The Things We Call Home


In het radioprogramma ‘Countrymusic Round-Up’ van dinsdagavond tussen 19.00 en 19.30 starten we “live” vanuit de studio met een korte aflevering i.v.m. de doorschakeling naar de vervroegde de gemeenteraadsvergadering te Lekkerkerk.

In dit programma alvast een muzikale voorproefje op het optreden van Amanda Anne Platt & the Honeycutters uit Asheville NC met op 8 maart a.s. de start van hun tournee in “Acoustic Alley” aan het Westeinde 165 te Den Haag en o.a. op 17 maart a.s. in Theater Walhalla aan de Sumatraweg 9-11 te Rotterdam.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Junior Sisk met een song van z’n album “Brand New Shade of Blue” gevolgd door de Highland Travelers met de song “Girl That Loved Me”.

Vervolgens ook nog Christopher en Taylor Malpass  a.k.a. “The Malpass Brothers” met een tweetal songs van hun album “Memory That Bad”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met Junior Sisk en de song “By Now I Would Be Dead”, die staat op z’n album “Brand New Shade of Blue”, dat vorig jaar eveneens werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

 “A Brand New Shade of Blue” als titel is natuurlijk een metafoor voor zoiets als “Een compleet nieuw gevoel van eenzaamheid”.

Jason Davis en Kameron Keller verlieten eind 2017 z’n begeleidingsgroep “Ramblers Choice” en voor Junior  tijd om nog eens na te denken over de richting in de bluegrass muziek, die hij wilde gaan.

Door het recente overlijden van een aantal bluegrass collega’s zoals o.a. Ralph Stanley, James King, Dave Evans en Melvin Goins besloot hij met z’n nieuwe groep weer terug te keren naar z’n oorspronkelijke opzet, de traditionele bluegrass muziek.

Hij had nog een aantal songs op de plank liggen, die uitstekend geschikt waren voor dit nieuwe album “A Brand New Shade of Blue”, waarbij Junior Sisk werd bijgestaan door tal van bekende bluegrasszangers, zoals ook Del McCoury en in de song “Backwards and Forwards” Heather Berry Mabe, terwijl ook Marty Raybon aanwezig is in een fraai gevoelig duet bij de song “God Did Good”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u als lezer luisteren naar Junior Sisk met de song “By Now I Would Be Dead”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Girl That Loved Me” door de Highland Travelershier met de song, die staat op hun debuutalbum met hun eigen naam “Highland Travelers” als titel.

Dit album werd vorig jaar mei uitgebracht door Mountain Fever Records.

Highland Travelers, vorig jaar een nieuwe, maar zeer ervaren bluegrassgroep aan het firmament, bestaande uit Adam Steffey op mandolin), Keith Garrett op gitaar, Jason Davis op banjo, Kameron Keller  op de bas en Gary Hultman op dobro.

Ze speelden tot voor kort o.a. in  bekende bluegrassgroepen als The Boxcars en Junior Sisk’s Ramblers Choice.

Tijd om eens kennis te maken met The Highland Travelers tijdens  hier met de bluegrass song “Lonely River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar The Malpass brothers hier met de song “Old Flame and Latest Spark” en “I’m Leaving You Today”.

Deze songs staan op hun debuutalbum “Memory That Bad”, dat in 2011 werd uitgebracht middels Hag Records Inc.

Terug naar de jaren ‘50 en ’60 met herinneringen aan Hank Williams, The Everly Brothers, zo “retro” als het maar kan, zo zien ze er uit en zo klinken The Malpass Brothers ook.

Als voorbeeld hiervan nog even terug in de tijd met The Malpass Brothers hier met hun versie van de Louvin Brothers song “Hoping That You’re Hoping” uit 1956 hier in Larry’s Country Diner tijdens het programma “Country’s Family Reunion” met tal van bekende countrysterren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het maakt niet uit of je al een fan bent van klassieke old-time echte countrymuziek . Als je er bij gaat zitten en luisteren naar dit fraaie album zul je een fan zijn tegen de tijd, dat je de kamer verlaat.

Als jonge jongens werden Christopher en Taylor Malpass doordrengt met de muziek van de platen van hun grootvader.

Al op zeer jonge leeftijd en ik praat dan over zo rond 10 jaar speelde Taylor al mandoline en haalde Christopher al z’n  eerste trofee binnen tijdens een talentenjacht.

The Malpass Brothers toerden met de inmiddels overleden Don Helms, de vroegere steelgitarist van Hank Williams en traden meerdere malen op als openings act voor de legendarische Merle Haggard. De broers zijn niet alleen meer dan uitstekende musici en liedjes schrijvers, maar hebben ook opgetreden met o.a. Willie Nelson, Rhonda Vincent, Marty Stuart en meer.

De muziek op dit album doet niet alleen denken aan The Louvin Brothers, Johnny Cash, Hank Williams en anderen, maar reken vooral op echte klassieke country.

Als lezer kunt u nog even luisteren naar de door Chris Malpass geschreven song “I Just Don’t Like Loving You Anymore” tijdens een optreden in The Paramount Theater te Goldsboro NC op 13 januari 2017.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals reeds aangekondigd een muzikaal voorproefje op het optreden van Amanda Anne Platt & The Honeycutters in de Haagse “Acoustic Alley” club en theater Walhalla in Rotterdam hier met de song “Le’t’s get Drunk”.

Vervolgens “Carolina” door Amanda Anne Platt & the Honeycutters hier met een song, die staat op hun album “Me Oh My”, dat in april 2015 werd uitgebracht door Organic Records.

Tijd om weer eens kennis te maken met Amanda Anne Platt & the Honeycutters hier met de song “Let’s get Drunk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2007 is de band in Asheville, NC, opgericht door Amanda Anne Platt en in 2009 kwam hun debuut “Irene” uit en vervolgens in 2012 “When Bitter Met Sweet”.

Leidster, zangeres/schrijfster Amanda tevens ook op gitaar heeft ook dit album geproduceerd.

“The Honeycutters” is een country en folk band uit zoals reeds vermeld Asheville North Carolina bestaat verder uit  Tal Taylor op mandoline, Rick Cooper op de bas, Josh Milligan op drums en Matt Smith op pedal steel gitaar en dobro.

Van deze groep hoorde u ook nog de song “Let’s Drink”, die staat op het album “On the Ropes”, dat in 2016 werd uitgebracht en vervolgens ook nog de song “The Things We Call Home”, dat staat op het album met hun naam Amanda Anne Platt, dat in 2017 werd uitgebracht.

Tot 2017 trad de groep op onder de naam “The Honeycutters” , maar er is dus gekozen voor een naamswijziging met een aparte aankondiging van de zangeres en schrijfster Amanda Anne Platt.

Zoals reeds vermeld vanaf a.s. vrijdag weer op tournee door Nederland met tal van optredens met a.s. vrijdagavond, 8 maart, dus een optreden in Den Haag en zondagmiddag, 17 maart, in theater Walhalla te Rotterdam.

Tot slot van dit korte bericht nog even naar een optreden van Amanda Anne Patt & The Honeycutters in het TV-programma “Music City Roots” in “The Loveless Cafe” te Nashville met de song “Getting Good at Waiting”, die staat op hun album “When Bitter Met Sweet”, dat in 2012 werd uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Mar. 5 ‘19 19.00 – 19.30 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Junior Sisk   ***   By Now I Would be dead   ***   Brand New Shade of Blue   ***   Mountain Fever Records

2. Highland Travelers   ***   Girl That Loved Me   ***   Highland Travelers   ***                Mountain Fever Records

3. Malpass Brothers   ***   Old Flame and Larest Spark   ***   Memory That Bad   ***   Hag Records Inc.

4. Malpass Brothers   ***   L’m Leaving You Today   ***   Memory That Bad   ***   Hag Records Inc.

5. The Honeycutters   ***   Let’s Get Drunk   ***   On the Ropes   ***   Organic Records

6. Amanda Anne Platt & The Honeycutters   ***   The Things We Call Home   ***   Amanda Platt & The Honeycutters   ***   Organic Records

7. Amanda Anne Platt & The Honeycutters   ***   Carolina   ***   Me Oh My   ***   Organic Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *