Out Among the Stars

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we terug in de tijd voor de ‘Outlaw’ countrymuziek van één van de invloedrijkste en succesvolste countryartiesten aller tijden, Waylon Jennings, met songs van z’n albums “What Comes Around” en “Are You Ready for the Country”.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de groep ‘Goodfellers’ uit Pinnacle, NC met een drietal songs van hun album “No Time to Kill” recent in eigen beheer uitgebracht.

Vervolgens ook nog fraaie en bijzondere folkmuziek van Jody Stecher samen met z’n echtgenote, zangeres/gitariste Kate Brislin uit de Bay Area met songs van het album “Going Up On the Mountain”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor weer eens Dick van Altena nu met de song “Home Again” en JW Roy met een song van z’n album “Dry Goods & Groceries”.

Dan gaan we naar Denton TX voor Cody Jinks met de single “Must Be the Whiskey” als voorproefje op z’n nieuwe album “Lifers”, dat eind juli zal worden uitgebracht dor New Rounder Records en we blijven in Texas voor Randy Houser met de song “Like a Cowboy”  en gaan we vervolgens naar Australie voor het gelegenheidsduo Adam Eckersley & Brooke McClymont met de song “Love on the Loose”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Bluegrass Never Let Me Down” , “Blue Eyed Caroline” en “Somewhere Tonight” door de “Goodfellers”.

Deze songs staan op hun nieuwe album “No Time to Kill” of te wel “Geen tijd  te verspillen”, dat zeer recent in eigen beheer onder de naam “Fly by Nite” werd uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van “Goodfellers” met de song “Blue Eyed Caroline” tijdens een optreden in Stokes Arts Council te Danbury NC

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep “Goodfellers” uit Pinnacle en King NC bestaat uit Ralph McGee op mandoline, Teddy Barneycastle op gitaar, Hersie McMillian op de banjo en tenslotte Tim Hill op basgitaar en ze zingen allemaal.

Verwacht het onverwachte als het op de “Goodfellers” aankomt, die sinds 2006 actief is als groep. Niet alleen als groep maar de leden treden ook op als sessiemuzikanten en spelen ook nog allerlei muziekstijlen

Even als voorbeeld Ralph McGee, de mandolinespeler, is actief in het King Music Center als muziekleraar

De Goodfellers hebben concerten geopend voor tal van bekende artiesten en verzorgden filmmuziek.

A.s. vrijdagavond, 13 juli a.s. treedt de groep op in het Reeves Theatre & Cafe in Elkin North Carolina, dus u kunt er nog naar toe.

De Goodfellers waren ook te gast van de country DJ Steve Barr met z’n “Crooked Road Show” in de studio van het radiostation WBRF in Galax VA natuurlijk ter promotie van hun nieuwe album “No Time to Kill”.

U kunt daar nog ook nog even naar kijken en luisteren. Neem even de tijd , dit mag u niet missen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Jody Stecher hier met de songs “Going Up On the Mountain”, “Amanda” en “Turtle Dove”.

Deze songs staan op de verzamel CD “Going up on the Mountain”, dat in 2000 werd uitgebracht door Acoustic Disc onder kenmerk ACD-39.

Voor u als lezer ook nog de titelsong van dit bijzondere album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze schijf bevat zo’n 19 tracks met een schitterende melange van “bluegrass” ,“old-time” en folk muziek en is vorig jaar

Acoustic Disc is trouwens de maatschappij van David Grisham, ooit de mandolinespeler van de bluegrassgroep “Old en In the Way” met Peter Rowan, Jerry Garcia en bassist John Kahn.

Maar terug naar “Turtle Dove” om met de eerste zin te beginnen, “ Turtle Dove Done Drooped His Wing” of te wel “De tortelduif liet z‘n vleugel zakken” en dat ziet er natuurlijk niet gezond uit voor betrokkenene, een wel heel bijzondere tekst in het refrein van deze bluegrass-gospel.  n.l. “Sasalado on Salasari”.

Je kunt er nog uren over discusieren wat de betekenis hiervan is, maar ik hou het er maar op dat “Sasa lado “ “Countrymusic Round-Up” betekent en “Sala sari” betekent gewoon “RTV Krimpenerwaard” en dat allemaal op de dinsdagavond van 19.00-20.00

Maar in werkelijkheid is het een oude gospelsong uit het begin van de vorige eeuw en in ieder geval ook een schitterende vocale en instrumentale prestatie van Jody Stecher op gitaar en 1ste zanger, Fred Sokolow op dobro en met baritonzang, John Herald tenorzang, Larry Hanks de vocale  bas en Kate Brislin, de echtgenote van Jody Stecher, hier als sopraan of de hoge stem en tenslotte George Ruckert op harmonium.

Van dit album ook nog de songs “Going Up On the Mountain” en  “Amanda”, waarbij de laatste song  ooit in het grijze verleden is geschreven door McDill en zeer bekend van de vertolking door Waylon Jennings en Don Williams, maar voor een zeer bijzondere uitvoering moet u toch echt zijn hier bij uw programma “Countrymusic Round-Up” met deze versie van Jody Stecher.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar Jody Stecher met z’n begeleidingsgroep met de song “Turtle Dove”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals aangekondigd naar de Outlaw countrymuziek van Waylon Jennings hier met de songs “Ain’t  Living Long Like This”, Out Among the Stars”en  “I’ll Go Back to Her”.

De laatstvermelde song staat op z’n album “Are You Ready for the Country” in 1976 uitgebracht op LP , terwijl de song “Ain’t Living Long Like This” geschreven door Rodney Crowell en de song “Out Among the Astars” staan op z’n LP met de titel “What Comes Around” in 1974 uitgebracht natuurlijk helemaal grijs gedraaid en daarom gelukkig door o.a. in 2003 door BMG digitaal opgepoetst op 1 CD uitgebracht.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van de virtuoze Waylon Jennings met z’n beleidingsgroep “The Strangers” “Live from Austin, TX” met de song “Aint Living Long Like This” met vokale ondersteuning door z’n echtgenote Jessi Colter.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Over de worsteling van de zogenaamde “Outlaw” countrymusici met de studio’s vooral in Nashville is al heel veel verteld en hun poging tot controle was zeker geen garantie voor kwaliteit.

In de mid-jaren ‘70 wist Waylon Jennings exact wat hij wilde en dat heeft hem geen windeieren gelegd, want in die tijd werden tal van fraaie albums uitgebracht zoals deze twee, maar waarbij ik toch ook nog wil vermelden, dat de albums “Dreaming My Dreams With You”  tezamen met het album “Honky Tonk Heroes” met heel veel songs van de toen nog onbekende Texaanse zanger/schrijver Billy Joe Shaver, als z’n beste worden beschouwd .

Waylon Jennings vormde later nog met Kris Kristofferson ,Willie Nelson en Johnny Cash de gelegenheidsgroep “The Highwaymen”, waarvan ook een aantal albums werd uitgebracht.

Hij is bij veel mensen ook vooral bekend als de verteller uit de tv-serie uit de jaren ‘80 “The Dukes of Hazzard”, waarvan hij de titelsong schreef en inzong.  In 1969 trouwde hij het Jessi Colter en stopte met optredens in 1997 vooral in verband met gezondheidsproblemen.

Waylon Jennings overleed op 13 februari 2002 in z’n huis in Chandler, Arizona op 64-jartige leeftijd aan complicaties ten gevolge van diabetes.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog luisteren naar Waylon Jennings hier met de song “I’ll Go Back to Her” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor weer eens Dick van Altena in de schijnwerpers hier met de song “Home Again”.

Deze song staat op z’n album “Singer and Songs”, dat op 13 oktober vorig jaar werd uitgebracht door Continental Record Service.

Het is al weer Dick’s  31ste album met natuurlijk weer zelfgeschreven country-juweeltjes,op de CD waaronder de inmiddels ook als single uitgebrachte songs “Rust on my strings” en “If I Could Change the World with a Song” (met Billy Yates).

Tijdens het concert “In the Round” in het dorpshuis van Angeren een optreden van Dick van Altena hier samen met Marcel Smulders met de song “Home Again Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Building a Dream” door JW Roy met een song, die staat op z’n zeer bijzondere album “Dry Goods & Groceries” dat is uitgebracht door V2 Records.

Op dit album terug naar de muziek, waarmee JW Roy zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte.

De inhoud van het schitterende boek , waarin het album is verpakt, geeft aan waar JW Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters outlaws en legends met bijdragen van o.a. Frederique Spigt, Nico Dijkshoorn, Mart Smeets en Johan Derksen en natuurlijk Femke Hoogland en JW Roy zelf.

U kunt ook nog kijken en luisteren naar JW Roy hier met de song “Building a Dream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan terug naar Texas voor Cody Jinks met de song “Must Be the Whiskey” op dit moment beschikbaar voor Country DJ’s  als voorproefje en ter promotie van z’n nieuwe en 8ste album “Lifers”, dat op vrijdag, 27 juli a.s. zal worden uitgebracht door Concord Records en via New Rounder Records.

Het wordt voor de Texaan zijn 1e album via het Rounder label en wordt de opvolger van “It Must Be The Devil” uit 2016.

In april van dit jaar hadden we hem nog met drie songs van z’n 4e studio album “Adobe Sessions” in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Dat album werd in 2015 in eigen beheer werd uitgebracht door Cody Jinks Music.

Voor u als lezer van dit bericht ook al even de mogelijkheid om te kunnen luisteren naar Cody Jinks met de song “Must Be the Whiskey”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Like a Cowboy” door de Amerikaanse singer/songwriter Randy Houser uit Lake Mississippi ,hier met een song, die staat op z’n album “How Country Feels”, dat in 2013 werd uitgebracht door Stoney Creek Records.

Deze song “Like a Cowboy” stond twee jaar later nog steeds in de Billboard Hot Country songs en wel op de 11e plaats.

Met de titelsong van z’n derde album “How Country Feels” en de song “Running Outta Moonlight” kwam hij trouwens op de 1ste plaats van de Billboard Hot Country Songs terecht.

Tijd voor een bijzondere promotie geheel in de sfeer van de country uit vroeger jaren met een mooie video-clip van Randy Houser met de song “Like a Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijters uit Australie Adam Eckersley en Brooke McClymont hier met de song “Love on the Loose”, die staat op hun album met als titel “Adam & Brooke” dat in februari van dit jaar werd uitgebracht door Universal Music Australia Pty Ltd.

Adam Eckersley en Brooke McClymont wilden al jaren eens met elkaar samenwerken, maar ja, daar moet je dan wel de tijd voor vinden en nemen.

Adam Eckersley is samen met z’n Band (AEB) een van de meest gevraagde countrygroepen in Australie en Brooke’s verplichtingen aan haar zusters met hun groep “The McClymonts” hadden tot dusver altijd de voorrang.

En dan is het ook al weer tijd voor de muzikale afsluiting van dit bericht door Adam en Brooke hier met de song “Train Wreck”, die eveneens staat op het album “Adam & Brooke”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juli 10 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***               Label

 1. Goodfellers *** Bluegrass Never Let Me Down   ***   No Time to Kill   ***   Blackened Music/Goodfellers
 2. Goodfellers *** Blue Eyed Caroline   ***   No Time to Kill   ***   Blackened Music/Goodfellers
 3. Goodfellers *** Somewhere Tonight   ***   No Time to Kill   ***   Blackened Music/Goodfellers
 1. Jody Stecher *** Going Up On the Mountain   ***   Going Up On the Mountain   ***   Acoustic Disc
 2. Jody Stecher *** Amanda   ***   Going Up On the Mountain   ***               Acoustic Disc
 3. Jody Stecher *** Turtle Dove   ***   Going Up On the Mountain   ***   Acoustic Disc
 1. Waylon Jennings *** Ain’t  Living Long Like This   ***   What Comes Around   ***               BMG
 2. Waylon Jennings *** Out Among the Stars   ***What Comes Around   ***   BMG
 3. Waylon Jennings *** I’ll Go Back to Her   ***   Are You Ready for the Country   ***   BMG
 1. Dick van Altena *** Home Again   ***   Singer and Songs   ***   CRS
 2. JW Roy *** Building a Dream   ***   Dry Goods &Groceries   *** V2 Records
 1. Cody Jinks *** Must Be the Whiskey   ***   Lifers   ***   Concord Records
 2. Randy Houser *** Like a Cowboy   ***   How Country Feels   ***               Stoney Creek Records
 3. Adam Eckersley & Brooke McClymont *** Love on the Loose   ***   Adam & Brooke   ***   Universal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *