Just Good Ol’ Boys


In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we terug in de tijd naar de jaren ’80 niet alleen voor het duo Moe Bandy en Joe Stampley ook bekend onder de naam “Moe & Joe”, met een drietal van hun grootste hits, maar ook voor Emmylou Harris bijgestaan door o.a. Linda Ronstadt, Ricky Skaggs en gitaarvirtuozen Tony Rice en Albert Lee met songs van haar album “Roses in the Snow”.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass deze keer verzorgd door “Volume Five” met hun nieuwe song “The 15th of October” in week 12 uitgebracht door Mountain Fever Music Group en ook nog een tweetal songs van hun album “Down in a Cell”.   

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor natuurlijk aandacht voor de Goudse groep “Change of Key”, want a.s. zondag, 31 maart , de laatste zondag van de maand, is het weer tijd voor Country Café Concordia.

Daarna gaan we naar Beilen voor Kathy Bloom o.a. samen met leden van de bekende Canadese groep “South Mountain” hier weer eens in de uitzending met de titelsong van haar album “Changed Forever”.

Vervolgens ook weer eens aandacht voor een aantal “independent” countryartiesten zoals de Canadese singer/songwriter Lindsay May met een song van haar album “Acoustic 4.0” gevolgd door Kevin Deal uit Weston TX met een song van zijn album “The Long Road Home” en treedt de Britse groep “Between the Vines” op als uitsmijter van dit programma met de toepasselijke song “Five Minutes More”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de bluegrassgroep “Voluma Five”, hier met de song “The 15th of October”, die op dit moment als single is uitgebracht in afwachting van een nieuw album neem ik aan.

Mountain Fever Records is verheugd over het uitbrengen van deze hardstikke nieuwe single, die is geschreven door Jeff McCellan en het verhaal verteld over illegale drankstokers, die hun “moonshine” willen veilig stellen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u als lezer kennismaken met de nieuwe single van Volume Five.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de songs “Down in a Cell” en  ”Like a Stone” eveneens door de bluegrassgroep “Volume Five” hier met de titelsong van hun album, dat in 2010 werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

De groep werd in 2008 opgericht door zanger/vioolspeler Glen Harrell uit de staat Mississippi met toen Adam Duke op gitaar, Jesse Daniel op mandoline, Patton Wages op banjo en Chris Williams op de bas en allemaal zingen ze natuurlijk.

Meer 10 jaar heeft de groep aan de weg getimmerd met meer dan duizenden shows en ondertussen ook nog 10 albums uitgebracht, waarvan negen via “Mountain Fever Records” en waaronder ook in 2017 hun succesvolle album met als titel “Drifter”.

De song “I Am a Drifter” van het laatstvermelde album werd in 2017 oktober door de IBMA  onderscheiden met de “Song of the Year” Award, terwijl aan de groep tevens de “Emerging Artist of the Year” Award werd uitgereikt en dat nadat zij al eerder een aantal IBMA Awards uitgereikt kregen. De groep bestaat op dit moment naast Glen Harrell ook uit de gevierde mandoline speler Adam Steffey met 5 Grammy’s en door de IBMA 11 keer uitgeroepen tot “Mandolinespeler van het Jaar”, Patton Wages op banjo en gitaar, de jonge Jacob Burleson op gitaar en Jeff Partin op de staande bas.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Volume Five hier met de song “Down in a Cell” tijdens een optreden gedurende het “Fall bluegrass festival” in het Raccoon Creek Music Park te Dallas, GA. op 10 september 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu terug in de tijd naar de jaren ‘80 en Emmylou Harris hier met de songs “Roses in the Snow”, de AP Carter klassieker “Gold Watch and Chain” en “You’re Learning”.

Nog even terug naar een optreden van Emmylou Harris & The Nash Ramblers, bestaande uitSam Bush op mandoline en viool, Jon Randall Stewart op acoustische gitaar, Roy Huskey Jr. op de staande bas en tenslotte Larry Atamanuik op drums en percusie en allemaal verzorgen ze ook de achtergondzang  in The Kentucky Centre for Arts te Louisville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan  op het album “Roses in the Snow”, dat in 1980 werd uitgebracht door Warner Brothers.

Terug in de tijd van deze legendarische countryzangeres, die in 1980 dit succesvolle en haar zevende album uitbracht, waarbij zij muzikaal werd bijgestaan door een groot aantal bekende countrysterren zoals Linda Ronstadt, Dolly Parton en met een groot aantal leden van haar “Hot Band” met toen o.a. Albert Lee op gitaar, Ricky Skaggs, die in de plaats was gekomen van Rodney Crowell en hier ook vokaal was te beluisteren.

Verder kreeg zij ook nog hulp van o.a. Willie Nelson, The Whites en supergitarist Tony Rice en dobro-speler Jerry Douglas.

Dit album met 10 songs werd in 2002 mooi opgepoetst nogmaals uitgebracht met als extraatje nog  twee bonussongs waaronder de Hank Williams song “You’re Gonna Change” en de Nancy Ahern song “Root Like a Rose”.

Een jaar daarvoor was haar succesvolle countryalbum “Blue Kentucky Girl” uitgebracht met toen nog singer/songwriter Rodney Crowell als lead- en sologitarist samen trouwens met ook Dolly Parton en Linda Ronstadt met de heel succesvolle song “Even Cowgirls Get the Blues” met ook nog vokale hulp van Tanya Tucker, Sharon en Cheryl White.

Voor dit album werd aan Emmylou Harris trouwens een Grammy voor “Best Female Country Vocal Performance” toegekend.

Voor u als lezer nog even de oorspronkelijke versie van “Even Cowgirls get the Blues” door Rodney Crowell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in dezelfde periode van de jaren ‘80 voor het duo Moe Band en Joe Stampley hier met de Honky Tonk songs “Just Good Ol’ Boys”, Hey Joe(Hey Moe) en “Twoo Beers Away”.

 Deze songs staan op een verzamelalbum met als titel “Greatest Hits”, dat in juni 1980 werd uitgebracht door Columbia Records, toen nog op LP, cassette band en CD.

Natuurlijk kunt u als lezer hier ook nog even luisteren naar een optreden van  Moe Bandy en Joe Stampley met hun fraaie verhaal van de “Good Ol’ Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Moe Bandy inmiddels 74 jaar uit Miridian Missippi, was zeker populair in de jaren mid-jaren ‘70 en 80 en ging regelmatig op tournee in Amerika en heeft een groot aantal albums uitgebracht.

 Sedert 1990 heeft hij in Branson Missouri een populair “Americana Theatre”, waar hij ook nog regelmatig optreedt.

Nog even terug naar een recentere datum voor een optreden van Moe Bandy hier met de song “Americana” in het TV programma “Country Road” met tal van oude countrymuziek collega’s.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joe Stampley inmiddels 75 en woonachtig in Springhill Lousiana, was ooit in de jaren ‘60 begonnen als lead-zanger van een rockgroep met als naam “The Uniques”.

In de begin jaren ‘70 stapte hij over naar de countrymuziek en maakte een aantal albums, die respectievelijk werden uitgebracht ABC-Dot en EPIC en redelijk succesvol 60 opnames van hem kwamen in de countrymuziek overzichten terecht.

Zoals reeds gemeld in de jaren ‘70 tijdens z’n succesjaren ging hij samenwerken met Moe Bandy en zij  brachten samen een aantal albums uit allemaal in de sfeer van de honky-tonk countrymuziek.

In 1980 werd het duo uitgeroepen door Country Music Association tot “Vocal Duo of the Year”.

In 2000 startte Joe Stampley een platenmaatschappij met de naam “Critter Records, terwijl hij in z’n woonplaats Springhill nog regelmatig optreedt.

Ook voor Joe Stampley nog even naar het TV-programma “Country Road” hier met de song “If You’ve Got 10 Minutes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor zoals reeds aangekondigd weer eens aandacht voor Change of Key als voorproefje op hun optreden a.s. zondagmiddag tijdens Country Café Concordia te Haastrecht hier met de song “I Want More”.

Deze song staat op hun album “Home Is Where My Heart” en is hun debuutalbum als trio destijds op 1 en 2 september 2007 gepresenteerd tijdens een speciale theathershow in De Garenspinnerij in Gouda . Op dinsdag, 21 augustus 2007 vond de eerste radiouitzending hiervan plaats in het programma “Countrymusic Round-Up” in de radiostudio te Lekkerkerk.

 A.s. zondagmiddag, 31 maart  vanaf 15.00 weer Country Café Concordia met nog steeds fraaie countrymuziek.

Nog even kijken en luisteren naar een promotie-clip van “Change of Key”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Changed Forever” door Kathy Bloom en tevens de titelsong van album in 2004 uitgebracht door Nash Music.

 Zij wordt op dit album muzikaal ondersteund door de leden van de Canadese countrygroep “ South Mountain” ook in Nederland zeker geen onbekende groep met o.a. Steve Pitico op gitaar en op viool en mandoline Don Reed, op drums en met achtergrondzang Jay Riehl en ook nog de Nederlandse steelgitaarspeler Johan Jansen met Robin van Vliet op de piano.

Op 30 augustus 2004 had ik een telefonisch interview met Kathy Bloom, waarin zij iets vertelde over haar achtergrond, haar voorkeur voor de countrymuziek en het uitbrengen van haar album “Changed Forever”.

Jammer genoeg is het daarna stil geworden en hebben we weinig meer van haar gehoord in de countrymuziek wereld, maar ik heb inmiddels begrepen, dat ze samen met haar man Paul Baas nog steeds actief is met de muziek o.a met een kinderpopkoor en Swigkoor in Beilen.

Erg leuk om te kijken en luisteren naar Kathy Bloom en haar echtgenoot Paul te gast bij “De Vloggende Hollander” en samen en zingen ze de bekende countrysong “If I Needed You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Kelowna British Columbia voor de singer/songwriter Lindsay May (A Girl with Grit) hier met de song “Nashville”, die staat op haar 4e album “Acoustic 4.0 in , dat de vorige week dinsdag in eigen beheer werd uitgebracht.

Een fraai album zoals reeds in de titel verwoord met 15 songs door Lindsay hier op gitaar en mandoline met leadzang met mooie ballades, terwijl zij ook regelmatig optreedt met de groep “The Mayhem” (de herriemakers)  in de regio van Vancouver met stevige muziek.

Maar nu toch even terug naar Lindsay May solo hier met haar dromen over Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “If You Can’t Put It Down” door de Texaan Kevin Deal hier met een song, die staat op z’n album “The Long Road Home”, dat j.l. vrijdag, 22 maart ook in eigen beheer werd uitgebracht.

In 2015 hadden we deze Texaanse singer/songwriter in het programma “Countrymusic Round-Up” met een song van z’n  album “Why Bad Things Happen”, dat op 1 februari 2015 ook in eigen beheer werd uitgebracht.

Ik merkte toen op, dat we deze singer/songwriter naar mijn beste herinnering nog niet eerder in het programma “Countrymusic Round-Up” hadden gehad, maar inmiddels is m’n voorraadschuur dankzij waardevolle muziekvrienden uit Delfzijl helemaal aangevuld en kunt u in de loop van de tijd nog wel meer van hem verwachten.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even luisteren naar Kevin Deal met de song “If You Can’t  Put It Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter uit Rochdale Engeland de groep “Between The Vines” hier met de song “Five Minutes More”, die staat op hun album met de bijzondere titel “50 Ways to Beautiful” , dat op 15 mart j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

De groep speelt country en southern rockmuziek en bestaat uit  Rebecca Whitehead op akoestiscvhe gitaar met leadzang, Kev Whitehead op drums en met percussie, Mark Stelfox op electrische gitaar met achtergrondzang en Craig Fletcher op bas en eveneens met achtergrondzang.

“50 Ways to Beautiful” door “Between the Vines” met 13 fraaie songs en waar we in dit programma best nog wel eens mee terugkomen. Ook al weer tijd voor de laatste video-clip en kennsimaken met “Between the Vines” met de song”Five Minutes More” tijdens de “Narrowboat Sessions 2018”, dit jaar in de Midlands en waarbij de baten ten goede komen voor het onderzoek naar kanker.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Mar. 26 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*  Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Volume Five   ***   The 15th of October   ***   single   ***   Mountain Fever Music Group

2. Volume Five   ***   Like a Stone   ***   Down in a Cell   ***   Mountain Fever Music Group

3. Volume Five   ***   Down in a Cell   ***   Down in a Cell   ***   Mountain Fever Music Group

4. Emmylou Harris   ***   Roses in the Snow   ***   Roses in the Snow   ***   Warner Bros.

5. Emmylou Harris ft. Linda Ronstadt   ***   Gold Watch and Chain   ***   Roses in the Snow   ***   Warner Bros.

6. Emmylou Harris ft. Ricky Skaggs   ***   You’re Learning   ***   Roses in the Snow   ***   Warner Bros.

7. Moe Bandy & Joe Stampley   ***   Just Good Ol’ Boys***   Greatest Hits   ***   Columbia

8. Moe Bandy & Joe Stampley   ***   Hey Joe (Hey Moe)   ***   Greatest Hits   ***   Columbia

9. Moe Bandy & Joe Stampley   ***   Two Beers Away   ***   Greatest Hits   ***   Columbia

10. Change of Key   ***               I Want More   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key

11. Kathy Bloom   ***   Changed Forever   ***   Changed Forever   ***   Nash Music

12. Lindsay May   ***   Nashville (Live)   ***   Acoustic 4.0   ***   Lindsay May

13. Kevin Deal   ***   If You Can’t Put It Down   ***   The Long Road Home   ***   Kevin Deal

14. Between the Vines   ***   Five Minutes More   ***   50 Ways to Beautiful   ***   Between the Vines

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *