Chug-a-Lug

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” van dinsdag, 11 september 2018 speciale aandacht voor het verzamel-album “King of the Road : Tribute to Roger Miller” met medewerking van tal van gaststerren, zoals Willie Nelson, Dolly Parton, Kacey Musgraves en Brad Paisley e.v.a. en dat op 31 augustus j.l. werd uitgebracht door BMG.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door “Sister Sadie” met o.a. de succevolle bluegrasszangeres Dale Ann Bradly, violiste Deanie Richardson en banjospeelster Gene Britt en een drietal songs van hun nieuwe album ‘Sadie II’.

Vervolgens ook weer eens country-folkmuziek door Eric Brace & Peter Cooper met fraaie songs van hun albums “Master Sessions” en “C & O Canal”.

Natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met herinneringen aan ‘Colonel Hammond’s  Four” en vervolgens ook nog de Goudse countrygroep ‘Change of Key” met een song van het verzamelalbum “On the Road Forever”.

Daarna is het weer tijd voor de hedendaagse pop-countrymuziek met muziek van het debuutalbum van Ashley Campbell gevolgd door Cole Swindell met een song van z’n nieuwe album “All of It”.

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Adam Harvey uit Australie met een song van z’n album “The Nashville Tapes’.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Losing You Blues” , “Something to Lose” en “I’m Not a Candle in the Wind” door de bluegrassgroep “Sister Sadie”.

Deze songs staan op hun tweede album “Sister Sadie II”, dat op vrijdag, 24 augustus werd uitgebracht door Pinecastle Records en gaan over jammerlijk verloren liefdes.

Hun eerste album “Sister Sadie” werd in juni 2016 eveneens door Pinecastle Records uitgebracht.

Deze dames bluegrass groep doet mij een beetje denken aan de zeer succesvolle “Daughters of Bluegrass” met o.a.  Dale Ann Bradley, Heather Berry, Lisa Martin, Gloria Belle, Sierra Hull, Rhonda Vincent, Lisa Ray, Linda Lay, Sally Jones, Jeanie Stanley, Carol Lee Cooper, Sonya Isaacs, Becky Isaacs Bowman, Michelle Nixon met hun “Recorded Event of the Year  IBMA Award in 2009

Het ontstaan van Sister Sister lijkt er wel enigszins op, want de groep met deze keer ook weer de bekende gitariste, zangeres en schrijfster Dale Ann Bradley startte deze groep ook weer tijdens een bluegrassfestival en deze informatie ging al snel door de bluegrass wereld en leidde dus in 2016 tot hun eerste album.

Nu in 2018 hun tweede album “Sadie II” met nog steeds Dale Ann Bradley op gitaar met zang, inmiddels door de IBMA (International Bluegrass Music Association)   5 keer uitgeroepen tot “Zangeres van het Jaar”, zangeres Tina Adair op manoline en met lead-zang, Deanie Richardson violiste bij o.a. Bob Seeger, The Chieftains, Vince Gill en Patty Loveless, de bekende banjospeelster Gena Britt tot voor kort deeluitmakend van de succesvolle bluegrassgroep “Alan Bibey & Grasstowne” en Beth Lawrence op de staande bas.

“Sister Sadie in dit programma met hun tweede album “Sister Sadie II” uitgebracht door Pinecastle Records weer een fraai bluegrass album en volgens mijn mening weer een kanshebber voor een IBMA Award tijdens het jaarlijkse bluegrass Festival op 27 september a.s. in Raleigh NC.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Sister Sadie met de eerste song van het album “Losing You Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Eric Brace, Peter Cooper samen met de legendarische pedalsteelspeler Lloyd Green en dobrospeler Mike Auldridge hier met de songs “Wait a Minute” en “I Flew Over Our House Last Night”.

De laatst vermelde song is een fraaie Tom T. Hall song en ook al veel “gecovered” door o.a. de bekende zanger/gitarist Keith Whitley tijdens z’n toer door Europa ook in Holland in 1989, maar hier gezongen en gespeeld door de erkende liedjesschrijvers Eric Brace (van de groep Last Train Home) en Peter Cooper tijdens de “Master Sessions” met de twee instrumentale kanjers: Lloyd Green op pedal steel en Mike Auldridge op dobro.

Daarnaast op dit fraaie album ook nog Richard Bennett (uit de band van Mark Knopfler op gitaar), Jen Gunderman op keyboards en accordion, Pat McInerney op drums, Dave Roe op bass en vokale ondersteuning door Kenny Chesney (jawel, die), Jon Randall en Julie Lee.

Het album begint  met een schitterende een/tweetje met Herb Pedersen song ”Wait a Minute” een krachtige up-tempo ballade, die herinneringen oproepen aan de “Early Eagles”, Ricky Nelson, Townes Van Zandt en Guy Clark.

Hiebij nog een solo-optreden van Eric Brace en Peter Cooper in de studio met de song “Wait a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de song “He Rode All the Way to Texas” geschreven door John Starling bekend van de bluegrassgroep “Seldom Scene, maar hier gezongen en gespeeld door Eric Brace & Peter Cooper.

Deze song staat op het album “C & O Canal”, dat in 2016 werd uitgebracht door Red Beet Records.

En u als luisteraar van countrymuziek in het programma “Countrymusic Round-Up” bent er inmiddels wel achtergekomen, dat deze soort muziek al lange tijd jammer genoeg niet meer voorkomt in de huidige “Top 50 Countrymuziek” op een enkele uitzondering na dan.

Eric Brace & Peter Cooper groeiden op in Washington DC en brachten, onafhankelijk van elkaar, vele avonden door met het luisteren naar de grote namen in het Washington circuit zoals The Seldom Scene, Mary Chapin Carpenter, en nog veel meer die ze hoorden in de lokale clubs.

Muzikaal kwamen ze bij elkaar toen ze elkaar in Nashville tegen het lijf liepen en besloten hun krachten te bundelen.

Nog even terug naar een optreden van Eric Brace Peter Cooper tijdens een optreden met de song “I Flew Over Our House Last Night” in Music City Roots met Lloyd Green weer op pedalsteel en Mike Bub, Mark Horn, Mike “Supe” Granda, Richard McLaurin en Jen Gunderman.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het verzamelalbum “King of the Road: A Tribute to Roger Miller met nog een introductie van Roger zelf gevolgd door Asleep at the Wheel met “Chug-a-Lug” gevolgd door The Stellas samen met Lennon & Maisey met de song “Leavin’ Is Not the Only Way”en “Kansas City Star” ooit in de begin jaren ‘60 geschreven door Roger Miller, maar in dit programma gezongen door de Texaanse Kacey Musgraves.

Kacey Musgraves, niet alleen zangeres, maar ook succesvolle schrijfster van songs en gitariste kennen de meeste luisteraars waarschijnlijk wel van haar album “Same Trailer Different Park”, dat door de ACM ( Academy of Country Music) in 2014 werd uitgeroepen tot “Album of the Year”.

U kunt als lezer van dit bericht nog luisteren naar Kacey Musgraves hier met de song “Kansas Coty Star.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het bijzondere verzamelalbum “King of the Road : A Tribute to Roger Miller”, dat op 28 augustus j.l. werd uitgebracht door BMG.

Dit fraaie album begint met de aankondiging van een optreden door Roger Miller zelf met de opmerking, dat hij meer dan zo’n 900 songs had geschreven en hij er zo’n 700 à 750  zou zingen, die avond, een leuke starter natuurlijk.

Voor u als lezer van dit bericht nog een introductie op het ‘Tribute” album van Roger Miller met tal bekende countryartiesten zoals Alison Krauss, Kris Kristofferson en ook nog Merle Haggard en hun gezamelijke versie van ‘Trailer for Sale or Rent’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens hoorde de groep “Asleep at the Wheel” met Huey Lewis als leadzanger met de song “Chug-a-Lug” een song, die in 1964 eveneens was geschreven door Roger Miller.

Met “Chug-a-Lug” wordt bedoeld “het snel achterover slaan van een alcoholische versnapering” dus een biertje of een whiskey “Chug-a-Lug.

Op dit fraaie album bestaande uit twee CD’s tal van bekende countryartiesten zoals ook Alison Krauss, Willie Nelson, Dolly Parton, Rodney Crowell, Loretta Lynn en The Earls of Leicester ook nog andere artiesten zoals net genoemd Huey Lewis, maar ook nog Ringo Starr en de filmacteur John Goodman en ook nog het Canadese duo The Stellas samen met hun dochters Lennon & Maisey, die u hier nog hoorde met de song “Leavin’ Is Not the Only Way”.

Nog even terug naar Roger Miller, die ook regelmatig is te horen op dit album en talrijke Awards ontving, waaronder in 1966 zelfs 5 Grammy Awards tegelijk. We kennen hem vooral van de songs “King of the Road”, “Trailer for Sale or Rent”, “Dang Me”. Roger Miller, een fervent roker, overleed in 1992 op 55-jarige leeftijd.

Tot slot kunt u ook nog even luisteren naar Roger Miller met de song “King of the Road”.

Gewoon even doorschakelen/JustUse the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de redio is het  tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en gelet op de start van concertreeks Country café Concordia op de laatste zondag van de maand met de “r” in de maand nu dus op 30 September a.s. door de Goudse countrygroep “Change of Key  en wie ie er ook zal zijn als gastspeler is Hans Venneman, vroegere leadznger en guitarist van de groep “Colonel Hammond’s  Four” hier met de song “Bottom of the Bottle”, die staat op hun album Closer Still”, dat in 2004 werd uitgebracht door Multisound.  Vorig jaar kwam er een einde aan het ruim 20-jaar bestaande “Colonel Hammond’s Four veroorzaakt door werkzaamheden elders van één van de bandleden en twee andere bandleden voelden de “tand des tijds” aan hen knagen.

Nog even twee jaar terug voor een optreden door “Colonel Hammond’s Four” hier met de song “Blue Cafe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Vervolgens het bekende “18 Wheels & a Dozen Roses” ooit geschreven door Gen en Paul Nelson en zeer bekend van de vertolking hiervan door Kathy Mattea in d eind jaren ‘80, maar vanavond in dit programma de versie van “Change of Key”, die staat op het album “The Road Goes on Forever” , een promotie-album van DCMA uit 2008.

Dat was wel een heel succesvol jaar ook voor Change of Key, waarbij Danielle Poot werd uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar”, de groep “Change of Key” de “Duo/Trio Award” mee naar huis kon nemen en Joop de Jong werd uitgeroepen tot “Instrumentalist van het Jaar” en “last but not least”  Album van het jaar voor hun  ‘Home is Where My Heart’  en Song van het Jaar  voor ‘Fly on my Emotions’.

 Even aanklikken voor een groter exemplaar!

Op zondagmiddag, 30 September beginnen zij met hun 6e seizoen “Country Café Concordia” zorg, dat u er bij bent!

Hier nog even terug naar de DCMA Award Gala 2008 met “The Road Goes One Forever” met Change of Key bijgestaan door de countrygroep “Savannah” hier met de song “18 Wheels and a Doze Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de pop-countrymuziek met als eerste Ashley Campbell hier met de song “Better Boyfriend”, die staat op haar debuutalbum “The Only One”, dat op 3 september j.l. is uitgebracht door Humphead Records.

Ashley Campbell is de jongste dochter van de countrymuziek ikoon Glenn Campbell, die al op jonge leeftijd aan een muziek carriere wilde beginnen.

Naast piano en gitaar bekwaamde zij zich ook op de banjo en ging in 2009 met haar vader Glenn op toernee door Australie en Nieuw Zeeland. Later dat jaar openbaarde zich de ziekte van Alzheim bij Glenn en Ashley bleef gedurende z’n afscheidstoernee tot 2012 vergezellen in zijn begeleidingsgroep.

U kunt ook nog eens kennismaken met Ashley Campbell hier met een optreden in de Skype Live Studio van het radiostation The Bull/KUPL te Portland Oregon  met de song “Better Boyfriend”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “I’ll Be Your Small Town” door Cole Swindell hier met een song, die staat op z’n 3e studioalbum “All of It”, dat op 17 augustus j.l. werd uitgebracht door warner Music Nashville.

Cole Swindell een singer/songwriter, die vaak de grenzen van de countrymuziek op zoekt met songs met een mix van rock, pop, en hip hop.

Hij heeft ook een aantal songs geschreven voor Luke Bryan met wie bij de Georgia Southern University bezocht.

Inmiddels zijn zij alle twee naar Nashville verhuisd in verband met hun carriere in de countrymuziek.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Cole Swindell hier met de song “I’ll Be Your Small Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter Adam Harvey uit Australie hier met de song “We’ll Have to Drink Our Way Out of This”, dat op 3 augustus j.l. werd uitgebracht door Sony Music Australia.

Nog even tijd uittrekken om eens nader kennis te maken met Adam hier met z’n vrienden in z’n achtertuin met z’n song “Harvey’s Backyard Bar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “. Datum: Sep. 11 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Sister Sadie *** Losing You Blues   ***   Sister Sadie II   ***   Pinecastle Records
 2. Sister Sadie *** Something to Lose   ***   Sister Sadie II   ***   Pinecastle Records
 3. Sister Sadie *** I’m Not a Candle in the Wind   ***   Sister Sadie II   ***   Pinecastle Records
 1. Eric Brace & Peter Cooper with Lloyd Green and Mike Auldridge *** Wait a Minute   ***   Master Sessions   ***   Red Beet Records
 2. Eric Brace & Peter Cooper with Lloyd Green and Mike Auldridge *** I Flew Over Our House Last Night   ***   Master Sessions   ***   Red Beet Records
 3. Eric Brace & Peter Cooper *** He Rode All the Way to Texas   ***   C & O Canal   ***   Red Beet Records
 1. Asleep at the Wheel ft. Huey Lewis *** Chug-a-Lug   ***   King of the Road : A Tribute to Roger Miller   ***   BMG
 2. The Stellas, Lennon & Maisey *** Leavin’s Not the Only Way   ***   King of the Road : A Tribute to Roger Miller   ***   BMG
 3. Kacey Musgraves *** Kansas City Star   ***   King of the Road : A Tribute to Roger Miller   ***   BMG
 1. Colonel Hammon’s Four ***   Bottom of the Bottle   ***   Closer Still   ***   Multisound
 2. Change of Key *** 18 Wheels & a Dozen Roses   ***   The Road Goes on Forever   ***   DCMA 2008
 1. Ashley Campbell *** Better Boyfriend   ***   The Only One   ***               Hump Head Records
 2. Cole Swindell *** I’ll Be Your Small Town   ***   All of It   ***   Warner Music Nashville
 3. Adam Harvey *** We’ll Have to Drink Our Way Out of This   ***   The Nashville Tapes   ***   Sony Australia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *