For Those Who Care to Listen

In dit programma gaan we naar Texas voor herinneringen aan de Texas Tornados  ( Flaco Jiménez, Augie Meyers , Doug Sahm en Freddy Fender) met een drietal songs van het verzamelalbum ‘Adios Mexico :The Reprise Years’ op 25 oktober j.l. uitgebracht door Warner Music Group.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door ‘Volume Five’  met songs van hun album ‘For Those Who Care to Listen’, dat zeer recent werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens gaan we 40 jaar terug in de tijd voor Curly Seckler & The Nashville Grass met o.a. Johnny Cash als gastspeler/zanger met een drietal songs van het album “Take a Little Time”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door Waylon met een song van z’n nieuwe album “Human” met ook nog Ilse de Lange met een song van haar laatste labum “Gravel & Dust”. Vervolgens gaan we naar Tennessee voor Larry Fleet met de song “Tied Down” en treedt het duo Florida Georgia Line op acoustische toer met de song “Cruise op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Wings of a Song” , “You Can’t Stop a Fool for Holding On” en “North Carolina Moon” door Volume Five”.

Deze songs staan op hun album “For Those Who Care to Listen” met 12 songs, dat op 25 oktober j.l. werd uitgebracht door Mountain fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Volume Five en kunt u luisteren naar de song “Wings of a Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Volume Five uit Boonville Mississippi werd in 2008 opgericht door zanger/vioolspeler Glen Harrell uit de staat Mississippi met toen Adam Duke op gitaar, Jesse Daniel op mandoline, Patton Wages op banjo en Chris Williams op de bas en allemaal zingen ze natuurlijk.

Meer 11 jaar heeft de groep aan de weg getimmerd met meer dan duizenden shows en ondertussen ook nog 11 albums uitgebracht, waarvan tien via “Mountain Fever Records en waaronder ook in 2017 hun succesvolle album met als titel “Drifter”

De song “I Am a Drifter” van het laatstvermelde album werd in 2017 oktober door de IBMA  onderscheiden met de “Song of the Year” award, terwijl aan de groep tevens de “Emerging Artist of the Year” Award werd uitgereikt en dat nadat zij al eerder een aantal IBMA Awards uitgereikt kregen.

De groep bestaat inmiddels naast Glen Harrell ook uit de gevierde mandoline speler Adam Steffey met 5 Grammy’s en door de IBMA 11 keer uitgeroepen tot “Mandolinespeler van het Jaar”, Patton Wages op banjo en gitaar, de jonge Jacob Burleson op gitaar en Jeff Partin op de staande bas.

De bluegrass groep Volume Five nodigt u hierbij uit om aanwezig te zijn op de opname van hun song “15th of October” in de “Everetts Music Barn House” in Suwanee Georgia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals aangekondigd 40 jaar terug in de tijd voor Curly Seckler & The Nashville Grass met de twintig jarige Marty Stuart op mandoline met lead-zang hier met de song “Sugar Lee” gevolgd door “What’s Good for You (Should Be Alright for Me)”en “Mother Maybelle” door Curly Seckler & The Nashville Grass met Johnny Cash als gastspeler tijdens de twee laatst vermelde songs.

Deze songs staan op het album “Take a Little Time”, dat oorspronkelijk in 1980 op vinyl werd uitgebracht door CMH Records en natuurlijk inmiddels helemaal grijsgedraaid.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar het virtuoze instrumentale en harmonieuze uitvoering van de song “Sugar Lee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vorig jaar mei heeft CMH de muziek van het vinylalbum gelukkig digitaal opgepoetst en op CD uitgebracht.

Curly Seckler & The Nashville Grass bestond uit Curly Seckler op gitaar, mandoline en met zang, Marty Stuart op mandoline en gitaar met zang, Charlie Nixon op dobro, Clarence “Tater “ Tate op viool, Pete Corum op staande bas en Kenny Ingram op de banjo. Aan dit album werkten zoals reeds gemeld Johnny Cash en ook nog “Cowboy” Jack Clement en Michael T. Coleman op gitaar mee. Marty Stuart trad ook nog op als producer van dit fraaie bluegrass album en trouwde in 1983 met Cindy Cash, een dochter van Johnny Cash.

 Even terug in de tijd met de start van de muziale carriere van de 14-jarige Marty Stuart als mandolinespeler en zanger bij de bluegrassgroep “Lester Flatt & The Nashville Grass” en daar kunt nog even bijaanwezig zijn tijdens een optreden van de groep in het TV-programma “The Porter Wagoner Show “ met de song “The Bluebirds Singing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart far right

Op “Labor Day” 1972 werd hij opgenomen in het gezin van Lester en Gladys Flatt en ging deel uitmaken van de Nashville Grass als gitarist, waarmee hij door het land toerde en optrad. Lester zag er op toe, dat hij z’n schoolopleiding op een schriftelijke manier afrondde. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat Marty Stuart met veel plezier en dankbaarheid terugkijkt naar de beginjaren van z’n muzikale carriere met niet alleen de zorg van Lester en Gladys Flatt, maar ook de vriendschap van de overige bandleden uit die tijd zoals Roland White, Curly Seckler, Vic Jordan en Paul Warren. Lester Flatt overleed op 11 mei 1979 na een langdurige hartproblemen en zijn taak als leider van de Nashville Grass was al een tijd daarvoor op aandringen van Lester overgenomen door Curly Seckler tot z’n pensioen in 1994. Curly maakte al sedert 1949 deel uit van Lester Flatt en Earl Scruggs Foggy Mountain Boys en werd in 2004 door de IBMA opgenomen in de International Bluegrass Music Hall of Fame.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar het eerbetoon aan “Mother Maybelle” met Johnny Cash als gastspeler.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het grensgebied van de V.S. en Mexico en de Texas Tornados met hun zeer herkenbare Tex-Mex muziek ende songs “Adios Mexico” , “Bailando” en “Laredo Rose”.

Deze songs staan op een nieuw verzamelalbum met als titel “Adios Mexico : The Reprise Years”, dat op 25 oktober j.l. werd uitgebracht door Warner Music Group. Een verzamelalbum met 49 songs uit de carriere van de Texas Tornados bij de de platenmaatschappij “Reprise Records” een platenlabel van Warner Music,  ooit in de jaren ‘60 door Frank Sinatra opgericht.

Tijd om weer eens kennis te maken met de Texas Tornadoes hier tijdens een live optreden met de song “Adios Mexico”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Texas Tornados was en is een Tejano groep en waarvan de muziek een samensmelting is van rock, country en diverse Mexicaanse stijlen.  Nadat Freddy Fender, Flaco Jeminez, Augie Meyers en Doug Sahm voor het eerst eens samen optraden tijdens een concert in Los Angeles wisten zij, dat zij deze muziek een grotere bekendheid zouden kunnen geven.

Oorspronkelijk aangekondigd en werkend onder de naam Tex-Revue kozen zij al snel de naam Texas Tornados en dat was de naam van een song geschreven door Doug Sahm en ook een titel van z´n album van de Sir Gouglas Quintet uit de begin jaren ´70. In november 1999 kwam door het overlijden van Doug Sahm een bijna einde aan de “Texas Tornadoes”, terwijl Freddy Fender overleed op 14 oktober 2006.

Doug Sahm in 1941 geboren in San Antonio wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertolkers van de Tex-Mex met een grote liefde voor z’n “San Antoon”. Deze bruisende stad ligt aan de San Antonio River op ongeveer 225 km afstand van de Mexicaanse grens en waarvan de bevolking voor zo’n 60% van oorsprong voor een groot deel afkomstig is uit Mexico en voor een kleiner deel uit andere Midden Amerikaanse landen.

De zoon van Dough Sahm, die ook in de jaren ‘90 al meespeelde heeft de draad weer opgepakt en samen met de oude bekenden, zoals Augie Meyers en Flaco Jeminez samen met een aantal uitstekende musici als Louie Ortega op gitaar en Michael Guerra op de bajo sexta een uitstekend album “Esta Bueno” uitgebracht met 13 songs, die voor een deel al waren opgenomen nog met Freddy Fender, die voor dit album nog vier songs schreef en ook zong, waaronder de song “If I Could Only”.

Toch nog ook nog even Freddy Fender is de schijnwerpers hier als leadzanger van de Texas Tornados met de song “ If That’s What You’re Thinking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Waylon hier met de song “Just a Dream”, die staat op z’n album “Human” met 7 songs, dat op 29 november j.l. werd uitgebracht door WM Benelux BV.

Waylon nam het album op in Nashville TN, metlokale sessie-muzikanten. De nummers werden door band en zanger samen live ingespeeld.  Waylon gaf zaterdag, 30 november j.l., een tweede show van Waylon’s Top 1000 in Rotterdam Ahoy.

Naast zijn eigen favoriete nummers zong hij voor het eerst ook nummers die het publiek mocht aandragen en waarvoor hij samenwerkte met Qmusic.

Luisteraars van Qmusic stelden de lijst samen op basis van hun mooiste herinneringen. Tijdens de stemweek van 8 tot en met 15 november konden luisteraars en fans hun favoriete nummers insturen via de website van het radiostation.

Natuurlijk kunt u hier nog nog even luisteren naar Waylon met de song “Just a Dream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “New Amsterdam” door Ilse de Lange met een song, die staat op haar album “Gravel & Dust”, dat op 6 September j.l. werd uitgebracht door Firefly Music BV.

Een Ilse de Lange op dit album met 10 zelfgeschreven songs weer een beetje terug naar de roots van de countrymuziek met de bekende  meervoudige Grammy Award-winnaar T-Bone Burnett als producer en met voor de country herkenbare muziekinstrumenten als de steelgitaar, de bluegrass banjo en de akoestische gitaar. 

Het leuke en originele verhaal achter  het lied “New Amsterdam” door Ilse de Lange.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De vorige week kwam ik tijd de kort in het programma “Countrymusic Round-Up  en moest Larry Fleet wijken voor de locale politiek, maar nu in de herkansing Larry Fleet uit Tennessee met de song “Tied Down”.

Deze song staat op z’n tweede studio album Workin’ Hard”, dat op 8 November j.l. werd uitgebracht door Big Loud Records.

Ik had nog niet eerder gehoord van Larry Fleet, maar hij heeft al verscheidene malen opgetreden in het voorprogramma van concerten van de countryzanger Jake Owen, die hem ook heft aanbevolen bij de platen maatschappij.

Tijd om eens kennis te maken met Larry Fleet hier met de song “Tied Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als laatste song van het programma “Cruise” door Florida Georgia Line hier in een fraaie acoustische versie, die heel toepasselijk staat op hun album “The Acoustic Sessions”, dat op vrijdag, 18 oktober  werd uitgebracht door Big Machine.

Van oorsprong staat deze song op hun debuut country-rock album “Here’s to the Good Times”, dat in 2012 werd uitgebracht door Big Machine Label Group.

Brian Kelley en Tyler Hubert, beter bekend als Florida Georgia Line (FGL), hoefden voor dit album niet moeizaam nieuwe songs uit werken, maar zij laten op “The Acoustic Sessesions” met 17 songs wel horen, dat zij ook in staat zijn om zonder versterkers en electrische gitaren in staat zijn mooie muziek te maken.

Zij worden op het album “The Acoustic Sessions” trouwens nog bijgestaan door singer/songwriter/guitarist Luke Bryan, Tim McGraw, The Back Street Boys” en Bebe Rexha.

Tot slot kunt u als lezer nog luisteren naar het duo Fliorida Georgia Line met hun acoustische versie van de song “Cruise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Detail

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 3 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Volume Five   ***   Wings of a Song   ***   For Those Who Care to Listen   ***   Mountain Fever Records

2. Volume Five   ***   You Can’t Stop a Fool from Holding On   ***   For Those Who Care to Listen   ***   Mountain Fever Records

3.Volume Five   ***   North Carolina Moon   ***   For Those Who Care to Listen   ***   Mountain Fever Records

4. Curly Seckler & The Nashville Grass ***   Sugar Lee   ***   Take a Little Time   ***   CMH Records

5. Curly Seckler & The Nashville Grass ft. Johnny Cash   ***   What’s Good For You (Should be Alright for Me   ***   Take a Little Time   ***   CMH Records

6. Curly Seckler & The Nashville Grass ft. Johnny Cash  ***   Mother Maybelle   ***   Take a Little Time   ***   CMH Records

7. Texas Tornados   ***   Adios Mexico   ***   Adios Mexico : The Reprise Years   ***   Warner Music Group

8. Texas Tornados   ***   Bailando   ***   Adios Mexico : The Reprise Years   ***   Warner Music Group

9. Texas Tornados   ***   Laredo Rose   ***   Adios Mexico : The Reprise Years   ***   Warner Music Group

10. Waylon   ***   Just a Dream   ***   Human   ***   WM Benelux BV

11. Ilse de Lange   ***   New Amsterdam   ***   Gravel & Dust   ***   Firefly Music BV

12. Larry Fleet   ***   Tied Down   ***   Workin’ Hard   ***   Big Loud Records

13. Florida Georgia Line   ***   Cruise   ***   The Acoustic Sessions   ***   Big Machine Label Group

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *