‘Tis Sweet to Be Remembered


In dit programma “Countrymusic Round-Up”  een eerbetoon aan de legendarische country en bluegrass zanger/gitarist Mac Wiseman, die zondag, 24 februari j.l. op 93 jarige leeftijd overleed in een verzorgingscentrum te Antioch TN.

We beginnen het programma met de bluegrass door ‘De Stem met een Hart’ met een tweetal songs van het verzamelalbum ‘The Mac Wiseman Story’ en de song ’ ‘Tis Sweet to Be Remenbered’  samen met Alison Krauss en die staat op het album ‘I Sang the Song’.

Vervolgens ook nog een drietal songs van het duo album “Standard Songs For Average People” door Mac Wiseman en John Prine met o.a. “The Blue Side of Lonesome”.

Vervolgens een drietal songs van het album “Buddy Holly Tribute—Remember Me” van David Frizzell & Friends, onderwie ook nog Merle Haggard, Jimmy Fortune en Helen Cornelius.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng deze keer door Danny Vera met een song van z’n nieuwe album “Pressure Makes Diamonds 1 & 2 en Maartje Waanders uit Lichtenvoorde Gelderland met een song van haar debuut album “Take This Ride”.

Dan gaan we weer naar de overkant van de grote plas voor de hedendaagse pop-countrymuziek door Florida Georgia Line en Cody Jinks met een song van z’n nieuwe album “Lifers” en treedt Chris Young op als uitsmijter met z’n single “Raised on Country”

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “I Still Write Your Name in the Sand” en de traditional  uit 1875 Jimmie Brown, the Newsboy”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “The Mac Wiseman Story”, dat van oorsprong in 1976 op LP werd uitgebracht en in 1996 op CD door CMH Records met in de jaren ‘70 nog de medewerking van o.a. Arthur “Guitar Boogie” Smith op gitaar en dobro en Clarence “Tater”Tate op viool.

Mac Wiseman, een zeer gewaardeerd lid van de 1ste generatie bluegrassmusici, overleed afgelopen zondagmorgen op 93jarige leeftijd in een verzorgingscentrum te Antioch TN.

Hij had samengewerkt met Bill Monroe en deel uitgemaakt van Lester Flatt & Earl Scruggs eerste “Foggy Mountain” combo, reisde met z’n muziek over de hele wereld, was betrokken bij de platenmaatschappij DOT Records evenals bij de oprichting van de “Country Music Association”, trad op samen met Hank Williams en Johnny Cash.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Mac Wiseman tijdens een optreden in 1982 onder vrienden met Waylon Jennings als gastheer hier met de song “Jimmie Brown, The Newsboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de song “‘T Is Sweet to Be Remembered” door Mac Wiseman hier samen met Alison Krauss. Mac Wiseman met als bijnaam “The Voice of a Heart” tijdens de opnames van dit album 90 jaar hier met hulp van tal van bekende countrysterren, die ook vrienden van deze innemende countryzanger/gitarist zijn. 

Het album “I Sang the Song” met als  sub-titel “Life of The Voice of a Heart”, werd op 20 januari 2017 officieel gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Gedurende zo’n 9 weken kwamen de “Country and Bluegrass Hall of Famer” Mac Wiseman en zanger/gitarist Peter Cooper en gitarist/producer Thomm Jutz samen om aan de hand van de verhalen en belevenissen van Mac Wiseman de songs voor dit album vast te leggen met medewerking van gitaristThomm Jutz, Sierra Hull op mandoline, Mark Fain op de bas en Justin Moses op banjo, viool & dobro met vokale medewerking van o.a. ook Alison Krauss , z’n oude vriend John Prine, Shawn Camp, Becky Isaacs Bowman en haar zus Sonya, Jim Lauderdale en Andrea Zonn.

Op dit album zingen zij samen de titelsong “I Sang the Song”en dat mag je eigenlijk wel zo’n beetje vertalen als “Ik heb alle liedjes inmiddels wel gezongen”.

We gaan nog even terug in de tijd naar een optreden van Mac Wiseman met de song “‘Tis Sweet To Be Remembered” in het TV-programma” Music City Roots Live From The Factory” op 24 september 2014 met o.a. Thomm Jutz en Peter Cooper op gitaar en Sierra Hull op mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu verder in het programma met Mac Wiseman en John Prine hier met de songs “Don’t Be Ashamed of Your Age”, “I Forgot to Remember to Forget You” en “The Blue Side of Lonesome”.

Deze songs staan op hun album “ Standard Songs for Average People”, dat op 24 april 2007  werd uitgebracht door Oh Boy, de platenmaatschappij van John Prine.

De titel van het album vertelt het verhaal goed “Standard Songs for Average People” of te wel “ De bekende songs voor U en mij”.

Een album met 14 country klassiekers vertolkt door de eerbiedwaardige Americanan en folkzanger/schrijver John Prine en de country en bluegrass balladezanger Mac Wiseman.

John Prine, geboren op 10 oktober 1946 in Maywood Illinois, wiens songs flirtten met alles tussen folk en rockabilly tot recht toe rechtaan countrymuziek, heeft nooit over een klassiek heldere stem beschikt, maar weet uitstekend de emotie in de tekst over te brengen ook al schreef hij niet alle songs van dit album.

U kunt hier nog even luisteren naar John Prine en Mac Wiseman met de song “Don’t Be Ashamed of Your Age”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En wat John Prine misschien mist in vokale glans, mede veroorzaakt door huidkanker in de nek, waarbij veel weefsel is weggenomen en z’n keel beschadigd, maar z’n mindere stem wordt gemakkelijk door Mac Wiseman aangevuld.

De stem van Mac Wiseman, geboren op 23 mei 1925 in Crimora Virginia op dit album 82 jaar, was dan inmiddels met de jaren wat stroever zijn geworden, maar hij kon toen nog steeds op een overtuigende manier de tranentrekkers vertolken.

En ja de songs van dit album, een aantal hiervan zijn zeker standaard songs geworden, waaronder dus deze Leon Payne song “The Blue Side of Lonesome” ook ooit vertolkt door George Jones en Jim Reeves en natuurlijk ook de song “I Forgot to Remember to Forget You” ooit in 1955 opgenomen en bekend geworden van de vertolking door Elvis Presley.

Na een carriere van meer dan 71 jaar in de bluegrass en countrymuziek is de Country en Bluegrass Music Hall of Famer, Mac Wiseman, helaas overleden, maar hij laat een rijke muziek verzameling als fraaie erfenis aan ons achter en daar zullen we ook dit programma best vaak nog gebruik van maken.

Natuurlijk kun u nog even luisteren naar Mac Wiseman en John Prine hier met hun versioe van de song “I Forgot to Remember to Forget Her”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Merle Haggard hier met een “Buddy Holly Tribute” met de song “That’ll Be the Day”gevolgd door “Oh Boy” gezongen en gespeeld door Jimmie Fortune en  “Remember Me” door David Frizell samen met Jimmy Foretune en Helen Cornelius.

Deze songs staan op het album “Buddy Holly Tribute—Remember Me”.

Dit album bestaande uit een DVD en CD is uitgebracht door de “The Buddy Holly Educational Foundation in samenwerking et Dave Frizzell & Friends met 21 songs gezongen en gespeeld door tal van bekende vrienden zoals ook Merle Haggard, Helen Cornelius, Jimmy Fortune, T. Graham Brown.

Songs, die zeker de senioren onder de luisteraars zeker nog wel kennen van de uitvoering door de rock & roll legende zanger/schrijver/gitarist Buddy Holly uit de jaren ‘50 ooit begonnen als onvervalste countryzanger en tijdgenoot van Bill Haley, Elvis Presley, en Chuck Berry.

Tijd om voor de lezer eens kennis te maken met dit album middels een promotie-clip voor dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Buddy Holly, die echter na een optreden in Clear Lake Iowa besloot om een 4-persoonsvliegtuig te huren om hem en z’n muzikale vrienden naar Fargo in de staat Noord Dakota brengen in plaats van een krakkemige toerbus zonder verwarming te stappen voor een lange reis.

Vlak na de start stortte het vliegtuig neer, waarbij alle inzettenden om het leven kwamen.

Waylon Jennings en Tommy Allsup, die ook mee zouden vliegen ontsprongen de dans doordat Waylon z’n plaats afstond aan de ziek  Richardson, bijgenaamd de “Big Bopper”  en Tommy door  een “kop of munt” beslissing z’n pleh moest afstaan aan de zeer jonge Ritchie Valens.

Buddy Holly, de Texaanse zanger/schrijveren gitarist, overleed op 22-jarige leeftijd op 3 februari 1959, de dag, die ook wel eens wordt aangemerkt als “The Day the Music Died”.

The Buddy Holly Educational Foundation gevestigd in Dallas is nog steeds actief en daarmee wordt ook de herinnering aan Buddy Holly en zeker ook met dit album en DVD in stand gehouden.

Nog even terug naar 1957 voor een optreden van Buddy Holly met z’n groep met de song “That ‘ll Be the Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met als eerste  Danny Vera hier met de song “Next Night Flight”.

Deze song staat op z’n album “Pressure Makes Diamonds”, deel 1 & 2 met als respectievelijke sub-titels “The Year of the Snake” en “Pompadour Hippie” .

 Danny Vera, de Zeeuwse rockabilly, kennen we natuurlijk vooral bekend van z’n optreden met z’n groep tijdens het TV- voetbalpraatprogramma Veronica Inside (VI).

 Maar de status van huisbandje, die een programma muzikaal omlijst, is hij al lang voorbij. De enige reden. dat hij dat naar alle waarschijnlijkheid nog doet, is z’n loyaliteit tegenover Johan Derksen, die medeverantwoordelijk was voor zijn doorbraak.

Danny Vera maakt al jaren aanstekelijke en swingende rock & roll met een flinke countrysmaak met op 8 maart as. een optreden in de Nieuwe Luxor Rotterdam.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Danny Vera en z’n band met de “Next Night Flight” tijdens een optreden in Paradiso Amsterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens heel toepasselijk  de “February Song” door Maartje hier met een song, die staat op haar debuut album met als titel “Take This Ride” in eigen beheer uitgebracht.

Op zondag 2 december j.l. was de album­release van haar debuut album ​‘Take this ride’.

 In een volle schouwburg “Theater De Storm” speelde zij met een geweldige band, bestaande uit tien topmuzikanten en backing vocals alle 12 stukken (pop/​country), die op het album staan.

 De meeste van de muzikanten hebben trouwens ook meegespeeld op het album.

Maartje Waanders woont samen met haar muzikale vriend Dennis Weelink in Lichtenvoorde en dat ligt in de buurt van Winterswijk Gelderland.

Tijd om eens kennis te maken met Maartje hier met de song “Live for the First Time”, die vorig jaar reeds als single werd uitgebracht, maar ook staat op haar album “Take This Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maartje, evenals Dennis afgestudeerd aan het conservatorium van Arnhem, heeft de meeste songs geschreven, terwijl Dennis voor de muzikale ideeen zorgt.

De muziek van dit album ligt in de sfeer van de pop-country en Americana en ik kom natuurlijk in de nabije toekomst best nog wel eens terug in het programma “Countrymuzie Round-Ip”met meer muziek van dit fraaie album.

U kunt hier nog even luisteren naar de song “February Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals reeds aangekondigd terug naar de overkant van de grote plas voor Florida Georgia Line hier met de titelsong van hun album “Can’t say I Ain’t Country”, dat vrijdag, 15 februari j.l. werd uitgebracht door Big Machine Records.

In de vorige uitzending stond dit duo ook al geprogrammeerd, maar door gebrek aan tijd moesten zij een week opschuiven.

Op dit moment staat de hit “Meant To Be” van Bebe Rexha met m.w.v. “Florida Georgia Line” al weken in de top van de Billboard Hot Country Songs, maar binnenkort zullen Tyler en Brian met songs van hun nieuwe album ongetwijfeld ook in de top van de Country Billboard terechtkomen.

Het album bevat 19 tracks, maar er zitten ook een paar grappige telefoongesprekken bij en die kun je eigenlijk wel wegstrepen als luisteraar.

Op dit album wordt het duo ook nog bijgestaan door een aantal gastspelers zoals Jason Aldean, Jason Derulo en Nugget, een komiek en vriend van Kelley optredend als Brother Jervel tijdens hun telefoongesprekken.

Op dit moment staat hun song “Talk You out of It”, die eveneens staat op hun 4e studio album “Can’t say I Ain’t Country” reeds hoog in de overzichten en kunt u hier nog kijken en luisteren naar Florida Georgia Line.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Somewhere Between I Love You and I’m Leaving” door de Texaan Cody Jinks Cody Jinks met een song, die staat op z’n nieuwe album “Lifers”, dat vorig jaar juli werd uitgebracht in eigen beheer.

Cody Jinks natuurlijk geen onbekende in het programma “Countrymusic Round-Up”, want we kennen hem natuurlijk ook van z’n fraaie albums “Adobe Sessions”  uit 2014 en “I’m Not the Devil” uit 2016, die eveneens garant staan voor fraaie Honky Tonk muziek.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Cody Jinks hier met de song “Somewhere Between I Love You and I’m Leaving” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Chris Young met de song “Raised on Country”, die op dit moment als single verkrijgbaar is en dat begin januari van dit jaar werd uitgebracht door RCA Records Nashville.

Natuurlijk ook nog even kijken en luisteren naar Chris Young hier met de song “Raised on Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Feb. 26 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Mac Wiseman   ***   I Still Write Your Name in the Sand   ***   The Mac Wiseman Story   ***   CMH Records

2. Mac Wiseman   ***   Jimmie Brown, The Newsboy   ***   The Mac Wiseman Story   ***   CMH Records

3. Mac Wiseman ft. Alison Krauss   *** ‘Tis Sweet to Be Remembered   ***   Mac Wiseman -I Sang the Song   ***                Mountain Fever Records

4. John Prine & Mac Wiseman   ***   Don’t Be Ashamed of Your Age   ***   Standard Songs for Average People   ***   Oh Boy Records

5. John Prine & Mac Wiseman   ***   I Forgot to Remember to Forget   ***   Standard Songs for Average People   ***   Oh Boy Records

6. John Prine & Mac Wiseman   ***   The Blue Side of Lonesome   ***   Standard Songs for Average People   ***   Oh Boy Records

7. Merle Haggard   *** That’ll Be the Day   ***   Buddy Holly Tribute – Remember Me   ***   Nashville America Records

8. Jimmy Fortune   *** Oh Boy   ***   Buddy Holly Tribute – Remember Me   ***   Nashville America Records

9. David Frizell, Jimmy Fortune & Helen Cornelius   ***   Remember Me   ***   Buddy Holly Tribute – Remember Me   ***   Nashville America Records

10. Danny Vera   ***   Next Night Flight   ***   Pressure Makes Diamonds 1 & 2   ***   Excelsior Recordings

11. Maartje   ***   February Song   ***   Take This Ride   ***   1154395 Records DK

12. Florida Georgia Line   ***   Can’t Say I Ain’t Country   ***   Can’t Say I Ain’t Country   ***   Big Machine Records

13. Cody Jinks   ***  Somewhere Between I Love You and I’m Leaving   ***   Lifers   ***   Cody Jinks LLC.

14. Chris Young   ***   Raised on Country   ***   single   ***   RCA Records Label Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *