The Sweetheart of the Rodeo

Vanavond speciale aandacht voor Emmylou Harris en haar digitaal opgepoetste en uitgebreide album ‘The Ballad of Sally Rose (Expanded Edition)’, dat op 1 juni j.l. werd uitgebracht door Rhino.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass, dat wordt gezorgd door de groep ‘Deeper Shade of Blue’ met een drietal songs van hun nieuwe album ‘Steam’, dat a.s. vrijdag, 29 juni, officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens gaan we terug in de tijd voor Rooster Quantrell & His Barnyard Buddies met o.a. fraaie traditionele country en ‘Western Swing’

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor natuurlijk de Goudse groep Change of Key als voorproefje op “Country Music on the Porch” a.s. zondag 1 juli in Haastrecht en vervolgens ook nog “Woodwind” uit de Hoekse Waard.

Dan gaan we naar San Francisco voor Laura Benitez & The Heartache met de song “Something Better Than a Broken Heart” en ook John Fogerty hier samen met Alan Jackson met een song van z’n album “Wrote a Song for Everyone” gevolgd door “Little Big Town” met hun zomerhit uit 2012 “Pontoon” en treedt Amanda Cevallos op als uitsmijtster van dit programma met de song “Goodbye Truth”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Put Some Bluegrass in My Ear” ,de titelsong van hun nieuwe album “Steam” en “Steel Away and Pray”door de groep “Deeper Shade of Blue”.

Deze songs staan op hun album “Steam”, dat op vrijdag, 29 juni a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Records en nu al beschikbaar voor de luisteraars van RTV Krimpenerwaard.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van “Deeper Shade of Blue” hier met de song “Put Some Bluegrass in My Ear”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

“Deeper Shade of Blue”, uit de omgeving van Charlotte North Carolina,  is inmiddels zo’n 18 jaar actief als een top bluegrassgroep met ook nog eens uitstekende zangers, die op de talrijke regionale festivals zeer gevraagd en altijd aanwezig zijn.

“Deeper Shade of Blue” bestaat uit Jim Fraley op banjo met zang, Jason Fraley op mandoline met zang, Troy Pope op gitaar met zang, Frank Poindexter op dobro en Scott Burgess op de bas).

Voordat zij als groep tezamen kwamen zagen Troy, Jim en Jason elkaar regelmatig bij diverse optredens en woonden ook nog eens bij elkaar in de buurt even ten zuiden van Charlotte NC. Op een dagraakten met elkaar aan de praat en besloten met z’n drieen samen optredens te boeken.

In 2008 kwam Frank Pointdexter met z’n dobro bij de groep en Scott Burguss startte in 2015 als basspeler bij de groep.

De groep brengt de traditionele bluegrass onder volle stoom in de hedendaagse bluegrass wereld en vandaar ook de toepasselijke titel “Steam”.

Maar de titelsong “Steam” geschreven door Troy Pope en Mark Brinkman gaat over iets heel anders nl. :  “Had enough steam the blow the whistle, but not enough to pull the train”.

Deeper Shade of Blue hier met hun nieuwe album “Steam” uitgebracht door Mountain Fever Records en vanaf a.s. vrijdag, 29 juni verkrijgbaar zeer de moeite waard.

Voor u ook nog een optreden van “Deeper Shade of Blue” met de klassieke bluegrass song uit de mid-jaren ‘40 “Sunny Side of the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Rooster Quantrell hier samen met Donna Darlene met de song “Here Comes That Heartache Again” gevolgd de songs “This Must Be That Day” en “Dreaming Once More” door Rooster Quantrell.

Deze songs staan op een fraai verzamelalbum  “20 Great Songs From The New King Of Western Swing” in 1998 uitgebracht door Stardust Records International. Een album met 20 tracks allemaal geschreven door Colonel Buster Doss.

U kunt hier ook nog even kennis maken met Donna Darlene en haar traditionele countrymuziek hier met de song “Welcome to the Other Side of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stardust Records  International  is een “Independent Countrymuziek” promotor ooit in het grijze verleden opgericht door Colonel Buster Doss, die meer dan 50 jaar zeer actief was met niet alleen het promoten van de countrymuziek via een uitgeverij, maar ook ooit een radiostation beheerde, evenals een aantal theaters, zelf muziek schreef en jonge countryartiesten begeleidde.

Zoals reeds vermeld is hij niet alleen zeer betrokken geweest bij de samenstelling van de “Western Swing” groep “Rooster Quantrell & The Border Raiders” en “Rooster Quantrell and The Barnyard Buddies” met o.a. Dale Bradley als “Rooster Quantrell tevens pianospeler van de bekende Texaanse countryzanger/gitarist Mark Chesnutt.

U kunt als lezer nog kennis te maken met Rooster Quantrell & The Border Raiders” hier met de song “Where Were You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor een grotere uitvoering!

We gaan snel door naar Emmylou Harris hier met de titelsong van het album “The Ballad of Sally Rose” gevolgd door “The Sweetheart of the Rodeo”  en “Timberline”.

Deze songs staan op het album “The Ballad of Sally Rose (Expanded Edition)”, dat op 1 juni j.l. werd uitgebracht door Rhino/Warner Bros.

U kunt hier nog even luister naar de titelsong van het album “The Ballad of Sally Rose” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De liefhebbers van Emmylou Harris, die haar oorpsronkelijke album, dat in 1985 is uitgebracht, zullen tevergeefs zoeken, want de song “Timberline”, want die is als “demo” toegevoegd aan dit “uitgebreide” album met 23 songs.

Een CD helemaal vol vanaf het gaatje tot aan de rand gevuld met fraaie songs digitaal opgepoetst.

De ervaren countrymuziek luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up” hebben bij de song “Timberline’ natuurlijk ook gehoord, dat Emmylou Harris vokaal werd bijgestaan door Dolly Parton en Linda Ronstadt uit een tijd dat deze drie nachtegalen van de countrymuziek ook als Trio optraden en gezamenlijk twee albums hebben uitgebracht.

Het album “The Ballad of Sally Rose”, waarbij haar eigen carriere met o.a.  Gram Parsons aan de orde komt, is eigenlijk een semi-autobiografisch album met allemaal zelfgeschreven songs hier en daar samen met producer Paul Kennerley.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Emmylou Harris en de twee andere nachtegalen van de countrymuziek Dolly Parton en Linda Ronstadt met de song “Timberline” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Even aanklikken voor een grotere uitvoering!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor alvast als voorproefje op hun optreden tijdens “Country Music on the Porch” a.s. zondagmiddag, 1 juli in Haastrecht. “Change of Key” hier met de song “If This Were My Movie”.

Deze song staat staat op de tweede CD van hun album “When Music Calls My Name”.

Nogmaals a.s. zondagmiddag vanaf 13.45 de start van “Country Music on the Porch” op het Concordiaplein te Haastrecht met natuurlijk Change of Key en de countrygroep “Windfall” uit Oudewater met o.a. zangeres Linda de Jong.

Nog even terug naar “Country Music on the Porch 2016” hier met Change of Key met Harm Sleen op pedal-steel als gastspeler met de song “Love Her For a While ” met Henk Vierhoven en z’n camera links in beeld.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Tequila Sunrise” door Woodwind uit de Hoekse Waard  hier met een song, die staat op hun album “Faces”.

Woodwind bestaat uit Aart de Baat op gitaar, Adri van der Burg eveneens op gitaar, Ab Reedijk op de drums, Bert Batenburg op basgitaar, Bas Riedé op gitaar en pedalsteel en Ries Kooijman op gitaar met uitzondering van de drummer zingen ze allemaal.

Bas Riedé heft ook al een aantal keren opgetreden als zeer gewaardeerd gastspeler bij Change of Key tijdens “Country café Concordia”.

De groep heeft naast dit album “Faces” met fraaie herinneringen aan Neil Young, Lynyrd Skynyrd, The Traveling Wilbury’s en zoals hier The Eagles ook nog het album “Woodwind Plays CSN&Y” uitgebracht en via hun website kunt u ook nog een speciale verzamelaar aanschaffen.

Voor u ook nog de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar Woodwind met hun optreden tijdens het DCMA Warad Gala 2015 met de songs “Teach Your Children” en “Hotel California”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu  naar Californie voor Laura Benitez & The Heartache hier met de song “Something Better Than a Broken Heart”, die staat op haar album “With All Its Thorns”, dat in januari van dit jaar werd uitgebracht door Copperhead Records.

Laura wordt op dit album bijgestaan door o.a. gitarist Bob Spector en Billy Wilson op accordeon, Steve Kallai op viool en zoals gezegd prima de luxe begeleiding bij liedjes over bedriegers in de liefde, eindeloze romantische teleurstelling, maar toch optimistische blijvend en vol vertrouwend richting de toekomst.

Laura Benitez & Heartache hier met het album “With All Its Thorns” uit Californie met muziek in de Bakersfield countrysfeer van o.a. Buck Owens, Merle Haggard en Dwight Yoakam zeer de moeite waard.

Tijd om eens kennis te maken met Laura Benitez hier samen met Bob Spector tijdens een optreden met de song “Easier Things to Do” in de 25th Street Studios te Oakland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” “Have You Ever Seen the Rain” door John Fogerty hier samen met Alan Jackson hier met een song, die staat op z’n  negende studio album met de titel “John Fogerty Wrote A Song For Everyone”, dat in mei 2013 officieel werd gepresenteerd door vanguard Reecords.

Het is eigenlijk een klassieke fantasie om terug te keren naar het verleden met de kennis van nu John Fogerty van de Creedence Clearwater Revival met z’n songs uit de jaren ‘70.

Fogerty brengt op dit album bijgestaan door een aantal bekende artiesten zoals Alan Jackson, The Zac Brown Band, Miranda Lambert, Kid Rock, Bob Seger en Jenifer Hudson nog eens zijn toppers, als leadzanger en schrijver/gitarist van CCR uit het verleden onder onze aandacht.

Op dit bijzondere album “John Fogerty Wrote a Song For Everyone” met 14 songs toch ook nog twee nieuwe songs en in totaal 16 speciale gasten.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar dit gelegenheidsduo met de song “Have You Ever Seen the Rain” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog de groep “Little Big Town” met hun zomerhit “Pontoon”, die staat op het album “Tornado” uitgebracht door capitol Nashville. Deze song stond in September 2012 op de nr.1 plaats van de Billboard “Hot Country Songs”. Little Big Town ontving hiervoor in 2013 de Grammy Award “Best Country Duo/Group Performance” .

Vakantietijd met “Little Big Town” hier met hun song “Pontoon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En tenslotte Amanda Cevallos als uitsmijtster van dit programma met de song “Goodbye Truth”, die staat op haar album “Got Me Where You Want Me”, dat in september van 2015 in eigen beheer op zowel CD als vinyl werd uitgebracht.

Amanda Cevallos & haar groep “The High Hands maken fraaie countrymuziek en het album met 8 tracks mag dan wat kort zijn, de inhoud maakt het meer dan goed.

Een paar jaar geleden bracht zij haar debuutalbum “I’ll Never Honky Tonk You” en nu is de latina singer/songwriter/gitariste dus terug met een eveneens indrukwekkende prestatie.

Regelmatige optredens in de legendarische “Broken Spoke Inn” van James White op Lamar Street in Austin hebben haar behoorlijk beïnvloed, waardoor ze ook zelfverzekerder klinkt.

Inmiddels speelt zij ook regelmatig in The Continental Club, die tevens de thuisbasis is van “Heybale” met o.a. Redd Volkaert en Earl Poole Ball.

Deze gerenommeerde musici hebben haar ook geholpen bij de totstandkoming van haar eerste album evenals trouwens ook hulp van de bekende steelgitaarspeler en producent Lloyd Maines.

Tijd voor de lezer om ook eens kennis te maken met Amanda Cevallos hier tijdens een opname in de strudio hier met de titelsong van haar album “Got Me Where You Want Me’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: June 26 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***               Label

 1. Deeper Shade of Blue *** Put Some Bluegrass in My Ear   ***   Steam   ***   Mountain Fever Records
 2. Deeper Shade of Blue *** Steam   ***   Steam   ***   Mountain Fever Records
 3. Deeper Shade of Blue *** Steel Away and Pray   ***   Steam   ***   Mountain Fever Records
 1. Rooster Quantrell ft. Donna Darlene *** Here Comes That Heartache Again   ***   Rooster Quantrell   ***                Stardust International
 2. Rooster Quantrell *** This Must Be That Day   ***   Rooster Quantrell   ***   Stardust International
 3. Rooster Quantrell *** Dreaming Once More   ***   Rooster Quantrell   ***   Stardust International
 1. Emmylou Harris *** The Ballad of Sally Rose   ***   The Ballad of Sally Rose (The Expanded Edition)   ***   Rhino/Warner Bros.
 2. Emmylou Harris *** The Sweetheart of the Rodeo  ***   The Ballad of Sally Rose (The Expanded Edition)   ***   Rhino/Warner Bros.
 3. Emmylou Harris *** Timberline   ***   The Ballad of Sally Rose (The Expanded Edition)   ***   Rhino/Warner Bros.
 1. Change of Key *** If This Where My Movie   ***   When Music Calls My Name  CD2   ***   Change of Key
 2. Woodwind *** Tequila Sunrise   ***   Faces   ***   Woodwind
 1. Laura Benitez & The Heartache *** Something Better Than a Broken Heart   ***   With All Its Thorns   ***   Laura Benitez
 2. John Fogerty ft. Alan Jackson *** Have You Ever Seen the Rain   ***   Wrote a Song for Everyone   ***   Vanguard Records
 3. Little Big Town *** Pontoon   ***   Tornado   ***   Capitol Nashville
 4. Amanda Cevallos *** Goodbye Truth   ***   Got Me Where You Want Me   ***   Amanda Cevallos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *