Walkin’ After Midnight


In dit programma “Countrymusic Round-Up” staat de Britse gitaarlegende  Albert Lee in de schijnwerpers niet alleen samen met de Zweedse super rockgroep ‘The Refreshments’ , maar ook solo met muziek van z’n album ‘Gagged But Not Bound’ uit 1988 en ook nog samen met z’n ‘Hogan’s Heroes’.

Zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door “Carolina Blue” uit Brevard, NC met een drietal songs van hun nieuwe album “I Hear the Bluegrass Calling Me”, dat op 18 januari j.l. werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Vervolgens ook nog uit Schotland  zanger/schrijver/gitarist Dean Owens met een drietal songs van z’n album “Southern Wind”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met deze keer uit Friesland de troubadour Gurbe Douwstra met een song van z’n album “Mien Eigen Paad” en z’n vrouwelijke collega Gebrich van Dekken met een fraaie friese versie van Richard Thompson’s “Dimming of the Day”.

Vervolgens gaan we weer naar de overkant van de grote plas voor de Texaan Aaron Watson met een tweeal songs van z’n album “The Road & The Rodeo”   en treedt Brad Puckett uit Tennesee op als uitsmijter van dit programma met de song “Angel Loved the Devil Out of Me” van z’n debuutalbum.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de titelsong van het album “I Hear the Bluegrass Calling” gevolgd door  “Cold, Lonesome and Blue” en “Longing for Home” door de groep “Carolina Blue”.

 Deze songs staan dus op hun album “I Hear the Blugerass Calling”, dat op vrijdag, 18 januari j.l. werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de song “I Hear the Bluegrass Calling Me” door Carolina Blue tijdens hun optreden op het SPBGMA 2019 Festival van 31 januari t/m 3 februari te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carolina Blue, uit Brevar North Carolina, bestaat uit Bobby Powell op gitaar met lead-zang, Timmy Jones op mandoline, Reese Combs op staande bas, James McDowell op banjo en tenslotte de Amerikaanse en Canadese “Grand Master Fiddle Champion” Aynsley Porchak, die vorig jaar oktober door de IBMA werd onderscheiden met de “Momentum Instrumentalist” Award.

Carolina Blue werd in 2007 opgericht, nadat het album “Nothing So Blue” was uitgebracht door Bobby Powell and Tim Jones. In 2011 won Carolina Blue de “South Carolina State bluegrass championship  op het jaarlijkse RenoFest in Hartsville, dat trouwens in 2017 is gestopt.

Vorig jaar werden zij door de SPBGMA (Society for the Preservation of Bluegrass Music of America) genomineerd voor de “Vocal Group of the Year”Award en traden regelmatig op tijdens TV-shows in de regio.

Hun songs werden door tal van andere bluegrassgroepen vertolkt, zoals ook de succesvolle “Balsam Range”.

Natuurlijk zijn er inmiddels een aantal albums van de groep uitgebracht, waaronder de reeds vermelde “Nothing So Blue” en ”Carolina Blue Live at Renofest” (2011), het album ”Goin’ Home Today” en vorig jaar het album ”Sounds of Kentucky Grass” (2017) , waarmee zij op de nummer 1 plaats terecht kwamen van de Roots Music Charts.

Vanavond dus in dit programma “Countrymusic Round-Up”  “Carolina Blue” met hun nieuwste album ”I Hear Bluegrass Calling Me” dat 18 januari j.l. werd uitgebracht door Pinecastle Records.

U als lezer van dit bericht hier ook nog even kijken en luiisteren naar Carolina Blue hier met de song “Rusty Rails”, die eveneens staat op hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Schotland voor Dean Owens hier met de songs “When the Whiskey’s Not Enough”, “The Last Song”en “Anything Helps”, die staan op z’n album “Southern Wind”, dat op 16 februari vorig jaar. werd uitgebracht door At the Helm Records.

Dean Owens uit Leith nabij Edingburg, Scotland wordt wel Celtic Americana genoemd en was onder meer actief in groepen als The Felsons en nog steeds The Whiskey Hearts.

Grappig is wel, dat “The Last Song” als eerste op de CD staat en het betreft een eerbetoon aan de muziek van de “Small Faces”, terwijl de song “Anything Helps” gaat over een zwerver, waarvoor elke hulp welkom is.

Net als voor z’n vorige album en dat was z’n 6de solo-album “Into the Sea”, dat in 2015 werd uitgebracht met o.a. vocale hulp van Suzy Boguss,  vertrok Dean Owens weer naar Nashville om met de hulp van producer Nielson Hubbard een fraai album te maken.

Nelson Hubbard op dit album tevens op piano, bass en drums en hij zorgde tevens voor een aantal doorgewinterde Nashville musici, zoals Dean Marold, Evan Hutchings en multi-instrumentalist en schrijver Will Kimbrough met Dean Mitchell op keyboards en ook nog Joshua Britt op mandoline,”the Worry Dolls” met harmoniezang en de krachtige achtergrondzang van pianiste, zangeres en schrijfster Kira Small.

Dean Owens hier met fraaie luistermuziek van z’n album “Southern Wind” bij Countrymusic Round-Up.

We gaan nog even door met de fraaie luisteremuziek van Dean Owens hier met de song “When The Whisky’s Noth Enough”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar heel iets anders, stevige countryrock muziek van de Zweedse groep “The Refreshements” met de klassieke Chuck Berry song “Let It Rock” tijdens een optreden in het theater “Nalen” te Stockholm met de Fender-Telecaster gitarist Albert Lee als gastspeler.

The Refreshments, zeer bekend in Zweden,  speelt een mix van rock `n roll, country, cajun en rhythm & blues. Muziek die precies past bij artiesten als Dave Edmunds, Nick Lowe, Mickey Jupp of Geraint Watkins.  The Refreshments hebben meerdere malen als begeleidingsband voor deze artiesten gefungeerd. Zoekt u iets op het gebied van de “Rock & Roll” dan is deze groep met meer dan 20 uitgebrachte albums iets voor U.

Nog even terug naar het concert van The Refreshments en de virtuoze Albert Lee in Nalen Stockholm hier met de song “Sweet Little Lisa”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op speciaal verzoek van een luisteraar vervolgens Albert Lee op de solo-toer met een instrumentale versie van “Walkin’After Midnight”, die staat op het album “Gagged But Not Bound” , dat in 1987 werd uitgebracht door MCA Records. Albert Lee werd muzikaal bijgestaan door Jim Cox op piano, Steve Douglas op tenor-sax, Jerry Scheff op de bas, Paul Leim op drums, waarbij Albert lee en Jim Cox zo nu en dan waren te horen met “Rebel Yells”.

De song “Walkin’After Midnight” werd in de mid-jaren 50 uitgebracht en ondanks de aanvankelijke afkeer van Patsy Cline op aandrang van haar platenmaatschappij Decca opgenomen en uitgebracht om vervolgens de eerste tophit van Patsy Cline te worden en hoog in zowel de country en pop-muziek overzichten terecht te komen.

U kunt ok nog even luisteren naar Albert Lee hier met de albumversie van “Walkin’ After Midnight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “’Til I Gain Control Again” ooit geschreven en bekend geworden door  Rodney Crowell met en zonder Emmylou Harris, maar hier in een schitterende vertolking door “Grammy Award” winning super-gitarist Albert Lee & z’n Hogan’s Heroes”.

Deze song staat op het album “Tear It Up”, dat in 2008 werd uitgebracht door Heroic Records.

De groep “Hogan’s Heroes” is in 1987 onstaan, toen Lee door Gary Hogan werd gevraagd om met zijn steel-gitaar met de groep op te treden tijdens een steel-gitaar festival.

Daarvoor had Albert Lee in 1976 al samen gewerkt in Emmylou Harris “Hot Band” met o.a. Ricky Skaggs en Rodney Crowell en daarna 5 jaar lang deel uitgemaakt van de begeleidingsgroep van Eric Clapton om vervolgens in 1983 op te treden als muzikale leider van de “Everly Brothers Reunion” concerten en speelde meer dan 20 jaar bij de groep.

U kunt als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar een optreden van Albert Lee met de song “’Til I Gain Control Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en deze keer gaan we daarvoor naar Drachten Friesland en zanger/schrijver/gitarist Gurbe Douwstra hier met de song “Dreamer”.

Deze song staat op z’n album “Mien Eigen Paad”, dat in 2005 werd uitgebracht via Marista.

 Gurbe Douwstra, zanger/schrijver en guitarist uit Drachten, ooit ook journalist en programma maker/presentator bij omroep Friesland tot februari vorig jaar.

Sinds de eind jaren ‘90 treedt hij vaak solo op , maar werkt ook regelmatig samen met zijn collega-troubadours Jaap Louwes, Doede Veeman en Piter Wilkens onder de benaming De Fjouwer Trûbadoers. Hij doet mee aan het Frysk Sjongers Gala, dat jaarlijks wordt georganiseerd vanaf 2012.

Nog even terug naar het “Frysk Sjongers Gala 2015 voor een optreden van Gurbe Douwstra en Piter Wilkens met de song “Op ’n Paad”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in de omgeving van Drachten voor “Dimjen fan de dei” door Gerbrich van Dekken hier met een song, die staat op haar album “Bubbels”, dat in 2014 werd uitgebracht via Marista.

Gerbrich van Dekken, oorspronkelijk afkomstig uit Eastermar voor de nederlanders “Oostermeer” aan het Burgumermeer, begon haar muzikale carrière met Engelstalig countryrepertoire, tot ze in 2005 haar mentor Gurbe Douwstra tegen het lijf liep.

Instrumentaal wordt Gerbrich van Dekken bijgestaan door gerenommeerde muzikanten als Johanna Hamstra (ooit banjospeler in de Straotklinkers), Jan de Vries (Feetwarmers), Johannes Adema (ex-Picture), Joost van Es (4 Wheel Drive) en Gurbe Douwstra.

 Gurbe Douwstra schreef muziek en teksten, speelt gitaar en zingt zonodig een tweede stem, zoals hier in het prachtige “Dimjen fan de dei”. “Dimming of the Day” in 1975 geschreven en gespeeld door Richard Thompson en samen met toen z’n echtgenote Linda Thompson en uitgebracht middels hun album “Pour Down Like Silver” is al door tal van bekende groepen en zangeressen vertolkt zoals de Ierse groep “The Corrs”, Bonnie Raitt, Mary Black, Emmylou Harris en Alison Krauss & Union Station.

Gurbe vertaalde de tekst of fraaie wijze naar het fries en met de mooi ingehouden zangstem van Gebrich van Dekken, een juweel op het album “Bubbels”.

Tegenwoordig treedt Gerbrich regelmatige op met haar begeleidingsgroep “It grutte Guod” bestaande uit multi-instrumentalist Wander van Duin en gitarist Josse Postma.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Gerbrich van Dekken met de song “Dimjen van de Dei”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals reeds aangekondigd naar Texas voor Aaron Watson hier met de intro van het album “The Road & The Rodeo” en de eerste song “the Road”, d at in 2010 werd uitgebracht door Big Label Records.

Een paar weken geleden was Aaron Watson nog in dit programma met een song van z’n laatste album Vaquero.

U kunt ook nog even naar een optreden van Aaron Watson met z’n band in “The Drunken Mule” te Commerce TX met de song “The Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En met een kijkje op de klok is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Brad Puckett uit Kingsport Oost Tennesssee hier met de song “Angel Love the Devil Out of Me”, die staat op z’n debuutalbum met z’n naam als titel.

Dit album werd op 14 januari j.l. uitgebracht door Phoenix Records Nashville.

Brad Puckett, is een onafhankelijk countryzanger/schrijver en gitarist, die in 2016 werd uitgeroepen tot “Nashville Independent Artist of the Year” en heeft in voorprogramma’s van o.a.  Garth Brooks, Joe Diffie en Confederate Railroad opgetreden.

Tot slot van dit bericht dan nog even naar het voorprogramma van Garth Brooks met een optreden van Brad Puckett met band hier met de song “The Dance”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.


Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Feb. 12 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Carolina Blue   ***   I Hear the Bluegrass Calling Me   ***   I Hear the Bluegrass Calling   ***   Pinecastle Records

2. Carolina Blue   ***   Cold, Lonesome and Blue   ***   I Hear the Bluegrass Calling   ***   Pinecastle Records

3. Carolina Blue   ***   Longing for Home   ***   I Hear the Bluegrass Calling   ***   Pinecastle Records

4 Dean Owens   ***   The Last Song   ***   Southern Wind   ***   At the Helm Records

5. Dean Owens   ***   Anything Helps   ***   Southern Wind   ***   At the Helm Records

6. Dean Owens   ***   When the Whisky’s Not Enough   ***   Southern Wind   ***   At the Helm Records

7. The Refreshments ft Albert Lee   ***              Let It Rock   ***   Live in Concert   ***   Darrow Entertainment  

8. Albert Lee   ***   Walkin’ After Midnight   ***   Gagged But Not Bound   ***               MCA Records

9. Albert Lee & Hogan’s Heroes   ***   ‘Til I Gain Control Again   ***   Tear It Up   ***   Heroic Records

10. Gurbe Douwstra   ***   Dreamer   ***   Mien Eigen Paad   ***   Marista

11. Gerbrich van Dekken   ***   Dimjen Fan de Dei   ***   Bubbels   ***   Marista

12. Aaron Watson   ***   The Road & The Rodeo + The Road   ***   The Road & The Rodeo   ***   Big Label Records

13. Brad Puckett   ***   Angel Loved the Devil Out of Me   ***   Brad Puckett   ***   Phoenix Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *