God’s Own Yodeler  

In het programma “Countrymusic Round-Up” gaan we weer eens naar Austin TX nu voor singer/songwriter/gitarist Slaid Cleaves met een song van drie verschillende albums, waaronder ‘Broke Down’, ook nog een eerbetoon aan z’n Pontiac Firebird en ‘Still Fighting the War’.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass ditmaal wederom met een keuze uit de ‘Winter Singles 2020’ uitgebracht door de Mountain Fever Group met o.a. Deer Creek Boys en Kristy Cox.

Vervolgens gaan ook weer eens naar Ierland in dit geval naar Strabane in Nrd-Ierland voor Hugo Duncan met een drietal songs van z’n nieuwe album ‘The Heart of the Country’.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de region en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door de Goudse countrygroep “Change of Key” en vervolgens ook nog Savannah samen met Dick van Altena en Cor Sanne met een song van het album “Back to the Country Part 5” .

In het programma van de vorige week kwamen ze er door tijdgebrek niet aan te pas maar, nu toch nog de twee Independent countryartesten n.l. Gary Carl uit Northeast, Pennsylvania en  treedt Brew Davis uit Asheville North Carolina op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van z’n album ” Another Scarecrow Learning How to Fly”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Southbound Train” door de Deer Creek Boys, die staat op hun 3e album met als titel “Chaos Theory” in juni 2019 uitgebracht door Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de Deer Creek Boys hier met de song “South Bound Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Deer Creek Boys werden in 1999 opgericht toen de broers Justin Tomlin (gitaar) en Jason “Tater” Tomlin op de staande bas en hun beste vriend Cason Ogden op de mandolin begonnen met hun optredens in Amherst, Virginia.

Inmiddels veel ervaring en het trio uitgebreid met banjo speler Andy Low uit North Carolina. De vermelde platenmaatschappij Mountain Fever Records bracht eind december nog een fraaie verzamelalbum met als titel “Wintersingles 2020” uit, waar op de vermelde songs in dit blokje “bluegrass” ook staan evenals trouwens de song “Leaving’s Up to You” door Nothin’ Fancy.

Deze song staat op hun album “Undeniable”, dat vorig jaar oktober werd uitgebracht. 2019 betekende voor “Nothin Fancy” hun 25-jarig jubileum en “Undeniable” of te wel “Niet te ontkennen” hun 16e studioalbum, twee bijzondere mijlpalen voor een groep, die in 1994 voor de aardigheid ontstond om eens deel te nemen aan een wedstrijd.

Vervolgens ook nog “No Headlights” door Kristy Cox van oorsprong uit Australie hier met een song, die vandaag, 7 januari 2020 officieel is gepresenteerd door Mountain Fever Records en die tevens de titelsong zal zijn van haar nieuwe album, dat eind februari van dit jaar zal worden uitgebracht als opvolger van haar succesvolle album “Ricochet”.

Net als op haar album Ricochet wordt Cox Kristy Cox ook hier muzikaal bijgestaan door o.a.  Jason Roller op gitaar en viool, Mike Bub op de Bas, Justin Moses op mandoline en resonator gitaar Aaron McDaris op de banjo.

Kristy Cox woont met haar echtgenoot, de amerikaanse countryzanger/gitarist Travis List een aantal jaren in Nashville, maar toert nu regelmatig tussen Australie en Amerika en op dit moment samen met haar Amerikaanse collega Amanda Cook op tournee met hun “Southern Sisters Tour”.

Natuurlijk kunt u hier nog luisteren naar Kristy Cox met de titelsong “No Headlights” van haar nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Strabane Nrd Ierland voor Hugo Duncan hier met de songs “Call Me Up ( And I Come Calling On You)”, “Since I Met You” en “Two Wee Men from Strabane” ( De “Two Wee Men” zijn in dit geval Hugo Duncan en Curtis Magee).

Deze songs staan op z’n album “Heart of the Country”, dat op 29 November 2019 werd uitgebracht door Sharpe Music.

Een album met 18 songs door deze veteraan van de Noord-Ierse countrymuziek, waarvan een aantal ongetwijfeld bekend zullen voorkomen, zoals ook de song “Call Me Up (And I Come Calling on You)” geschreven door Marty Robbins en ooit in 1954 op een single geperst op de A-kant met op de B-kant “I’m too Big to Cry” uitgebracht door Columbia Records.

Tijd om eens kennis te maken met de versie “Call Me Up (And I Come Calling on You)” van Hugo Duncan.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hugo Duncan, inmiddels 69 jaar,  is een Noord-Ierse zanger en BBC-omroep geboren in Strabane, County Tyrone, Noord-Ierland op 26 maart 1950. Zijn bijnaam is “The wee man from Strabane” of “Uncle Hugo” .

Deze bijnaam is trouwens ook de titel van z’n album, dat in mart 2009 werd uitgebracht door Arran Records.

Op 21-jarige leeftijd trad hij op met z’n eigen groep met de naam “Hugo Duncan and the Tall Men”.

Gedurende de jaren ‘80 hij hij een wekelijkse show, dat werd uitgezonden door BBC Radio Foyle in Londonderry.

Naast z’n geregeld werk bij de BBC Noord Ierland, treedt Hugo Duncan ook nog regelmatig met z’n groep op in geheel Ierland, Schotland en Engeland.

Tijd om eens kennis te maken met Hugo Duncan en Curtis Magee hier tijdens een optreden met een fragment van de song “Two Wee Men from Strabane”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Austin Texas voor Slaid Cleaves hier met de songs “God’s Own Yodeler”, “Horse Shoe Lounge” en “Primer Gray”.

De laatst vermelde song staat op z’n album “Ghost of the Car Radio”, dat in 2017officieel werd gepresenteerd door Candy House Media en hier in Nederland door Continental Record Service.

“Ghost on the Car Radio” is het 8ste studioalbum van deze Texaanse schrijver/zanger en gitarist, dat werd geproduceerd door “Scrappy” Jud Newcomb.

Een album met 12 songs vol met verhalen over ploeteraars en achterblijvers voornamelijk door hemzelf geschreven, maar er zijn er ook een paar bij samen met de bekende singer/songwriter Rod Picott en instrumentaal geholpen door o.a. Chojo Jaques op viool en mandoline, Harmoni Kelley op basgitaar en achtergrondzang en ik had hem reeds genoemd Jud Newcomb op gitaar en met achtergrondzang en tenslotte ook nog Miles Zuniga met zang.

U kunt nog even luisteren naar Slaid Cleaves hier met z’n song “Primer Gray” van z’n album “Ghost on the Car Radio”.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Slaid Cleaves van oorsprong uit Portland Maine vertrok in 1992 naar Austin Texas en heeft tal van fraaie albums op z’n naam staan.

In 2000 was ik een keer bij een optreden van Slaid Cleaves in het Statenkwartier te den Haag ter promotie van z’n 2e album “Broke Down”, waarbij hij werd begeleid door dobro en steelgitaar speler Al Perkins en ik heb daar nog steeds mooie herinneringen aan.

Van dit album hoorde u Slaid Cleaves nog met de song “Horse Shoe Lounge” daarbij bijgestaan door de befaamde Gurf Morlix op o.a. bas-gitaar, lapsteel, mandolin en keyboard, vokaal bijgestaan door Darcie Deaville, Ivan Brown en ook nog op de bas.

Heel toevallig waren daar ook Marijke en Joop de Jong inmiddels de Goudse countrygroep“Change of Key” uit Gouda ook 20 jaar geleden aanwezig bij het Slaid Cleaves concert in Den Haag. Vanavond als aardigheidje dus hierbij Countrymusic Round-Up samen in het programma, maar dan wel even na de agenda.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Slaid Cleaves samen met Billy Bright op mandoline en Chojo Jacques op viool tijdens een optreden in het KNON’s “Texas Renegade Radio” programma met gastheer/presentator Mark Mundy in Dallas, TX op vrijdag 2 april 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “God’s Own Yodeler” staat op z’n album “Still Fighting the War”,dat in 2013 werd uitgebracht door Music Roads Records met medewerking van oa. de befaamde Texaanse producer, pedalsteel en dobrospeler Lloyd Maines, Jimmy Lafave en Eliza Gilkyson en Elena James op viool.

U kunt als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar een optreden van Slaid Cleaves met de song “God’s Own Yodeler” bijgestaan door Chojo Jacques op viool tijdens het  Green River Festival te Greenfield, Massachusetts in 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

From l.to r. Marijke de Jong, Slaid Cleaves, Joop de Jong

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en zoals reeds aangekondigd als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “One of Those Places”, die staat hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

“One of Those Places” was ook het optreden van singer/songwriter/guitarist Slaid Cleaves samen met dobro en steel gitaar speller Al Perkins in 2000 in Den Haag georganiseerd door Joanna Serraris van Musemix.

Slaid Cleaves is voorlopig nog even bezig met z’n concerten in allerlei gelegenheden in Texas in een aantal gevallen samen met de bekende singer/songwriter Robbie Fulks.

Country Café Concordia zondagmiddag, 26 januari 2020

Een optreden van Change of Key is aanzienlijk gemakkelijker bij te wonen zoals reeds vermeld in de agenda de laatste zondag van de maand, 26 januari a.s. vanaf 15.00-18.00 dus met Wim Pols, zanger/gitarist, als gastspeler in Country Café Concordia te Haastrecht.

Nog even terug naar de presentatie van het album “When Music Calls My Name” door Change of Key hier met de song “One of Those Places”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Trying to Get over to You” door Dick van Altena en Savannah en ook nog Cor Sanne hier met een song , die staat op hun album “Back to the Country” Part 5.

Inmiddels is de samenstelling iets gewijzigd Cor Sanne is met de actieve deelname op het toneel gestopt en de groep bestaat nu dus nog uit Dick van Altena en Savannah en zijn dus inmiddels al weer een poosje van start gegaan met hun Part 9 met nog steeds fraaie countrysongs.

Nog even terug naar de voorstelling “Back to the Country Part 8”  op 5 januari 2019 in “Het Dorpshuis” te Angeren voor Savannah met de song “Trying to Get Over You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door Northeast in Pennsylvania voor Gary Carl hier met een eerbetoon aan z’n oude GMC “Ol’ GMC”.

Deze song staat op z’n album “The Whole Nine Yards”, dat op 9 december j.l. in eigen beheer uitgebracht.

En dan is het ook tijd voor de voorlaatste video-clip en kunt u luisteren naar Gary Carl met de eerste song, Ol’ GMC, van z’n album “The Whole Nine Yards”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu toch wel tijd voor onze uitsmijter singer/songwriter Brew Davis and The Ringers uit Ashville North Carolina met de titelsong van z’n album “Another Scarecrow Learning How to Fly”.

Op vrijdag, 28 februari a.s. zal het album tijdens een optreden in het Douglas Corner Cafe, 2106 8th Ave S # A, Nashville, TN officieel worden gepresenteerd.

Tijd om eens kennis te maken met Brew Davis hier met de song “On the Radio”, die staat op het album met z’n eigen naam als titel in 2018 uitgebracht’

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

http://www.rtvkrimpenerwaard.nl

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 14 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Deer Creek Boys *** Southbound Train   ***   Chaos Theory   ***               Mountain Fever Records
 2. Nothin’ Fancy *** Leaving’s Up to You   ***  Undeniable   ***   Mountain Fever Records
 3. Kristy Cox *** No Headlights   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 1. Hugo Duncan *** Call Me Up   ***   Heart of the Country   ***   Sharpe Music
 2. Hugo Duncan *** Since I Met You   ***   Heart of the Country   ***   Sharpe Music
 3. Hugo Duncan *** Two Wee Men from Strabane   ***   Heart of the Country   ***               Sharpe Music
 1. Slaid Cleaves *** God’s Own Yodeler   ***   Still Fighting the War   ***   Music Roads Records
 2. Slaid Cleaves *** Horse Shoe Lounge   ***   Broke Down   ***   Philo/Decca
 3. Slaid Cleaves *** Primer Gray   ***   Chost on the Car Radio   *** Candy House Media
 1. Change of Key *** One of Those Places   ***    When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Savannah, Dick van Altena & Cor Sanne *** Trying to Get Over to You   ***   Back to the Country Part 5   ***      CMS Productions
 1. Gary Carl *** Ol’ GMC   ***   The Whole Nine Yards   ***   Gary Carl
 2. Brew Davis *** Another Scarecrow Learning How to Fly   ***   Another Scraecrow Learning How to Fly   ***   Hellbender Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *