Over the Years

In het programma “Countrymusic Round-Up”  alvast een voorproefje op het muzikaal verjaarsdagsfeest van de “Nestor van de Nederlandse countrymuziek”, Ben Steneker, dat op 9 februari a.s. wordt gevierd in zaal ‘De Olde Mölle’ te Neede.

Tijd voor fraaie countrymuziek in vogelvlucht vanaf het begin van de carriere van Ben in 1959 met Lydia & Her Melody Strings en via Ine Dijkstra, Aurora tot heden samen met z’n dochter Carmen Steneker en die met z’n 85 jaar nog altijd regelmatig optreedt.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass ditmaal verzorgd door Michelle Nixon & Drive met een drietal songs van het album ‘A Place I Belong’ , dat werd uitgebracht door Mountain Fever  Records.

Vervolgens gaan we ook nog eens terug naar de begin jaren ’60 voor de muziek van Jim Reeves uit z’n Radio Days.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en daarna gaan we gewoon door met muziek van Ben Steneker.

Bijna aan het einde van “Countrymusic Round-Up” gaan we nog eens terug naar Nashville voor George Ducas met de song “Country Badass” en die tevens optreedt als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Your Kind of Love”, “Making Memories without You” en “Small Town Way” door Michelle Nixon & Drive.

Deze songs staan op het album “A Place I Belong” met 13 songs, dat werd uitgebracht door Mountain Fever Music met de 13e track hun versie van de Tom T. Hall song “Harper Valley PTA”. (Parent Teacher Association).

 Countryzangeres Jeannie Riley kreeg voor haar vertolking van deze song in 1969 de Grammy Award “Record of the Year”, terwijl Tom T. Hall als schrijver van de song de Grammy Award verkreeg “Song of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Michelle Nixon & Drive met de song “A Place I Belong”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar Michelle Nixon & Drive uit Virginia, die geen onbekende is bij “Countrymusic Round-Up”, maar het is al weer jaren geleden, dat zij voorbij kwam in dit programma.

Michelle Nixon werd in 2006 door de “Preservation of Bluegrass Music of America” (SPBGMA) uitgeroepen tot “Female Vocalist of the year”, terwijl zij later dat jaar tezamen met de andere “Daughters of Bluegrass” de “Recorded Event of the Year Award”  door de IBMA (International Bluegrass Music Association) in ontvangst kon nemen.

In 2009 konden de “Daughters of Bluegrass” dezelfde Award nogmaals mee naar huis nemen voor hun song “Proud To Be A Daughter” van hun tweede gezamelijke album “Bluegrass Bouquet”.

Na het dramatische overlijden van haar vader nam Michelle afstand van haar muzikale carriere en ging zich meer bezich houden met haar gezin bestaande uit  muzikale echtgenoot Nick Nixon en haar drie kinderen.

Nu de kinderen inmiddels minder zorg nodig hebben is er ook weer tijd voor de bluegrass met het album “A Place I Belong” uitgebracht door Mountain Fever Records met echtgeoot Nick Nixon op gitaar en zang, ook Patrick Robertson is weer terug op gitaar met zang, Tim Newcomb op de banjo, Mike Sharp op  de banjo, Jonathan Dillon op de mandoline en Tracy Burcham op de bas.

Michelle Nixon & Drive terug met het fraaie bluegrass album “A Place I Belong” .

Nog even terug naar het optreden van Michelle Nixon & Drive tijdens het Denton Farmpark Bluegrass festival in Denton North Carolina hier met de song “Small Town Ways”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op maandag, 10  februari a.s., wordt de nestor van de Nederlandse countrymuziek Ben Steneker 85 jaar en dat betekent voor “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op het muzikale verjaardagfeest in Neede.

Daarvoor terug in de tijd naar 1959 voor Lydia & Her Melody Minstrels uit Apeldoorn met hun bekendste song “Send Me the Pillow”.

Ben Steneker startte zijn loopbaan in de begeleidingsband van de Apeldoornse zangeres Lydia Tuynenburg. Met de groep Lydia & Her Melody Strings had hij in 1959 zijn eerste hit in Nederland “Send Me the Pillow”.

Deze song werd eind jaren ‘40 geschreven en uitgebracht door Hank Locklin, maar pas 1957 toen zijn song opnieuw werd uitgebracht nu door RCA Victor werd het een tophit in zowel de country & western alsook de pop –overzichten en werd als standaard beschouwd voor de “Nashville sound”.

Deze song werd daarna door tal van artiesten, zoals  The Everly Brothers, Jerry Lee Lewis, The Browns en Dean Martin, “gecovered”.

Nog even terug in de tijd naar 1959 voor Lydia & Her Melody Strings met hun bekendste nummer “Send Me the Pillow”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In 1960 startte Ben Steneker met z’n solocarrière en met nummers als “It doesn’t matter anymore”, “Lonely River Rhine” en “From a Jack to a King” (1963) verwierf hij begin jaren zestig bekendheid in Nederland.

Voor het programma “Countrymusic Round-Up” met het verjaardagsfeestje van Ben Steneker is het best wel moeilijk om een keuze te maken uit z’n omvangrijke albumcollectie.

Ook in de collectie nog het album van Ben samen met Ine Dijkstra  als de “Country Stones” met als titel “Back Again”, dat in 1976 werd uitgebracht door CNR en werd gekozen door de song “One by One”.

Ben Steneker en Ine Dijkstra kenden elkaar sedert de mid jaren ’60 met Ine niet alleen samen met haar echtgenoot als regelmatige bezoeker van de optredens, maar ook ook met een prima zangstem en de tekst van alle nummers van Ben uit haar hoofd kende. Ben en Ine begonnen vervolgens in 1973 met het duo “Country Stones” en waarbij CNR 3 jaar later hun enige album “Back Again” uitbracht.

Een album met country klassieker als ‘Tennessee Waltz’ , “Mockin’Bird Hill” “Forever and Ever” en ook nog eens “Send Me The Pillow That You Dream On’.

Tijd om weer eens kennis te maken met Ben Steneker en Ine Dijkstra hier met de song “One by One”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Vervolgens een fraaie cover van de Troy Seals en Eddie Setser song “Seven Spanish Angels” door Ben Steneker nu met vokale begeleiding door Aurora Brummelhuis uit Hengelo en waarbij deze song staat op het album “Heart to Heart”, dat in juli 1989 werd uitgebracht door Telstar.

Met Aurora werden ook een aantal singles uitgebracht en ook nog een gezamenlijk optreden tijdens het roemrijke countryfestival  “Floralia Oosterhout”.

Nog even terug naar Floralia Oosterhout 1989 voor een optreden van Ben Steneker en Aurora met de song “Somewhere between”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de tussentijd ging Ben Steneker ook regelmatig naar Amerika om ook daar op te treden en kennis te maken met de countryartiesten van diet tijd.

Zo overhandigde  hij in de begin jaren ‘60 tijdens een gesprek met Jim Reeves ook een single van hemzelf.

En daarom in dit programma ook nog eens terug naar de jaren ‘60 met een aankondiging door Jim Reeves gevolgd door een optreden van hem met de songs “Your Old Love Letters” en “Am I Losing You”.

Ver terug in de tijd voor een optreden van Jim Reeves hier met fagmenten van toppers zoals “Four Walls”, “Tennessee Waltz”en “He ’ll Have to Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jim Reeves nam ook tal van programma’s op met muzikale vrienden zoals The Louvin Brothers, Chet Atkins, z’n begeleidingsgroep “The Blue Boys”, Faron Young, Jean Sheppard en Ernest Tubb.

 De opnames van deze programma, een soort semi-live programma met de musici en gastspelers als publiek,  waren bestemd door de radiostations en voor de amerikaanse strijdkrachten over zee voor bijvoorbeeld de AFN (American Forces Network.)

Van de opnames is een fraai verzamelabum bestaande uit 4 CD’s met als titel “Radio Days” uitgebracht door Bear Family Records

Nog even terug naar het begin van z’n carrier, die begon nadat hij door een enkelblessure was uitgeschakeld als honkballer en  hij een baan kreeg als dj bij een radiostation in Louisiana en in 1953 nam hij zijn eerste succesplaat “Mexican Joe” op, die een nummer 1-notering kreeg.

In 1955 tekende hij een contract met RCA en werd lid van de Grand Ole Opry. Tegen het einde van de jaren 50 kwam de Rock-‘n-Roll op en verschoof Reeves onder invloed van Chet Atkins zijn stijl van de pure country wat in die richting. Reeves was – met Patsy Cline – een van de eersten die de Nashville-sound brachten.

Het noodlot sloeg echter toe , toen Jim Reeves’ vliegtuig op weg naar huis in Nashville op 31 juli 1964 in een zware storm terecht kwam. Beide inzittenden, Reeves als piloot en z’n vriend en musicus Dean Manuel, kwamen om het leven.

Vervolgens bij “Countrymusic Round-Up” ook nog  “He’ll Have to Go” door Jim Reeves hier met een song, die staat op het verzamelalbum “The Ultimate Jim Reeves” uitgebracht door RCA Victor.

Deze song, geschreven door Joe Allison, is wel een van z’n grootste succesnummers eind 1959 begin 1960 en bereikte de nr.  1 plek van zowel de pop als de countrymuziek overzichten in zowel Amerika alsook andere werelddelen en maakte de Amerikaanse countrymuziek populair over de gehele wereld.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Jim Reeves met z’n Blue Boys in Noorwegen met tal van fraaie songs, zoals “I Love You Because”,”Bimbo”, “Four Walls” en “Adios Amigo”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we weer verder met het voorproefje op het verjaardagsfeest van Ben Steneker, de nestor van de nederlandse countrymuziek met de song “Warm and Sweet Love”.

Deze song staat staat op het album “De Jaren ‘90 Hits”, dat werd uitgebracht door Telstar en waarbij Ben Steneker kon rekenenen op de medewerking van o.a. door Sandra Vanreys en Ruud Hermans.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Ben Steneker hier met de song “Warm and Sweet Love”, die ook staat op het verzamelalbum “The best of Ben Steneker” Volume 2.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog samen met z’n dochter Carmen met de fraaie ballade “Come Back to Ireland”, die staat op het album “Remember Me” en dat werd uitgebracht door Rood Hit Blauw.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar de song “Come back to Ireland” door Ben & Carmen Steneker.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met als laatste voorproefje op z’n muzikale verjaardagsfeest “Far Side Banks of Jordan” door Ben en Carmen Steneker hier met een song, die staat op het album “Over the Years”, dat vorig jaar oktober werd uitgebracht door RoodHitBlauw.

De bijna 85-jarige Ben Steneker nog altijd in de running samen met z’n dochter Carmen met fraaie countrymuziek hier met een song geschreven door Terry Smith en niet alleen zeer bekend geworden door het duet van Johnny Cash & June Carter, maar ook de versie van Merle Haggard op z’n gospelalbum is zeer fraai.

Ben Steneker inmiddels met recht de nestor van de Nederlandse countrymuziek hier met dit album “Over the Years” een mooie bekroning op het ruim 60 jaar vertolken van de countrymuziek,  daarbij al weer  17 jaar onmisbaar bijgestaan door  dochter Carmen en natuurlijk al jarenlang z’n vrouw Irene.

A.s. zondag, 9 februari vanaf 14.30  een fraai verjaardagsfeest met tal van muzikale vrienden in zalencentrum De Olde Mölle te Neede tussen Borculo en Haaksbergen. Naast de optredens van Ben Steneker met dochter Carmen ontvangt hij als speciale gasten de zangeres Sandra Vanreys, afkomstig uit Aalten, het zangeresje Anna Mc Rose en de sympathieke zanger Gerard Bierman.

Reserveren kan via of 053-569 6878 (na 11 uur).

U kunt als lezer van dit bericht nog eens luisteren naar Ben en Carmen Steneker met de song “Far Side Banks of Jordan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma zanger/schrijver guitarist George Ducas hier metde song “Country Badass” , die staat op z’n 4e studio album “Yellow Rose Motel”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Intercept Music/ Loud Ranch Records.

George Ducas is in Nashville een bekende schrijver van songs oa voor Gart Brooks en Trisha Yearwood.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar George Ducas hier met z’n song “Country Badass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 04 ‘20 19.00 – 20.00 uur CET

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Michelle Nixon & Drive *** Your Kind of Love   ***   A Place I Belong   ***  Mountain Fever Music
 2. Michelle Nixon & Drive *** Making Memories without You ***   A Place I Belong   ***   Mountain Fever Music
 3. Michelle Nixon & Drive *** Small Town Way  ***   A Place I Belong   ***   Mountain Fever Music
 1. Lydia & Her Melody Strings *** Send Me the Pillow   ***   Send Me the Pillow   ***   Imperial
 2. Ben Steneker & Ine Dijkstra *** One by One   ***   Country Stones   ***   CNR
 3. Ben Steneker ft Aurora *** Seven Spanish Angels   ***   Heart to Heart   ***   Telstar
 1. Jim Reeves *** Your Old Love Letters   ***   Radio days Vol. 1   ***   Bear Family Records
 2. Jim Reeves *** Am I Losing You   ***   Radio days Vol. 1   ***   Bear Family Records
 3. Jim Reeves *** He’ll Have to Go   ***   The Ultimate Collection   ***   RCA Victor
 1. Ben Steneker *** Warm and Sweet Love ***   Ben Steneker with Friends   ***   Telstar
 2. Ben & Carmen Steneker *** Come Back to Ireland   ***   Remember Me   ***   Rood Hit Blauw
 3. Ben & Carmen Steneker *** Far Side Banks of Jordan   ***   Over the Years   ***   Rood Hit Blauw
 1. George Ducas *** Country Badass   ***   Yellow Rose Motel   ***   Intercept Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *