Ring Them Bells

In dit programma “Countrymusic Round-Up” is het tijd voor de muzikale productie “Transatlantic Sessions – Series 5: Volume Three” met fraaie muziek van beide kanten van de Noord-Atlantische Oceaan door o.a. Alison Krauss en Eddi Reader.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Donna Ulisse met een drietal songs van haar album  “Time for Love”, dat op 1 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Billy Blue Records.

Vervolgens gaan we ver terug in de tijd naar de jaren ‘1945-1952’ voor de ‘Western Swing’ van  Spade Cooley & His Orchestra.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna is het tijd voor Corne Louw uit Zuid-Afrika met een song van zijn debuutalbum “Date Night” en speciaal voor de “Chromen Cowboys”  Henk Wijngaard met een lied van z’n nieuwe album “Tranen op het stuur”.

 Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor John Pardi met de titelsong van z’n nieuwe album “Heartache Medication” gevolgd Gary Allen met de song “Right Where I Need to be” en treedt Chris Janson op als uitsmijter van dit programma met een song van album “Real Friends” Dan nu snel van start met Donna Ulisse hier met de song “My World Is Standing Still”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “My World Is Standing Still” en “Heart of Rosine” en “When We’ve Got Time to Love” door Donna Ulisse & The Poor Mountain Boys.

Deze songs staan op haar twaalfde studio album “Time for Love” met 13 fraaie bluegrass songs, dat op 1 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Billy Blue Records en geproduceerd door de bluegrasslegende Doyle Lawson.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Donna Ulisse hier met de song “When We’ve Got Time for Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Countrymuziek fans herinneren zich Donna Ulisse nog van de dagen, dat zij in de begin jaren ‘90 een platen contract sloot bij Atlantic Records en waar zij haar eerste album “Trouble at the Door” met drie singles e twee video’s uitbracht en vervolgens als gast optrad in tal van televisieshows zoals “Hee Haw”, “Nashville Now”, “Crook and Chase” and NBC’s “Hot Country Nights”.

Tegenwoordig is Donna Ulisse een sleutelfiguur in de bluegrass, folk en akoestische muziek wereld als zangeres en schrijfster van songs, zoals het succesvolle “It Could Have Been the Mandolin”.

In 2016 werd zij door de IBMA uitgeroepen tot “Songwriter of the Year”. Niet ten onrecht want tal van haar songs werden opgenomen door bluegrassartiesten zoals Claire Lynch, Darin en Brooke Aldridge, Doyle Lawson, Larry Stephenson, Del McCoury en de groep Volume Five

Dit jaar tekende zij een platencontract bij Billy Blue Records met de bekende zanger/schrijver/gitarist Jerry Salley als “Artist & Repertoire”directeur met inmiddels tal van andere bekende bluegrassmusici onder contract, zoals ook Joe Mullins & The Radio Ramblers en Doyle Lawson & Quicksilver.

Tja en over zo’n zes weken, midden december dus, haal ik haar fraaie album “All the Way to Bethlehem” uit 2012 voor het programma “Country Music Round-Up” weer  tevoorschijn.

U kunt als lezer nog even kijken en luisteren naar een optreden van Donna Ulisse hier met de song “It Could Have Been The Mandolin” in het programma “Music City Roots” vanuit The Factory in Nashville TN op 1 november 2017.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog geen Kerst maar tot die tijd kunt u in dit programma natuurlijk hopelijk plezier beleven aan allerlei soorten countrymuziek, waaronder nu de “Western swing” uit het verre verleden met Spade Cooley & His Orchestra hier met de songs “Shame on You”, “Chew Tabacco Rag” en “Troubled over You”.

 Deze songs staan op het album “The Spade Cooley Collection 1945-1952”, een verzamelalbum bestaande uit 2 CD’s en dat in augustus van dit jaar werd uitgebracht.

“Shame on You” is een opname uit 1945 met de bekende Tex Williams als zanger en “Oakie” als zangers.

Speciaal voor de bezoekers van het optreden van de Canadese countrygroep “South Mountain” in Amicitia te Lekkerkerk, die humoristische “Chew Tabacco Rag” nog als toegift speelden voor een enthousiast gehoor.

Natuurlijk kunt hier nog even luisteren naar Spade Cooley & His Orchestra met de song “Shame on You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de jaren ‘40 waren er drie bekende Western Swing orkesten, die om de eer als “beste” streden. “Milton Brown & His Musical Brownies” vooral actief in Texas evenals Bob Wills & His Texas Playboys”en dan aan de westkust van Californie en Hollywood Spade Cooley & His Orchestra.

Milton Brown en Bob Wills hadden trouwens samen gespeeld in “The Light Crust Doughboys”.

Terug naar Spade Cooley, die al op jonge leeftijd zeer actief was op de viool en speelde in de begeleidings groep van Roy Rogers.

L to R : Smokey Rogers, Tex Williams and Dean Eacker

 Z’n echte start kwam toen hij werd ingehuurd door de “Singing Cowboy” Jimmy Wakely, die z’n band bij z’n vertrek overdroeg aan Spade Cooley, die het orkest gelijk uitbreidde met drie violisten en drie zangers, waarvan Tex Williams wel de bekendste met daarnaast reed de gemelde “Oakie” en “Arkie”, de bijnamen van respectievelijk Smokey Rogers en Dean Eacker.

Spade Cooley met z’n orkest boekte grote successen, maar Spade stond bekend als een arrogante en moeilijke man om mee om te gaan. In zo’n vlaag van arrogantie ontsloeg Spade Cooley z’n beste zanger Tex Williams, die vervolgens veel van de muzikanten meenam en verder ging onder de naam Tex Williams & The Western Caravan.

Het liep dramatisch af voor de jaloerse  paranoïde Spade Cooley af,  want hij in één van z’n vele kwade dronken buien vermoordde hij z’n 2e vrouw, zangeres Ella Mae,  in 1961 en werd vervolgens tot levenslange gevangenis straf veroordeeld. Als een model-gevangene met ernstige hartproblemen verblijvend in het gevangenisziekenhuis mocht hij in november 1969 tijdens een 3-daags verlof optreden in Oakland Cal. nog optreden op een benefietvoorstelling van het politiekorps met aan het einde een staande ovatie van publiek bestaande uit rechters, aanklagers, politieagenten etc .

Hij verklaarde na het optreden tegens z’n begeleiders “today is the first day of the rest of my life”, liet z’n viool uit z’n handen vallen en overleed hij ter plaatse achter het podium op 58-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Nog even terug in de tijd voor een “live” opname van een optreden van Spade Cooley & His Orchestra met de song “Miss Molly”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals aangekondigd naar de Transatlantic Sessions  voor “I Believe in You” door gezongen door de bekende “Award-winning” amerikaanse bluegrasszangeres en vioolspeelster  Alison Krauss begeleid door de Transatlantic House Band hier met een song, die staat op het album “Transatlantic Sessions Serie 5 Volume 3 uitgebracht door Whirlie Records.

Van dit album in dit programma ook nog de song “Dragonfies” of te wel “Libellen” gezongen door de Schotse zangeres Eddi Reader, die ooit deel uitmaakte van de Fairground Attraction en als achtergrond zangeres bij Alison Moyet en de Eurythmics en hier natuurlijk ook weer beleid door de Transatlantic Housband evenals trouwens de Texaanse zangeres en snarenspecialist Sarah Jorosz met de song “Ring Them Bells”.

Tijd voor de lezer om eens kennis te maken met Eddi Reader hier met de song “Dragonflies” met o.a. Bela Fleck op banjo en Phil Cunningham op accordeon.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss & Sarah Jarosz

“Transatlantic Sessions”. Sinds de eind jaren ‘90 een zeer fraai initiatief van de Schotse vioolspeler Aly Bain en Jerry Douglas, de Amerikaanse dobrospeler, waarbij regelmatig albums worden uitgebracht met een mix van Ierse, Schotse, Engelse en Amerikaanse folk en countrymuziek.

Niet alleen muziekalbums, maar ook fraaie tv-shows geproduceerd voor BBC Scotland,[1] BBC Four[2] en RTÉ of Ireland, waarbij iedere serie bestaat uit 6 shows.

De Transatlantic House Band bestaat uit Aly Bain, Jerry Douglas, Russ Barenberg, John Doyle, Nollaig Casey, John McCusker, Michael McGoldrick, Donald Shaw, Danny Thompson en James Mackintosh, terwijl er naast gastzangers zoals hier Alison Krauss, Eddie Reader en Sara Jarosz ook gast musici meededenwaaronder de Amerikaan Sam Bush op mandoline, de Schotse accordion speler Phil Cunningham en de Amerikaanse banjo speler Béla Fleck.

De albums van de Transatlantic Sessions Series zeer aanbevelenswaardig.

Toch nog even kijken en luisteren naar de opname van de song “Ring Them Bells” met Sarah Jarosz op gitaar met leadzang en o.a. Jerry Douglas op resonator-gitaar, Nollaig Casey op viool, Danny Thompson op staande bas en Donald Shaw op de piano.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio  is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma, nou ja nederlandse inbreng? Een beetje nederlandstalig want we gaan naar de provincie West-Kaap in Zuid-Afrika voor zanger/schrijver en gitarist  Corné Louw  met de song “Ou Skool Cowboy”.

Corné Louw , woonachtig in Langebaan aan de kust van de provincie West Kaap in Zuid Afrika hier met z’n debuut album “Date Night” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

De meeste van de 13 songs van het album zijn in Zuid-Afrikaanse-nederlandse taal zoals ook “Grondpad”, “Ons Leef niet een keer”., “Die beste deel van my is jy” en “Maak of breek”.

Ja, ja, iedere keer wat anders hier bij uw RTV Krimpenerwaard en daar kunt u als lezer van dit bericht natuurlijk ook nog getuige van zijn middels de officiele video-clip van Corné Louw  met de titelsong  van z’n album Date Night.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Hoeveel kilometer” door de inmiddels 73-jarige Henk Wijngaard hier met een song, die staat op z’n album met de dramatische title “Tranen op het stuur”, dat op 1 November j.l. werd uitgebracht door Telstar.

Naast 14 splinternieuwe nummers bevat het album ‘Tranen op het stuur’ ook 4 bonusopnamen. Dat zijn vier hits uit mijn verleden, die hij vandaag de dag bij elk optreden nog steeds moet zingen, zoals ‘Sneeuwwitte bruidsjurk’ en uiteraard ‘De vlam in de pijp’, Café Quovadis” en “Als een wals”

Er gaat bijna geen weekeinde voorbij zonder een optreden van Henk Wijngaard ergens in het land en niet alleen voor truckers uit het verleden, maar daar zijn de jeugdige truckers inmiddels ook bijgekomen.

Henk Wijngaard is tot op de dag van vandaag een zeer gewaardeerde artiest en is hij mede door zijn innemende karakter populair bij een breed publiek, waarbij jong en oud voor de honderd procent  steeds weer genieten van zijn optreden.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken ne luisteren naar Henk Wijngaard temidden van z’n Truckers hier met de song “Hoeveel kilometer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Jon Pardi hier met “Heartache Medication” tevens de titelsong  van z’n derde studio album “Heartache Medication”, dat op 27 september j.l. werd uitgebracht door Capitol Records.

De meeste van de 14 songs zijn medegeschreven door Jon Pardi in samenwerking met o.a. Eric Church, Miranda Lambert en Luke Laird.

Vokale support ook nog door Lauren Alaina bij de song “Don’t Blame It on the Whiskey” met o.a. Dave Cohen multi-instrumentalist op accordion, banjo, Fender Rhodes, Hammond B-3 organ, mandoline, piano, snaren, vibraphone en Wurlitzer, Howard Duck op piano, Andy Ellison op pedal steel gitaar, Jeneé Fleenor  op viool en Lee Francis – basgitaar.

Tijd om eens kennis te maken met Jon Pardi hier met de titelsong van z’n album “Heartache Medication.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gary Allan met de song “Right Where I Need to Be”, die staat op z’n album “Smoke Rings in the Dark” in 1999 uitgebracht door MCA Nashville.

Deze song staat trouwens ook nog op een verzamelalbum met de titel “Greatest Hits” uit 2007.

En dan is het oo al weer tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met Gary Allan hier met z’n song “Right Where I Need to Be”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 
Datum: Nov. 5 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***    titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Donna Ulisse   ***   My World Is Standing Still   ***   Time to Love   ***   Billy Blue Records

2. Donna Ulisse   ***   Heart of Rosine   ***   Time to Love   ***   Billy Blue Records

3. Donna Ulisse   ***   When We’ve Got Time for Love   ***   Time to Love   ***   Billy Blue Records

4. Spade Cooley & His Orchestra   ***   Shame on You   ***   The Spade Cooley Collection 1945-1952   ***   Acrobat Music

5. Spade Cooley & His Orchestra   ***   Chew Tabacco Rag   ***   The Spade Cooley Collection 1945-1952   ***   Acrobat Music

6. Spade Cooley & His Orchestra   ***   Troubled Over You   ***   The Spade Cooley Collection 1945-1952   ***    Acrobat Music

7. Transatlantic Houseband ft. Eddi Reader   ***   Dragonfly   ***   Transatlantic Sessions 5: Vol. 3  ***   Whirlie Records

8. Transatlantic Houseband ft. Sarah Jarosz   ***   Ring Them Bells   ***   Transatlantic Sessions 5: Vol. 3  ***   Whirlie Records

9. Transatlantic Houseband ft. Alison Krauss   ***   I Believe in You  ***   Transatlantic Sessions 5: Vol. 3  ***   Whirlie Records

10. Corné Louw   ***   Ou Skool Cowboy   ***   Date Night   ***   Corné Louw

11. Henk Wijngaard   ***   Hoeveel kilometer   ***   Tranen op het stuur   ***   Telstar

12. Jon Pardi   ***   Heartache Medication   ***   Heartache Medication   ***   Capitol Records

13. Gary Allan   ***   Right Where I Need to Be   ***  Smoke Rings in the Dark   ***   MCA Nashville

14. Chris Janson   ***   Check   ***  Real Friends   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *