Which Bridge to Cross (Which Bridge to Burn)

In het programma “Countrymusic Round-Up” gaan we terug in de tijd voor een drietal songs van het 6de studio-album van Vince Gill “When Love Finds You” in 1994 uitgebracht door MCA Nashville.

 

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass-muziek deze keer verzorgd door de groep ‘Nothin’ Fancy’ met een drietal songs van het album ‘Time Changes Everything’, dat op 14 september j.l. werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Vervolgens ook nog aandacht voor de bluegrass-gospel van de groep “High Fidelity” met muziek van hun album ‘Hills and Home’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer een eerbetoon aan country-gospel zangeres Thecla Pot, die maandagmorgen, 5 november j.l. in het ziekenhuis overleed.

Herinneringen aan haar met de titelsong “In the Eye of the Storm” en de song “The Streets of Heaven” van haar album “Stories”in samenwerking met The Country Trail Band en Calyx.

Vervolgens de twee “Honky Tonk”vrienden Mickey Gilley en Troy Payne met een song van het nieuwe album “Two Old Cats en zij treden tevens op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de songs “I Can’t Help But Wonder Where I’m Bound” en de titelsong “Time Changes Everything” en “Please Say Anything” door bluegrass groep “Nothin’ Fancy”.

Deze songs staan op hun album “Time Changes Everything”,  dat op 12 oktober j.l. officieel werd gepresenteerd oor Mountain Fever Records.

“Nothin’ Fancy”, uit Lexington in de Shenandoah Valley in de staat Virginia,  is sinds 1994 actief en bestaat thans uit zanger/schrijver Mike Andes op mandoline en gitaar, Mitchell Davis op de banjo ,Chris Sexton op de viool, Caleb Cox op gitaar en het nieuwste lid van de groep, een broer van Caleb, James Cox op de bas.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Nothin’ Fancy hier met hun song “Please Say Anything”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na ongeveer zo’n tien jaar samenspelen en optredens in Amerika werd in 2002 hun eerste album “Once Upon a Road” door Pinecastle Records uitgebracht.

Ze hebben sindsdien tien albums uitgebracht via Pinecastle Records, terwijl “By Any Other Name” het 12e album en tevens hun de buurt was bij “Mountain Fever Records” te Willis Virginia.

In 2016 brachten zij vervolgens ook nog het fraaie album “Where I Came From” en vorig jaar september “It’s a Good Feeling” een mooie opvolger met 11 songs en nu dus een jaar later hun album “Time Changes Everything” weer een fraai bluegrass album met 12 songs

Zoals reeds vermeld bestaat “Nothin’ Fancy” al sinds 1994 en heeft inmiddels een groot aantal fraaie albums uitgebracht en treden ook sedert 2001 op als gastheer van hun eigen “Nothin’ Fancy Bluegrass Festival” in Buena Vista Virginia gedurende het 4e weekeinde van de maand september.

Nog even terug naar september 2014 voor een gezamenlijk optreden van Rhonda Vincent & The Rage en Nothin’ Fancy op hun bluegrass festival te Buena Vista met een medley van gospel en bluegrass songs

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan u snel door naar “High Fidelity” hier met de bluegrass-gospel songs “My Saviour’s  Train”, “I’ve Change My Mind”en “He’s Passing This Way”.

 Deze songs staan op hun debuut album “Hills and Home”,  dat in augustus van dit jaar werd uitgebracht door het legendarische label “Rebel Records”.

 “High Fidelity” bestaat uit Jeremy Stephens op gitaar, banjo met zang, Corrina Rose Logeston Stephens op viool en met zang, Kurt Stephenson op banjo, gitaar en met zang, Daniel Amick op mandoline en gitaar en Vickie Vaughn op de staande bas.

“High Fidelity”deze naam verklaart al enigszins dat het hier gaat om traditionele bluegrass, want deze aanduiding stond ook veel op LP’s  uit de jaren ‘50 en ‘60.

De groep uit Whites Creek TN, opgericht in 2014,  kwam voor het eerst vorig jaar in de schijnwerpers van de bluegrass wereld te staan tijdens hun optreden in het IBMA World of Bluegrass Festival 2017, nadat zij trouwens in 2014 tijdens het 40ste jaarlijkse Award Festival door Society for the Preservation of Bluegrass Music of America (SPBGMA) Awards werden uitgeroepen tot “Band of the Year”.

Nog even terug naar het IBMA World of Bluegrass Festival voor een optreden van High Fidelity met de song “I Ain’t Got Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op het album “Hills and Home” geen oude bekende songs in een nieuw jasje van de eerste generatie bluegrass vertolkers als Bill Monroe & His Bluegrass Boys of Lester Flatt & Earl Scruggs and The Smokey Mountain Boys, maar er is gewoon wat dieper gegraven naar minder bekende maar wel fraaie songs van o.a. Don Reno & Red Smiley, Lilly Brothers & Don Stover, Wade Mainer, Jim & Jesse en the Country Gentlemen.

High Fidelity hier met hun debuutalbum “Hills and Home” met 14 songs een fraaie aanwinst voor de bluegrassmuziek.

En natuurlijk kunt u als lezer nog kennismaken met High Fidelity hier met de titelsong van hun album “Hills and Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug in de tijd voor Vince Gill hier met de stevige country song “You Better Think Twice” gevolgd door de country ballades “Which Bridge to Cross (Which Bridge to Burn)”  en “Go Rest High on That Mountain”.

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Vince Gill met de song “You Better Think Twice” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het album “When Love Finds You”, dat in 1994 werd uitgebracht door MCA Records.

De laatst vermelde song “Go Rest High Upon That Mountain” behoort tot op heden tot één van de meest populaire songs van Vince Gill, die begon met dit lied te schrijven naar aanleiding van het overlijden van de bekende countryzanger/gitarist Keith Whitley in 1989, maar maakte het lied pas af na het plotselinge overlijden van z’n oudere broer Bob in 1993.

Zoals reeds vermeld werd de song in 1994 geplaatst op het succesvolle album “When Love Finds You”, waarbij Vince Gill, hier natuurlijk met lead-zang en op electrische gitaar, vokaal wordt bijgestaan doort Patty Loveless & Ricky Skaggs en met o.a. Randy Scruggs op akoestische gitaar, Pete Wasner op piano, John Hughey op steel-gitaar en Stuart Duncan op viool.

In 1996 werd “Go Rest High Upon That Mountain” door de CMA uitgeroepen tot “Song of the Year”, terwijl het jaar daarop deze song door de Broadcast Music Inc tot “meest uitgezonden song” werd uitgeroepen.

Vervolgens werden ook nog in 1996 tijdens het 38ste Grammy Award Gala  een Grammy toegekend aan Vince Gill als “Beste Countrymuziek Performer” en evenals “Best Country Song”.

Het is natuurlijk daarna nog talrijke keren door Vince Gill soms samen met Patty Loveless ten gehore gebracht o.a. tijdens de herdenkingsdienst voor George Jones in mei 2013 in een zeer emotionele uitvoering.

Ook een hele fraaie uitvoering samen met Sonya Isaacs Yeary en haar zus Rebecca Bowman tijdens de opname voor de DVD “Country Bluegrass Homecoming, Vol. 1”, dat in 2008 werd uitgebracht, kunt u terug vinden ook op YouTube.

U hoeft nu even niet te zoeken, want voor de lezer hier Vince Gill  met de song “Go Rest High On That Mountain’ tijdens een optreden voor het album ‘Country Bluegrass Homecoming Vol. One’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met een eerbetoon aan country-gospel zangeres Thecla Pot en daarvoor als eerste Wim Pols & The Country Trail Band samen met het dames trio Thirza, bestaande uit Thecla, Bea en Myrjam Pot met de Award winning song “In the Eye of the Storm”.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Thecla samen met Wim Pols & The Country Trail band met de song “In Eye of the Storm”, zoals aanwezig op hun jubileum-album  “Silver”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op de dag vóór haar overlijden, bracht Wim Pols nog een bezoek aan Thecla in het ziekenhuis. Hij kreeg een gitaar aangereikt en zong samen met haar en haar zusters nog het lied “In The Eye of the Storm” , dat in 1996 werd gekozen tot “Countrysong van het Jaar”.

Vervolgens “The Streets of Heaven” een bijzondere country-gospel song gezongen door Thecla met medewerking van leden van de countrygroep “Calyx” en “The Country Trail Band”.

Deze song staat op haar album “Stories”, een album met 20 songs, die door Thecla waren geselecteerd en in samenwerking met de musici van Calyx onderwie o.a. Wim Pols, Paul van Dongen en Cor Verhaeg en zangers en musici van The Country Trail Band met o.a. Astrid Langeland Hans Steeds, Ron de la Bey, Gideon van Buitenen, Ruud van de Meeberg en haar zoon Jamie Rutting en ook nog Frank Jansen.

Het album werd in 2006 uitgebracht door Living Water Music uit Kampen.

Het lied “Streets of Heaven” is special gekozen, omdat de tekst hiervan heel erg van toepassing is op het overlijden van Thecla en de aanvang van hiervan luidt als volgt:

Hello God, it’s me again, 2.00 am room 304.

Visiting hours are over.

Time for our bedside tug of war.

This sleeping child between us may not make it through the night.

I’m fighting back the tears, as she fights for her life.

In 2006 nog met de naam Thecla Rutting, maar inmiddels gescheiden, is Thecla Pot na een lange periode, waarin haar gezondheid steeds verder achteruit ging en functies uitvielen, rustig in haar slaap overleden. Ze was er klaar voor en verlangde ernaar om naar de Heer te gaan.

Wij wensen haar zoon Jamie, naaste familieleden en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

U kunt nog kijken luisteren naar een optreden van Thecla samen met The Country Trail Band met de song “Streets of Heaven” in de “gemeenschap van Christus” gemeente aan de Vogelzang 10 te Zwaagwesteinde.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit programma Mickey Gilley & Troy Payne met hun vertolking van de bekende Jimmy Rodgers song “In the Jailhouse Now”.

Deze song kennen de luisteraars wellicht nog wel van The Soggy Bottom Boys in de film “Oh Brother Where Arte Thou?”

De song van pianist en zanger Mickey Gilley, neef van Jerry lee Lewis en Linda Gail Lewis, samen met z’n vriend en helper Troy Payne staat op het album “Two Old Cats”, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht door Tam Music.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog even luisteren naar de promotie-clip van hun nieuwe album “Two Old Cats”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Nov. 6 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Nothin’ Fancy *** I Can’t  Help But Wonder Where I’m  Bound   ***     Time Changes Everything   ***   Mountain Fever Records
 2. Nothin’ Fancy *** Time Changes Everything   ***   Time Changes Everything   ***   Mountain Fever Records
 3. Nothin’ Fancy *** Please Say Anything   ***   Time Changes Everything   ***   Mountain Fever Records
 1. High Fidelity *** My Saviour’s Train   ***   Hills and Home   ***   Rebel Records
 2. High Fidelity *** I’ve Changed My Mind   ***   Hills and Home   ***   Rebel Records
 3. High Fidelity *** He’s Passing This Way   ***   Hills and Home   ***   Rebel Records
 1. Vince Gill *** You Better Think Twice   ***   When Love Finds You   ***   MCA Records
 2. Vince Gill *** Which Bridge to Cross (Which Bridge to Burn)   ***   When Love Finds You   ***       MCA Records
 3. Vince Gill *** Go Rest High on That Mountain   ***   When Love Finds You   ***   MCA Records
 1. Wim Pols & The Country Trail Band ft. Thirza *** In the Eye of the Storm   ***   In the Eye of the Storm   ***   Dureco
 2. Tecla with Calyx and The Country Trail Band *** The Streets of Heaven   ***   Thecla Stories   ***  LW Music
 1. Mickey Gilley & Troy Payne *** In the Jailhouse Now   ***   Two Old Cats   ***   Tap Music
 2. Pistol Annies *** Stop, Drop and Roll One   ***   Interstate Gospel   *** RCA Records Nashville
 3. Patty Loveless *** Feelin’ Good About Feelin’ Bad   ***   When Fallen Angels Fly   ***   EPIC Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *