Escher’s Waltz

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor het Rotterdam Bluegrass Festival, dat van vrijdag, 22 t/m zondag, 24 juni a.s. met gratis toegang zal worden gehouden op het Pijnackerplein te Rotterdam Nrd.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass en alvast een voorproefje op het festival met niet alleen de befaamde ‘multi-Award winner’ en banjospeler Tony Trischka, maar o.a. ook nog het duo ‘The Local Honeys’ uit Kentucky .

Vervolgens gaan we ook nog naar Quebec Canada voor de Franstalige countrymuziek van Guylaine Tanguay met o.a. ‘Vole colombe’ en ‘S’il n’y avait plus de lendemain’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor deze keer nog even terug naar de agenda van het Rotterdam Bluegrass festival met in dit programma ook twee nederlandse deelnemende groepen met als eerste ‘The Old Ditch Riverhoppers’ uit Utrecht gevolgd door Herman Brock Jr. uit Zeeuws-Vlaanderen.

Dan zwerven we de wereld weer over voor de countrymuziek met als eerste een stop in Australie voor Adam Eckersly & Brooke McClymont met de song “Love on the Loose” vervolgens door naar Duitsland voor Acoustic Garden met “Back to Basics” van hun nieuwe album “Concept Emotional” en treedt Stacie Collins uit Nashville op als uitsmijtster met de song “Sweet Dream”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de Woody Guthrie’s song “Do Re Mi”, gevolgd door de instrumental met een nederlands tintje in de vorm van de titel en de muziek n.l. “Escher’s Waltz” en ook nog de bekende Johnny Bond song “I Wonder Where You Are Tonight” hier in een vertolking door banjo-virtuoos Tony Trischka.

 De twee vermelde songs staan op het album “Great Big World” in 2014 werd uitgebracht door Rounder Records, terwijl de instrumental, waarbij Tony wordt bijgestaan door de befaamde banjospeelster Alison Brown, staat op het album “Double Banjo Bluegrass Spectacular” in 2007 uitgebracht door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Tony Trischka & Territory met o.a. Brittany Haas op viool, Michael Daves op gitaar met de “instrumental” “Escher’s  Waltz”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tony Trischka wordt beschouwd als een van de meest vernieuwende banjospelers van zijn generatie en hij bracht met “Great Big World” z’n 17de solo-album uit.

Even aanklikken voor een groter exemplaar!

Zo solo als aangekondigd was het nou ook weer niet, want hij werd daarbij geholpen door sublieme medestanders als violist Mike Barnett, mandolinespeler Mike Compton, zanger-gitarist Michael Daves en bassist Skip Ward. Daarbij waren er ook nog een aantal beroemde gastspelers, zoals Steve Martin, niet alleen beroemd acteur, maar ook een uitstekende banjospeler en waarbij hij vaak samenspeelt met “The Steep Canyon Rangers”, de alternatieve bluegrass legende Andy Statman en gitarist Russ Barenberg, die al heel lang met Tony samenwerkten.

Trouwens Tony’s zoon, Sean, neemt de drums voor z’n rekening. Verder ook nog Noam Pikelny spelende bij o.a. Punch Brothers, de legendarische folk-troubadour Ramblin’ Jack Elliott en zelfs nog als verteller aanwezig met z’n donkere stem de bekende filmacteur John Goodman.

Niet helemaal een volledige opsomming, maar toch wil ik ook nog de vocalisten Catherine Russell en Abigail Washburn vermelden.

Heel veel namen maar zij stonden wel mede garant voor het heel bijzondere album met de titel “Great Big World” van Tony Trischka, die op het Rotterdam Bluegrass Festival ook samen zal spelen met mandolinespeler Mike Marshall. Zowel Tony als Mike maken ook deel uit van de bluegrassgroep “Psychograss” samen met violist Darol Anger, Todd Philips op de bas en tenslotte David Grier op gitaar.

U kunt hier nog kennis maken met een aantal virtuozen, zoals Tony Trischka, Mike Marshall, Darol Anger, Bryan Sutton op gitaar en Missy Raines op de staande bas, tijdens hun optreden op Rocky Grass 2011 in Lyons Colorado.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar het Rotterdam Bluegrass Festival, want daar zullen ook “The Local Honeys” uit Kentucky optreden in dit programma met de songs “Cigarette Trees”, Rock, Salt and Nails” en “Hares on the Mountain”.

De eerste en laatst vermelde song staan op hun album “Girls Actin’ Like Men”, dat in Amerika in mei 2016 en in europa eind 2017 in eigen beheer werd uitgebracht door 751001 Records DK, terwijl tijdens de SomerSessions in Somerset Kentucky de song “Rock, Nails Salt and Nails” werd gepubliceerd.

The Local Honeys zijn een duo bestaande uit twee buitengewoon getalenteerde jonge vrouwen uit de staat Kentucky met Montana Hobs op de banjo en Linda Jean Stokley op de viool en allebei met zang, dat heeft u inmiddels kunnen horen. Zij nemen trouwens ook nog de gitaar en bas voor hun rekening in de studio.

Deze twee dames kwamen elkaar tegen tijdens hun studie in The Kentucky Center for Traditional Music op de Morehead State University.

Zij waren de eerste twee afgestudeerden in de “Traditional Hillbilly Music” en wat dat betekent kunt u terug vinden in de twaalf songs, die staan op hun album “Girls Actin’ Like Men”.

Een album vol met  folk songs in de traditionele stijl van de muziek uit het Appelachie Gebergte in Oost Kentucky, West Virginia en Tennessee.

Twee songs zijn geschreven door Montana en ook twee door Linda vervolgens ook nog zes traditionals en respectievelijk nog eentje door Stephen Foster en Don Rogers.

Het album werd geproduceerd door beide dames en opgenomen door Rickey Wasson in Clay City Kentucky, helemaal dicht bij de plaats van afkomst.

Flyer even aanklikken voor een groter exemplaar!

A.s. zaterdagmiddag om 16.15  treden zij dus op tijdens het Rotterdam Bluegras festival met fraaie akoestische folkmuziek. Mis het niet en zorg, dat u er bij bent. Tijd om te luisteren.

Tijd om met The Local Honeys kennis te maken hier met de song “Cigarette Trees’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Quebec voor Guylaine Tanguay hier met Franstalige countrymuziek met als eerste “Vole colombe” gevolgd door “Un coin du ciel” en “S’il n’y avait plus de lendemain”.

U kunt in dit bericht ook nog kennismaken met Guylaine Tanguay en de song “Vole Colombe” hier tijdens een optreden in de serie van Les Concerts SiriusXM

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op haar album “Classique Country”, dat in juni 2016 werd uitgebracht door Les Disques Creation. Natuurlijk hebben al veel luisteraars deze song herkend:  “S’il n’y avait plus de lendemain”, “If tomorrow never comes, will she know how much I love her?”

Deze song is in 1989 geschreven door de bekende Amerikaanse countryzanger/schrijver gitarist Garth Brooks samen met Kent Blazy. En wellicht niet gedacht, maar de song gaat over de liefde van een vader voor z’n dochter.

Deze song werd daarna nog talloze keren door tal van andere artiesten op hun manier vertolkt, zoals ook de Britse zanger Ronan Keating, die daarmee in 2002 de nr.1 plaats verwierf in de UK Singles Chart.

Maar vanavond in het programma “Countrymusic Round-Up” een eveneens fraaie vertolking door Guylaine Tanguay uit Lac Saint-Jean en dat ligt ten noorden van de stad Quebec in de provincie Quebec.

Van dit album hoorde u van Guylaine ook nog de song “Vole Colombe” of te wel vrij vertaald “Vlieg duif”, die we in dit programma een paar maanden geleden hebben laten horen in de versie van Jean-François Breau en die staat op het eveneens Canadees Franstalige countryalbum  “Quand Le Country Dit Bonjours…” .

En als laatste lied van het album “Classique Country” nog de song Un Coin du Ciel” of te wel “Een stukje hemel” ooit in de jaren ‘50 geschreven en gezongen door de Canadese countryzanger/schrijver en gitarist Marcel Martel.

Guylaine Tanguay hier met haar album “Classique Country” met 12 songs, waarvan 5 songs in de franse taal en de andere 7 covers van bekende songs als “Ring of Fire”, “Jackson” en “Act Naturally”.

Voor u ook ook nog een intiem optreden van Guylaine en Jeff Smallwood met JC Harrisson als aandachtige luisteraar met de song “Quand le soleil dit bonjour aux montagnes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en met een kijkje in de “line-up” van het bluegrass festival Rotterdam gekozen voor The Old Ditch Riverhoppers” hier met de song “I’m Head over Heels in Love”, die staat op hun debuutalbum “Long Done Gone”, zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

Een fraaie album met 12 songs met veel eigen werk van o.a. Maurits Meekenkamp, tevens hier als violist en mandolinespeler en met zang, terwijl ook banjo-speler Jabe Piter Faber zingt.

Verder maken ook nog Martijn Koetsier op gitaar en dobro en Franke Kooistra op de bas deel uit van “The Old Ditch Riverhoppers” .

Naast eigen werk ook fraaie herinneringen aan Lester Flatt & Earl Scruggs en the Foggy Mountain Boys, toen met hun song “I’m Head Over Heels in Love”. Ook de groep “The Old Ditch Riverhoppers”  zal optreden tijdens het drie-daagse bluegrass festival in Rotterdam.

Tijd om eens kennis te maken met The Old Ditch Riverhoppers tijdens hun opname voor het VPRO- programma “vrije Geluiden” in Tivoli/Vredenburg te Utrecht met de Marion Easterling gospel klassieker “When I Wake Up to Sleep No More” zeer bekend van o.a. ook de vertolking door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met the Marshall Family.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dat geldt ook nog Herman Brock Jr. in dit programma met de song “Stranger”, die staat op z’n album “The Old World”in februari 2015 in eigen beheer uitgebracht met de muzikale hulp van tal van bekende bluegrass musici zoals z’n eigen “Brockettes”, uit Utrecht de “Bluegrass Boogieman”, Joost van Es van  o.a. “4 Wheel Drive” en “Steam Power”.

“Son of the South”, guitarist/mandolinespeler en zanger Herman Brock Jr. al jaren actief vanuit Terneuzen Zeeuws-Vlaanderen hier met een fraai album met 16 songs in de sfeer van bluegrass en rootsmuziek en natuurlijk ook op het bluegrass festival Rotterdam evenals trouwens The Bluegrass Boogieman” en “Steam Power”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Herman Brock Jr. met z’n Brockettes en ook Arnold Lasseur en Bart van Strien op resp. viool en mondharmonica en beiden deel uitmakend van The Bluegrass Boogiemen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Australie voor het duo Adam Eckersley & Brooke McClymont met de song “Love on the Loose”.

Deze song staat op album met hun eigen voornaam als titel “Adam & Brooke”, dat in februari van dit jaar werd uitgebracht door Universal Music Australia Pty Ltd.

Adam Eckersley en Brooke McClymont wilden al jaren eens met elkaar samenwerken, maar ja, daar moet je dan wel de tijd voor vinden en nemen.

Adam Eckersley is samen met z’n Band (AEB) een van de meest gevraagde countrygroepen in Australie en Brooke’s verplichtingen aan haar zusters met hun groep “The McClymonts” hadden tot dusver altijd de voorrang.

Adam en Brooke met samen z’n 12  “Golden Guitars”Awards, two APRA Awards (Australasian Performing Right Association) en two ARIAs ( Australian Recording Industry Association)  hier dan toch eindelijk zeer succesvol samen op hun album “Adam & Brook), waarbij deze song “Wreck” als eerste uitgebrachte single als zeer succesvol in Australie.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Adam & brooke hier met de song “So  Smooth”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Back to basics” door de Duitse countrygroep “Acoustic Garden” hier met een song, die staat op hun album “Concept Emotional” met twaalf songs en  dat in februari van dit jaar werd uitgebracht door Soundtopeople, een dochtermaatschappij van Sony Music.

Een mix van country pop en folkmuziek door Frank Bülow op gitaar en met zang en keyboard, Stefan Zirkel op akoestische gitaar en mandolin met zang, Fabian Michel op gitaar met zang en tenslotte Sven Wittman op de bas met zang.

Tijd om eens kennis te maken met duitse groep hier met de song “Change the Weather”, die eveneens staat op het album “Concept Emotional”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu snel naar onze uitsmijtster van dit programma uit Nashville Stacie Collins hier met de song “Sweet Dream”, die staat op haar album met haar eigen naam als titel “Stacie Collins” uitgebracht door het Duitse label Blue Rose Records.

Het is een hernieuwde uitgaven van haar debuut-album met 12 songs, dat in 2000 werd uitgebracht door Rev Records met als extraatje nog 7 songs van haar album op een andere wijze gemixed.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste muzikale onderbreking hier met een stevige country-rock song “Hey Mister” door Stacie Collins.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Juni 19 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep **   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Tony Trischka *** Do Re Mi   ***   Great Big World   ***   Rounder Records
 2. Tony Trischka ft. Alison Brown *** Escher’s  Waltz   ***   Double Banjo Bluegrass Spectacular   ***   Rounder Records
 3. Tony Trischka *** I Wonder Where You Are Tonight   *** Rounder Records
 1. The Local Honeys *** Cigarette Trees   ***   Little Girls Actin’ Like Men   ***   751001 Records DK
 2. The Local Honeys *** Rock, Salt and Nails   ***   single   ***   Somer Sessions
 3. The Local Honeys *** Hares on the Mountain   ***   Little Girls Actin’ Like Men   ***   751001 Records DK
 1. Guylaine Tanguay *** Vole Colombe   ***   Classique Country   ***   Les Disques Creation
 2. Guylaine Tanguay *** Un coin du ciel   ***   Classique Country   ***   Les Disques Creation
 3. Guylaine Tanguay *** S’il n’y avait plus de lendemain   ***   Classique Country   ***   Les Disques Creation
 1. The Old Ditch Riverhoppers *** I’m Head Over Heels in Love   ***   Long Done Gone   ***   The Old Ditch Riverhoppers
 2. Herman Brock Jr. *** Stranger   ***   The Old World   ***   Herman Brock
 1. Adam Eckersly & Brooke McClymont *** Love on the Loose   ***   Adam & Brooke   ***   Universal Music
 2. Acoustic Garden *** Back to basics   ***   Concept Emotional   ***   Soundtopeople
 3. Stacie Collins *** Sweet Dream   ***   Stacie Collins   ***    Blue Rose Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *