Lucky

Het programma “Countrymusic Round-Up” van 29 mei 2018 is ingekort tot 19.30 in verband met de vervroegde aanvang van de raadsvergadering van de gemeente Krimpenerwaard met o.a. de benoeming en beëdiging van wethouders.

In dit korte programma aandacht voor het nieuwe album ‘Lucky’ van de ‘Queen of Oklahoma’, Carter Sampson, dat op vrijdag, 25 mei j.l. werd uitgebracht door Continental Record Service en ook nog Tim Culpepper uit Montgomery Alabama met fraaie Honky Tonk van z’n nieuwe album ‘Drinkin’ Under the Influence’.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door Joe Mullins & The Radio Ramblers met een tweetal songs van het album ‘Sacred Moments’.

Dan op speciaal verzoek ook nog eens terug in de tijd voor Hank Snow met een dramatische verhaal over z’n  bordercollie ‘Old Shep’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma en daarvoor deze keer de groep “Steam Power” met de song “Zomaar” en treedt de Jenni Dale Lord Band uit Austin TX op als uitsmijtster van dit programma met de song “A New Me” van haar nieuwe album “Reboot”, dat op 20 april j.l. in eigen beheer wed uitebracht.

We begonnen het programma Countrymusic met de songs “We Can Sing” en “I Hope We Walk the Last Mile Together” gespeeld en gezongen door Joe Mullins & The Radio Ramblers.

Deze songs staan op hun tweede bluegrass-gospel album “Sacred Moments”, dat in april 2016 werd uitgebracht door Rebel Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Joe Mullins & The Radio Ramblers met een introductie van hun album “Sacred Moments”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joe Mullins & The Radio Ramblers zijn afkomstig uit de omgeving van Xenia Ohio, waar Joe Mullins, de banjospeler en zanger, tevens optreedt als manager van het radioststaion WBZI en ook nog als presentator van twee country radioprogramma’s.

De groep is meermalen onderscheiden met tal van IBMA Awards en bestaat uit  Joe Mullins op banjo , Mike Terry op de mandoline, Duane Sparks op gitaar en Randy Barnes op de staande bas en met z’n vieren eveneens met schitterende samenzang en tenslotte ook nog Jason Barie op de viool.

Maar dat is nog niet alles, want tal van muzikale gasten zoals Ricky Skaggs en Sharon White, The Isaacs en zoals de kenners en luisteraars van dit programma wellicht hebben gehoord bij de song “I Hope We Walk the Last Mile Together” ook nog Rhonda Vincent.

Joe Mullins & The Radio Ramblers hier met hun fraaie bluegrass gospel album “Sacred Moments” als “opener” bij Countrymusic Round-Up”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van de groep hier met de song “When the Sun of Live Goes Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Caleb Klauder uit Oregon en Stephen “Sammy” Lind uit  Minnesota, het Foghorn Duo hier met de song “Old Love Letters”.

Het lied “Old Love Letters” is ooit in de jaren ‘50 geschreven door zanger/gitarist Johnny Bond, een schrijver verantwoordelijk voor tal van schitterende songs, zoals ook “I Wonder Where You Are Tonight” en “I’ll Step Aside”.

De uitvoering door Caleb Klauder en Stephen Lind staat trouwens op hun album “Lonesome Songs”, dat in oktober 2012 in eigen beer werd uitgebracht door Foghorn Music.

Dit duo bestaande uit Caleb Klauder en Stephen “Sammy” Lind begon in 2000 Portland Oregon,  ook vaak optredend met The Foghorn String Band, met Caleb op gitaar, mandoline en met leadzang, terwijl Stephen de viool en banjo voor z’n rekening neemt evenals trouwens ook met zang.

Als lezer kunt u nog even kijken en luisteren naar een optreden van het Foghorn Duo hier met de song “Lonesome Road Blues” tijdens het San Fransisco Old-Time en Bluegrass Festival in 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de song “Old Shep” hier gezongen en op gitaar gespeel door de legendarische Canadese countryzanger Hank Snow.

Als een soort eerbetoon voor een luisteraar van dit programma met dierbare herinneringen aan z’n bordercollie, een populaire hond, die kan worden ingezet bij verschillende sporten waaronder nog steeds schapendrijven, maar behendigheid met flyball en frisbee.

De BBC zendt eenmaal per jaar, rond kerst, het televisieprogramma “One man and His dog” uit en waarbij meestal een bordercollie en z’n baas met de eer gaan strijken.

Dit programma geeft een goed beeld van de wedstrijden schapendrijven met deze honden en natuurlijk kunt u daar nog eens kennis van nemen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar Hank Snow met z’n “Old Shep”, een liedje, dat ooit in de jaren ‘30 werd geschreven en gezongen door Red Foley en daarna talloze malen werd vertolkt door tal van bekende countryzangers, zoals hier Hank Snow, Johnny Cash en ook Elvis Presley.

De versie van Hank Snow staat o.a. op het verzamelalbum “The Singing Ranger Vol. 2 en dan op de laatste en vierde CD.

Een album met in totaal zo’n 112 songs van Hank Snow opgenomen gedurende de periode van december 1953 tot en met oktober 1957 en door Bear Family Records fraai digitaal opgepoetst met uitgebreid boekje in 1990 uitgebracht en  vervolgens in 1994 nog eens in de herdruk.

U kunt ook nog even luisteren naar “Old Shep” door Hank Snow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In verband met haar optredens in Nederland de vorige week in het progmma “Countrymusic Round-Up”  ruim aandacht voor Carter Sampson met een aantal song van haar album “Wilder Side”, maar afgelopen vrijdag, 25 mei j.l., werd haar nieuwe album “Lucky” gepresenteerd en dus voor u als luisteraar de titelsong “Lucky”.

Carter Sampson wordt op dit album weer bijgestaan door meer dan uitstekende musici uit haar thuisstaat Oklahoma met Jason Scott als geluidstechnicus en co-producer tevens op gitaar met achtergrondzang, John Calvin Abney op gitaar en key-board, Kyle Reid op pedalsteel en gitaar, James Purdy op drums, Luke Mullenix op bas en Jared Tyler op dobro met achtergrondzang.

U kunt als lezer ook nog even kijken naar een optreden van Carter Sampson begeleid door gitarist BJ Baartmans in “The Little Rabbit Barn” in Ardleig in de buurt van Colchester met de song “Rattlesnake Kate”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Voor de liefhebbers van fraaie “Honky Tonk” “Under the Influence” door Tim Culpepper hier met een song, die staat op z’n album “Drinkin’ Under the Influence” met 8 echte “Honkt Tonkers”, dat op vrijdag, 19 mei in eigen beheer werd uitgebracht.

Tim Culpepper uit Alabama kreeg de traditionele countrymuziek met de paplepel ingegoten, want z’n vader was al een “entertainer” in de Honky Tonk scene, toen hij werd geboren en Tim kreeg op 9-jarige leeftijd al een gitaar in z’n handen gedrukt.

In 2015 bracht hij z’n  album “Looking for a Break in the Fence” met 12 songs uit en dat was 10 jaar na z’n debuutalbum “Never Look Back” en zeer recent nog z’n 4e studio album “I Wanna Live That Way Again” met 6 nieuwe songs in een akoestische sfeer met daarbij nog 6 songs van z’n succesvolle album “Pourin’ Whiskey on the Pain”.

Tim Culpepper hier met z’n nieuwe album “Drinkin’ Under the Influence”. Het gaat dus niet om de drank maar om de reden om te drinken.

Nog even terug in de tijd met een Tim Culpepper “Under the Influence” of Randy Travis hier met de song “Storms of Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gekozen voor de groep “Steam Power” hier met de song “Zomaar”, die staat op hun album met de groepsnaam “Steam Power” als titel.

Het album werd in 2017 uitgebracht door PIP Records

De groep bestaat uit Janos Koolen op mandoline en banjo, Laurens Joënsen op gitaar, Joost van Es op viool en Fay Lovsky op basgitaar en allemaal zingen zij ook op dit album.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Steam Power in de “Oude Veiling” te Aalsmeer hier met een instrumental.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Austin Texas voor de hedendaagse countrymuziek van Jenni Dale Lord Band hier met de song “A New Me”.

Deze song staat op haar album “Reboot” op te wel helemaal opnieuw opstarten, dat op 20 april j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met Jenni Dale Lord en haar band hier met de song “Someone to Believe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: mei 29 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** titel muziek *** titel album *** Label

  1. Joe Mullins & The Radio Ramblers *** We Can Sing *** Sacred Moments *** Rebel Records
  2. Joe Mullins & The Radio Ramblers *** I Hope We Walk the Last Mile Together *** Sacred Moments *** Rebel Records
  1. Foghorn Duo *** Old Love Letters *** Lonesome Song *** Foghorn Music
  2. Hank Snow *** Old Shep *** The Singing Ranger Vol2. Disc4 *** Bear Family Records
  1. Carter Sampson *** Lucky *** Lucky *** Continental Record Service
  2. Tim Culpepper *** Under the Influence *** Drinkin’ Under the Influence *** Tim Culpepper
  1. Steam Power *** Zomaar *** Steam Power *** PIP Records
  2. Jenni Dale Lord Band *** A New Me *** Reboot *** JDL Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *