She Thinks I Still Care

In verband met de uitzending van de bijeenkomst “Lokale democratie in de gemeente Krimpenerwaard” in de raadzaal te Lekkerkerk is de aanvangstijd van het countrymuziek- en informatieprogramma “Countrymusic Round-Up” op dinsdag 11 februari vervroegd naar 18.00 uur met 19.30 uur als eindtijd.

Dat betetekend dus een uitgebreide Countrymusic Round-Up en zijn we aanwezig bij de Transatlantic Sessions 6 in de “Lodge on the Loc” te Loch Lomond Scotland met als gastspelers o.a. Mary Chapin Carpenter, Tim O’Brien en Teddy Thompson.

Maar zoals altijd beginnen we met hedendaagse bluegrass verzorgd door The Steeldrivers met songs van het album ‘Bad For You’ , dat op 7 februari j.l. is uitgebracht door Rounder Records gevolgd door traditionele bluegrass door The Po’ Ramblin’ Boys met een 3-tal songs van hun album ‘Toil, Tears & Trouble’.

In het programma vervolgens ook nog naar Texas voor Geoff Muldauer & The Texas Sheiks voor een fraaie mix van country en blues .

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor zijn we in de archieven gedoken voor de Groningse countrygroep B-5 met een song van hun album “Fire It Up” en nog verder terug in de historie naar de mid-jaren ’70 voor de groep Sommerset en Dick van Altena uit 1987 met z’n truckdriversalbum “ Diesel Cowboy”.

Vervolgens terug naar de overkant van de grote plas via de hedendaagse traditionele country muziek van George Ducass naar de alternatieve countrymuziek van Alejandro Escovedo en treedt het kwartet “Little Big Town” op als uitsmijter van dit programma met een song van hun nieuwe album “Nightfall”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “12 O’clock Blues”en de titelsong “Bad for You” en “Lonely and Being Alone”  door The Steeldrivers.

Deze songs staan op hun  5e studioalbum met als titel “Bad for You”, dat afgelopen vrijdag, 7 februari werd uitgebracht door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een introductie van de song “Bad for You” door Tammy Rogers-King, de violiste van The Steeldrivers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alle 11 songs zijn geschreven door de leden van The Steeldrivers, die bestaat uit Tammy Rogers op viool, Richard Bailey op banjo, Mike Fleming op de bas, Brent Truitt op de mandoline en Kelvin Damrel op gitaar en met lead-zang.

Het album “Bad for You” is een fraaie opvolger van het met een Grammy onderscheiden “The Muscle Shoals Recordings” uit 2015.

Nog even terug naar het album “The Muscle Shoals Recordings van The Steeldrivers hier met de song “The Long Way Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Steeldrivers begonnen in 2005 als een soort vrije tijd besteding, maar met het uitbrengen van hun debuut album “Steeldrivers” in 2008 door Rounder Records werd een grote bekendheid verkregen

“The Steeldrivers” bestaat uit een aantal ervaren Nashville sessie-muzikanten, die een mix van bluegrass en soul spelen met sedert hun start bijna dezelfde bezetting met uitzondering van Mike Henderson op mandoline, Chris Stapleton op guitar en met lead-zang.

Het was de bijzondere stem van Chris Stapleton en die een beetje lijkt op de rauwe stem van Tom Waits, die The Steel Drivers doet onderscheiden van het hedendaagse bluegrassgenre, waarbij meestal een hoge tenorstem als lead-zang aanwezig is.

De hartstochtelijk krakende stem van Chris gaf de Steeldrivers een unieke, ouderwetse sfeer, bluegrass in sepiakleur!

Chris Stapleton , die in 2010 vertrok uit de bluegrass is inmiddels een “Award Winning” countryster. In zijn plaats kwamen o.a. achtereenvolgens Gary Nichols en Adam Wakefield optraden.

Met het aantrekken van Kelvin Damrel als lead-zanger gitarist terug naar de bluegrass in sepiakleur, want Kelvin won in 2017 de Chris Stapleton “look a like” competitie, die werd gehouden door Wide Open Country 2017.

Nog even te vergelijking The Steeldrivers hier met lead-zang door Kelvin Damrel hier met de song “12 O’clock Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar de traditionele bluegrass door The Po’ Ramblin’ Boys hier met de songs “Cold Hard Truth”, en “Searching for a Soldier’s  Grave”.

Deze songs staan op hun album “Toil, Tears & Trouble”, dat werd uitgebracht door Rounder Records.

“Searching for a Soldier’s  Grave” , een fraaie traditionele bluegrass song in het grijze verleden geschreven en bekend geworden door Roy Acuff song ook vele malen vertolkt door de Stanley Brothers met hier met een fraai slot door Laura Orshaw op viool.

“Hickory, Walnut and Pine” is geschreven door de Texaanse singer/songwriter Slaid Cleaves met ook een voor Nederland bekend verhaal van enorme bomenkap en waarvoor in de plaats huizenbouw aan straten met namen als “Hickory, Walnut en Pine”.

“Cold Hard Truth” is de Jamie O’Hara song bekend van de vertolking door o.a. George Jones.

Het album “Toil, Tears and Trouble” werd in augustus 2019 als hun debuutalbum bij het legendarische bluegrass label Rounder records uitgebracht.

The Po’ Ramblin’ Boys werd in het jaar daarvoor dus 2018 tijdens het IBMA Bluegrass Award Festival uitgeroepen tot “Emerging Artist of the Year”.

De groep bestaat uit Jereme Brown op banjo en zang, C.J. Lewandowski, op mandoline met leadzang, Jasper Lorentzen op de bas; Josh Rinkel op gitaar met zang en Laura Orshaw  op viool.

Natuurlijk ook in deze omgeving geen onbekende want zij traden met veel succes ook als eens op tijdens het jaarlijkse Rotterdam Bluegrass festival op het Pijnackerplein in Rtterdam Nrd.

Nog even terug naar een optreden van de The Po’ Ramblin’ Boys met de titelsong van het album “ Toil, Tears, and Trouble” tijdens de  “On The Farm Sessions” in 2019 gedurende het Pickathon Music Festival te Portland Oregon .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Schotland voor de Transatlantic House Band hier met Mary Chapin Carpenter met de song “Jubilee”, die van oorsprong staat op haar album ’Stones in the Road” uit 1994.

Mary Chapin Carpenter hier als gastzangeres bij de Transatlantic Sessions 6 en dit lied staat op Volume 3 in 2014 uitgebrcht door Whirlie Records.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Mary Chapin Carpenter vokaal bijgestaan door  Aoife O’Donovan met de song “Transcendental Reunion”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Transatlantic Sessions is een verzameltitel voor een serie muziekproducties geproduceerd door Pelicula Films Ltd gefinancierd en bestemd voor respectievelijk  BBC Scotland, BBC Four en RTÉ of Ireland.

De producties bestaan uit gezamelijke optredens van bekende folk, bluegrass en country musici van beide kanten van de Atlantische Oceaan , die muziek spelen uit Scotland, Ireland, England en Nrd. America onder de gezamelijke leiding van Aly Bain en Jerry Douglas

Vervolgens van deze sessie  in dit programma ook nog gastspeler Tim O’Brien met de song “Like I Used to Do”, die van oorsprong staat op z’n album “Odd man In”, dat in 1991 en 2006 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Grammy Award winnaar en multi-instrumentalist Tim O’Brien zong als kind in de kerk en speelde als kleuter al wat op de piano naast zijn zusje, maar vond pas echt zijn roeping toen hij op zijn 12e een gitaar kreeg.

Daarna volgde eigenlijk alles met snaren of het nu de gitaar, banjo, mandoline, bouzouki of de viool is, het maakt hem niet uit. In de jaren 80 en 90 maakte hij deel uit van de progressieve bluegrass groep Hot Rize, toen bestaande uit  Dr. Banjo Pete Wernick, bassist Nick Forster en Charles Sawtelle. In 1999 overleed gitarist Charles Sawtelle ten gevolge van leukemie en na enige tijd kwam gitarist Bryan Sutton,  de groep versterken.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Tim O’Brien met de Transatlantic House band met de song “Like I Used to Do”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“She Thiks I Still Care” door Teddy Thompson hier eveneens tezamen met de Transatlantic House band bestaande uit o.a. Aly Bain op viool, Jerry Douglas op dobro en lap-steel, Russ Barenberg op gitaar en mandolin, Joghn McCusker op viol en fluit, Michael McGoldrick op Uillean Pipes, fluit.

She Thinks I Still Care is een fraaie cover in “barok stijl” van de song bekend geworden van de vertolking door George Jones.

Teddy Thompson, jawel zoon van de bekende folksinger/songwriters Richard en Linda Thompson, aanwezig als gastspeler bij de Transatlantich House Band mocht zijn favoriete song meenemen en hij koos een song, die staat op z’n album “Upfront & Down Low” op 24 juli 2007 uitgebracht door het label Verve Forecast.

Ook een heel fraaie album met mooie en bijzondere covers van country songs met fraaie titels als “I’m Left, You’re Right, She’s Gone”, “You Finally Said Something Good, When You Said Goodbye”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Teddy Thompson samen met de Transatlantic House Band hier met de song “Delilah”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Geoff Muldauer en the Texas Sheiks hier met de songs “All By Myself”,  “Fan It” en “Please baby”.

 Geoff Muldaur op de banjo met lead-zang, Suzy Thompson op de viool, Cindy Cashdollar op de dobro, Jim Kweskin op de gitaar, Johnny Nicholas op de kick-drum, Stephen Bruton eveneens op gitaar, mandoline en banjo  en Bruce Hughes op de staande bas.

De song “All By Myself” ooit geschreven door Williams Lee Conley Broonzy en beter bekend als “Big Bill” Broonzy, maar hier dus door Geoff Muldaur & the Texas Sheiks.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Geoff Muldauer & the Texas Sheiks hier met de song “All By Myself”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een huiveringwekkend mooi album met 14 songs, die is gemaakt door de muzikale vrienden van en samen met de Texaan Stephen Bruton uit Fort Worth TX. en op 22 september 2009 uitgebracht.

Geoff Muldaur onmoette Stephen in 1967, toen hij helemaal van Texas naar Newport, Rhode Island reed om de Jim Kweskin Jugband te horen optreden en waarbij hij vooral was geïnteresseerd in het banjo-spel van Bill Keith.

Stephen Bruton heeft jaren gitaar gespeeld bij o.a. Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, T-Bone Burnett en Delbert McClinton.

Toen Geoff hoorde, dat Stephen ernstig ziek was geworden en chemokuren onderging, nam hij het initiatief  om samen met hem en tal van oude vrienden mooie muziek te maken om weer herinneringen aan vroeger op te halen en de moeilijke tijd enigszins te verzachten.

Stephen Bruton overleed op 9 mei 2009

Alle “Sheiks” van de muziek hebben destijds samen met Stephen Bruton een bijzonder album gemaakt, waarvan alleen maar duidelijk advies is te geven: Onmiddellijk aanschaffen! Texas Sheiks uitgebracht door “Tradition & Moderne” , Shefa Records danwel Roger Kasle.

Voor u als lezer nog even Geoff Muldauer & The Texas Sheiks tijdens een optreden met de song “Fan It” met leadzang door Jim Kweskin.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor ben ik de archieven weer eens ingedoken met als eerste de Groningse groep B-5 hier met de song “Sweet Jesse Brown”, die staat  op hun in 2001 uitgebrachte album “Fire It Up”.

Het album bevat 11 tracks; drie eigen nummers en acht vertolkingen van bestaande songs.

In die tijd een succesvolle groep met o.a. m’n collega DJ van Havenstad FM te Delfzijl  Radio Roel Stäbler als drummer, Eddy Lonergan op lead-gitaar en met zang, Bé Weersing op acoustische gitaar met lead-zang, Klaas Oosting op pedal steel gitaar, Wil van Eekeren op keyboards met zang en tenslotte Mark Hoen op bas.

De countryband B-5 werd twee keer genomineerd door de DCMA voor de Award “Meestbelovende Nederlandse Country Act” en dat leidde weer tot uitnodigingen om op te treden op bekende festivals zoals o.a. Floralia Oosterhout 2002.

U kunt hier nog als lezer van dit bericht nog even luisteren naar de country formatie B-5 met de song “Gettin’ Me Over Mountains”, die staat op het verzamelalbum “Borderline” met muziek van in totaal 19 Country Stars uit Noord-Nederland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In het programma “Countrymusic Round-Up” ook de groep Sommerset met hun vertolking van de song “Another Lonely Night”, die staat op hun album met hun naam als title “Sommerset” in 1975 uitgebracht door CNR.

Een countryformatie uit Driebergen rond de drie gebroeders Sommer, die in het midden van de jaren zeventig enkele grote hits scoren en de traditionele country en western een warm hart toedragen. De groep treedt zelfs op in het mekka van de countrymuziek: Nashville.

Als zangeres Rosina Lauwaars zich bij Sommerset voegt, krijgt de band meer vaste vorm. Naast twee singles (onder andere een ode aan Jim Reeves) verschijnt ook het debuutalbum A Portrait. Vervolgens dus in 1975 het album “Sommerset”, maar als eind 1975 Rosina Lauwaars same met Ab Woudenberg de groep verlaat en de groep van genre veranderd, breekt het einde van de groep aan.

Voor u als lezer van dit bericht nog even naar een optreden van Sommerset hier met de song “Another Lonely Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Ik rij wel door” door Dick van Altena als zanger/schrijver/gitarist hier met een song, die staat op  z’n album “Diesel Cowboy” uit 1986 met 13 trucksongs met titels als “Verslaafd aan de weg”, “Vrachtwagengek” en “Oude truck vaarwel”. Dick van Altena wordt op dit album muzikaal bijgestaan door o.a. Johan Jansen op steelgitaar, Rene Innemee op dobro en electrische gitaar met achtergrondzang en Conny Peters op piano.

Terug in de tijd en kunt u nog middels een slideshow luisteren naar Dick van Altena met z’n lied “Ik rij wel door”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu nog naar Nashville voor de “Country Badass” door zanger/schrijver guitarist George Ducas hier met een song, die staat op z’n 4e studio album “Yellow Rose Motel” met traditionele country muziek, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Intercept Music/ Loud Ranch Records.

George Ducas is in Nashville een bekende schrijver van songs oa voor Gart Brooks en Trisha Yearwood.

Natuurlijk kunt u nog luisteren naar George Ducas hier met z’n song “Country Badass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vanuit Texas nog  Alejandra Escovedo met de song “Evening Gown” hier met een song, die staat op het verzamelalbum “Down to the Promised Land : 5 Years of Bloodshot”.

Alejandro Esvovedo werd in 1998 door het blad “No Depression” als promoter van de alternatieve countrymuziek uitgeroepen tot artiest van het decennium. Eind jaren ‘90 werd hij echter ernstig ziek en daardoor een poos uit het zicht van de muziekliefhebbers, maar in 2005 gelukkig weer genezen, pakte de muziek weer op en bracht vervolgens in 2006 het album “The Boxing Mirror”, “Real Animal” in 2008 uit o.a. in 2010 gevolgd door het album “Street Songs of Love”, “Big Station”in 2012 , “Burn Someting Beautiful” 2016 en in 2018 met “The Crossing”.

Tijd om weer eens kennis te maken met Alejandro Escovedo hier met z’n song “Sally Was a Cop”, die staat op het album “Big Station””

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens natuurlijk ook nog de hedendaagse pop-countrymuziek door de uitsmijter van dit programma  het quartet “Little Big Town” hier met de song “Throw Your Love Away”, die staat op hun album “Nighfall”, dat op 17 januari  j.l. werd gepresenteerd door Capitol Records Nashville.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Little Big Town met de trailer van hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 11 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Steeldrivers *** 12 O’Clock Blues   ***   Bad For You   ***   Rounder Records
 2. The Steeldrivers *** Bad For You   ***   Bad For You   ***   Rounder Records
 3. The Steeldrivers *** Lonely and Being Alone   ***   Bad For You   ***   Rounder Records
 1. The Po’ Ramblin’ Boys *** Cold Hard Truth   ***   Toil, Tears & Trouble   ***   Rounder Records
 2. The Po’ Ramblin’ Boys *** Hickory, Walnut & Pine   ***   Toil, Tears & Trouble   ***   Rounder Records
 3. The Po’ Ramblin’ Boys *** Searching for a Soldier’s Grave   ***   Toil, Tears & Trouble   ***   Rounder Records
 1. Transatlantic House Band ft. Mary Chapin Carpenter *** Jubilee   ***   Transatlantic Sessions 6 Vol.3   ***   Whirlie Records
 2. Transatlantic House Band ft. Tim O’Brien *** Like I Used to Do   ***   Transatlantic Sessions 6 Vol.3   ***   Whirlie Records
 3. Transatlantic House Band ft. Teddy Thompson *** She Thinks I Still Care ***   Transatlantic Sessions 6 Vol.3   ***    Whirlie Records
 1. Geoff Muldauer & The Texas Sheiks *** All By Myself   ***   Texas Sheiks   ***   Shefa Records/Roger Kasle
 2. Geoff Muldauer & The Texas Sheiks *** Fan It   ***   Texas Sheiks   ***   Shefa Records/Roger Kasle
 3. Geoff Muldauer & The Texas Sheiks *** Please Baby   ***   Texas Sheiks   ***   Shefa Records/Roger Kasle
 1. B-5 *** Sweet Jesse Brown   ***   Fire It Up   ***   B-5
 2. Sommerset *** Another Lonely Night   ***   Sommerset   ***    CNR
 3. Dick van Altena *** Ik rij wel door   ***   Diesel Cowboy   ***   Dart
 1. George Ducas *** Country Badass ***   Yellow Rose Motel   ***                Intercept
 2. Alejandra Escovedo *** Evening Gown   ***   Down to the Promised Land : 5 Years of Bloodshot   ***   Bloodshot Records

    18. Little Big Town   ***   Throw Your Love Away   ***   Nightfall   ***  Capitol Records Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *