Galway Girl

 

In dit programma zijn de schijnwerpers o.a. gericht op de Ierse groep ‘The Kilkennys’, die vanaf 9 november tot en met 2 december a.s. op tournee door Nederland een groot aantal concerten verzorgen.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass-muziek deze keer verzorgd door JD Crowe & Rickey Wasson met een drietal songs van het album ‘Hats Off to Haggard’, dat op 5 oktober j.l. werd uitgebracht door Truegrass Entertainment.

Vervolgens ook nog aandacht voor zanger/schrijver Robbie Fulks en de vorstin van ‘rock & roll’, Linda Gail Lewis,  met muziek van hun album ‘Wild! Wild! Wild!’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door The Jaydees uit Tilburg met een song van hun nieuwe album “Dandelions” en ook nog het trio “The Bluebirds” met een song van hun debuutalbum “Sisters”.

Vervolgens weer naar Ierland maar nu naar Donegal voor Jacqui Sharkey met een song van haar album “Shine”, Brandi Carlisle met de song “Most of All” van haar 6de studio-album “By the Way, I Forgive You”  en treedt Nathan Carter uit Noord-Ierland op als uitsmijter van het programma met een song van z’n nieuwe album “Born for the Road”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “California Cotton Fields”, “Big City” en “Farmer’s  Daughter” door JD Crowe en Rickey Wasson.

Deze songs staan op het album “Hats Off to Haggard”, dat op 5 oktober j.l. werd uitgebracht door Truegrass Entertainment.

Wellicht denkt u als luisteraar of lezer van dit bericht : “he! Die titel Hats Off to Haggard,  die heb ik eerder gehoord”.

Jawel, jawel, in 1998 werd door CMH Records te Los Angeles het album “Hats Off: Tribute to Merle Haggard” met zijn songs uitgebracht in een instrumentale bewerking door o.a. Redd Volkaert en Bryan Sutton op gitaar, Buddy Spicher op viool , Charlie Cushman op de banjo, Paul Kramer op mandoline en Joe Manuel op gitaar e.v.a.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van Ricky Wasson & JD Crowe & the New South hier met de song “Back to Barrooms”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar vanavond in dit programma het nieuwe album “Hats Off to Merle Haggard door banjo-virtuoos en leider van de bluegrassgroep “JD Crowe & The New South” en zanger/schrijver/gitarist en platenmaatschappij eigenaar Rickey Wasson.

Een album met 12 Merle Haggard songs en resultaat van een project, dat al  begin 2016 was gestart en waarbij Merle Haggard, die in april van dat jaar overleed aan de gevolgen van een longontsteking, ook nog de lead-zang van de song “Living With The Shades Pulled Down” voor z’n rekening nam.

Aan dit album werd verder nog meegewerkt door Alison Krauss en Suzanne Cox met achtergrond-zang, Dan Tyminski op mandoline, Stuart Duncan op viool, Mark Fain op de bas en Harry Stinson op de drums met zoals reeds vermeld Rickey op gitaar en JD Crowe inmiddels 81 jaar natuurlijk op de banjo.

Het uitbrengen van het album werd aangehouden naar aanleiding van het overlijden van Merle Haggard, maar op 27 augustus van dit jaar, de verjaardag van de bluegrass banjo-held JD Crowe werd de song “Kentucky Gambler” als single van het album uitgebracht en vervolgens zoals reeds gemeld op 5 oktober j.l. het album “Hats Off to Haggard”.

U kunt ook nog even luisteren en kijken naar JC Crowe & The New South met leadzang door Ricky Wasson hier met de song “You Can Have Her”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Ierland voor een optreden van The Kilkennys in The Watergate Theatre in Kilkenny ten zuidwesten van Dublin, zo halverwege Dublin en Waterford langs de M9, waar werd begonnen met de songs “Galway Girl”, dat mooie meisje uit het Verre Westen van Ierland en “Highland Paddy”, dat gaat over de vrijheidstrijd van de Paddy’s de bijnaam van Ieren uit het Ierse Hoogland met Captain Brady aan hun zijde in de omgeving van Kilkenny en het dramatische “Fields of Athenry”, een protestsong over de hongersnood in Ierland en de deportatie van een jonge vader naar Sydney Australie als straf voor de diefstal van graan.

Gespeeld en gezongen door vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny, die  hun passie deelden voor muziek, in 1998 samen een band stichtten en menig pub op stelten zetten met hun optredens.

Tijd om naar de pub te gaan voor een levendig optreden van The Kilkennys met de song “Galway Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Davey Cashin op mandoline, gitaar, banjo en fluit, Robbie Campion Multi-instrumentalist vooral op de banjo, mandoline en gitaar, Tommy Mackey op bas-gitaar en het jongste lid van de groep Mick Martin op de traditionele Ierse Uilleann Pipes, Bodhran en Low Whistles.

In twaalf jaar tijd heeft het viertal het repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in Europa en Amerika.

De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als de whisky en het glas.

The Kilkenny’s hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe draai gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades, zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken.

Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen en met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze elke zaal gemakkelijk mee.

Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesteren en hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek en daar kunnen de fans in Nederland opnieuw mee kennismaken gedurende hun tournee van 9 november tot en met 2 december en natuurlijk ook met songs van hun nieuwe album “Blowin’ in the Wind”.

Voor de lezer van dit bericht nog The Kilkennys vokaal bijgestaan door het Arís Choir met de song ‘Homeland’, die staat op hun album ‘Blowin’ in the Wind’ op 3 september j.l. via Beaumex uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Robbie Fulks en Linda Gail Lewis met de songs “Boogie Woogie Country Girl”, “The Jericho Road” en “That’s Why They Call It Temptation”.

Deze songs staan op hun album “Wild! Wild! Wild!”, dat op 10 augustus j.l. is uitgebracht door Blood Shot Records.

Een album met het stevige en virtuose pianowerk van Linda Gail Lewis, de inmiddels 71-jarige zuster van de legendarische Jerry Lee Lewis samen met zanger/schrijver/gitarist Robbie Fulks.

“Wild! Wild! Wild” een fraai album met een mooie mix van stevige rock ‘n’ roll, Americana, country & western, rockabilly.

Robbie Fulks stelde voor de gelegenheid een top begeleidingsgroep samen met o.a. de gitaristen Scott Ligon, Redd Volkaert en Sanny B. Harvey met Alex Hall op accordeon en piano en Hank Singer op viool en Robbie Fulks trad tevens op als producer.

Voor u als lezer nog een leuk optreden van Robbie Fulks en Linda Gail Lewis c.s. met de song “Fuck This Town” in de pupulaire FitzGeralds Nightclub te Berwyn IL.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Linda Gail Lewis komt uit een muzikale familie, die kennelijk zijn geboren met de muziek reeds in hun vingers, want ook haar broer Jerry Lee, bijgenaamd “The Killer”  inmiddels 83 treedt zo nu en dan nog steeds op. “Still Standing” als laatste overlevende van het legendarische “Million Dollar Quartet” van Sun Records en “Class of ‘55” bestaande uit Johnny Cash, Carl Perkins, Roy Orbison en Elvis Presley.

Nog even terug naar Linda Gail Lewis. Naast tal van albums sinds de jaren ‘70 werd er in 2006 ook nog het album “Perfect World” uitgebracht door The Lewis 3 bestaande uit Linda Gail Lewis en haar twee dochters MaryJean Ferguson en Annie Marie Dolan. Dat album moet ik ook maar weer eens tevoorschijn halen.

U kunt u hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Linda Gail Lewis en Robbie Fulks met de song “Boogie Woogie Country Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en vanavond als eerste The Jaydees uit Tilburg met de song “Working for the Man”.

Deze song staat op hun tweede album “Dandelions” of te wel “paardebloemen”, dat op 14 september j.l. werd uitgebracht door WM Digital Services.

De groep is vernoemd naar de frontmannen Joop van der Kuip  en Derrick van Schie (eerste letter van hun voornamen) en bestaat verder uit doorgewinterde rasmuzikanten onderwie multi-instrument talist  Maarten van Damme, Ewen Vernal en Kees Swanenburg.

Joop en Derrick schreven de 11 songs van het nieuwe album.

Tijd om in dit bericht kennis te maken met The Jaydees hier met de titelsong van hun album “Dandelions”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Dynamite” door “The Bluebirds” hier met een song, die staat op hun debuutalbum “Sisters”, dat op 21 september j.l. werd uitgebracht.

Het trio “The Bluebirds” bestaat uit Krystl, Elske DeWall en Rachèl Louise , een gelegenheidsformatie zijn, die doet denken aan het Amerikaanse samenwerkingsverband van Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Rondstadt, die in 1987 en 1999 hun albums Trio en “Trio2” uitbrachten en waarvan meer dan 200 miljoen albums warden verkocht.

Nu is het de beurt aan de nederlandse Bluebirds en waarvan de naam een verwijzing is naar het beroemde “Bluebird Café” te Nashville, waar tal van inmiddels beroemde countryartiesten ooit zijn gestart met hun carriere.

Terug naar Krystl Pullens uit Santpoort, Elske DeWall uit Veenwouden Friesland en Rachèl Louise Vermeulen uit Utrecht, de muzikale dames, die ieder voor zich ook al behoorlijk aan de muzikale weg hadden getimmerd, maar mede geinspireerd door de populaire TV-serie Nashville en hun voorkeur voor de countrymuziek ballades besloten de drie met “The Bluebirds” te starten.

Een fraai album met elf zelf geschreven songs soms samen met andere tekstdichters.Inmiddels op hun gelijknamige theatertour Sisters met de bandleden Ocker Gevaerts (gitaar), Colin Lee Vermeulen (drums) en Sebastiaan van Olst (bas). Daarnaast spelen ze tijdens hun tournee countryklassiekers van artiesten als Alison Krauss, Dixie Chicks, June Carter en Shania Twain.

We gaan nog even terug naar een optreden van The Bluebirds tijdens de RTL Late Night Show met hun song “Famous”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu  weer naar Ierland voor Jacqui Sharkey hier met de song “Arabica Blues”. Deze song staat op haar album “Shine”, dat in 2015 in eigen beheer werd uitgebracht.

Jacqui opgegroeid even ten zuiden van Glasgow in Schotland was als teenager al actief in de folk muziek, verhuisde vervolgens naar Donegal en was bezig met de studie advocatuur, maar de muziek boeide haar meer. In 2011 bracht zij haar eerste studioalbum “A New Dawn” uit.

Zeer recent werd van haar een nieuwe van Mike Scott’s “Whole of the Moon” uitgebracht.

Voor een lekker bakje Arabica koffie kunt u ook in Ierland terecht in het cafe met Jacqui hier met haar loflied.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “Most of All” door Brandi Carlisle hier met een song, die staat op haar album “By the Way, I Forgive You”, dat op 16 februari j.l. officieel werd gepresenteerd door New Elektra. Mother

Brandi werd daarbij ook weer geholpen door de multi-instrumentale tweeling Tim en Phil Hanseroth ook met zang. Een album met 10 schitterende songs in de Americana sfeer geschreven door het vermelde illustere drietal zeer aanbevelenswaardig!

Brandi Carlile, singer/songwriter/ gitariste afkomstig uit Ravensdale in de staat Washington , een klein plaatsje met plus minus 1000 inwoners zo’n 70 km ten zuid-oosten van Seattle met uitgestrekte bosgebieden.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Brandi Carlisle met haar band in de studio van het radiostation KPEX te Seattle, Washington.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven gewoon in Ierland voor onze uitsmijter Nathan Carter uit Noord-Ierland hier met de song “She Don’t Know She’s Beautiful”, die staat op z’n album “Born for the Road”, dat op 12 oktober j.l. werd uitgebracht door Sharpe Music.

En dan is het nu ook tijd voor de laatste link naar een video-clip en dit geval natuurlijk van Nathan Carter hier met de song “One for the Road”, die ook staat op z’n album “Born for the Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 30 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. JD Crowe & Rickey Wasson *** California Cotton Fields   ***   Hats Off to Haggard   ***   Truegrass Entertainment
 2. JD Crowe & Rickey Wasson *** Big City   ***   Hats Off to Haggard   ***   Truegrass Entertainment
 3. JD Crowe & Rickey Wasson *** Farmer’s Daughter   ***   Hats Off to Haggard   ***   Truegrass Entertainment
 1. The Kilkennys *** Galway Girl   ***   Meet the Kilkennys – Live   ***   Dolphin Recordings
 2. The Kilkennys *** Highland Paddy   ***   Meet the Kilkennys – Live   ***   Dolphin Recordings
 3. The Kilkennys *** Fields of Athenry   ***   Meet the Kilkennys – Live   ***              Dolphin Recordings
 1. Robbie Fulks & Linda Gail Lewis *** Boogie Woogie Country Gal   ***   Wild! Wild! Wild!   ***           Bloodshot Records
 2. Robbie Fulks & Linda Gail Lewis *** The Jericho Road   ***   Wild! Wild! Wild!   *** Bloodshot Records
 3. Robbie Fulks & Linda Gail Lewis *** That’s  Why They Call It Temptation   ***   Wild! Wild! Wild!   ***                Bloodshot Records
 1. The Jaydees *** Working for the Man   ***   Dandelions   ***   WM Digital Services
 2. The Bluebirds *** Dynamite ***   Sisters   ***   The Bluebirds Music
 1. Jacqui Sharkey *** Arabica Blues   ***   Shine   ***   Jacqui Sharkey
 2. Brandi Carlisle *** Most of All   ***   By the Way, I Forgive You   ***   Low Country Sound /Elektra
 3. Nathan Carter *** She Don’t Know She’s Beautiful   ***   Born for the Road   ***   Sharpe Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *