That’s Why They Call It Temptation

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” is de vakantieperiode ook weer voorbij en starten we “live” vanuit de studio met een korte aflevering i.v.m. de doorschakeling naar vervroegde aanvang van de gemeenteraadsvergadering.

In dit programma speciale aandacht voor de Grammy Award genomineerde zanger/schrijver Robbie Fulks en de vorstin van ‘rock & roll’, Linda Gail Lewis,  met muziek van hun album ‘Wild! Wild! Wild!’, dat op 10 augustus j.l. is uitgebracht door Blood Shot Records.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door ‘The Po’ Ramblin’ Boys’ met een tweetal songs van hun album ‘Back To The Mountains’.

Ook alvast een voorproefje op het optreden van de charmante singer-songwriter uit Goedereede,  Clementine, tijdens de opname van het TV-programma ‘De Waard op de Kaart’  op deze avond met liedjes van haar albums ‘Special to Me’ en ‘Letting Go’.

In verband met korte duur van het programma “Countrymusic Round-Up” geen agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar wellicht toch nog wel tijd voor Ilse de Lange met de song “Heartbeat” van haar nieuwe album, dat op vrijdag, 31 augustus,  werd uitgebracht via Universal Sounds.

Vervolgens treden Chris Brashear en Peter McLaughlin op als uitsmijters van dit programma met de toepasselijke song “Sad Parting, Sad Goodbye”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “The Honky Tonk Downstairs” en “Just As the Sun Went Down” door The Po’ Ramblin’ Boys.

Deze songs op hun album “Back to the Mountains”, dat in 2016 werd uitgebracht door Randm Records.

 “Back to the Mountains” is een album met een mooie mix van bluegrass en countrymuziek en een fraai voorbeeld daarvan is de song “The Honky Tonk Down Stairs” in twee uitvoeringen aanwezig en voor dit programma heb ik gekozen voor de country-versie.

De 4-mans formatie speelt energieke traditionele bluegrass en is afkomstig uit de Smoky Mountains Tennessee en bestaat uit CJ Lewandowski, mandolinespeler, leadzanger en de oprichter van de groep, Jereme Brown op de banjo, Josh Rinkel op gitaar en Jasper Lorentzen op de staande bas.

Op dit album wordt de groep o.a. nog bijgestaan door Billy Hurt Jr. op viool, Clyde Mattocks op pedal steel en Taylor Malpass op gitaar.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Po’ Ramblin’ Boys hier met de song “Are You Homesick in Carolina” in de Landon Clayton Kings Fabriek te Bristol.

Gewoon even doorschakelen/Just se the Link!

Lewandowski werkte in de “Ole Smoky Moonshine Distillery” te Sevierville in Tennessee toen de groep “The Po’ Ramblin’ Boys” werd gevormd.

De destilleerderij had musici in dienst om zeven dagen per week voor de bezoekers te spelen en Lewandowski werd zo nu en dan ingehuurd om in te vallen als het vermaak niet op kwam dagen.

Na verloop van tijd verzocht de directie van de brouwerij hem een groep te vormen, die met vaste regelmaat zou kunnen spelen.

Inmiddels  treden zo’n 250 ker per jaar op in de “Old Smoky Moonshine”  locaties in Pigeon Forge en Gatlinburg TN naast en verdere optredens in de VS, Canada en Europa.

Een paar jaar geleden traden zij ook nog op in Nederland ondermeer in “The House of Strictly Country” in Harpel in de buurt van Vlagtwedde en waren daar natuurlijk te gast bij Liz Meesters-Janssen tevens zangeres en basist bij de bluegrassgroepen Janis McCoury en “Close to Home”.

Nog even terug naar Bristol voor The Po’ Ramblin’ Boys hier met de song “Drive Myself to Drinkin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Clementine, zangeres/schrijfster en gitariste uit Goedereede, die op dinsdag, 4 september vanaf 20.00 optrad in het TV programma “De Waard op de Kaart, dat “live” werd opgenomen in de TV-studio van RTV Krimpenerwaard , maar hier in het programma “Countrymusic Round-Up met de song “All with You”.

Deze song staat op haar album “Special to Me”, dat werd opgenomen in de Folk Studio te Herentals en in juni 2013 uitgebracht door Coast to Coast.

Op dit album wordt Clementine muzikaal begeleid door Philip Mazure op o.a. gitaar, Siard de Jong op viool en mandoline, Diego Nicolas Rodriguez op de bas en Ludo Stichelmeyer op percussie.

Vervolgens de song “He’s Hers” van haar album “Letting Go”, dat op 1 juni j.l. tijdens een exclusief release concert in strandtheater Houten Kaap op Ouddorp Duin werd gepresenteerd.

Tijdens dit optreden werd zij begeleid door topmuzikant Philip Masure en multi instrumentalist en meer dan uitstekende mandolinespeler Janos Koolen (niet alleen bekend van Frédérique Spigt en Douwe Bob, maar ook van de groep “Steampower” met Fay Lovsky en Joost van Es).

Het is het tweede album van haar en is in Nashville TN geproduceerd door zanger/schrijver en gitarist Wyatt Easterling daarbij geholpen door een aantal Nashville sessiemuzikanten.

Wyatt bracht in 1981 zijn debuutalbum “Both Sides of the Shore” via Moonlight Records (Warner Bros.)  uit , werd daarna meer actief als schrijver van songs en later ook nog oofd van de afdeling A&R van de Nashville divisie van het prestieuze label Atlantic Records.

In 2014 werd van hem het album “Goodbye Hello” en in 2017 het album “Devining Rod” via Phoenix Rising Records uitgebracht.

Naar verwachting zullen Clementine en Wyatt Easterling op dinsdag, 2 oktober a.s. optreden tijdens de opname van het TV-programma “De Waard aan Tafel” in de studio van RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57a te Bergambacht.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar het optreden van Clementine in het TV-programma “De Waard aan Tafel” van RTV Krimpenerwaard..

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Vervolgens is tijd voor de country-rock muziek met het stevige en virtuose pianowerk van Linda Gail Lewis, een zuster van de legendarische Jerry Lee Lewis hier samen met zanger/schrijver/gitarist Robbie Fulks met de song “Round Too Long” gevolgd door “That’s Why They Call It Temptation”.

Deze song staan op hun album “Wild! Wild! Wild!”, dat op 10 augustus j.l. is uitgebracht door Blood Shot Records.

 “Wild! Wild! Wild” een fraai album met een mooie mix van stevige rock ‘n’ roll, Americana, country & western, rockabilly en boogie-woogie.

Robbie Fulks stelde voor de gelegenheid een top begeleidingsgroep samen met o.a. de gitaristen Scott Ligon, Redd Volkaert en Sanny B. Harvey met Alex Hall op accordeon en piano en Hank Singer op viool en Robbie Fulks trad tevens op als producer.

Tijd om eens kennis te maken met Robbie Fulks en Linda Gail Lewis en hun fraaie traditionele countrysong “That’s Why They Call It Temptation”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Zoals reeds aangekondigd door tijdgebrek in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”geen agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar hierbij alsnog een overzicht van countrymuziek optredens, die u niet mag missen.

Op zaterdag 8 september a.s. zal Ilse de Lange vanaf 16.30 aanwezig zijn in de Mediamarkt op de Rijnplein 9 te Alphen aan de Rijn om haar nieuwe album “Ilse de Lange” te presenteren en wellicht kunt u een gesigneerd exemplaar aanschaffen en daardoor wordt het nog meer uniek.

Op dinsdag, 18 september a.s. zal de Canadese formatie South Mountain vanaf 20.00 optreden tijdens de TV-opname van het programma “De Waard op de Kaart”  in studio aan de Dijklaan 57a te Bergambacht. U bent daarbij van harte welkom, maar zorg dan wel dat u om 19.30 aanwezig bent en ook dan geldt nog Vol=Vol.

Op zondag, 23 september a.s. zal de Canadese formatie South Mountain vanaf 15.30 voor een concert optreden in Partycentrum Amicitia, Raadhuisplein 1 te Lekkerkerk

U kunt de flyer even aanklikken voor een groter exemplaar!

Op zondag, 30 september de laatste zondag van de maand,  begint de Goudse countrygroep “Change of Key” aan hun zesde seizoen met het zo populaire zondagmiddag programma “Country Café Concordia” en ze pakken gelijk flink uit met een gastoptreden van Hans Venneman.

De countrymuziek liefhebbers kennen hem natuurlijk als leadzanger en gitarist van de, jammer genoeg gestopte band Colonel Hammond’s Four. Zijn onmiskenbare prachtige country stem, aangevuld met de vocalen van Change of Key zullen voor menig muzikaal luister- en huiver momentje zorgen deze middag. Reden te meer om de opening van het 6e seizoen niet te willen missen.

Zoals u gewend bent is de entree is gratis en gaan deuren van Concordia aan het Concordiaplein 1 in Haastrecht open om 14.30 uur en begint de muziek om 15.00 uur

A.s. zaterdagmiddag zal Ilse de Lange voor de presentatie van haar nieuwe album aanwezig zijn in de Mediamarkt te Alphen aan den Rijn, maar vanavond reeds in het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Heartbeat”.

Deze song staat op haar nieuwe en langverwachte solo-album met haar eigen naam als titel, dat op vrijdag, 31 augustus werd uitgebracht via Universal Records.

U kunt hier nog even luisteren en kijken naar Ilse de Lange met haar song “Lay Down Your Weapons”, die eveneens staat op haar nieuwe album “Ilse de Lange”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit programma, Chris Brashear en Peter McLaughlin hier met de toepasselijke song “Sad Parting, Sad Goodbye”.

Deze song staat op hun album “Canyoneers”, dat in 2003 werd uitgebracht door Copper Creek Records met Chris op gitaar, viool, mandoline met zang en Peter op gitaar en eveneens zang.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht onder begeleiding van Chris en Peter met hun “Sad Parting, Sad Goodbye” afscheid nemen van dit bericht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sep. 4 ‘18 19.00 – 19.30 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

  1. The Po’ Ramblin’ Boys *** The Honky Tonk Downstairs (Country Version)   ***   Back to the Mountains   ***   Randm Records
  2. The Po’ Ramblin’ Boys *** Just As the Sun Went Down   ***   Back to the Mountains   ***   Randm Records
  1. Clementine *** All with You   ***   Special to Me   ***   Coast to Coast
  2. Clementine *** He’s Hers  ***   Letting Go    ***   Cle Music
  1. Robbie Fulks & Linda Gail Lewis *** Round Too Long   ***   Wild! Wild! Wild!   ***  Blood Shot Records
  2. Robbie Fulks & Linda Gail Lewis *** That’s Why They Call It Temptation   ***   Wild! Wild! Wild!   ***   Blood Shot Records
  1. Ilse de Lange *** Heartbeat ***   Ilse de Lange   ***   Universal Music
  2. Chris Brashear & Peter McLaughlin *** Sad Parting, Sad Goodbye   ***   Copper Creek Records

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *