Pas Souvent

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we terug in de tijd voor de jonge jaren van één van de beste countryzangeressen, Connie Smith, met een drietal countrysongs in de Franse taal van haar album RCA Sessions (1965-1972),  speciaal voor tal van medewerkers van RTV Krimpenerwaard op dit moment nog aan de voet van Alpe d’Huez.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de David Davis & The Warrior River Boys met een drietal songs van hun album ‘Didn’t He Ramble : Songs of Charlie Poole’, dat op 1 juni j.l. officieel werd gepresenteerd door Rounder Records.

Vervolgens gaan we naar Springfield Illinois voor de folkmuziek van singer/songerwriter  Ben Bedford met songs van z’n albums ‘What We Lost’ en ‘Land of the Shadows’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor deze keer voor “Matthews Southern Comfort” met de song “Bits and Pieces” en ook nog Waylon met een song van z’n album “The World Can Wait”.

Vervolgens gaan we naar Silk Hope NC voor de Chip Perry Band met de song “One Drink at a Time” en treedt Joe’s Truck Stop uit Cincinatti Ohio op als uitsmijter van dit programma met een song van het album “American Dreams”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “If the River Was Whiskey”, “He Rambled”en “Goodbye Mary Dear” door David Davis & The Warrior River Boys.

Deze songs staan op hun album “Didn’t He Ramble : Songs of Charlie Poole”, dat op vrijdag, 1 juni j.l. officieel werd gepresenteerd door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door David Davis & The Warrior River Boys met de song “Ramblin’ Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

David Davis & The Warrior River Boys hier met een eerbetoon aan de legendarische Charlie Poole.

Charlie Poole (March 22, 1892 – May 21, 1931) was een American old time banjo speler en countrymusicus en tevens leider van “the North Carolina Ramblers,”, een snarengroep, die tal van populaire liedjes opname in de periode tussen 1925 en 1930. Tal van zijn songs zoals “Don’t Let Your Deal Go Down” , “Sweet Sunny South” en White House Blues” zijn in latere jaren door bekende musici zoals John Mellencamp, Joan Baez en de Ierse groep The Chieftains met succes opnieuw vertolkt.

Voor u als lezer van dit bericht nog een de orginele uitvoering va het humoristische “If the River was Whiskey and I Was a Duck, I Dive to the Bottom and Never Come Up” door Charlie Poole.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar nu in 2018 een bijzonder fraai album van de ervaren groep David Davis uit Alabama hier op mandoline met leadzang met z’n Warrior River Boys bestaande uit Robert Montgomery uit Moulton Alabama op de banjo,  bassist Marty Hays uit Salem Illinois als sinds 1995 deel uitmakend van de groep, Stan Wilemon,  op lead-gitaar met zang en tevens songwriter, woonachtig in Blountsville Alabama en tenslotte Phillips James uit New Market Alabama op de viool, maar speelt eveneens op de mandoline, gitaar en bas.

David Davis & The Warrior River Boys met een mooie verzameling Charlie Poole songs en op schitterende wijze in bluegrass stijl nieuw leven in geblazen en zeer de mooeite waard.

“Didn’t He Ramble: Songs of Charlie Poole” onmiddellijk aanschaffen is mijn advies.

We kunnen er geen genoeg van krijgen en dus nogmaals deze groep uit Alabama met de song “Milwaukee Blues” die eveneens staat op dit fraaie album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens gaan we naar Cahokia Illinois met Ben Bedford hier met een eerbetoon aan Cahokia Illinois, nu een klein plaatsje aan de Mississippi Rivier tevens de grens met aan de andere kant een van de grootste steden van de staat Missouri, St Louis.

Maar in dit geval Ben gaat in zijn lied ver terug in de tijd toen er alleen nog Indianen woonden in dat gebied met diezelfde Mississippi (wat in de plaatselijke Indiaanse taal “groot water” betekent en dat klopt wel, want deze rivier is met z’n bijna 3800 km op de rivier de Missouri na de grootste rivier van Noord-Amerika. In de 12 eeuw was Cahokia de grootste stad ten noorden van de Rio Grande, woonden er naar schatting in de agrarische samenleving zo’n 10 tot 12 duizend Indianen en staat op de Werelderfgoedlijst als “National Historic Landmark” met op dit moment nog z’n 80 aangelegde heuvels.

De song “Cahokia” staat trouwens op het album “What We Lost” evenals trouwens de song “Fallen”, dat in 2012 werd uitgebracht door Waterbug Records.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Ben Bedford hier met de song “Fallen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “One Night at a Time” door Ben Bedford hier met een song, die staat op z’n album “Land of the Shadows” in 2009 uitgebracht door Hopeful Sky Records uit Springfield Illinois, het grote en uitgestrekte Mid-Westen van de Verenigde Staten van Amerika.

Het album bevat 10 songs, waarvan er 9 zijn geschreven door Ben Bedford en van de song “The Ballad of Harlington Wood” werd de muziek gecomponeerd door Chas Williams, terwijl de tekst afkomstig is van Ben.

Ben op akoestische gitaar en met zang, Chas Williams op electrische gitaar, Kari Bedford met achtergrondzang, Peter Young op drums en percussive, Adam Gardner op de bas, Dennis Wage op Hammond B3orgel en tenslotte Ron de la Vega op cello. “What We Lost” een aanbevelenswaardig fraai singer/songwriters album van Ben Bedford in de Americana sfeer.

Een album met 11 songs, die allen zijn geschreven door Ben hier zelf met lead-zang en op de akoestische gitaar, medeproducer en dobro-speler Chas Williams, David Spicher op staande bas, Joey Schmidt op de accordion en Kari Abate met achtergrondzang.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Ben Bedford hier samen met z’n echtgenote Kari met de song “One Night at a Time” tijdens een huiskamerconcert in de serie “Music Under the Pines” in Okemos MI.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu Connie Smith net als een groot aantal collega’s van RTV Krimpenerwaard op de Franse tour met de songs “L’Amour n’excuse pas”of te wel “de liefde is geen excuus” , “Pas Souvent” en “J’imaginais autrement l’amour” of te wel vrijvertaald “Ik wil mij de liefde anders voorstellen” hier gezongen door Connie Smith en deze song staat op het verzamelalbum “RCA Sessions 1965-1972” op 1 juni van dit jaar uitgebracht door RCA/Legacy.

Een album met 41 songs uit de begin periode van deze succesvolle countryzangeres, die door velen wordt beschouwd als één van de beste.

De song “Pas Souvent” of te wel “niet vaak” is beter bekend onder de oorspronkelijke naam “Once a Day” en die eind 1964 begin 1965 acht achtereenvolgende week op de nr. 1 plaats van de Country Bill Board stond en in dit programma special uitgekozen als blijk van waardering voor alle collega ‘s van RTV Krimpenerwaard, die op dit moment aan de voet van de Alpe D’Huez staan aan de vooravond van weer unieke prestaties.

U kunt nog even terug in de tijd en kijken naar een optreden van Connie Smith in de jaren ’60 met de song “Once a Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar Connie Smith, die ondanks haar succes en talrijke albums met 11 Grammy Award nominaties en 20 Top 10 songs in de Countrymuziekoverzichten, nooit even gestreefd naar sterrendom, maar trouw is gebleven aan de countrymuziek en dat geldt ook voor haar echtgenoot Marty Stuart, niet alleen een meer dan uitstekende countryartiest, maar ook een historicus op het gebied van de countrymuziek. Nog even terug naar Frankrijk en de franse talige songs van Connie Smith.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar de franstalige versie van “Once a Day”: “Pas Souvent”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Duizenden mensen doen woensdag 6 en donderdag 7 juni weer mee aan Alpe d’HuZes. Het doel is om zo geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.  Radio d’HuZes is ook dit jaar weer naar Frankrijk afgereisd en doet verslag van dit unieke evenement.

Een groot aantal medewerkers van RTV Krimpenerwaard zijn inmiddels in Frankrijk om namens Radio d’HuZes verslag te doen van de Alpe d’HuZes. Ook maken een aantal collega’s deel uit van het Team Krimpenerwaard en gaan woensdag en donderdag de Alpe d’Huez per fiets dan wel lopend beklimmen en wij wensen hen natuurlijk heel veel succes. U kunt  als luisteraar aan het succes bijdragen door eens een kijkje te nemen op de FB- pagina en de website van team Krimpenerwaard  en vergeet dan niet via deze site uw donatie te storten. Het team doet z’n uiterste best voor een succesvol resultaat t.b.v. het KWF Kankerbestrijding en ook oor hen geldt “Opgeven Is geen Optie”.

U kunt nog even kennis maken met het Team tijdens het TV-programma “De Waard aan Tafel” van RTV Krimpenerwaard van 15 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en we beginnen met de song “Bits and Pieces” door Matthews’ Southern Comfort .

Deze song staat op het album “Like a Radio”, dat werd uitgebracht door het Duitse label MIG Music.

Ian Matthews ooit in 1969 mede-oprichter van de Fairpont Convention, die inmiddels al weer jaren in Maastricht woont en heeft-ie zijn Southern Comfort in 2010 nieuw leven ingeblazen, niet met zijn oude maten van vijftig jaar geleden, maar met drie bekende Nederlandse singer-songwriters: BJ Baartmans, Bart de Win en recent bij de groep, Eric Devries, die we ook kennen van o.a. “Hidden Agenda de Luxe.

Hier dus te zamen met 15 songs op het album “Like a Radio”.

Voor u nog even de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar “Matthews’ Southern Comfort” met de song “Bits and Pieces”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Paperboy” door Waylon hier met een song, die staat op het album The World Can Wait”, dat in april j.l. werd uitgebracht door WM Benelux.

Heel veel luisteraars kennen natuurlijk de song “Outlaw In ‘Em”, op zich  best wel fraaie up-tempo song, die het jammer genoeg niet heeft gehaald in de finale van het Eurovisie Songfestival, maar voor de liefhebbers van de hedendaagse americana-muziek is er nog veel meer moois te vinden op dit album.

Tijdens de RTL Late Night Show van Humberto Tan in april van dit jaar was er ook nog een optreden van Waylon met deze song en daar kunt u natuurlijk nog even van kennisnemen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel naar Silk Hope North Carolina voor de Chip Perry Band met de song “One Drink at a Time”, een echte Honky Tonker, die staat op z’n debuut album “My Last name”, dat op 19 mei j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

De Chip Perry Band treedt veel op in de omgeving van Nordt en South Carolina met a.s. zaterdag weer een optreden in Greenville NC in de Buccaneer Music Hall aanvang om 21.00. U kunt daar dus nog bij zijn.

U kunt als lezer nog even luistereren naar een akoestische versie van de song “Girl with Tattoos”, die als 2e track staat op z’n debuutalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens onze uitsmijter van het programma met “When I Say…” door Joe’s Truck Stop hier met een song, die staat op het album “American Dreams”, dat op 4 mei j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Een leuk album met 12 songs met een mix van country blues, western swing en rock & roll van deze groep uit Cincinnatti Ohio bestaande uit Joe Macheret op acoustic guitar, fiddle, electric guitar, steel guitar en met lead-zang en die ook alle songs heeft geschreven, Ben Sweeney op electric guitar, Andrew McPheters op banjo met zang, Dave Hathaway op de bas met zang en tenslotte  Aaron Cordell op drums.

De groep werd nog bijgestaan door tal van muzikale vrienden onder wie ook Brad Meinerding op electrische slide gitaar bij “Don’t Go To College” en op mandoline bij deze song “When I Say…” .

Tijd om eens kennis te maken met twee leden van Joe’s Truck Stop hier tijdens een optreden met de song “Run Johnny Run” met Joe Macheret op gitaar en Andrew McPheters op de banjo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: juni 5 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. David Davis & The Warrior River Boys *** If the River Was Whiskey   ***   Didn’t He Ramble : Songs of Charlie Poole  ***   Rounder Records
 2. David Davis & The Warrior River Boys *** He Rambled   ***   Didn’t He Ramble : Songs of Charlie Poole  ***   Rounder Records
 3. David Davis & The Warrior River Boys *** Goodbye Mary Dear   ***   Didn’t He Ramble : Songs of Charlie Poole  ***   Rounder Records
 1. Ben Bedford *** Cahokia   ***   What We Lost   ***   Waterburg Records
 2. Ben Bedford *** Fallen   ***   What We Lost   ***   Waterburg Records
 3. Ben Bedford *** One Night at a Time   ***   Land of the Shadows   ***   Hopeful Sky Records
 1. Connie Smith *** L’Amour N’Excuse Pas   ***   RCA Sessions (1965-1972)   ***   RCA/Legacy
 2. Connie Smith *** Pas Souvent   ***   RCA Sessions (1965-1972)   ***   RCA/Legacy
 3. Connie Smith *** J’Imaginals Autrement   L’Amour   ***   RCA Sessions (1965-1972)   ***   RCA/Legacy
 1. Matthews Southern Comfort *** Bits and Pieces ***   Like a Radio   ***   M.i.G. Music
 2. Waylon *** Paperboy   ***   The World Can Wait   ***   WM Benelux BV
 1. Chip Perry Band *** One Drink at a Time   ***   My Last Name   ***   Chip Perry Band
 2. Joe’s Truck Stop ***   When I Say …   ***  American Dreams   ***   Joe’s Truck Stop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *