Strait Out of the Box

George Strait * Strait out of the Box * Part 1* 1981-1983

In dit programma “Countrymusic Round-Up” special speciale aandacht voor de Britse zanger/schrijver/gitarist Ags Connolly uit Oxfordshire met fraaie traditionele countrymuziek van z’n nieuwe album “Wrong Again”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Louisa Branscomb in samenwerking met tal van topbluegrassmusici met een drietal songs van haar album “Gonna Love Anyway”, dat recent werd gepresenteerd door Compass Records.

Vervolgens gaan we terug in de tijd naar begin jaren ‘80 voor de Texaanse multi-award winnaar en “Country Music Hall of Famer’”George Strait met een drietal songs uit het begin van z’n roemrijke carriere en die staan op het verzamelalbum “Strait Out of the Box”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door Shirley Ann tezamen met The Country Wings  uit Zoetermeer met een song van haar debuutalbum “Tennessee Girl” en uit Gouda natuurlijk “Change of Key” alvast als voorproefje op Country Café Concordia te Haastrecht van a.s. zondagmiddag, 24 november.

Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor Wayne Hancock uit Texas met de song “Johnny Law” en vervolgens naar de staat New York voor de groep Heathcote Hill met de song “Faded Valentine” en treedt Chris Janson op als uitsmijter van dit programma met een song van z’n album “Real Friends”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Blue Moon Blues” , “Barefoot Girl” en “Steel Rails” door schrijfster/zangeres en multi-instrumentaliste Louisa Branscomb.
Deze songs staan op haar 12de studioalbum “Gonna Love Anyway”, dat in de zomer van dit jaar werd uitgebracht door Compass Records.
 “Steel Rails” hier in een geheel nieuwe versie van haar song, die zij meer dan veertig jaar geleden had geschreven.

Louisa Branscomb uit Alabama heeft sinds de begin jaren ‘70 een indrukwekkende carriere opgebouwd als zangeres , multi-instrumentalist en bandleider van de bluegrassgroep “Boot Hill” gedurende de jaren ‘70 naast haar werk als psychologe en daarnaast ook nog  zeer gevraagd als schrijfster van schitterende songs, zoals ook  de bekende “Steel Rails”, die voor Alison Krauss en John Denver een “Grammy-Award winning” hit werden in de jaren ‘90.


In 1977 bracht zij met de groep “Boot Hill” het album “Steel Rails” uit via het label Atteiram. De groep bestond toen uit  Louisa op banjo,  Steve Block op de staande bas en met lead-zang, Buddy Spicher en Joe Stuart (gastspeler) op viool, Sam Sanger op gitaar eveneens met lead-zang  en Gary Brown (gastspeler) op mandoline en zang. 

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels de klassieker “Steelrails” door Louisa Branscomb bijgestaan door o.a. Dale Ann Bradley, Becky Buller, Stuart Duncan, Molly Tuttle en Missy Raines.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Louisa heeft tal van haar albums zelf uitgebracht in samenwerking met  het crème de la crème van artiesten in de folk, bluegrass en countrymuziek.
Op de albums “I Will Take Love” uit 2011 en deze “Gonna Love Anyway” uitgebracht door Compass Records wordt zij muzikaal bijgestaan door tijdgenoten zoals Missy Raines op de staande bas en met zang, tevens co-producent van het album “Gonna Love Anyway” naast een fenomenale groep  van vocalisten en musici voor de vertolking van in totaal 11 Branscomb songs op dit album .

Molly Tuttle, Louisa Branscomb, Sierra Hull, and Missy Raines

O.a. Tina Adair, Dale Ann Bradley, Alison Brown, Becky Buller, Stuart Duncan, Jenni Lyn Gardner, Steve Gulley, Sierra Hull, Kimber Ludiker, Bryan McDowell, Molly Tuttle, Jeanette Williams en Celia Woodsmith werkten aan dit album mee.

Zanger Dave Peterson hier met de stevige a Monroe-style bluegrass traditional (“Blue Moon Blues”) in de traditionele Bill Monroe stijl en de nieuwe sensatie Molly Tuttle, in week 46 nog in Nederland voor o.a. een optreden in de Oude Veilig Aalsmeer hier met de titelsong  van het album “Gonna Love Anyway”, terwijl IBMA Award winner Becky Buller bij de song “Barefoot Girl” optreedt.

Voor u als lezer tijd om eens nader kennis te maken met Louisa Branscomg met een fraaie muzikale introductie haar “pronkstuk” Steelrails in de oorspronkelijke uitvoering met “Boothill” en samen met een zeer jeugdige Alison Krauss met haar versie van deze song tezamen met de groep “Union Station”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas in de begin jaren ‘80 voor George Strait hier met de songs “I Just Can’t Go on Dying Like This”, “I Thought I Heard You Calling” en “Fool Hearted Memory”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Strait Out of the Box”, bestaande uit 3 CD’s met in totaal 54 songs en oorspronkelijk in 1995 uitgebracht door Geffen/MCA Records.

Nog even terug naar die begin periode in de jaren ’80 van George Strait hier met de song “I Just Can’t Go on Dying Like This”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op 13 september j.l. werd door Walmart het album opnieuw digitaal opgepoetst  uitgebracht nu bestaande uit 4 CD’s  van George Strait met songs uit de periode 1981 tot en met 1995 met in totaal 72 songs, dus mocht u nog een verzameling van George Strait zoeken dan is dus deze uitgave hierbij mijn advies.

 “Fool Hearted Memory” was in 1982 de eerste nr. 1 single van George Strait in het Billboard Magazine 1982 dus en was afkomstig van z’n album “Strait from the Heart” in datzelfde jaar uitgebracht door Geffen/MCA Records.

George Strait, “the King of Country”, die in de jaren ‘80 de countrymuziek weer op het goede spoor zette met z’n neotraditionele countrymuziek stijl, nadat in Nashville steeds meer de kant van de pop-countrymuziek werd gepromoot. Zulke stromingen in de countrymuziek doen zich ook heden ten dage voor natuurlijk.

George Strait verklaarde in 2012, dat hij zou stoppen met z’n tournee’s  door Amerika en ging toen als afscheid van z’n fans met z’n “The Cowboy Rides Away” tournee door Amerika.
Van z’n laatste concert in Arlington met ruim 100.00 fans werd op 16 september 2014 een DVD en audio-album uitgebracht met als titel “The Cowboy Rides Away: Live from AT&T Stadium”.

Voor u nog even de gelegenheid om aanwezig te zijn met z’n afscheidsconcert “The Cowboy Rides Away” met een aantal fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even bij de neo-traditionele countrymuziek maar nu door de Brtit Ags Connolly hier met de songs “Sad Songs Forever”, “Wrong Again (You Lose a Life”” en  “Lonely Nights in Austin” Deze songs staan op z’n 3de studio album “Wrong Again (You Lose a Life), dat op 1 November j.l. werd uitgebracht door Finstock Music.
Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht kennis maken met de titelsong van het nieuwe album “Wrong Again (You Lose a Life)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Geheel onverwacht waarschijnlijk voor de luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up” een traditionele countryzanger/schrijver uit Oxfordshire, England.
Country is natuurlijk de meest eenvoudige beschrijving van deze muziek, want er zijn zoveel smaken en soorten, zoals Honky-Tonk, Bakersfield, Pop-Country, Country-folk, Urban Country e.v.a.

Maar Ags is een trotse supporter van de muziek van de Texaan Dale Watson, de zogenaamde “Ameripolitan movement”, weg van de hergeboorte van de hedendaagse pop-countrymuziek.

In 2014 bracht hij z’n debuutalbum het album “How About Now” uit via Drumfire vervolgens in 2017 het album “Nothin’ Expected” via “At the Helm” en volgens mij betekent dat zoiets als in eigen beheer “Zelf aan het roer” en nu dus het album “Wrong Again”.

Niet alleen albums gevuld fraaie muziek, maar ook is de nodige zorg besteed aan de uitvoering van de albums, zoals ook zijn debuut album “How About Now” met fraaie “honky tonk” uitgebracht door Drumfire Records.

De foto op de voorzijde van dat album ademt ook een en al z’n voorliefde voor deze muziek, want hij zit aan de bar in een cafe met aan de wand z’n helden als Willie Nelson, Waylon Jennings, David Allan Coe en Paycheck. Ik zag trouwens ook nog Hank Snow maar dat is weer een heel ander verhaal.

Nog even terug naar Ags Connolly hier met de fraaie honky tonker  “I Hope You’re Unhappy”, die staat op z’n album “Nothin’ Expected”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met als eerste Shirley Ann uit Zoetermeer  hier met de song “Little Angels”.
Deze song staat haar debuut album “Tennessee Girl” uitgebracht door JustOne Records en dat op donderdag 7 november officieel werd gepresenteerd in “De Vorstin”te Hilversum.
Shirley Ann wordt hier natuurlijk begeleid door The Country Wings bestaande uit haar echtgenoot Dick Bolle op bas met zang, Joop van der Heijden rhythm-gitaar en zang, Rens van Velzen op drums Bernard Flohr -Sologitarist en Joe Roach (lap) steel.
Tijd om in dit bericht eens kennis te maken met Shirley Ann hier met de song “Little Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens alvast als voorproefje op hun optreden a.s. zondagmiddag, 24 november in hun serie “Country Café Concordia” de song “Smart Enough to Wonder” door Change of Key ,die staat op hun dubbel-album “When Music Calls My Name”.

De succesvolle Goudse groep beschikt over een nieuwe geluidsinstallatie en nemen a.s. zondagmiddag al hun instrumenten mee en dat betekent dus Danielle behalve als zangeres natuurlijk met haar mandoline, gitaar en ukulele, Marijke de Jong ook als zangeres, met keyboard, gitaar en auto-harp, Joop de Jong op gitaar, banjo, lapsteel, dobro en bluesharp en hun ervaren gastspeler Harm van de Sleen op bas, pedal-steel en electrische gitaar.

De deuren van Theater Concordia gaan voor het concert open om 14.30 en dan is het ook al heel gezellig, terwijl de muziek om 15.00 van start gaat.

Voor de aardigheid nog even terug naar een optreden in het “Witte Kerkje” te Andijk voor een optreden van Change of Key bijgestaan door Peter Vermeer op gitaar met de song “Smart Enough to Wonder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu voor het stevige rockabilly werk naar  Texas en Wayne “The Train” Hancock hier met de song “Johnny Law”. Deze song staat op z’n album “Man of the Road”, dat op 15 november j.l werd uitgebracht door Bloodshot Records.
In 1995 bracht Wayne Hancock met de pedal-steel gitaar legende Lloyd Maines z’n debuutalbum “Thunderstorms and neon Signs” uit. Een album met een mix van stevige country-rock, traditionele country en western swing, waarbij z’n zangstem enigszins overeenkomt met die van Hank Williams.
Sedert 2001 heeft Wayne Hancock een platencontract bij Bloodshot Records, waar hij inmiddels in de loop van de jaren zes albums heeft uitgebracht, waaronder in 2013 het album “Ride” en 2016 het album “Singin’Rhythm”, waarvan een aantal songs ook al in dit programma ten gehore werden gebracht.

Wayne werd in februari van 2016 tijdens de 3e jaarlijkse “Ameripolitan Music Awards” in Austin Texas uitgeroepen tot “ Best Rockabilly Artist (Male) Award 2016”.

De titelsong  van z’n meeste recente album “Man of the Road” staat trouwens ook op z’n 4e studio album “ A-Town Blues”, dat in 2001 eveneens door Bloodshot Records werd uitgebracht.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Wayne Hancock met z’n band met de song “Johnny Law”tijdens een optreden op 28 februari 2019 in de “Four Quarters Bar” te North Little Rock , Arkansas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens vertrekken naar het Verre Noordoosten van de VS voor “Faded Valentine” gespeeld en gezongen door “ Heathcote Hill” hier met de song, die staat op hun album “Fight Another Day”, dat op 21 oktober van dit jaar werd uitgebracht in eigen beheer door 311 Music.

Heathcote Hill, een groep uit Mamaroneck even ten noorden van de stad New York  in de staat New York aan de grens met Connecticutt en die bestaat uit o.a. Megan Porcaro Herspring met zang, Tom Nelson op guitar Tory Ridder op drums, Akil Kadin James op de bas,  Mike Bishop op keyboard en Vanessa Senn-Ridder eveneens met zang.
Tijd om eens kennis te maken met Heathcote Hill hier met de eerste song “Promised Land” van hun album “Fight Another Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter , zanger/schrijver/gitarist  Chris Janson, oorspronkelijk uit Missouri, hier met de song “Check”, die staat op z’n album “Real Friends” met 14 songs, dat op 18 oktober j.l. werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Chris staat niet alleen bekend als een uitstekende liedjesschrijver, maar tevens als goede gitarist en “stellar” mondorgelspeler, die in 2012 tevens schrijver was van Tim McGraw’s hit “Truck Yeah”.
Z’n eerste single “Till a Woman Comes Along” werd begin 2010 via BNA Records uitgebracht in 2013 gevolgd door z’n single “Better I Don’t” geproduceerd door de legendarische producent Keith Stegall en uitgebracht via Tim McGraw’s “Bigger Picture Music Group”.

Na het uitbrengen van een EP met z’n eigen naam als titel en de single “Buy Me a Boat” kreeg hij een platencontract bij Warner Brothers Nashville  en werd vervolgens in 2015 z’n debuutalbum “Buy Me a Boat” uitgebracht, in 2017 gevolgd door “Everybody” en nu dus z’n derde album “Real Friends” met goede countrymuziek voor goede vrienden.
En dan is het ook al weer tijd voor de muzikale afsluiting van dit bericht en kunt u nog luisteren naar Chris Janson hier met z’n song “Check”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  
Datum: Nov. 19 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Louisa Branscomb   ***   Blue Moon Blues   ***   Gonna Love Anyway   ***   Compass Records

2. Louisa Branscomb   ***   Barefoot Girl   ***   Gonna Love Anyway   ***   Compass Records

3. Louisa Branscomb   ***   Steel Rails   ***   Gonna Love Anyway   ***   Compass Records

4. George Strait   ***   I Just Can’t Go on Dying Like This   ***   Strait out of the Box   ***   Geffen/MCA Records

5. George Strait   ***   I Thought I Heard You Calling My Name   ***   Strait out of the Box   ***   Geffen/MCA Records

6. George Strait   ***   Fool Hearted Memory   ***   Strait out of the Box   ***   Geffen/MCA Records

7. Ags Connolly   ***   Sad Songs Forever   ***   Wrong Again   ***   Finstock Music

8. Ags Connolly   ***   Wrong Again   ***   Wrong Again   ***   Finstock Music

9. Ags Connolly   ***   Lonely Nights in Austin   ***   Wrong Again   ***   Finstock Music

10. Shirley Ann   ***   Little Angels   ***   Tennessee Girl   ***                 JustOne Records

11. Change of Key   ***   Smart Enough to Wonder   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

12. Wayne Hancock   ***   Johnny Law   ***   Man of the Road   ***   Bloodshot Records

13. Heathcote Hill   ***   Faded Valentine   ***   Fight Another Day   ***   311 Music

14. Chris Janson   ***   Check   ***    Real Friends   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *