Worried Mind

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor  de Amerikaanse countryzangeres Pam Tillis met een drietal songs van haar verzamelalbum “Recollections”, dat op 8 november j.l. opnieuw werd uitgebracht door Stellar Cat Records.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Rick Farris met songs van zijn album “Breaking in Lonesome”, dat op 15 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Dark Shadow Recording.

Vervolgens gaan we nog eens terug naar North Carolina voor de damesgroep “Sweet Potato Pie” met muziek van hun album “Once in a Blue Moon”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door Alicia Geerlings uit Culemborg met haar single “Peanut” en ook weer eens Dick van Altena nu met de song “Later is voorbij” van z’n album “Late Lente”. 

Vervolgens gaan we naar Noorwegen voor de countrygroep “Daisy Duke Dawgs” met een song van hun album “Maybe I Belong Here” en treedt de Amerikanse zangeres Eilen Jewell uit Idaho op als uitsmijtster van het programma met de song “Worried Mind”.  

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de titelsong van het album “Breaking in Lonesome” en de songs “If the Kansas River Can” en “Mississippi Steamboat Blues” door Rick Faris. Deze songs staan op z’n debuut album “Breaking in Lonesome”, dat op 15 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Dark Shadow Recording.

Rick Faris, multi-instrumentalist vooral op mandoline en gitaar en ook nog gitaarbouwer, maakt de laatste 10 jaar deel uit van de succesvolle bluegrass groep “Special Consensus” van banjospeler Greg Cahill uit Chicago

Maar vanavond dus in dit programma op de solo-tour met drie songs van z’n debuut-album met 12 songs, waarvan 11 door hemzelf zijn geschreven in verschillende bluegrass stijlen, waaronder de start met z’n stevige , snelle virtuoze  titelsong “Breaking in Lonesome” gevolgd door “If the Kansas River Can” in hedendaagse bluegrass stijl, terwijl “Mississippi Steamboat Blues” weer herinneringen ophaalt aan de Jimmie Rodgers stijl. Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Rick Faris met de titelsong van z’n album “Breaking in Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Rick Faris op gitaar met leadzang wordt op dit album bijgestaan door o.a. Justin Moses op de banjo met tenorzang, Eddie Faris op de staande bas met bariton zang, Laura Orshaw op viool en Harry Clark op de mandoline.

Bij de songs “Never Is a Long Time” en “Honeybabe” een prima de luxe samenwerking met de overige leden van Special Consensus.

Rick Faris woont in Topeka, Kansas, maar toert dus met de Grammy-Nominated bluegrass band “Special Consensus” door de hele wereld en was dit jaar ook nog in Noord-Holland voor een speciaal optreden.

Special Consensus heeft verscheidene International Bluegrass Music Association (IBMA) Awards, waarvan in 2018 Instrumental Recorded Performance of the Year (Squirrel Hunters) en tevens in 2018 de “Album of the Year”Award  voor het album “Rivers and Roads”.

Natuurlijk voor u als lezer ook nog de groep Special Consensus met Becky Buller op viool en Rick Faris op gitaar met leadzang hier met de song “She Song the Tennessee River”, die staat op hun succesvolle album “Rivers and Roads”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar North Carolina voor “Sweet Potato Pie” of te wel “Zoete Aardappel Taart” hier met de songs “You Ain’t Woman Enough”, “I Fall to Pieces” en “Blue Kentucky Girl”.
Deze songs staan op hun album “Once in a Blue Moon”, dat in 1995 in eigen beheer werd uitgebracht.

Songs met een rijke herinnering uit het verleden met  “You Ain’t Woman Enough” evenals “Blue Kentucky Girl” bekende countryhits  van Loretta Lynn uit de mid-jaren ’60  en “I Fall to Pieces”, een klassieker van Patsy Cline uit de begin jaren ‘60, maar hier in dit programma eveneens in fraaie vertolkingen, die staan op het album “Once in a Blue Moon” met 12 songs.

“Sweet Potato Pie”, een damesgroep uit North Carolina inmiddels met de bijnaam “Sweethearts of Bluegrass, inmiddels bestaande uit Sonya Stead-op mandoline e gitaar uit Cary, NC, één van de oprichters van de groep in 2000 en tevens schrijfster van een groot aantal songs, Crystal Richardson “Aard Winning”banjospeelster en uitstekende zangeres uit Seagrove, NC, Sandy Whitley uitstekend op de staande bas uit Albemarle, NC, Katie Springer, multi-instrumentalist hier op viool, maar tevens op banjo en mandoline ,  uit Norwood, NC, Tori Jones, singer/songwriter eveneens op viool en mandoline uit Linwood, NC  en tenslotte Madeleine Baucom op gitaar en tevens “Award winning” zangeres uit Monroe, NC.

In 2015 brachten zij in een iets kleinere groep reeds het album “Brand New Day” in 2015 uit en eerder reeds “Journey Called Life” en “Nothing the Same” uit naast twee albums met Kerstsongs.

“Sweet Potato Pie” , een damesgroep, die al ruim 20 jaar bezig is met de countrymuziek en hun naam dankt aan hun sponsors “North Carolina Sweet Potato Growers”, in dit programma met hun album “Once in a Blue Moon” voor de bluegrassmuziekliefhebbers een aanwinst en onmiddellijk aanschaffen is m’n advies. U kunt hierbij nog even luisteren naar “Sweet Potato Pie” met de song “I Fall to Pieces”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!


Dan nu zoals aangekondigd weer eens Pam Tillis hier met de songs “Don’t Tell Me What to Do”, “Deep Down” en “All the Good Ones Are Gone”.

Deze songs staan op haar verzamelalbum “Reflections”, vol met herinneringen dus en dat oorspronkelijk in 2012 werd uitgebracht door Stellar Cat Records en allemaal afkomstig uit haar Arista periode, maar op 8 november j.l. als een herdruk opnieuw door Stellar Cat Records beschikbaar kwam.
Vandaar dus ook de keuze om een aantal songs van dit album nogmaals in dit programma te laten horen.
Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog luisteren naar Pam Tillis hier met de song “Don’t Tell Me What to Do”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Pam Tillis, dochter van de bekende countryzanger Mel Tillis, groeide op temidden van de countrymuziek in Nashville, maar koos toch haar eigen weg door eerst in San Francisco Cal. Als zangeres actief te zijn in een jazz-rock groep, maar vertrok later toch naar Nashville om als liedjesschrijfster werkzaam te zijn  bij Tree Publishing.

In de jaren ’90 vertrok zij naar Arista Nashville waarvoor zij een aantal zeer succesvolle singles zoals “Don’t Tell Me What to Do” en albums als “Homeward Looking Angel” uitbracht.

Al met al boekte Pam Tillis dertien Top 10 country hits en werd zij in 1994 door de CMA uitgeroepen tot “Zangeres van het Jaar” , terwijl zij in 1999 een Grammy Award ontving voor “Best Country Collaboration with Vocals”.

Zij is nog steeds zeer actief in de countrymuziek, want in 2007 werd nog haar fraaie album “Rhinestoned” uitgebracht, waarbij  muzikale assistentie werd verleend door o.a. Aubrey Haynie, Sam Bush, Patrick Buchanan en Bryan Sutton.
In datzelfde jaar werd van haar ook nog het Kerstalbum “Just in Time for Christmas” uitgebracht.

Sedert 2010 treedt zij trouwens vaak op met Lorrie Morgan en heeft met haar ook een tweetal albums uitgebracht waarvan “Dos Divas” in 2013 en in 2017 “Come See Me & Come Lonely”, een album vol met covers zoals ook de titelsong oorspronkelijk van Dottie West.
Nog even terug naar Pam Tillis hier met de song “All the Good Ones Are Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio  is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Alicia Geerlings hier met haar single “Peanuts”, die als single werd uitgebracht door EG Records.  Alicia Geerlings, woonachtig in het Gelderse stadje Culemborg, zingt al vanaf de basisschool. Ze begon met optreden op de basisschool tijdens weekvieringen en later op de middelbare school meegedaan bij bandjes en schoolprojecten die met muziek te maken hadden.

Zij is een dochter van de bekende countryzanger/schrijver en guitarist Eddy Geerlings, die ook regelmatig is te beluisteren hier bij “Countrymusic Round-Up” en zoals het spreekwoord zegt “Een appel valt niet ver van de boom” en dat geldt dus ook voor Alicia, die in november 2019 ook nog heeft meegewerkt aan het Dutch Country Music Award Gala en daarbij werd begeleid door de bekende Country Band The Music Road Pilots.
Tijd om eens kennis te maken met Alicia hier met haar song “Peanut”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Later Is voorbij” natuurlijk heel herkenbaar Dick van Altena met een song, die staat op z’n album “Late lente”, dat op 10 september j.l. werd uitgebracht door Interlokaal/CRS en waarbij Dick o.a. wordt bijgestaan door de countrygroep Savannah en Joost van es op viool.
Na de Engelstalige country albums “Singer & songs” en ‘Lonely hearts’ keert hij met dit 33e album weer terug naar de nederlandstalige muziek.
Z’n nieuwste album bevat 12 zelfgeschreven liedjes en is de opvolger van zijn zeer succesvolle album “Novemberwind” uit 2014.

Op dit moment is Dick van Altena samen met de  countrygroep Savannah al weer op de befaamde “Back to the Country” Theatertour inmiddels Part 9, naast tal van solo-optredens en gezamenlijk optreden met het trio “The Wieners”, een jaren ’50 rock & roll band met swingende muziek.

Tijd om nog eens terug te gaan naar het optreden van Dick van Altena in samenwerking met de countrygroep “Savannah” hier met de song “Later Is Voorbij” tijdens de presentatie van het album “Late Lente”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu de countrygroep “Daisy Duke Dawgs” met de song”Girl and Gun”, die staat op hun album “Maybe I Belong Here”, dat op 7 november j.l. werd uitgebracht door Studio-Nord.

Een Noorse countrymuziek groep uit de Lofoten in de buurt van Narvik toch wel in het Noorden van Noorwegen.

“Maybe I Belong Here” een album met 12 songs in de stijl van country, country-rock en southern rock.

Tijd om eens kennis te maken met de “Daisy Duke Dawgs” hier met de song “Girl and Gun”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Worried Mind” door de Amerikaanse singer songwriter Eilen Jewell en band hier met een song, die staat op haar album “Sundown over Ghost Town” dat in 2015 werd uitgebracht door Signature Sounds Recordings.

Op dit moment is zij weer voor een aantal optredens in Nederland waaronder afgelopen zondag nog in Lantaren Venster te Rotterdam, dat ik jammer genoeg heb gemist. Even niet opgelet dus. Maar goed we hebben tal van albums in de voorraadschuur van deze singer/songwriter uit Boise Idaho.


Ze is hier in Europa natuurlijk ter promotie van haar nieuwe album “Gypsy”, een album met verschillende stijlen muziek, waarvan ik binnenkort ook nog wel eens iets zal laten horen.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip en daarvoor gaan we naar het Etown Hall in Boulder Colorado voor een optreden van Eilen Jewell & Band hier met de song “Worried Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 26 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Rick Faris   ***   Breaking in Lonesome   ***   Breaking in Lonesome   ***   Dark Shadow Recording

2. Rick Faris   ***   If the Kansas River Can   ***   Breaking in Lonesome   ***   Dark Shadow Recording

3. Rick Faris   ***   Mississippi Steamboat Blues   ***   Breaking in Lonesome   ***   Dark Shadow Recording

4. Sweet Potatoe Pie   ***   You Ain’t Woman Enough   ***   Once in a Blue Moon   ***   Sweet Potatoe Pie

5. Sweet Potatoe Pie   ***   I Fall to Pieces   ***   Once in a Blue Moon   ***   Sweet Potatoe Pie

6. Sweet Potatoe Pie   ***   Blue Kentucky Girl   ***   Once in a Blue Moon   ***   Sweet Potatoe Pie

7. Pam Tillis   ***   Don’t Tell Me What to Do   ***   Reflections   ***   Stellar Cat Records

8. Pam Tillis   ***   Deep Down   ***   Reflections   *** Stellar Cat Records

9. Pam Tillis   ***   All the Good Ones Are Gone   ***   Reflections   ***   Stellar Cat Records

10. Alicia   ***   Peanut   ***   single   ***   EG Records

11. Dick van Altena   ***   Later is voorbij   ***   Late Lente   ***   Inlok/CRS

12. Daisy Duke Dawgs   ***   Girl and Gun   ***   Maybe I Belong Here   ***   Studio-Nord

13. Eilen Jewell   ***   Worried Mind   ***   Sundown Over Ghost Town   ***   Signature Sounds Recordings

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *