A World without Haggard

In dit programma gaan we net als de vorige week naar Texas, maar nu voor Kevin Fowler met een drietal songs van zijn nieuwe album ‘Barstool Stories’, waarbij hij o.a. wordt bijgestaan door Roger Creager en Cody Johnson.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en daarvoor gaan we deze keer naar het Dlabacov Hall – Pyramida theater in het centrum van Praag voor een optreden van Doyle Lawson & Quicksilver. Vervolgens ook nog zanger/schrijver/gitarist en Multi Grammy-Award winnaar Vince Gill met een tweetal songs van zijn album ‘Okie’, dat op 23 augustus j.l. werd uitgebracht door MCA Records.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng en daarvoor gaan we weer eens naar Friesland en dit keer voor Frerik de Swetser met een lied van z’n album “Swetse & Sweare” en ook nog Mark Blomsteel, die de song “Someone Somewhere Tonight” nu als single opnieuw heeft uitgebracht.

Vervolgens gaan we terug naar Texas voor het trio Midland met een song van hun album “Let It Roll” en de vorige week gemist maar nu aanwezig Trisha Yearwood met een song van haar nieuwe album “Every Girl”, terwijl Don Redmon uit Zweden optreedt als uitsmijter met de song “Coffee and a Donut”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met Doyle Lawson & Quicksilver met de songs “Driving It Home”,“I’ll Be True While You’re Gone” en “She’s Walking Through My Memory” tijdens hun optreden in het Dlabacov Hall – Pyramida theater in het centrum van Praag op 26 januari van dit jaar.

Van het optreden voor een enthousiast publiek in een uitverkocht theater is op 30 augustus j.l. een fraai album met 14 songs uitgebracht door Billy Blue Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u luisteren naar Doyle Lawson & Quicksilver hier met de song “Driving It Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Voor Doyle Lawson & Quicksilver is het hun eerste album via dit label met de bekende bluegrass singer/songwriter Jerry Salley, als directeur A & R ( Artist en Repertoire).

In 2018 tekende Doyle Lawson & Quicksilver een platen contract bij deze vrij nieuwe platenmaarschappij, die inmiddels ook artiesten als Donna Ulisse, Joe Mullins & The Radio Ramblers en Barry Abernathy and Darrell Webb’s Appalachian Road Show onder hun hoede hebben.

Terug naar Doyle Lawson & Quicksilver tijdens hun optreden in Praag met natuurlijk ook tal van bekende songs, zoals ook “Little Girl” en hun bluegrass gospel klassieker “On the Sea of Life”.

Schitterende samenzang door eerste klas musici is toch wel het handelsmerk van Doyle Lawson & Quicksilver.

De zeer ervaren Doyle Lawson, mandolinespeler en zanger,  werd in 2012 opgenomen in de Bluegrass Music Hall of Fame en kreeg tevens de National Heritage Fellowship Award en dat is de hoogste eer van de V.S. in de folk en traditionele kunst.

De line-up van Quicksilver bestaat op dit moment uit  Josh Swift op gitaar en zang ( o.a. 2017 IBMA Resonator Guitar Player of the Year), Joe Dean (op banjo), Stephen Burwell (op viool), Jake Vanover (op gitaar en lead-zang), Jerry Cole (op de bass en met zang).

De groep werd genomineerd voor GRAMMYS® in 2016 and 2017 en verkreeg talrijke Awards, waaronder 8 maal uitgeroepen tot  “Vocal Group of The Year”door de International Bluegrass Music Association (IBMA).

Nog even terug naar Praag voor Doyle Lawson & Quicksilver met een kort fragment van de song “Jealous”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een andere Multi-Award winnaar Vince Gill hier met de songs “Nothin’ Like a Guy Clark Song” en “A World without Haggard”.

 Deze songs ook geschreven door Vince Gill staan op z’n album “Okie”, dat op 23 augustus j.l. werd uitgebracht door MCA Records.

Voor meer informatie over de achtergronden van dit album kunt u nog kijken en luisteren naar een interview met Vince Gill natuurlijk veel herinneringen en muziek uit het verleden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Twee songs zijn een schitterend eerbetoon aan twee grote country en folkmuziekvoorbeelden en helden van Vince Gill met Merle Haggard, als exponent van de Outlaw en Bakersfield countrymuziek, die op 6 april 2016 op z’n verjaardag op 79-jarige leeftijd aan een longontsteking overleed in Palo Cedro Californie.

Guy Clark, de bekende singer/songwriter meer in de folk en americana sfeer met meer dan 20 uitgebrachte albums, schreef tal van songs voor o.a. Jerry Jeff Walker, Jimmy Buffett, Lyle Lovett, Ricky Skaggs, Steve Wariner, Rodney Crowell, Steve Earle and Willie Nelson.

Guy Clark ontving voor tal van albums een Award, waaronder in 2014 nog de Grammy Award “Best Folk Album” voor het album met de titel “My Favorite Picture of You”.

Ook Guy Clark verleed in 2016 en wel op 17 mei na een langdurige strijd tegen longkanker.

Terug naar het album “Okie” van Vince Gill, waarvan de titel eigenlijk ook al een lange geschiedenis heeft.

Millioenen inwoners van de staat Oklahoma vertrokken in de jaren ‘30 tijdens de grote droogte gepaard gaande met enorme stofstormen genaamd “Dust Bowl” naar de centrale vallei in Californie om daar te gaan werken tegen schamele lonen op boerderijen en werden vaak aangeduid met de naam “Okie”.

Merle Haggard ook afkomstig uit Oklahoma bracht zelfs nog met veel succes in de eind jaren ‘60 een album uit met de naam “Okie from Musgokee”.

Nog een keer terug naar het album “Okie” van Vince Gill met 12 country ballades met natruulijk Vince Gill op gitaar met lead-zang, Paul Franklin op steel, Jedd Hughes en Tom Bukovac op gitaar, Michael Rhodes op de bas, Charlie Worsham op de banjo, John Jarvis op keyboard en piano en Fred Eltringham op drums.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar Vince Gill met de song “A World without Haggard” middels een fraaie slide-show met een leesbare songtekst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Austin Texas voor Kevin Fowler hier met de songs “A Drinkin’ Song”, “Breakin’ in a Broken Heart” en “Country Song to Sing”.

Deze songs staan op z’n album “Barstool Stoiries” of te wel “Barkruk verhalen”, dat op 23 augustus j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Bij het lied “A Drinkin’ Song” wordt Kevin Fowler bijgestaan door twee bekende Texaanse singer/songwriters Roger Creager en Cody Johnson.

Tijd om eens kennis te maken met Kevin Fowler en z’n muzikale vrienden hier met de song “A Drinkin’ Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor het stevige Texas countrymuziek bent u bij Kevin Fowler op het goede adres met inmiddels al twaalf albums sedert 2000 met fraaie titels als o.a. “Beer Bait and Ammo”, “On for the Road”, “Loose Loud & Crazy” “How Country Are Ya?”, “Coming to a Honky Tonk Near You” en nu dus weer deze “Barstool Stories”.

Het soort muziek, dat je uitnodigt om een lekker koud flesje bier open te maken en er even goed voor te gaan zitten.

En dat betekent dus ook nu weer een fraai “hardcore” Honky Tonk” album van deze door de wol geverfde Texaanse singer/songwriter uit Amarillo in West Texas, die op 20-jarige leeftijd als pianist en drummer Texas verliet voor een fraaie toekomst en gitaarstudie in Los Angeles Californie.

Na z’n studie vertrok hij al snel weer naar Texas, maar nu naar Austin TX als het “Walhalla” voor de singer/songwriters.

In 1998 begon hij met z’n eigen band en verkreeg veel bekendheid met het uitbrengen van z’n debuut album “Beer Bait and Ammo”.

Nu dus in 2019 terug met z’n album “Barstool Stories”zeer aanbevelenswaardig voor zoals reeds eerder vermeld de “hard-core” Honky Tonkers.

Nog even terug naar Kevin Fowler hier in z’n opnamestudio met de song “Heaven”, die eveneens staat op z’n album “Barstool Stories”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we voor de verandering naar de Zuidwesthoek van Friesland Wijckel in de buurt van ht Slotermeer voor Frerik de Swetser hier met z’n lied “de Lillikste Man fan de Sted”.

Deze song van Frerik Samplonius bijgenaamd “De Swetser” staat op z’n album “Swetse & Sweare” zeer recent uitgebracht door het label “Klare Taal!”.

 Hij heeft in een korte tijdsbestek al een goede reputatie in Friesland opgebouwd. Hij zong niet alleen op diverse feestjes en in café’s maar ook in het voorprogramma van de Friese rockgroep “Hûnekop”.

Ook was hij reeds diverse malen te gast bij het TV- programma “Live in Noardewyn” van  Omrop Fryslân.

Tijd om eens kennis te maken met Frerik de Swetser hier met z’n lied “Lillikste Man fan de Sted” middels een grappige video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Someone Somewhere Tonight” door Mark Blomsteel hier met z’n song, die staat op het abum “Burning Old Bridges”, dat op 26 april j.l. werd uitgebracht door CEN Records.

Om het opnameproject te kunnen financieren vroeg hij om een bijdrage van zijn fans, “crowfunding” dus  Je kon het album alvast kopen of leuke tegenprestaties verwachten.

Mocht u het album nog niet in uw bezit hebben, gewoon even aanschaffen en zo komen de kosten van z’n nieuwe Nashville album er wellicht uit.

“Someone Somewhere Tonight” is trouwens een song, die is geschreven door de bekende Texaanse songwriter Walt Wilkins en daarna ook is vertolkt door diverse countrysterren zoals Pam Tillis en Kellie Pickler. Walt Wilkins werkt ook regelmatig samen met de Eindhovense groep “Tip Jar.

 “Someone Somewhere Tonight”  is zeer recent door Mark Blomsteel als single uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar Texas voor Midland hier met de song “Cheatin’by the Rules”. Deze song staat op hun tweede studio album “Let It Roll”, dat op 23 augustus j.l. werd uitgebracht door Big Machine Records.

Het album is de opvolger van hun succesvolle debuutalbum “On the Rocks”, dat in september 2017 werd uitgebracht.

De groep, bestaande uit zanger Mark Wystrach, lead gitarist Jess Carson en basspeler Cameron Duddy, heeft een voorkeur voor de countrymuziek uit de jaren ’70 en ’80.

Op 10 december a.s. staat een optreden geboekt in de Melkweg te Amsterdam, waarbij Cameron, Jesse en Mark er zeker weer een leuk countrymuziek feestje van zullen maken, net als bij hun eerste optreden in Nederland vorig jaar.

Toen werd de zaal op de eerste verdieping van Paradiso omgetoverd tot een rowdy bar ergens in hun woonplaats Dripping Springs ten zuidwesten van Austin, Texas.

Nog even terug naar de jaren ’70 met Midland hier met de song “Cheatin’ by the Rules” middels een fraaie toepasselijke video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Trisha Yearwood hier met de song “Workin’on the Whiskey”, die staat op haar album “Every Girl”, dat op 30 augustus j.l. werd uitgebracht door Gwendolyn Recods.

Van dit album werd de song “Every Girl in This Town” in juni van dit jaar als single uitgebracht.

U kunt als lezer nog even kijken en luisteren naar een optreden van Trisha Yearwood met haar song “Workin’ on the Whiskey” in de Jimmy Kimmel Late Night Talkshow uitgezonden door ABC (American Broadcasting Company).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan met een kijkje op de klok is het nu tijd voor onze uitsmijter van dit programma en daarvoor gaan we naar Don Redmon uit Finspång in Östergötlands län ten westen van Norrkoping hier met de song “Coffee and a Donut” van z’n album Embraced”, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht door Spinnup.

In 2001 startte hij samen met z’n vader de “Don Redmon Band” na een bezoek aan Nashville en brachten vervolgens drie albums uit in Zweden succesvol want zij werden tweemaal eerste tijdens de Swedish Country Music Championship. Inmiddels is Andreas Johansson alias Don Redmon op de solotour gegaan en na z’n debuutalbum “Walk in the Footsteps” nu dus het album “Embraced”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Don Redmon hier met z’n song “Coffee and a Donut”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden! Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “
Datum: Sept. 10 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis
Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Driving It Home   ***   Live in Prague, Czech Republic   ***   Billy Blue Records

2. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   I’ll Be True While You’re Gone   ***   Live in Prague, Czech Republic   ***               Billy Blue Records

3. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   She’s  Walking Through My Memory   ***   Live in Prague, Czech Republic   ***  Billy Blue Records

4. Vince Gill   ***   Nothin’ Like a Guy Clark Song   ***   Okie   ***   MCA Records

5. Vince Gill   ***  A World without Haggard   ***   Okie   ***   MCA Records

6. Kevin Fowler ft. Roger Creager & Cody Johnson   ***              A Drinkin’ Song   ***   Barstool Stories   ***   Kevin Fowler Records

7. Kevin Fowler   ***   Breakin’ in a Broken Heart   ***   Barstool Stories   ***   Kevin Fowler Records

8. Kevin Fowler   ***   Country Song to Sing   ***   Barstool Stories   ***   Kevin Fowler Records

9. Frerik de Swetser   ***   De lillikste man fan de sted   ***   Swetse & Sweare   ***   Klare Taal!

10. Mark Blomsteel   ***   Someone Somewhere Tonight   ***   Burning Old Bridges   ***   CEN

11. Midland   ***   Cheatin’ by the Rules   ***   Let It Roll   ***   Big Machine Records

12. Trisha Yearwood   ***   Workin’ on the Whiskey   ***   Every Girl   ***   Gwendolyn Records

13. Don Redmon   ***  Coffee and a Donut   ***   Embraced   ***   Spinnup

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *