Take It Easy

Maandagavond, 3 juni  voor een optreden in de Ziggo Dome te Amsterdam en vanavond in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor ‘An Evening with The Eagles’ met o.a. Don Henley, Deacon Frey, de zoon van één van de oprichters, Glenn Frey en Vince Gill ‘live’ at the Grand Ole Opry in Nashville TN.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door ‘The Po’ Ramblin’ Boys’ uit de Smokey Mountains Tennessee, die behoren tot de top-acts van de line-up van het Rotterdam Bluegrass festival gedurende 21 t/m 23 juni op het Pijnackerplein te Rotterdam.

Vervolgens ook alvast aandacht voor de komende vakantietijd met o.a. Tom Paxton en John Gorka en songs van het verzamelalbum ‘Kids, Cars & Campfires’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor gekozen voor Dick van Altena en de groep “Savannah” met muziek uit hun theaterprogramma “Back to the Country”.

Daarna gaan we terug naar Nashville voor onze uitsmijter  Eric Church met een song van z’n album “61 Days in Church Volume 5”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Next Train South”,  “The Honky Tonk Downstairs” en “Just As the Sun Went Down” door The Po’ Ramblin’ Boys.

De eerst vermelde song is recent als single uitgebracht door New Rounder Records, terwijl de andere twee songs staan op hun album “Back to the Mountains”, dat in 2016 werd uitgebracht door Randm Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met The Po’ Ramblin’ Boys” hier met de song “Next Train South”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “Back to the Mountains” is een album met een mooie mix van bluegrass en countrymuziek en een fraai voorbeeld daarvan is de song “The Honky Tonk Down Stairs” in twee uitvoeringen aanwezig en voor dit programma heb ik gekozen voor de country-versie.

De 4-mans formatie speelt energieke traditionele bluegrass en is afkomstig uit de Smoky Mountains Tennessee en bestaat uit CJ Lewandowski, mandolinespeler, leadzanger en de oprichter van de groep, Jereme Brown op de banjo, Josh Rinkel op gitaar en Jasper Lorentzen op de staande bas.

Op dit album wordt de groep o.a. nog bijgestaan door Billy Hurt Jr. op viool, Clyde Mattocks op pedal steel en Taylor Malpass op gitaar.

Lewandowski werkte in de “Ole Smoky Moonshine Distillery” te Sevierville in Tennessee toen de groep “The Po’ Ramblin’ Boys” werd gevormd.

De destilleerderij had musici in dienst om zeven dagen per week voor de bezoekers te spelen en Lewandowski werd zo nu en dan ingehuurd om in te vallen als het vermaak niet op kwam dagen.

Na verloop van tijd verzocht de directie van de brouwerij hem een groep te vormen, die met vaste regelmaat zou kunnen spelen.

Inmiddels  treden zo’n 250 ker per jaar op in de “Old Smoky Moonshine”  locaties in Pigeon Forge en Gatlinburg TN naast en verdere optredens in de VS, Canada en Europa.

Zoals reeds aangekondigd zal deze groep als een van de topacts in de line-up van het Rotterdam Bluegrass festival optreden op zaterdag, 22 juni op het Pijnackerplein te Rotterdam.

Over dit evenement meer informatie straks bij de agenda.

We blijven nog even bij “The Huck Finn Jubilee 2018” in het Cucamonga-Guasti Regional Park te Ontario Californie  met een optreden van “The Po’ Ramblin’ Boys” met de song “Old New Borrowed & Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met alvast een blik op de komende zomervakantie muziek van een leuk album met als titel  “Kids, Cars & Campfires” met om te beginnen Tom Paxton met de song “Your Shoes, My Shoes”.

Van Tom Paxton hoorde u Your Shoes, My Shoes”, dat de titelsong is van het album, dat in 2002 werd uitgebracht door Red House Records.

Een bijzonder album niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen, die jong van hart is, dus eigenlijk op z’n minst voor de leeftijdsgroep tussen de 3 en 80 jaar .

Zanger/schrijver Tom Paxton neemt in deze song de luisteraar mee op een wandeltocht met Martin Luther King en Rosa Parks voor de Beweging van Gelijke Burgerrechten, maar het is evenzo een leuk lied om op een wandeltocht zoals de Avondvierdaagse te zingen.

“Your Shoes, My Shoes” een bijzonder verhaal met tal van bijzondere avonturen op leuke muziek in 2002 door Red House Records uitgebracht en waarvoor hij ook nog Grammy nominatie verkreeg. Tom Paxton wordt muzikaal o.a. bijgestaan door Tim Crouch op mandoline en viol, Al Perkins op dobro, Mark Howard op gitaar, Pete Wasner op keyboards en Dave Pomeroy op staande bas en vokaal door o.a. Nanci Griffith , Barry en Holly Tashian.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Tom Paxton met Robin Bullock met de song “Your Shoes, My Shoes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan van de hedendaagse folk singer/songwriter John Gorka in dit programma nog de song “Branching Out”, die staat op z’n album “I Know”, dat in 1991 werd uitgebracht door Red House records, maar ook dus op het vermelde verzamelalbum “Kids, Cars & Campfires” in 2002 uitgebracht door eveneens de vermelde platenmaatschappij.

In 2016 werd door hen het fraaie album “Before Beginning” van John Gorka uitgebracht met ook weer de song “Branching Out”, maar nu meer in countrystijl met name door de vokale inbreng van Shawn Colvin en Lucy Kaplansky.

“Branching Out”, een mooie song met een fantasie rijke tekst, die de jeugd zeker ook zal aanspreken en hierna nog een tweetal coupletten met het refrein!

When I Grow Up I Want to Be a Tree
Want to make my home with the birds and the bees
And the squirrels, they can count on me
When I grow up to be a tree

I’ll let my joints get stiff, put my feet in the ground
Take the winters off and settle down
Keep my clothes till they turn brown
When I grow up, I’m gonna settle down

I’m gonna reach, I’m gonna reach
I’m gonna reach, reach for the sky
I’m gonna reach, I’m gonna reach
I’m gonna reach, till I know why

In april van dit jaar trad John Gorka nog op in Nederland met o.a. John Gorka  op 7 april in “De Oude Veiling” te Aalsmeer en op 8 april in “Meneer Frits” te Eindhoven.

U kunt hier nog even luisteren naar John Gorka met z’n versie van de “Branching Out”, zoals op het album “Before Beginning”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Little Brown Dog” geschreven, gespeeld en gezongen door Bill Staines met een song, die staat op het album “The Happy Wanderer”, dat in 1993 werd uitgebracht door Red House Records.

Een leuk album, die uitstekend past in de CD-speler van de auto tijdens een  verre vakantierit met fraaie verhalen voor iedereen met titels zoals deze “Little Brown Dog”, “This Songs Is for the Birds” en “Hound Dog Song”.

Het album heeft als “sub-titel” nog de tekst “Kids, Cars & Campfires”.

Deze subtitel is vervolgens door Red House Records gebruikt als titel voor een verzamelalbum van familie folk-muziek met tal van fraaie bijdragen van gerenommeerde singer/songwriters zoals ook Tom Paxton, Guy Davis, Greg Brown en John Gorka.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar Bill Staines met de song “Little Brown Dog”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gisteren in Ziggo Dome vanavond hierbij het programma “Countrymusic Round-Up” bij uw RTV Krimpenerwaard The Eagles “live” met een welkomswoord en introductie vanuit de Grand Ole Opry House te Nashville TN.

Na eveneens nog een korte welkomswoord door Joe Walsh de slide-gitarist, die in 1976 als vervanger van Bernie Leadon startte bij “The Eagles”, oorspronkelijk de begeleidingsband van Linda Ronstadt

Werd in dit radioprogramma  begonnen met de songs “Take It Easy” en “Heartache Tonight”, waarbij de countrymuziek liefhebbers Vince Gill best wel zullen hebben erkend. Vince Gill maakt sedert 2016 na het overlijden van Glenn Frey.

Vervolgens ook nog “I Can’t Tell You Why” door The Eagles tijdens hun optreden in The Grand Ole Opry House te Nashville TN op 29 oktober 2017

U kunt als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar The Eagles met lead-zang door Vince Gill bij de song “Tequila Sunrise” tijdens hun concert in Keulen op 28 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Henley, de enig overgebleven oorspronkelijk lid van The Eagles. De Texaan Don Henley (Gilmer (Texas), 22 juli 1947), opgegroeid in Linden (Texas) is een rockmuzikant die vooral bekend is als drummer en een van de leadzangers van de Amerikaanse band Eagles. Henley zong veel bekende Eagles-hits, waaronder: Hotel California, Witchy Woman, One of These Nights, Desperado, Life in the Fast Lane en The Long Run. Met the Eagles heeft Henley wereldwijd meer dan 150 miljoen albums verkocht en zes Grammy Awards gewonnen, naast de drie Grammy’s die Henley voor zijn solowerk heeft ontvangen. Hij bracht in totaal vijf soloalbums uit, waarvan zijn laatste album: Cass County uit 2015, de eerste plaats van de Amerikaanse countrycharts bereikte.

Terug naar het optreden van The Eagles met de line-up bestaande uit de bekende Joe Walsh, Timothy B. Schmit met Deacon Frey en het bekende Grand Ole Opry lid zanger/gitarist Vince Gill, die op dit moment voor tal van concerten rondtoeren in Europa met morgenavond een optreden in Zwitserland en vervolgens richting Scandinavie om vervolgens op 23 juni op te treden in het Wembley stadion en 26 juni in de Manchester Arena.

Het gehele optreden van het debuutoptreden van The Eagles in de Opry House, het hart van de countrymuziek, werd door Sirius XM ook uitgezonden via het internet aan hun abonnee’s. Vanavond als een klein feestje van herinneringen drie fraaie songs voor de luisteraars van RTV Krimpenerwaard niet alleen middels de ether op 106.6 FM, maar tevens via tal van kabelfrequenties en natuurlijk even eens via het internet wereldwijd te beluisteren, dus ook op uw vakantie-adres in binnen en buitenland!

Nog even terug naar 2018 met een optreden van The Eagles met de song “Take It to the Limit” aangekondigd door Don Henley met lead-zang door Vince Gill.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio in het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor aandacht voor Dick van Altena hier met de bekende Johnny Cash song “Folsom Prison Blues” gevolgd door de Vince Gill song “Trying to get Over You” door Savannah.

Voor u als lezer nog even de opening van het theaterconcert “Back to the Country Part Eight” met de song “Folsom Prison Blues” met o.a.  lead-zang door Dick van Altena op rhythm-gitaar en Peter Hill op solo-gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het album “Back to the Country Volume 5” in eigen beheer uitgebracht.

Afgelopen vrijdag, 31 mei j.l. werd het tournee van Dick van Altena, Cor Sanne en Savannah “Back to the Country Part Eight” afgesloten met een geweldig optreden in het Stadstheater te Zoetermeer, bestaande uit drie delen, namelijk eerst twee optredens in het theater zelf en na het concert nog een spontaan optreden in de foyer van het theater.

De senior van de groep Cor Sanne, tevens optredend als gastheer, nam natuurlijk ook nog een aantal klassiekers, zoals “The Wreck of the Old 97” en “You Are My Sunshine” voor z’n rekening fraaie begeleid door Savannah en Dick van Altena vokaal ook nog bijgestaan door het publiek.

Tijdens het concert werd ook aangekondigd tot grote teleurstelling van het aanwezigen, dat dit concert  tevens het laatste optreden van Cor Sanne zou zijn in de CMS-theater productie “Back to the Country”.

Van z’n bandleden ontving Cor nog een doek met een afbeelding, waarop o.a. Johnny Cash samen met Cor stond afgebeeld.

Terug naar de muziek van “Back to the Country”, waarvan inmiddels vijf verschillende albums zijn uitgebracht met zoals reeds vermeld fraaie countrymuziek verzorgd door Dick van Altena op gitaar met zang, Cor Sanne op akoestische gitaar met zang en de succesvolle countrygroep van het jaar 2018 Savannah bestaande uit Marcel en Wilma Smulders respectievelijk op gitaar met zang en keyboard met zang, supergitarist Pieter van de Heuvel a.k.a. Peter Hill, Javier Garcia Vicente op bas met zang en Johan Lemmers op drums.

Nog even terug naar het theaterconcert “Back to the Country Part Six” met een medley van herkenbare countrysongs van o.a. The Everly Brothers, Buddy Holly en Roy Orbinson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan  door naar een “live” optreden van Eric Church hier met de song “Before She Does” tijdens een optreden op 20 januari 2017 in het “Target Center” te Minneapolis, MN.

Deze song staat op het verzamelalbum “61 Days in Church Volume 5” dat op 24 mei j.l. uitgebracht door EMI Music Nashville.

Een album, bestaande uit 2 CD’s,  met in totaal 36 songs opgenomen tijdens diverse optredens gedurende de eerste vijf maanden van 2017 in geheel Amerika en zoals de titel van het album reeds doet vermoeden, zijn er nog een aantal albums van de serie “61 Days in Church” uitgebracht.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip met een optreden van Eric Church in de PPG Paints Arena te Pittsburgh Pennsylvania.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni  4 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. The Po’ Ramblin’ Boys   ***  Next Train South   ***   single   ***  New Rounder Records

2.  The Po’ Ramblin’ Boys   *** The Honky Tonk Downstairs (Country Version)  ***   Back to the Mountains   ***    Randm Records

3.  The Po’ Ramblin’ Boys   *** Just as the Sun Went Down   ***   Back to the Mountains   ***   Randm Records

4.  Tom Paxton   ***  Your Shoes, My Shoes   ***   Kids, Cars & Campfires   ***    Red House Records

5. John Gorka   ***   Branching Out   ***   Kids, Cars & Campfires   ***                Red House Records

6.  Bill Staines   ***    Little Brown Dog   ***   Kids, Cars & Campfires   ***   Red House Records

7. The Eagles   ***   intro + Take It Easy   ***   An Evening with the Eagles   at the Grand Ole Opry House   ***                Sirius XM

8. The Eagles   ***   Heartache Tonight   ***   An Evening with the Eagles   at the Grand Ole Opry House   ***   Sirius XM

9. The Eagles   ***   I Can’t tell You Why   ***   An Evening with the Eagles   at the Grand Ole Opry House   ***               Sirius XM

10. Dick van Altena   ***  Folsom Prison Blues   ***   Back to the Country Volume 5   ***   CMS Productions

11. Savannah   ***   Trying to Get over You   ***   Back to the Country Volume 5   *** CMS Productions

12. Eric Church   ***   Before She Does   ***   61 Days in Church Volume 5   ***   EMI Music Nashville

13. Tim Grimm   ***   The Last Thing on My Mind   ***   Thank You Tom Paxton   ***   Vault Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *