Mad

 

In het programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor Eric Brace & Thomm Jutz deze keer zonder Peter Cooper op tournee in Nederland en Duitsland voor een aantal concerten.

Eric Brace c.s. vanavond met een drietal songs van hun respectievelijke albums ‘Master Sessions’, ‘The Comeback Album’ en ‘C&O Canal’ en ook nog een tweetal songs door Thomm Jutz van z’n solo-album ‘Crazy If You Let It’.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass-muziek deze keer verzorgd door de multi-IBMA Award winnaars  ‘Balsam Range’ met een drietal songs van het album ‘Aeonic’, dat op vrijdag, 4 januari a.s. zal worden uitgebracht door Mountain Home Music Company.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer twee DCMA 2018 Award winnaars namelijk het trio “Change of Key uit Gouda en zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena.

Daarna een muzikaal vaarwel van de Texaan Richard Dobson met de titelsong van het album “I Hear Singing, dat op 7 december a.s. zal worden uitgebracht door de Zwitserse platenmaatschappij Brambus Records.

Vervolgens nog het damestrio “Pistol Annies” met de song Stop Drop and Roll One” van hun album “Interstate Gospel” en treedt Tim Culpepper op als uitsmijter van het programma met de titelsong van z’n album “Pourin’ Whiskey on the Pain”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Get Me Gone”, “Graveyard Blues” en “Get Me Gone” door IBMA Multi Award winnaar “Balsam Range”.

Deze songs staan op het album “Aeonic”, dat op vrijdag, 4 januari a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music Company.

Volgend jaar januari dus en nu al voor de luisteraars van RTV Krimpenerwaard te beluisteren, maar ja dat wist u natuurlijk al. Bij RTV Krimpenerwaard hoeft u namelijk helemaal niets te missen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door “Balsam Range” hier met de eerste song “Get me Gone” van hun nieuwe album “Aenonic”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De titel van het album “Aeonic”, met 11 bijzondere bluegrass songs,  geeft het al een beetje aan: zeer bijzonder, dan wel eeuwig.

“ Balsam Range” is afkomstig uit Canton in het Appalachie-gebergte in Haywood County North Carolina, daar waar de hoge Smokey Mountains en de Blueridge Mountains in elkaar overgaan.

De groep bestaat uit Darren Nicholson op mandoline met lead en baritonzang, Caleb Smith op gitaar met lead en baritonzang, Dr. Marc Pruett op de banjo, Buddy Melton op viool met lead en tenorzang en Tim Surrett op de staande bas, dobro en ook met lead en bariton zang.

Zoals reeds opgemerkt Multi IBMA Award winnaar, want de “The Entertainer of the Year” Award werd dit jaar uitgereikt aan Balsam Range.

 De groep ontving voor het album “Mountain Voodoo”, dat in 2016 werd uitgebracht de “Album of the Year” Award.

In 2014 werd de groep ook al eens uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”.

Volgend jaar 4 januari voor u als luisteraar beschikbaar, maar tot die tijd in dit programma vast nog wel eens te beluisteren.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Balsam Range tijdens het Milan Bluegrass Festival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door met speciale aandacht voor Eric Brace en Thomm Jutz op dit moment voor een aantal optredens in Nederland en Duitsland met als eerste een tweetal songs van het solo album “Crazy of You Let It” van Thomm Jutz hier met de songs “Crossing over Black Mountain” in het Verre Westen van North Carlina en “Atlanta (Please Don’t Let Me Down”.

Deze songs staan op het album “Crazy If You Let Me”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Mountain Fever Records.”.

Het album met 12 songs geschreven door Thomm Jutz, vaak in samenwerking met andere bekende uit de countrymuziek wereld zoals Irene Kelley, Andrea Zonn en Milan Miller, waarbij Thomm niet alleen als arrangeur, maar ook als producer en geluidstechnicus optreedt in z’n eigen TJ-Studios in East Nashville.

Vokaal wordt hij bijgestaan door Erice Brace en Peter Cooper, Sierra Hull op mandoline, Mark Fain op de bas, Justin Moses op viool, banjo en dobro met achtergrondzang, Andre Zonn op viool en met zang en Thomm Jutz zelf op solo-gitaar met leadzang.

Voor u als lezer nog een optreden van Thomm Jutz, Peter Cooper en Eric Brace hier met een eerbetoon aan John Hartford middels de song “Hartfords Bend”, die staat op hun nieuwe album “Profiles in Courage, Frailty & Discomfort”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Thomm Jutz van oorsprong uit Gaggenau in het Zwarte Woud Duitsland, verhuisde in 2003 naar Nashville, toen zijn grote droom uitkwam en hij een green card won. Tijdens zijn Europese periode was hij o.a. de vaste begeleider van Richard Dobson, die u verderop in dit programma nog tegenkomt en ook enkele jaren van David Olney en heeft ook met beide mannen via de Musemix in Den Haag op de planken gestaan. Musemix is Joanna Sarraris, die de concerten o.a. in Societeit Engels organiseert. Thomm is een spectaculaire gitaar speler en voegt een virtuoze dimensie toe aan de live-uitvoeringen en arrangementen.

Eenmaal in Nashvile werd Jutz onmiddellijk de onmisbare gitarist voor mensen zoals Nanci Griffith, Mary Gathier en Maura O’Connell.  Hij is de producer, engineer en gitarist op de laatste twee Brace-Cooper albums: “The Comeback Album”, “C & O Canal”, alsook de laatste solo CD van Peter Cooper: Depot Light: Songs of Eric Taylor.

Thomm Jutz is ook een succesvolle songwriter van bluegrass songs, zoals u reeds in dit programma heeft kunnen horen, hij heeft zo’n 5 nummer 1 songs gehad (voor vertolkingen door o.a. Shawn Camp, Irene Kelly en Chris Jones & The Night Drivers).

Samen weven Eric Brace en Thomm Jutz hun verhalen, liedjes, harmonieën en gitaarspel tot een bijzonder muzikaal web. Hun teksten zijn geïnspireerd door de songs van hun helden, zoals John Prine, John Hartford, Kris Kristofferson, Tom T. Hall, Paul Simon en Townes van Zandt.

Alvast even een voorproefje op het “Societeit Engels” concert door Eric Brace en Thomm Jutz hier met de song ‘If I Had a Nickle’ tijdens hun optreden in ‘The Red Room’ in het Noord-Ierse Cookstown.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Even aanklikken voor een groter exemplaar!

Vervolgens in dit programma Brace & Peter Cooper geassisteerd door Marty Stuart, Mac Wiseman en Duane Eddy met de song “Mad”, die staat op het album met de titel “The Comeback Album”, dat in 2013 werd uitgebracht met o.a. Lloyd Green op pedal-steel en multi-instrumentalist Thomm Jutz

Vervolgens ook nog de song “He Rode All the Way to Texas” geschreven door John Starling, bekend van de bluegrassgroep “Seldom Scene, maar hier gezongen en gespeeld door Eric Brace & Peter Cooper.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar een optreden van Eric Brace en Peter Cooper bijgestaan door Dan Navarro op gitaar en Mick Clem op de bas  met de song “He Rode All the Way to Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op het album “C & O Canal”, dat in 2016 werd uitgebracht door Red Beet Records.

En u als luisteraar van countrymuziek in het programma “Countrymusic Round-Up” bent er inmiddels wel achtergekomen, dat deze soort muziek al lange tijd jammer genoeg niet meer voorkomt in de huidige “Top 50 Countrymuziek” op een enkele uitzondering na dan.

En vervolgens ook nog “I Flew Over Our House Last Night” door Eric Brace & Peter Cooper hier met de fraaie Tom T. Hall song, die staat op het album “Master Sessions”Eric Brace, Peter Cooper samen met de legendarische pedalsteelspeler Lloyd Green en dobrospeler Mike Auldridge.  aarnaast op dit fraaie album ook nog Richard Bennett (uit de band van Mark Knopfler op gitaar), Jen Gunderman op keyboards en accordion, Pat McInerney op drums, Dave Roe op bass en vokale ondersteuning door Kenny Chesney (jawel, die), Jon Randall en Julie Lee.

Eric Brace & Peter Cooper groeiden op in Washington DC en brachten, onafhankelijk van elkaar, vele avonden door met het luisteren naar de grote namen in het Washington circuit zoals The Seldom Scene, Mary Chapin Carpenter, en nog veel meer die ze hoorden in de lokale clubs. Muzikaal kwamen ze bij elkaar toen ze elkaar in Nashville tegen het lijf liepen en besloten hun krachten te bundelen. Met Thomm Jutz erbij werden ze een trio toen Brace & Cooper hun CD’s gingen opnemen in zijn studio buiten Nashville. Helaas is bij deze tour het trio toch weer een duo, omdat Peter Cooper simpelweg geen tijd heeft, met natuurlijk hun nieuwste album  ‘Profiles in Courage, Frailty & Discomfort’ met bijzondere verhalen volop in de schijnwerpers.

Nog even terug naar een optreden van Eric Brace en Peter Cooper met o.a. Lloyd Green op pedal-steel en Duane Eddy op gitaar tijdens het programma “Music City Roots” in het “Loveless Cafe” te Nashville met de Tom T. Hall song “I Flew Over Our House Last Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor een groter exemplaar!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en vanavond natuurlijk twee van de DCMA 2018 winnaars met als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “I Want More”.

“Change of Key” was dit jaar genomineerd voor ook nog twee andere Awards namelijk, de lead-zangeres en mandoline-speelster Danielle Poot voor “Zangeres van het Jaar” en hun maandelijkse optreden met de show “Country Café Concordia” in samenwerking met Cultuurcentrum Concordia te Haastrecht als “Show van het Jaar”.

Deze Awards werden respectievelijk uitgereikt aan Ilse de Lange en “The Country Legends” met o.a. Lana Wolf, Pam MacBeth (Nashville) en zanger/gitarist Wim van de Vliert

Natuurlijk in dit programma “Change of Key” als trio/duo DCMA Award winnaar hier met de song “I Want More”, een song, die staat op het album “Home Is Where My Heart is”.

Nog even terug naar een fraaie trailer van “Change of Key” hier met een medley van hun repertoire.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens “Come and See Me” door Dick van Altena hier met de song staat op z’n 32ste album met als title “Lonely Hearts” , dat vrijdag 5 oktober j.l. werd uitgebracht door Continental Record Service.

Wederom een fraaie singer/songwriters album van Dick van Altena met herinneringen aan z’n “Lonely Hours” album uit 2001, maar ook z’n vorige album “Singer and Songs”, waarbij Dick weer wordt bijgestaan door z’n vaste club van top musici.

Tijdens het DCMA Award Gala werd Dick van Altena uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”. Dick van Altena kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn, want hij trad op met de succesvolle “Back to the Country” Part 8 in het Cultuurcentrum van Beresteyn in Veendam. Zijn dochters Suzie en Rosie namen voor hem de Award in ontvangst.

Overige prijswinnaars waren o.a. Savannah (Band van het Jaar), Hilde Vos (Song van het Jaar) en “Back to the country” (Album van het Jaar).

Nog even terug naar de presentatie van het album “Lonely Hearts” in het Dorpshuis te Angeren op 6 oktober j.l. met Dick van Altena en z’n muzikale “Savannah” vrienden hier met de song “Come and See Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de Texaanse singer/songwriter Richard Dobson hier met song “I Hear Singing”.

Het is de titelsong van het album, dat postuum op 7 december a.s., zal worden gepresenteerd door de Zwitserse platenmaatschappij “Brambus Records”.

Tijd om eens kennis te maken met Richard Dobson hier samen met z’n Zwitserse muzikale vrienden Andy Richter op drums, Hans-Ruedi Brandenberger op staande bas and Peter Uehlinger op gitaar. in z’n woonplaats Diessenhofen in de oefenruimte van het huis van Hans Ruedi met de song “Old Friends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Richard Dobson, samen met Townes van Zandt,  Guy Clark en Rodney Crowell  behorend tot de elite van de Texaanse songwriters, woonde al sinds 1999 in Diessenhofen aan de Rijn in Zwitserland.

In die tijd ontmoette hij ook Thomm Jutz, die donderdag samen met Eric Brace optreedt in Sociëteit Engels te Den Haag. Thomm heeft met Richard samen gespeeld niet alleen als guitarist en maar ook als arrangeur, technicus en producer samengewerkt in z’n TJ-studios in East-Nashville. “I Hear Singing” staat ook op het 21ste album “Here in the Garden”, dat in 2013 eveneens werd uitgebracht door Brambus Records.

Het album “I Hear Singin” was bijna gereed, toen Richard Dobson vorig jaar december plotseling op 75-jarige leeftijd overleed. “I Hear Singing”, een fraaie album, waar ik binnenkort nog wel eens mee terug kom.

Nog even herinneringen ophalen aan Richard Dobson middels deze “Memorial Video” met z’n vrouw Edith en tal van vrienden onder wie ook Townes van Zandt en Thomm Jutz.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens is het tijd voor de uitsmijter “Stop Drop and Roll Over” door de Pistol Annies hier met een song, die staat op hun album “Interstate Gospel”, dat vrijdag, 2 November j.l. werd uitgebracht door RCA Records Nashville.

“The Pistol Annies” fraaie damesgroep bestaat uit Ashley Monroe , Miranda Lambert en Angeleena Presley, die wij in dit programma ooit in 2011 voor het eerst tegenkwamen met hun debuutalbum “Hell on Heels”, dat werd uitgebracht door Sony Nashville en vervolgens in 2013 het album “Annie Up”.

Een poosje stil geweest, maar dat is niet zo verwonderlijk, want de drie dames hebben in hun persoonlijke leven ook heel veel drame mee gemaakt in de sfeer van scheidingen enz.

Het album met 14 zelfgeschreven songs bevat dan een aantal met bijzonder typerende titels als : “When I Was His Wife”, “Got My Name Changed Back” en “Leavers Lullaby”.

Ook tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met de Pistol Annies in een feestelijke rechtszaal hier met de song “Got My Name Changed Back”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Nov. 20 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Balsam Range *** Get Me Gone   ***   Aeonic   ***   Mountain Home Music Company
 2. Balsam Range *** Graveyard Blues   ***   Aeonic   ***   Mountain Home Music Company
 3. Balsam Range *** Hobo Blues   ***   Aeonic   *** Mountain Home Music Company
 1. Thomm Jutz *** Crossing Over Black Mountain   ***   Crazy If You Let It   ***   Mountain Fever Records
 2. Thomm Jutz *** Atlanta (Please Don’t Let Me Down)   ***   Crazy If You Let It   ***   Mountain Fever Records
 1. Eric Brace & Peter Cooper ft. Marty Stuart, Mac Wiseman and Duane Eddy *** Mad   ***  The Comeback Album   ***   Red Beet Records
 2. Eric Brace & Peter Cooper *** He Rode All the Way to Texas   ***   C&O Canal   ***   Red Beet Records
 3. Eric Brace & Peter Cooper ft. Lloyd Green and Mike Auldridge *** I Flew Over Our House Last Night   ***   Master Sessions   ***   Red Beet Records
 1. Change of Key *** I Want More   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 2. Dick van Altena *** Come and See Me   ***   Lonely Hearts   ***   Continental Record Service
 1. Richard Dobson *** I Hear Singing   ***   I Hear Singing   ***   Brambus Records
 1. Pistol Annies *** Stop Drop and Roll One   ***   Interstate Gospel   ***   RCA Records Nashville

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *