanger/schrijver en acteur Kenny Rogers, die op vrijdag, 20 maart j.l. op 81 jarige leeftijd overleed.

Niet alleen uit de eind jaren ‘70 fraaie  Award-winning songs als “Lucille”, “The Gambler” en z’n duet met Dolly Parton in de song “Islands in the Stream” uit de jaren ’80, maar ook een tweetal songs van z’n laatste album “You Can’t Make Old Friends” uit 2013 en ook nog de song “I’ll Will Fly Away” van het album “Amazing Grace”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door o.a. Alison Krauss & Union Station, Rhonda Vincent & The Rage en The Rice Brothers.

Halverwege het programma geen agenda van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn natuurlijk allemaal afgelast. En gaan we gewoon door met de countrymuziek met o.a. uit Zuid-Afrika Elizma Theron en ook nog Dick van Altena samen met de countrygroep Savannah met een song uit hun “Back to the CountryShow Volume 5”.

Daarna gaan we weer naar de overkant van de grote plas voor Dee White met de song “Where Ever You Go” en treedt Cody Johnson met een song van z’n album “Ain’ t Nothing to It” op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met the “New Queen of Bluegrass” Rhonda Vincent & The Rage met de song “Is the Grass Any Bluer (On the Other Side)” en daar hebben wij ook een nederlands gezegde voor “bij de buren is het gras altijd groener”.

Deze song staat van oorsprong op het album “The Storm Still Rages”, dat in 2001 werd uitgebracht door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Rhonda Vincent & The Rage met de song “Is the Grass Any Bluer?” tijdens het 2008 Renfro Valley Bluegrass Music Festival.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In deze tijd van  gedwongen veel thuis zitten toch maar weer eens in de muziekvoorraadschuur gedoken en kwam daar nog een fraai verzamelalbum van Rounder Records tegen met als titel “Bluegrass Number 1’s”, dat op 1 januari 2004 was uitgebracht.

Een fraai album bestaande uit twee CD’s boordevol bluegrass muziek, zoals de titel al vermeldt met topsongs van verschillende bluegrassgroepen, waaronder ook Laurie Lewis, The Lynn Morris Band, J.D. Crowe & the New South en The Johnson Mountain Boys om er een paar te noemen.

Ook Rhonda Vincent & The Rage zijn op dit album met een aantal songs vertegenwoordigd.

Evenals de gitaarvirutozen  Larry, Wyatt, Ron en Tony Rice,  “The Rice Brothers”, hier met de song “Grapes on the Vine”, die staat op het album met hun naam als titel “The Rice Brothers” en dat in januari 1989 ook werd uitgebracht door Rounder Records en dus ook op dit fraaie vermelde verzamelalbum.

Laat het niet aan u voorbij gaan en dus gewoon even luisteren naar The Rice Brothers hier met  de song “Grapes on the Vine”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens “New Fool” door Alison Krauss & Union Station hier met een song, die staat op het album “Every Time You Say Goodbye”, dat begin 1992 werd uitgebracht door Rounder Records.

Een jonge Alison Krauss in 1992 met een Union Station toen bestaande uit Bary Bales op de bas met zang, Ron Block op de banjo, Tim Stafford op de gitaar met zang en Adam Steffey op de mandoline met zang.

Dus zoekt u als beginnend bluegrassmuziek liefhebber nog een fraai album dan is dit album “Bluegrass Number 1’s “ van Rounder een fraaie en uitstekende start.

Nog even terug naar de begin jaren ’90 voor Alison Krauss & Union Station hier met de song “New Fool”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan zoals reeds aangekondigd naar een eerbetoon aan Kenny Rogers hier met de songs “The Gambler”, “Islands in the Stream” samen met Dolly Parton en “Lucille” (You Picked a Fine Time, to Leave Me Lucille).

Deze songs staan op het verzamelalbum “21 Number Ones”, dat op 28 maart 2006 werd uitgebracht door Capitol Records.

De song “Lucille” was de eerst mega top hit van deze country-pop zanger in 1977 al vrij snel gevolgd door het eveneens wereldberoemde “The Gambler” en het duet samen met Dolly Parton vond plaats rond 1982.

Van “The Gambler” werd ook ooit een film gemaakt met Kenny Rogers in de hoofdrol, terwijl van nog zo’n soort song “The Coward of the Country”, ook al zo’n muzikale klapper, eveneens een film werd gemaakt  met eveneens Kenny Rogers weer als filmacteur.

U kunt hier kijken en luisteren naar een video-clip van de film “The Gambler”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook zijn versie van “Ruby, Don’t Take Your Love to Town” over een invalide soldaat, die z’n vrouw regelmatig op stap ziet gaan, is wereld beroemd geworden.

Kenny Rogers, geboren in 1938 te Houston Texas, is zonder enige twijfel één van de grootste countryzangers die Amerika ooit heeft voortgebracht.

Zijn carrière omspant ruim vijf decennia waarin hij vrijwel alles heeft meegemaakt wat een artiest maar kan meemaken.

Kenny Rogers trouwde vijf keer en woonde met z’n laatste vrouw Wanda Miller, met wie hij in 1997 trouwde jarenlang op een schitterend groot landgoed in Colbert Georgia, maar had het een paar jaar geleden verkocht om kleiner te gaan wonen te Sandy Springs eveneens in staat Georgia. Vorig jaar december moest hij wegens uitdrogingsverschijnselen al eens worden opgenomen, maar op 20 maart j.l. overleed hij dan in z’n huis te Sandy Sprins Georgia in aanwezigheid van z’n naaste familieleden.

Even terug in de tijd voor Jimmy Rogers bij een fraai open haardvuur met z’n song “Lucille” met tekst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar de muziek van Kenny Rogers hier met de songs “It’s Gonna be easy Now” en “You Can’t Make Old Friends” door wederom Kenny Rogers samen met Dolly Parton.

Een song met herinneringen aan die inmiddels vervlogen tijd zo’n 33 jaar geleden toen zij samen de schitterende song  “Islands in the Stream” uitbrachten.

Op het album “You Can’t Make Old Friends” 11 fraaie songs allemaal in de sfeer van een mix van country en pop-muziek, zoals we van Kenny Rogers wel gewend waren.

Dit album werd in oktober 2013 uitgebracht door Warner Brothers.

En dan tenslotte “I ‘ll Fly Away” door Kenny Rogers hier samen met The Whites met een song, die staat op het fraaie country-gospel album “Amazing Grace”.

Natuurlijk kunt u hiernog even luisteren naar Kenny Rogers saen met The Whites met de song “I ‘ll Fly Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Een gospel song uit de jaren ‘30 geschreven door Albert E Brumlel en talloze malen vertolkt door ook bekende countrysterrren als Johnny Cash, George Jones, Alan Jackson en Alison Krauss & Union Station, maar zoals gezegd hier vanavond in dit programma “Countrymusic Round-Up” als eerbetoon aan Kenny Rogers zijn versie en dit keer wel heel  toepasselijk begeleid door tal van bekende countrymusici onderwie Jerry Douglas en Pat Buchanan en vokaal hier door The Whites

Nog even terug naar z’n afscheidstournee jawel, want toen kwam de dag in 2016, dat de toen 78-jarige countryzanger definitief stopte met optreden om met pensioen te gaan. Het optreden in de Heineken Music Hall was een stop op zijn The Gambler’s Last Deal Tour.

Hij verklaarde bij de aanvang van z’n tour: “Ik wil gedag zeggen nu het nog gaat. Het wordt fun. De hits komen voorbij, hoe het begon en de groepen waarin ik zat”. “Het is een terugblik op mijn leven. Het is ook een meer betrokken concert dan anders”, besluit Rogers.

Donderdagavond, 3 november 2016 voor de laatste keer in Heineken Music Hall.

Hier in dit programma natuurlijk een eerbetoon aan Kenny Rogers, we zullen hem niet meer in levende lijve zien op TV, maar we hebben als een schitterende blijvende herinnering nog wel talrijke albums van hem en daar zullen we natuurlijk ook regelmatig in dit programma mee terug komen.

Tot slot nog even terug naar twee oude vrienden met de song ‘You Can’t Make Old Friends’ door Kenny Rogers en Dolly Parton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal gesproken in “Countrymusic Round-Up”  ook altijd een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar die zijn er even niet in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en dus gaan gewoon door met de muziek en daarvoor gaan we eens naar Zuid-Afrika.

 “Huise van Glas” door de Zuid-Afrikaanse Elizma Theron hier met een song, die staat op haar album “Boeregirl met ‘n Countryhart”, dat op 9 September 2016 werd uitgebracht door Selekt Musiek.

Een verzamelalbum bestaande uit twee CD’s, waarbij Elizma wordt vokaal bijgestaan door de eveneens zuid-afrikaanse musici Ricus Nell Times, Barbara Ray en Ray Dylan.

Een album vol met “covers” van bekende countrysongs, maar ook een paar in de zuid-afrikaanse boerentaal.

Elizma Theron van oorsprong uit Bethlehem in de Vrijstaat Zuid-Afrika ging al op jonge leeftijd op avontuur als model in Italie en Griekenland, maar inmiddels terug naar haar thuisland nu in Kuruman in de provincie Noordkaap.

U kunt als lezer van dit bericht eens kennismaken met Elizma Theron hier met de song “Hoekom”, die o.a. staat op haar verzamelalbum “Die Platinum Reeks” uitgebracht in 2017 door “Reeks”/Sony Music.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens“Save the Last Dance for Me” door Dick van Altena samen met de countrygroep Savannah met een song, die staat op hun album “Back to the Country Volume 5” uitgebracht door CMS Country.

“Save the Last Dance for Me” is een lied, dat werd geschreven door Doc Pomus en Mort Shuman  en voor het eerst opgenomen in 1960 door The Drifters met Ben E. King lead-zang.

Maar in de countrymuziekshows “Back to the Country” maken de bezoekers een twee uur durende muziekreis door de tijd, waarin ruim dertig liedjes uit de hoogtijdagen van country en ook rock-‘n-roll passeren.

Van Johnny Cash tot The Mavericks, van moeiteloze meezingers tot verrassende “oh ja”-titels.

Na afloop van de show gaat het muziekfeest vaak gewoon nog even gezellig door in de foyer tijdens een “after-party’, een soort “ontmoet en groet” en kunt u ter plaatse albums van vroegere “Back to the Country” shows aanschaffen.

Nog even terug naar de “Back to the Country Show Volume 8” in Het Dorpshuis te Angeren voor Dick van Altena en Savannah voor de song “Save the Last Dance for Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer door naar de overkant van de grote plas Alabama voor zanger/schrijver/gitarist  Dee White hier met de song “Where Ever You Go”.

Deze song staat op z’n album  “Southern Gentlemen”, dat vorig jaar maart werd uitgebracht door Easy Eye Sound en in de markt gezet door Warner Music.

Een fraai album met mooie traditionele countrymuziek, waarbij Dee muzikaal wordt bijgestaan door tal van coryfeeën uit de countrymuziek zoals Lloyd Green op pedal steel, David Roe op de bas, Pig Robbins op piano) en Mickey Raphael met z’n mondharmonica, terwijl Alison Krauss vokale assistentie verleend evenals ook nog een duet met Ashley McBride.

Tijd om eens kennis te maken met Dee White en muzikale vrienden hier met de song “Where ever You Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter  Cody Johnson hier met “Dear Rodeo “ , een song van z’n album“Ain’t Nothing To It” , dat op vrijdag, 18 januari 2019 werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Een album met 15 songs, waarvan een groot aantal door Cody zelf zijn geschreven, maar toen hij nog een paar songteksten tekort kwam voor z’n album, kreeg hij al snel een aanbod van bekende Nashville singer/songwriters, zoals Chris Stapleton, Radney Foster en van gitarist John Osborne van Brothers Osborne.

De twee laatst vermelde songs staan ook op het verzamelalbum ”Nashville Strong” een album met 21 songs en verschillende hedendaagse countryartiesten, dat op 16 maar j.l. werd uitgebracht door Warner Music.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog even kijken en luisteren naar een optreden van Cody Johnson met de song “Dear Rodeo” vanuit het NRG-stadium te Houston TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 24 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Rhonda Vincent & The Rage *** Is the Grass Any Bluer  ***   The Storm Still Rages   ***   Rounder Records
 2. The Rice Brothers *** Grapes on the Vince   ***   The Rice Brothers   ***   Rounder Records
 3. Alison Krauss & Union Station *** New Fool   ***   Every Time You Say Goodbye   ***   Rounder Records
 1. Kenny Rogers *** The Gambler   ***   21 Number Ones   ***   Capitol Records
 2. Kenny Rogers ft. Dolly Parton *** Islands in the Stream   ***   21 Number Ones   ***   Capitol Records
 3. Kenny Rogers *** Lucille   ***   21 Number Ones   ***   Capitol Records
 1. Kenny Rogers *** It’s Gonna Be Easy Now   ***   You Can’t Make Old Friends   ***   Warner Brothers
 2. Kenny Rogers ft. Dolly Parton *** You Can’t Make Old Friends   ***   You Can’t Make Old Friends   ***   Warner Brothers
 3. Kenny Rogers ft. The Whites *** I’ll Fly Away   ***   Amazing Grace   ***   Gaither Music Group
 1. Elizma Theron *** Huise van Glas ***   Boeregirl met ‘n Countryhart   ***   SME Africa
 2. Dick van Altena & Savannah *** Save the Last Dance for Me   ***   Back to the Country Vol. 5   ***   CMS Country
 1. Dee White *** Wherever You Go   ***   Southern Gentlemen   *** Nashville Strong   Easy Sound/Warner Music
 2. Cody Johnson *** Dear Rodeo ***   Ain’t Nothing To It  ***   Nashville Strong    ***   Warner Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *