Fiddlin’ Around

Even aanklikken voor Johnny Gimble & z’n vrienden!

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor de ‘Western Swing’ van de legendarische violist Johnny Gimble met muziek van het album ‘Celebrating with Friends’, met o.a. Dale Watson en Vince Gill en dat in 2010 werd uitgebracht door CMH Records.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door o.a. Claybank met de song ‘Where’s A Train When You Need One’ en Kristy Cox met de song ‘Leaving Me’, die staan op het verzamelalbum ‘Summer Singles 2018’ zeer recent uitgebracht door Mountain Fever Records.

Vervolgens terug in de tijd naar de jaren ‘70 voor Mike Auldridge geholpen door o.a. Linda Ronstadt, Ricky Skagss met muziek van het album ‘Dobro; Blues and Bluegrass’ .

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor gekozen voor “The Old Ditch River Hoppers” uit Utrecht en ook weer eens de Tex-Mex groep “Pinchitos Caliente” uit Limburg.

Dan gaan we naar Alabama voor Tim Culpepper met een song van z’n album “Drinkin’ Under the Influence” vervolgens uit Noord-Ierland Cliona Hagan met een song van haar nieuwe album “Secret Love” en treedt Jeremy Pinnell uit Ohio op als uitsmijter van dit programma met de song “Feel This Right”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Where’s a Train When You Need One” door de groep  Claybank ,“She’s  Not the One” door de groep “Nothin’ Fancy” en “Just Me Leaving” door Kristy Cox.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Summer Singles 2018” zeer recent uitgebracht door Mountain Fever Records.

Een leuk idee van deze platenmaatschappij om de luisteraars in de komende zomervakantie te verrassen met een album met muziek van een aantal groepen, die bij hen een platencontract hebben.

Een album met 13 songs met o.a. ook nog Amanda Cook, “Deeper Shade of Blue”, die de vorige week nog te gast waren in dit programma en Dave Adkins.

Nog even terug naar Claybank, want hun song “Where’s  A Train When You Need One” staat op hun debuut album “No Escape”, dat in april van dit jaar werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Een nog jonge bluegrassgroep uit het North Carolina rondom de senior van de groep Gary Trivette op de bas en banjo.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van Claybank met de song “Queen of Carolina”, die eveneens staat op het albun “No Escape”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nothin’ Fancy in dit programma met de song “She’s Not the One”, die staat op hun album “It’s  a Good Feeling”, dat vorig jaar september werd uitgebracht.

Deze groep bestaat al sinds 1994 en heeft inmiddels zo’n 11 fraaie albums uitgebracht en treden ook sedert 2001 op als gastheer van hun eigen “Nothin’ Fancy Bluegrass Festival” in Buena Vista Virginia gedurende het 4e weekeinde van september.

Vervolgens nog Kristy Cox ,van oorsprong uit Australie , met de song “Just Me leaving”, die werd geschreven door Donna Ulisse en Jerry Salley en staat op haar album “Ricochet”, dat  begin dit jaar eveens werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

U kunt nog even kennismaken met Kristy Cox tijdens een optreden in het radiostation WNCW te Spindale North Carolina met de song “One Heartbreak Away”, die trouwens staat op haar album “Living for the Moment”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar de jaren ‘70 met dobrospeler Mike Auldridge hier met de song “Bottom Dollar” gevolgd door de instrumental “Dobro Island” en “Take Me”.

Deze muziek staat op het album “Dobro; Blues and Bluegrass”, dat in 1987 door Takoma Records op CD is uitgebracht.

De titel geeft het eigenlijk al aan twee LP’s namelijk het album “Dobro” oorspronkelijk uitgebracht in 1974 en waarbij Mike Auldridge muzikaal wordt bijgestaan door o.a. Bill Emerson en Ben Eldridge op banjo en gitaar, Tom Gray op de staande bas, Jos Graves op dobro, Vassar Clements op viool, Charlie Waller en David Bromberg op gitaar en ook nog Doyle Lawson en John Duffey op de mandoline.

Van het andere album “Blues and Bluegrass” eveneens uit 1974 in dit programma nog de song “Bottom Dollar”, waarbij Mike Auldridge vokaal wordt bijgestaan door Linda Ronstadt met Ricky Skaggs ook nog op mandoline.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Mike Auldridge en Linda Ronstadt hier met de song “Bottom Dollar” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Als een van de oprichters van The Seldom Scene uit Washington DC, een zogenaamde “new-grass” formatie, die de bluegrass mixte met pop en jazz, stond Mike Auldridge bekend om zijn verfijnde manier van spelen op de dobro, een gitaar genoemd naar de makers “The Dopera Brothers” en waarvan het houten bovenklankbord is vervangen door een metalen bord.

John Starling, Ben Eldridge en Tom Gray zijn nog steeds actief bezig in de muziek, terwijl John Duffey in 1996 op 62-jarige leeftijd aan een hartverlamming overleed. En dat brengt mij nog op een ander droevig bericht, want op 30 december 2012 is Mike Auldridge op 73-jarige leeftijd in zijn huis te Silver Spring Maryland overleden, nadat hij al reeds 10 jaar onder behandeling van prostaatkanker was.

Maar zoals u heeft kunnen horen, we zijn Mike Auldridge nog lang niet vergeten en natuurlijk zo nu en dan te horen bij uw RTV Krimpenerwaard in het programma “Countrymusic Round-Up”.

In 2013 werd in The Birchmere ook nog een Mike Auldridge Tribute Concert gehouden met o.a. een optreden van Lou Reid als leadzanger, Sally van Meter op dobro, Tom Gray op de staande bas en Phil Rosenthal op gitaar met de song “Take Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals reeds aangekondigd ook nog fraaie herinneringen aan de beroemde violist tevens zanger en schrijver Johnny Gimble samen met Jason Roberts hier met z’n bekende  song “Fiddlin’ Around”,  “I Needed You” met vokale hulp van Dale Watson en “Somewhere South of San Antone” vokaal bijgestaan door Vince Gill.

Deze songs staan op het album van Johnny Gimble met als titel “Celebrating with Friends”, dat in 2010 werd uitgebracht door CMH Records.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar het humoristische en swingende “Fiddlin’ Around door Johnny Gimble en Jason Roberts.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album gevuld met 14 “Western Swings” songs, waarvan er 11 zijn geschreven door Johnny Gimble en waarvan er ook nog twee samen met Bob Wills, de orkestleider van de Texas Playboys.

Zoals de titel al vermeld “Celebrating with friends” , dat betekent dus een feestje met tal van muzikale vrienden, zoals ook Ray Benson bekend van de groep “Asleep at the Wheel”, Merle Haggard, Willie Nelson en nogmaal gemeld Jason Roberts, een familielid van Johnny Gimble, die op jeugdige leeftijd door Johnny Gimble onder z’n hoede werd genomen en speelde op 15-jarige leeftijd al samen met Johnny, Leon Rausch, Bobby Boatwright en andere leden van de Bob Wills Texas Playboys, daarna maakte hij 20 jaar deel uit de Western swing groep Asleep at the Wheel”.

Voor u ook nog even de carriere van Johnny Gimble als musicus aangeboden door “The City of Waco”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar Johnny Gimble, die wordt beschouwd als een van de meest belangrijke violisten in het Western Swing genre, begon al op 12-jarige leeftijd in Tyler TX als violist in de groep “Rose City Swingsters” samen met z’n broers.

In de eind jaren ‘40 ging hij op 23 jarige leeftijd als zanger/violist deel uitmaken van de vermaarde formatie  “Bob Wills & The Texas Play Boys” tot de begin jaren ‘60.

Daarna speelde hij vaak als sessie-muzikant bij tal van bekende countrymusici zoals Willie Nelson, Merle Haggard, Connie Smith, Conway Twitty en Chet Atkins naast z’n eigen Texas Swing groep.

Johnny Gimble met talrijke Awards en opgenomen als lid  in de “Country Music Hall of Fame”,  overleed in mei 2015 op 88 jarige leeftijd.

Voor u ook nog de senior Johnny Gimble & Texas Swing met een optreden in het McLennan Community College op het podium aan de Bosque River te Waco TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en nog even terug naar het bijzonder fraaie en geslaagde Rotterdam Bluegrass festival van 22 t/m 24 juni j.l. met ook een optreden van The Old Ditch River Hoppers hier nogmaals nu met de bluegrass klassieke en dramatische moord-ballade “Poor Ellen Smith” bekend geworden van de versies door o.a. “The Stanley Brothers”, “The Country Gentlemen” en “The Kingston Trio”

Deze song staat op hun debuutalbum “Long Done Gone”, zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

Een fraaie album met 12 songs met veel eigen werk van o.a. Maurits Meekenkamp, tevens hier als violist en mandolinespeler en met zang, terwijl ook banjo-speler Jabe Piter Faber zingt. Verder maken ook nog Martijn Koetsier op gitaar en dobro en Franke Kooistra op de bas deel uit van “The Old Ditch Riverhoppers” .

Naast eigen werk ook fraaie herinneringen aan Lester Flatt & Earl Scruggs en the Foggy Mountain Boys, toen met hun song “I’m Head Over Heels in Love”.

Begin juni traden “The Old Ditch River Hoppers” ook nog op tijdens Jekerjazz Art voor Cafe Falstaff en B.For in het Jekerkwartier en daar kunt u nog even naar kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Mejor Que Nada” vrij vertaald “Beter dan Niets” door de Limburgse groep “Pinchitos Caliente” uit Geleen en deze song staat op hun album “Crossing Borders”, dat in 2005 werd uitgebracht via Limbo Music.

De band met hun aanstekelijke Tex-Mex Muziek, die 14 jaar geleden werd opgericht door de Spaanse bandleider Gerardo Romero Butron, is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Europese muziekscene. Sedert 2007 heeft de groep nog vier albums in eigen beheer uitgebracht, waaronder “Amigos del Corazon” in mei 2014.

Gerardo treedt tegenwoordig ook veel op samen met z’n vrouw Maria Romero Butron als duo.

U kunt als lezer nog ene kijken en luisteren naar een optreden van “Pinchietios Caliente” met de song “Back in Your Arms Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar Alabama voor Tim Culpepper met de song “Daddy’s  Old Guitar”, die staat op z’n album “Under the Influence”.

Tim Culpepper uit Alabama kreeg de traditionele countrymuziek met de paplepel ingegoten, want z’n vader was al een “entertainer” in de Honky Tonk scene, toen hij werd geboren en Tim kreeg op 9-jarige leeftijd al een gitaar in z’n handen gedrukt. In 2015 bracht hij z’n  album “Looking for a Break in the Fence” met 12 songs uit en dat was 10 jaar na z’n debuutalbum “Never Look Back” en zeer recent nog z’n 4e studio album “I Wanna Live That Way Again” met 6 nieuwe songs in een akoestische sfeer met daarbij nog 6 songs van z’n succesvolle album “Pourin’ Whiskey on the Pain”.

Nog even terug naar het vorige album van Tim Culpepper hier met de song “Toss and Turn”, die staat op z’n album “Pourin’ Whiskey on the Pain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Imagine That” door Cliona Hagan met een song, die staat op haar album “Secret Love”, dat op 22 juni j.l. werd uitgebracht door Sharpe Music.

Een paar jaar geleden verklaarde de legendarische Ierse “Queen of Country Music” Philomena Begley tijdens een interview, dat Cliona Hagan wel eens een waardige opvolgster zou kunnen worden in de Ierse en Engelse countrymuziek wereld.

Cliona inmiddels als uitgeroepen van “Best Newcomer of the Year” tot “Female Vocalist of the Year” en zowel in 2017 als 2018 tot Sunday World Female Vocalist of the Year” bracht in 2016 haar debuut album met 14 songs met als title “Straight to You” uit.

Nu dus Cliona Hagan uit de county Tyrone Noord Ierland met haar tweede album “Secret Love”.

Tijd om eens kennis te maken met Cliona Hagan hier met de song “Born to Run”, die ook staat op haar album “Secret Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van Noord-Ierland naar het grensgebied van Kentucky en Ohio voor onze uitsmijter Jeremy Pinnell hier met de song “Feel This Right” .Deze song staat op z’n album “Blood and Affection”, dat eind vorig jaar  werd uitgebracht door het onafhankelijke label Sofaburn Records. Een album met 9 zelf geschreven songs in de sfeer van stevige traditionele honky tonk country.

Vanuit een oude paardenschuur in Boone Country Kentucky kunt u als lezer nog even kijken en luisteren naar Jeremy Pinnell met z’n groep “the 55’s “ hier met de song “Feel This Right”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juli 3 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Claybank *** Where’s a Train When You Need One   ***   No Escape   ***   Mountain Fever Records
 2. Nothin’ Fancy *** She’s Not the One   ***   It’s  a Good Feeling   ***  Mountain Fever Records
 3. Kristy Cox *** Just Me Leavinbg   ***   Ricochet   ***   Mountain Fever Records
 1. Mike Auldridge *** Bottom Dollar   ***   Dobro – Blues and Bluegrass   ***               Takoma Records
 2. Mike Auldridge *** Dobro Island   ***   Dobro – Blues and Bluegrass   ***   Takoma Records
 3. Mike Auldridge *** Take Me   ***   Dobro – Blues and Bluegrass   ***   Takoma Records
 1. Johnny Gimble ft. Jason Roberts *** Fiddlin’ Around   ***   Celebrating with Friends   ***   CMH Records
 2. Johnny Gimble ft. Dale Watson *** I Needed You ***   Celebrating with Friends   ***   CMH Records
 3. Johnny Gimble ft. Vince Gill *** Somewhere South of San Antone   ***   Celebrating with Friends   ***   CMH Records
 1. The Old Ditch River Hoppers *** Poor Ellen Smith   ***   Long Done Gone   ***  The Old Ditch River Hoppers
 2. Pinchitos Caliente *** Mejor Que Nada   ***   Crossing Borders   ***   Limbo Music
 1. Tim Culpepper *** Daddy’s  Old Guitar   ***   Drinkin’ Under the Influence   ***               Tim Culpepper
 2. Cliona Hagan *** Imagin That   ***   Secret Love   ***   Sharpe Music
 1. Jeremy Pinnell *** Feel This Right   ***   Ties of Blood and Affection   *** Sofaburn Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *