If This Is Goodbye

“Countrymusic Round-Up” een uurtje vroeger dan normaal, maar dat komt door de uitzending extra raadsvergadering van de gemeente Krimpenerwaard, die om 19.30 begint en tot die tijd dus verschillende soorten countrymuziek met in dit programma o.a. nog eens terug naar 2006 voor een drietal songs van het album ‘All the Roadrunning’ door Mark Knopfler en Emmylou Harris.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Ralph Stanley & Friends met songs van het album ‘Clinch Mountain Sweethearts’ met sweethearts als Pam Tillis en Iris DeMent.

In dit programma ook een eerbetoon aan de Amerikaanse singer/songwriter David Olney, die zaterdag, 18 januari j.l. tijdens een optreden op het ’30A Songwriters Festival’ te Santa Rosa Beach FL. overleed.

Van hem een song van drie verschillende albums, waaronder ‘Live in Holland’ en ‘When the Deal Goes Down’.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door achtereenvolgens de Honky Tonk Men uit Noord-Holland met een song van hun debuutalbum en ook al vast een voorproefje op Country Café Concordia op zondag, 26 januari a.s. door de Goudse countrygroep “Change of Key” en natuurlijk ook nog de gastspeler Wim Pols samen met de Country Trail Band.

Daarna na de hedendaagse countrymuziek met o.a. Erich Church, Lauren Alaina, The Mavericks, Cooder Graw en treedt de Independent countryzanger Devin Everhart op als uitsmijter van dit extra lange programma met de titelsong van z’n debuutalbum “Honky Tonk Lifestyle”.

We begonnen deze uitzending “Countrymusic Round-Up” met de song “ Trust Each Other” door één van de  “Clinch Mountain Sweethearts” n.l. Iris DeMent tezamen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys”.

Deze song staat  op het album “Clinch Mountain Sweethearts” door Ralph Stanley & Friends, dat in 2001 werd uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD-1770.

De Amerikaanse singer-songwriter Iris DeMent trad afgelopen donderdagavond nog op in Tivoli Vredenburg.

Zij brak in 1992 meteen door met haar debuutalbum Infamous Angel, dat inmiddels wordt beschouwd als een van de belangrijkste countryfolkplaten van de jaren ‘90.

DeMent mag John Prine, Steve Earle en Emmylou Harris tot haar fans rekenen – met alle drie nam ze ook een of meerdere duetten op.

Ralph Stanley werd op dit album trouwens niet alleen vergezeld door vrouwen uit de hedendaagse countrymuziek zoals Sara Evans, Gillian Welch en Chely Wright, maar ook vrouwen uit het verleden van de folk en countrymuziek zoals  Joan Baez, Maria Muldauer en Melba Montgomery.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Ralph Stanley & the Clinch Mountain Boys samen met Iris DeMent met de song “Ridin’ That Midnight Train”, die ook staat op het album “Clinch Mountain Sweethearts”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

The Jim Kweskin Jug Band ft. Geoff & Maria Muldauer.

In dit programma ook nog Ralph Stanley & z’n Clinch Mountain Boys met sweetheart Maria Muldauer met de song “The Memory of Your Smile” of te wel “De herinnering aan jouw glimlach”.

Maria Muldauer, ooit getrouwd geweest met Geoff Muldauer en samen met hem deel uitmakend van o.a. de bekende “Jim Kweskin & The Jug Band” ook bekend onder haar meisjes naam Maria D’Amato en in de jaar ‘60 deeluitmakend van de herleving van de folkmuziek.

U kunt ook nog even luisteren naar Maria Muldauer hier samen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de song “The Memory of Your Smile”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als laatste van de sweethearts nog Pam Tillis  samen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys nog met “Will You Miss Me”, de dramatische A.P. Carter song uit 1917. Pam Tillis  is de dochter van de eveneens zeer bekende countrymuziek zanger en schrijver Mel Tillis en dit programma ook een graag geziene gast. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys worden verder vokaal nog bijgestaan door James Price en Shelton Feazell met hun baszang. Het album omvat naast 16 tracks met 15 sweethearts ook nog een fraai boekwerk met 24 pagina’s.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain met sweetheart Pam Tillis met hun versie van de song “Will You Miss Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar een eerbetoon aan David Olney, die afgelopen zaterdagmiddag, 18 januari j.l., tijdens een optreden op het 30A Songwriters Festival te Santa Rosa Beach FL. overleed. Hier terug naar betere tijdens met de songs “That’s Why She’s with Me”, “Stonewall” en “Why So Blue”.

De laatst vermelde song staat op z’n album “When the Deal Goes Down” in 2014 uitgebracht door Deadbeet Records.

David Olney begon vroege jaren ’70 als folkzanger, echter in 1973 trok hij naar Nashville en kwam zodoende in de countryscene terecht. Hij bleef zich echter gaandeweg muzikaal steeds verder ontwikkelen. Ook zijn faam werd groter en dat leidde ertoe dat zijn songs werden opgenomen door uiteenlopende artiesten als Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Tim O’Brien, Niamh Parsons en ook hier in Nederland door o.a. Freek de Jonge.

Talrijke malen heeft hij hier in Nederland opgetreden en als altijd zeker in de “Oude Veiling”te Aalsmeer met Pieter Groenveld als een gastheer.

Vele albums gemaakt, want zoals ik al zei”: het album “When the Deal Goes Down” was het tweede album, die hij in 2014 uitbracht.

Als eerbetoon voor David Olney dit album geselecteerd omdat de titel zo passend is “When the Deal Goes Down”.

Zelfs de hoes is macaber. Op de tafel staan twee doodshoofden. Bovendien werpt hij met strakke blik de aanschouwer schoppenaas toe en dat is ook een “Symbool voor de Dood”.

Op het album ook nog de heel toepasselijke song “Sad Saturday Night”, maar ik heb gekozen voor de song “Why So Blue”.

Van David in dit programma ook nog de song “That’s Why She’s with Me”, die staat op het album “Roses”, dat in 1994 werd uitgebracht door Philo/Rounder en vervolgens nog de song “Stonewall”, over de befaamde zuidelijke generaal “Stonewall” Jackson, waarbij David Olney muzikaal worden bijgestaan door Steve Young op gitaar.

Deze song staat op het album “Live in Holland”, dat  in december 1994 is uitgebracht door Strictly Country Records in Aalsmeer.

Nog even terug naar een optreden van David Olney samen met Sergio Webb met zijn lied  ‘That’s Why She’s With Me’ op 22 november 2014 bij “In The Woods” toen nog in Lage Vuursche.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar 2006 voor Mark Knopfler samen met Emmylou Harris met de songs “This Is Us”, “Beyond My Wildest Dreams en “Love and Hapiness”.

Deze songs staan op hun album “All the Roadrunning”, dat in 2006 werd uitgebracht door Warner Brothers.

Als lezer van dit bericht kunt u nog luisteren naar Mark Knopfler en Emmylou Harris met de song “Love and Happiness” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zowel Mark Knopfler als Emmylou Harris hebben meerdere malen een Grammy in de wacht gesleept. Mark Knopfler, de lead zanger / gitarist / songwriter van rockband Dire Straits, die aansluitend enkele fraaie solo albums uitbracht.

Emmylou Harris, een coryfee van de country music die gedurende de laatste jaren evenmin de rock schuwde en in haar indrukwekkende carrière de opnamestudio gedeeld heeft met uiteenlopende grootheden als Ryan Adams, Elvis Costello, Johnny Cash, Bob Dylan, Tammy Wynette, Neil Young, Roy Orbison, The Band, Willie Nelson etc.

De basis voor deze, op het eerste gezicht, niet direct voor de hand liggende samenwerking is ooit gelegd,  toen beiden een aantal duetten inzongen voor het Hank Williams tribute album ‘Timeless’.

In het programma “Countrymusic Round-Up” van 31 december j.l. met een uitgebreid eerbetoon aan Hank Williams, waren een aantal songs van dit albmum hier nog te beluisteren bij uw RTV Krimpenerwaard.

Met Mark’s herkenbare gitaargeluid en stem waarmee de klank van Emmylou’s stembanden wonderwel blijkt te harmonieren. In een aantal gevallen zorgt zij slechts voor achtergrondzang, zoals in ‘I Dug Up A Diamond’ het geval is, of verdwijnt zij enigzins onder het geweld van voor Knopfler begrippen stevig gitaarwerk zoals in ‘Beyond My Wildest Dreams’.

“All the Roadrunning” Mark Knopfler en Emmylou Harris , een album om nog eens weer tevoorschijn te halen en luisteren naar een fraaie mix van country en pop muziek.

Leuk om even te kijken en luisteren naar een informeel samenzijn van de musici betrokken bij de “All The Roadrunning Tour” met Emmylou Harris en Mark Knopfler aan het einde van hun optreden met fraaie “Hawaiiaanse muziek” deeluitmakend van de de concertfilm “Real Live Roadrunning”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de “Honky Tonk Men” hier met de song “Tired of Traveling”.

Deze song staat op hun debuutalbum met 5 songs, dat op 30 oktober j.l. via Friendly Folks Records werd uitgebracht.

Vier muzikanten met jarenlange ervaring in de rockabilly, country, singer-songwriter en Bluegrass scene in Nederland hebben de handen in een geslagen om de hun liefde voor hun muziek te delen. Puttend uit de rijke historie van de rockabilly, country en honky-tonk muziek laten zij de Nederlandse Honky Tonks (cafe’s) hun muziek van o.a Hank Williams, Lefty Frizzell, Johnny Horton, Cash, Dale Watson en minder bekende helden horen.

De groep bestaat uit Stefan Witteman op gitaar met zang, Bert Boot eveneens op gitaar en met zang, Nico Druijf op contrabas met zang, Hans Snitselaar op drums en tenslotte Roland v. Beveren op pedalsteel gitaar.

 Tijd om eens kennis te maken met de “Honky Tonk Men” hier tijdens een optreden in Café Westerdok te Amsterdam met hun versie van Liz en Casey Anderson song “The Fugitive” zeer bekend van de vertolking door Merle Haggard & The Strangers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de Goudse countrygroep Change of Key met de song “Sweet Green Eyes”, die staat op hun album “Home Is Where My Heart Is”.

Natuurlijk hier vanavond in dit programma als voorproefje op hun optreden a.s. zondagmiddag, 26 januari a.s. vanaf 15.00 in Country Café Concordia te Haastrecht. Net als vorig jaar zal ook Wim Pols, schrijver, zanger en guitarist weer als gastspeler optreden.

Nog even terug in de tijd naar Change of Key met Wim Pols Jitske v.d. Oever tijdens het Country Cafe Concordia optreden van 31 janauri 2016.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

a.s. zondagmiddag als gastspeler maar hierbij “Countrymusic Round-Up” Wim Pols samen met The Country Trail band met de song “Written in the Stones” een fraaie countrygospelsong, die staat op het album “Labour of Love” uitgebracht door Living Water Music in Kampen.

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog even luisteren naar Wim Pols en The Country Trail Band met de fraaie country gospelsong “Written in the Stones”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek hier door Erich Church met de song “Monsters”.

Deze song staat op z’n album “Desperate Man” in 2018 uitgebracht door EMI Nashville. Natuurlijk nog even kijken en luisteren naar de bange tijd van Erich Church met z’n “Monsters”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens George Strait met de song “The Weight of the Badge”, die staat op het album “Honky Tonk Time Machine”, dat de in  maart vorig jaar werd gepresenteerd door MCA Nashville en songs van dit album heeft u natuurlijk al eerder kunnen horen bij “Countrymusic Round-Up”.

George Strait hier met een eerbetoon aan hen, die te maken hebben met “The Weight of the Badge”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Getting Good” door Lauren Alaina hier met een song, die als single is uitgebracht door 19 Recordings/Mercury Nashville.

Lauren niet helemaal onbekend, want in november vorig jaar was zijn in dit programma nog te horen toen zu vokaal assistentie verleend aan Jon Pardi hier bij de song ““Don’t Blame It on the Whiskey”, die staat op z’n  “derde studio album “Heartache Medication”, dat op 27 september j.l. werd uitgebracht door Capitol Records.

Lauren heeft van haar single ook een fraaie video-clip uitgebracht en daar kunt u natuurlijk even naar kijken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook weer eens tijd voor “The Mavericks” hier met de song ” For Ages” , die staat op hun album “Brand New day”, dat op 31 maart 2017 werd uitgebracht door het label Mono Mundo en dat is hun eigen platen maatschappij.

Deze groep uit Miami Florida met Raul Malo, leadzanger op gitaar en destijds bassist Robert Earl Reynolds, die reeds in 1994 grote successen boekte met songs als “There Goes My Heart”,“Oh, What a Thrill” en de titelsong van hun album “What a Crying Shame” en “Dance the Night Away” is na een sabbatical van 2003 tot 2012, maar in 2017 weer helemaal terug met hun album “Brand New Day”.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar The Mavericks hier met de song “For the Ages”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het stevige countrymuziekwerk uit Texas door “Cooder Graw” hier met de Rodney Crowelll song “Ain’t Living Long Like This” en met Danny Martindale als lead-zanger/gitarist.

Deze song staat op het verzamelalbum “Texas Outlaw” in 2003 uitgebracht uitgebracht door Compadre Music .

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar de groep “Cooder Graw” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En we blijven nog even in de buurt voor singer/songwriter en gitaarspeler Roger Creager met de song “Guitar Town, die eveneen staat op een fraaie verzamelalbum “Texas Outlaws”.

Een album met 18 songs van verschillende Texaanse singer/songwriters zoals Pat Green, Jack Ingram, Robert Earl Keen, Ray Wylie Hubbard, Dale Watson en Billy Joe Shaver.

Inmiddels heeft Roger Creager zeven albums op zijn naam staan, waarvan in 2012 “Surrender” en in 2016 het album “Roadshow”.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Roger Creager met de song “Different Than I’m Feeling Right Now” in “The Texas Music Scene”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter van de “extended” Countrymusic Round-Up” programma met de Independent countryzanger/gitarist Devin Everhart, uit Lexington North Carolina, hier met de titelsong van z’n album “Honkytonk Lifestyle” op 4 januari van dit jaar in eigen beheer uitgebracht onder de naam “Devin Everhart Music”.

Tijd om eens kennis te maken met Devin Everhart vanuit een rumoerige “The Old Well Tavern”  met een promotievideo met een aantal songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 21 ‘20 18.00 – 19.30 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

 1. Ralph Stanley & Friends ft Iris DeMent *** Trust Each Other   ***   Clich Mountain Sweethearts   ***   Rebel Records
 2. Ralph Stanley & Friends ft Maria Muldauer ***  The Memory of Your Smile   ***    Clinch Mountain Seethearts   ***   Rebel Records 2001
 3. Ralph Stanley & Friends ft. Pam Tillis *** Will You Miss Me   ***   Clich Mountain Sweethearts   ***   Rebel Records 2001
 1. David Olney *** That’s Why She’s With Me   ***   Roses   ***   Philo-Rounder Records
 2. David Olney *** Stonewall   ***   Live in Holland   ***   Strictly Country Records
 3. David Olney *** Why So Blue   ***   When the Deal Goes Down   ***   Deadbeet Records
 1. Mark Knopfler & Emmylou Harris *** This Is Us   ***   All The Roadrunning   ***   Warner Bros
 2. Mark Knopfler & Emmylou Harris *** Beyond My Wildest Dreams   ***   All The Road Running   ***   Warner Bros
 3. Mark Knopfler & Emmylou Harris *** Love And Happiness   ***   All The Roadrunning   ***   Warner Bros
 1. Honky Tonk Men *** Tired Of Traveling   ***   Honky Tonk Men   ***   Friendly Folks Records
 2. Change of Key *** Sweet Green Eyes   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 3. Wim Pols & CountryTrail Band *** Written In The Stones   ***   Labour Of Love   ***   Living Water Music
 1. Eric Church *** Monsters   ***   Desperate Man   ***   EMI Nashville
 2. George Strait *** The Weight Of The Badge   ***  Honky Tonk Time Machine   ***   MCA Nashville
 3. Lauren Alaina *** Getting Good   ***   single   ***   19 Recordingds/Mercury Nashville
 1. The Mavericks *** For the Ages   ***   Brand New Day   ***   Mono Mundo Recordings
 2. Cooder Graw *** Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Texas Outlaws   ***   Compadre Records
 3. Roger Creager *** Guitar Town   ***   Texas Outlaws   ***   Compadre Records
 4. Devin Everhart *** Honky Tonk Lifestyle   ***   Honky Tonk Lifestyle   ***   Devin Everhart Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *