C.C. Rider

Old Crow Medicine Show at the Ryman Auditorium

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we naar we de ‘Moederkerk van de Countrymuziek’, The Ryman Auditorium, in Nashville TN  voor een aantal optredens van The Old Crow Medicine Show, waarvan op 4 oktober j.l. het album ‘Live at the Ryman’ werd uitgebracht door Columbia Records.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Australische Kristy Cox met een song van haar album ‘Ricochet’ en de single’s Train en ‘Yesterday’s Heartache’ als voorproefje op haar nieuwe album ‘No Headlights’, dat binnenkort wordt uitgebracht door Mountain Fever Records.  live at theVervolgens alvast een voorproefje op het Ramblin’ Roots festival op zaterdag, 19 oktober,  in Utrecht met vanavond Carter Sampson a.k.a. The Queen of Oklahoma.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en voor de nederlandse inbreng  gaan we weer eens naar Friesland nu  voor Gurbe Douwstra met een lied van z’n album “Myn eigen Paad” en naar Groningen voor de “Keunenk van Westerdaipsterdale”  Jan Henk de Groot, met z’n lied “Evenwicht”.

Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor  resp. The Mavericks met hun single “Swingin’ ” en treedt Stephanie Quayle op als uitsmijtster van dit programma met haar song “Drinking with Dolly”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Just Me Leaving” eveneens door Kristy Cox en deze song staat op haar album Ricochet, dat begin 2018 werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Deze song werd geschreven door Donna Ulisse en Jerry Salley.

Vervolgens hoorde u ook nog de songs  “Train” en “Yesterday’s  Heartache” eveneens door Kristy Cox van oorsprong uit Australie , met haar singles, die zullen staan op haar nieuwe album “No Headlights”, als opvolger van haar album “Ricochet”.

Dit album zal naar verwachting in de loop van dit jaar nog worden uitgebracht door Mountain Fever Records. De song is geschreven door Jerry Salley, Kelli Kingrey, en Bruce Carpenter.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Kristy Cox en kunt u luisteren naar haar single “Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Net als op haar album Ricochet wordt Cox Kristy Cox ook hier muzikaal bijgestaan door o.a.  Jason Roller op gitaar en viool, Mike Bub op de Bas, Justin Moses op mandoline en resonator gitaar Aaron McDaris op de banjo.

Kristy Cox woont met haar echtgenoot, de amerikaanse countryzanger/gitarist Travis List een aantal jaren in Nashville, maar toert nu regelmatig tussen Australie en Amerika en op dit moment samen met haar Amerikaanse collega Amanda Cook op tournee met hun “Southern Sisters Tour”.

Het album en de song Ricochet is ook in Australie een groot succes, want het album werd geeerd met de Award “Bluegrass Recording of the Year”, terwijl het lied Ricochet werd uitgeroepen tot “Song of the Year”.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Kristy Cox met haar “Award winning” song “Ricochet” gedurende de Tamworth Golden Guitars Awards 2019 op 26 januari 2019. En ja, op 6 maart j.l. is hun zoon Ryman Jeffery Travis List geboren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu alvast een voorproefje op het Americana Roots Festival, dat op zaterdag 19 oktober wordt gehouden in Tivoli Vredenburg, met hier “The Queen of Oklahoma” Carter Sampson en haar song “Peaches”.

Deze song staat op haar album “Lucky”, dat 25 mei vorig jaar werd uitgebracht door Horton Records en hier in Europa door Continental Record Service.

Carter Sampson wordt op dit album weer bijgestaan door meer dan uitstekende musici uit haar thuisstaat Oklahoma met Jason Scott als geluidstechnicus en co-producer tevens op gitaar met achtergrondzang, John Calvin Abney op gitaar en key-board, Kyle Reid op pedalsteel en gitaar, James Purdy op drums, Luke Mullenix op bas en Jared Tyler op dobro met achtergrondzang.

Tijd om weer eens kennist te maken met Carter Sampson op haar buitenverblijf in Oklahoma hier met de song “Peaches”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens hoorde u ook nog de song “Don’t Leave Me Stranded”, die staat op haar album “Queen of Oklahoma & Other Songs”, dat oorspronkelijk alleen in Europa werd uitgebracht door Continental Song City.Haar populariteit in ons land en ook in andere delen van Europa werd zo groot dat Continental Song City besloot een extra lange CD uit te brengen met songs van haar eerdere CD’s. Zo kwam ‘Queen of Oklahoma & Other Songs’ alleen in Europa uit.

De 14 nummers van de CD schreef Carter zelf, er is een grote diversiteit in begeleiding (niet ongewoon als het materiaal van verschillende CD’s afkomstig is. In de laatste maand van dit jaar in het programma “Countrymusic Round” komen we nog eens terug met songs van haar kerstalbum ” Christmas from Amsterdam to Oklahoma” opgenomen in samenwerking met onze eigen nederlandse “Americana”groep “Hidden Agenda Deluxe” van BJ. Baartmans.

“Runaway” door Carter Sampson hier met een song, die staat op haar album “Wilder Side”verscheen in 2016 en waarvoor zij uitstekende recensies ontving.

In februari 2017 trad zij al eens samen met begeleider Dan Martin op in partycentrym Amicitia te Lekkerkerk .

Carter Sampson, een perfect voorbeeld van een alt-country zangeres uit ‘the midwest’ van de States. Rauw en eerlijk, maar ook charmant en met een geweldige tas vol messcherpe songs.

Dankzij songs als ‘Highway Rider’ waan je je in een grote Amerikaanse truck op een eindeloze snelweg. De muziek van Sampson neemt je mee langs al het goeds van Oklahoma dankzij fantastische teksten en fraai gitaarspel.

Ergens tussen Dolly Parton en Lucinda Williams begeleid door een aantal zeer muzikale vrienden uit Oklahoma, waaronder producer en multi-instrumentalist Travis Linville.

Als lezer kunt u nog even luisteren naar Carter Sampson hier met de song “Runaway”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar The Ryman voor een optreden van Old Crow Medicine Show met de start van één van hun concerten in dit beroemde theater in Nashville, waar iedere countrygroep wel heel graag wil optreden.

Dat geldt ook voor de Old Crow Medicine Show, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, traditionele folk speelt met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering

De groep, bestaande uit Critter Fuqua (zang/banjo/resonator gitaar), Kevin Hayes (guitjo), Morgan Jahnig (staande bas), Ketch Secor (zang/viool/harmonica en banjo) en Willie Watson (eveneens met zang/gitaar en banjo) en  ook de bekende instrumentalist Chance McCoy aanwezig op viool en gitaar,  hebben zich gespecialiceerd in de stringband-stijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy.

Even terug naar 2009 voor een optreden van Old Crow Medicine Show met hun versie van C.C. Rider.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van een aantal optredens tussen 2013 en 2019 is een album samengesteld met als titel “Live at the Ryman” en bevat 11 songs met als laatste track toch wel een eerbetoon aan de countrymuziek uit het grijze verleden de A.P. Carter song “Will the Circle Be Unbroken”.

In dit programma “Countrymusic Round-Up” OCMS ook nog met de songs  “Tell It to Me” en “C.C. Rider”, een traditional uit het grijze verleden van 100 jaar geleden en waarbij de groep op een sublieme wijze wordt bijgestaan door Lee Oskar op mondharmonica.
Op 30 en 31 December staat “Old Crow Medicine Show” weer geboekt voor een optreden in The Ryman Auditorium, u kunt zich dus wellicht nog een plek reserveren in het Walhalla van de countrymuziek.

Voor u als lezer ook nog even een optreden van OCMS met Ketch Secor op een “Lee Oskar” harmonica met een fragment van de song “Alabama High Test”, die staat op hun album “Tennessee Pusher”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we naar Drachten Friesland voor zanger/schrijver/gitarist Gurbe Douwstra hier met de song “Op de bank mei dy”.

Dit lied staat op z’n album “Myn Eigen Paad”, dat in 2005 werd uitgebracht via Marista.

 Gurbe Douwstra, zanger/schrijver en guitarist uit Drachten, ooit ook journalist en programma maker/presentator bij omroep Friesland.

Sinds de eind jaren ‘90 treedt hij vaak solo op, maar werkt ook regelmatig samen met zijn collega-troubadours Jaap Louwes, Doede Veeman en Piter Wilkens onder de benaming “De Fjouwer Trûbadoers”.

Doede Veeman is trouwens in het najaar van 2018 in verband met zn leeftijd en geheugenproblemen gestopt met z’n publieke optredens.

Gurbe trad ook op als mentor van zangeres Gerbrich van Dekken en stond haar o.a ook muzikaal en vokaal bij bij haar fraaie album “Bubbels”. Hij doet mee aan het Frysk Sjongers Gala, dat jaarlijks wordt georganiseerd vanaf 2012.

U kunt als lezer hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Gurbe Douwstra en Gerbrich van Dekken tijdens Cultipop in Eastermar 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Uit het “Hoge Noorden” verder nog “Evenwicht” door de Groningse zanger/schrijver/gitarist Jan Henk de Groot hier met een song, die staat op z’n album “Keunenk van Westerdaipsterdale”, dat in 2016 werd uitgebracht door Marista.

De “Koning van Westerdaipsterdallen”, dat is het gevoel geweest van Jan Henk de Groot uit Hoogezand, toen hij zich terugtrok op deze plek even ten zuidwesten van Veendam met slechts twee huizen tevens een van de kleinste plaatsen in Nederland om daar z’n inspiratie op te doen, liedjes te schrijven en op te nemen voor dit album met 12 songs in de Groningse taal.

Recent bracht Jan Henk de Groot,  het album “De wolf is terug” uit. Hij maakt trouwens ook nog deel uit van het Groningse trio “De Troebadoers” (Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk) met muziek Americana sfeer en waarvan inmiddels ook twee albums resp. “Veenhoes sessies”en “Onbekinde Wegen” zijn uitgebracht.

Tijd om eens “Westerdaipsterdallen te verkennen met Jan Henk de Groot hier met z’n lied “Evenwicht”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu eindelijk in dit programma The Mavericks met de single “Swingin’’ en gaan daarvoor terug in de tijd naar de jaren ‘80 met hun vertolking van de John Anderson hit uit 1983.

Dit allemaal ter viering van hun 30-jarig bestaan als groep met natuurlijk nog steeds Raoul Malo in de lead met hun mix van Latijns-Amerikaans ritme met de country en rockmuziek.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog even luisteren naar The Mavericks met hun “Swingin'”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster van dit programma singer/songwriter en gitariste Stephanie Quayle “Drinkin’with Dolly” hier met een song, die staat op haar album “Love the Way You See Me”, dat in 2017 werd uitgebracht door Rebel Engine Entertainment.

In 2016 werd deze song als single uitgebracht, waarmee zij in CMT’s Music 12 Pack terecht kwam en tevens in de Top 50 van de Country Billboard.

Vorig jaar trad zij voor het eerst op in de Grand Ole Opry te Nashville en werd door CMT (Country Music Television) opgemerkt al “2019 Next Women of Country Class”.

Tijd om eens kennis te maken met Stephanie Quayle met haar “Drinking With Dolly” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”
Datum: Oct. 8 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis
Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Kristy Cox   ***   Just Me Leaving   ***   Ricochet   ***   Mountain Fever Records

2. Kristy Cox   ***   Train   ***   single   ***   Mountain Fever Records

3. Kristy Cox   ***   Yesterday’s Heartache   ***   single   ***   Mountain Fever Records

4. Carter Sampson   ***   Peaches   ***   Lucky   ***   Horton Records

5. Carter Sampson   ***   Don’t Leave Me Stranded   ***   Queen of Oklahoma & Other Songs   ***   Continental Song City

6. Carter Sampson   ***   Runaway   ***   Wilder Side   ***   Carter Sampson

7. Old Crow Medicine Show   ***   Welcome to the Ryman   ***   Live at the Ryman   ***   Columbia Records/The Orchard

8. Old Crow Medicine Show   ***   Tell It to Me   ***   Live at the Ryman   ***   Columbia Records/The Orchard

9. Old Crow Medicine Show ft. Lee Oskar   ***   CC Rider   ***   Live at the Ryman   **                Columbia Records/The Orchard

10. Gurbe Douwstra   ***   Op de bank mei dy   ***   Myn Eigen Paad   ***   Marista

11. Jan Henk de Groot   ***   Evenwicht   ***   Keunenk van Westerdaipsterdale   ***   Marista

12. The Mavericks   ***               Swingin’  ***   single   ***          Mono Mundo Recordings

13. Stephanie Quayle   ***   Drinking with Dolly   ***   Love the Way You See Me   ***   Rebel Engine Entertainment

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *