Easier Things to Do

In dit programma een voorproefje op het optreden van ‘The Good Brothers’ tijdens hun 40e tournee in Europa op 2e Pinksterdag in partycentrum ‘Amicitia’ te Lekkerkerk.

Zij zijn deze dinsdagavond ook te gast met hun muzikale bijdrage in het TV-programma ‘De Waard aan Tafel’ hier bij uw RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57a te Bergambacht.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Junior Sisk met een drietal songs van z’n nieuwe album ‘A Brand New Shade of Blue’, dat op 6 augustus a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens gaan we ook nog naar Bakersfield Californie voor Laura Benitez & The Heartache voor een drietal songs van haar 2e studioalbum ‘With All Its Thorns’ .

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor gaan we deze keer naar het “Hoge Noorden” voor de groep Tekielja en ook nog Lex Koopman.

Vervolgens gaan we naar Willow Springs Illinois voor Michael McDermott in een optimistische bui met de song “Gotta Go to Work” van zijn  nieuwe album “Out From Under”, dan naar Denemarken voor Esther Brohus uit Denemarken met de titelsong van haar album “Heart of the Country” en treedt de Nashville Cast met Clare Bowen en Sam Palladio op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met “A Brand New Shade of Blue” , “Ain’t Nothin’ Wrong with That” en “Backwards and Forwards” door Junior Sisk.

Deze songs op z’n album “A Brand New Shade of Blue”, dat op 6 augustus a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Records.

 “A Brand New Shade of Blue” als titel is natuurlijk een metafoor voor zoiets als “Een compleet nieuw gevoel van eenzaamheid”.

Wellicht heeft dat iets te maken met de nieuwe situatie, waarin Junior Sisk verkeerde, toen hij normaal gesproken met z’n groep “Ramblers Choice” begon aan dit album.

Jason Davis en Kameron Keller verlieten eind 2017 z’n begeleidingsgroep en voor hem tijd om nog eens na te denken over de richting in de bluegrass muziek, die hij wilde gaan.

Door het recente overlijden van een aantal bluegrass collega’s zoals o.a. Ralph Stanley, James King, Dave Evans en Melvin Goins besloot hij met z’n nieuwe groep weer terug te keren naar z’n oorspronkelijke opzet de traditionele bluegrass muziek.

Hij had nog een aantal songs op de plank liggen, die uitstekend geschikt waren voor dit nieuwe album “A Brand New Shade of Blue”, waarbij Junior Sisk werd bijgestaan door tal van bekende bluegrasszangers zoals ook Del McCoury en in de song “Backwards and Forwards” Heather Berry Mabe, terwijl ook Marty Raybon aanwezig is in een fraai gevoelige duet bij de song “God Did Good”.

Junior Sisk hier met z’n album “A Brand New Shade of Blue”, die naar mijn verwachting op 6 augustus a.s. door de bluegrassliefhebbers met open armen zal worden ontvangen.

Tijd voor de eerste muzikale ondebreking van dit bericht met een optreden van Junior Sisk & Rambler’s Choice hier met de song “Love You Darling, Just Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu door naar de Canadese groep “The Good Brothers”, die op 2e Pinksterdag, 21 mei dus zullen optreden op partycentrum Amicitia hier met de songs “Train of Fools”, “That Was Him (This Is me” en “Your Day Will Come”.

Deze drie songs staan op hun album “Wide Awake Dreaming”, dat eind maart van 2016 werd uitgebracht via Universal Music.

The Good Brothers, bestaande uit de tweeling Brian en Bruce op resp. gitaar en dobro en hun jongere broer Larry Good op banjo en die drie jaar geleden werden opgenomen in de Canadian Country Hall of Fame,  zijn dit jaar voor hun 40ste keer op tournee door Europa met een aantal optredens gedurende de periode van 15 mei tot met 21 mei a.s.

Woensdagavond, 16 mei a.s. hebben zij een optreden in de Texas River Ranch in Leer, daarna twee avonden een optreden een restaurant Mondani in Lochem en op 19 mei in “De Roseboom” in Lieren (even ten zuiden van Apeldoorn en als toetje dus hun laatste optreden in Nederland op 2e Pinksterdag, maandag, 21 mei in partycentrum “Amicitia” te Lekkerkerk, maar daarover straks meer in de agenda.

Vorig jaar waren zij ook te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard met een optreden in het TV-programma “de Waard aan Tafel”.

U kunt daar natuurlijk nog even naar kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar San Fransisco voor Laura Benitez en The Heartache hier met de songs “Easier Things to Do”,“Something Better Than a Broken Heart” en Our Remember Whens””.

Deze songs staan op haar derde studioalbum “With All Its Thorns”, dat in januari van dit jaar werd uitgebracht via Copperhead Records.

In 2014 bracht zij haar debuutalbum “Heartless Woman” uit en dat was weer eens verfrissende hernieuwde kennismaking met de Bakersfield countrysound met de klassieke electrische gitaar en de pedal-steel met aan de huidige tijd aangepaste Tammy Wynette en Loretta Lynn themas

In 2016 bracht zij haar album “For Duty or for Love” uit en nu dus het album “With All Its Thorns” met als “opener” de song met de veelzeggende titel ”Easier Things to Do”, een fraaie two-step met accordeon met een song, die gaat over een verbroken relatie en een opgelopen litteken.

Laura wordt op dit album bijgestaan door o.a. gitarist Bob Spector en Billy Wilson op accordeon, Steve Kallai op viool en zoals gezegd prima de luxe begeleiding bij liedjes over bedriegers in de liefde, eindeloze romantische teleurstelling, maar toch optimistische blijvend en vol vertrouwend richting de toekomst.

Laura Benitez & Heartache hier met het album “With All Its Thorns” uit Californie met muziek in de Bakersfield countrysfeer van o.a. Buck Owens, Merle Haggard en Dwight Yoakam zeer de moeite waard.

Tijd om eens kennis te maken met Laura Benitex hier samen met gitarist Bob Spector met de song “Easier Things to Do” tijdens een optreden op 5 augustus 2017 in de 25th Street Studios te Oakland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan weer eens naar het Hoge Noorden met om te beginnen de groep Tekielja met de song “Jelouzie” een track van hun tweede album “Tou Mor” een album met allemaal 16 songs in de Groninger taal in de Tex-Mex sfeer en countrymuziek.

In 2002 werd trouwens met veel succes nog een album in de Groningse taal uitgebracht met de titel “Doe Bist Goud”.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Tekielja met o.a.  Ben Zuur op gitaar en leadzang, Henk Puister op de accordeon en Tjark Kuiper op basgitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de song “Alzheimer Home” door de Groningse zanger/schrijver/gitarist Lex Koopman hier met een song, die staat op het album “Borderline” uitgebracht door De Haske records.

Een verzamelalbum met 19 tracks met bijdrage van countrysterren uit Noord-Nederland. Lex Koopman hier met een dramatische song over z’n moeder, die is opgenomen in een “Alzheimer Home” en het enige, wat ze nog herkent, is muziek van John Denver. Deze song staat ook trrouwens ook op z’n album “Stumbling Rocks”. Lex was actief met z’n groep “The Stumbleweeds”, speelde ook nog in de groep “Swamp”.

Begin van dit jaar werd hij zestig en vond het tijd worden om een nieuw album uit te brengen. ‘Excuse Me’ is de titel van het nieuwste album van de Groninger muzikant Lex Koopman. Een titel die aanleiding kan geven tot allerlei psychologische bespiegelingen, maar is de title van de 1ste song van het album, dat op zaterdag, 13 januari j.l. werd gepresenteerd in Café Mulder aan de Grote Kromme Elleboog in de stad Groningen.

Koopman werd bij die presentatie begeleid door onder meer Johan Viswat, Christof Bauwens en Marcel Wolthof “Groningse Rock en Roll”.

Er zijn helaas geen video-opnames van Lex Koopman met de song “Alzheimer Home” of eentje van het album “Stumbling Rocks” kunnen vinden, maar toch nog een optreden van Lex Koopman hier met de song “Genoadeloos” in Café ‘t Keerpunt te Spijkerboor in de buurt van Annen Drenthe.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan gaan we nu naar Willowsprings Illinois voor schrijver/zanger/gitarist Michael McDermott met de optimistische song “Gotta Go to Work”.

Deze song staat op z’n album “Out From Under”, dat op 27 april j.l. wqerd uitgebracht door Pauper Sky Records.

Een album met 10 zelfgeschreven  songs met goeie ouwe  rock en roll, maar ook de treurnis van elke dag, zoals deze “Gotta Go to Work” en dromen over betere tijden vanuit Willow Springs Illinois.

U kunt ook nog even kennismaken met de promotie-clip van Michael McDermott voor z’n nieuwe album “Out From Under”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens “Heart of the Country” door Ester Brohus naar Denemarken hier met de “titelsong” van haar 11e album “Heart of the Country”, dat op 26 januari van dit jaar werd uitgebracht door DME.

Een fraai countrymuziek album met 11 songs, waarbij zij o.a. ook nog vokaal wordt bijgestaan door haar dochter Sabrina.

U kunt ook nog even kennismaken met Ester Brohus hier tijdens een optreden met de song “Who’s Gonna Let You Down Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter deze keer zelfs twee namelijk Clare Bowen en Sam Palladio deel uitmaken van de Nashville Cast hier met de song “Loving You Is the Only Way”.

Deze song staat op het album “Nashville” Part One uitgebracht door Big Machine Records.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Clare Bowen en Sam Palladio van the Nashville Cast met de song “Loving You Is the Only Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: mei 15 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Junior Sisk *** A Brand New Shade of Blue   ***   A Brand New Shade of Blue   ***   Mountain Fever Records
 2. Junior Sisk *** Ain’t  Nothin’ Wrong with That   ***   A Brand New Shade of Blue   ***   Mountain Fever Records
 3. Junior Sisk ft. Heather Berry Mabe *** Backwards and Forwards   ***   A Brand New Shade of Blue   ***   Mountain Fever Records
 1. The Good Brothers *** Train of Fools   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Universal Music
 2. The Good Brothers *** That Was Him (This Is Me)   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Universal Music
 3. The Good Brothers *** Your Day Will Come   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Universal Music
 1. Laura Benitez and the Heartache *** Easier Things to Do   ***   With All Its Thorns   ***   Copperhead Records
 2. Laura Benitez and the Heartache *** Something Better Than a Broken Heart   ***   With All Its Thorns   ***   Copperhead Records
 3. Laura Benitez and the Heartache *** Our Remember Whens   ***   With All Its Thorns   ***   Copperhead Records
 1. Tekielja *** Jelouzie   ***   Tou Mor   ***   Op Aigen Bandevout
 2. Lex Koopman ***  Alzheimer Home   ***   Stumbling Rocks   ***   Stemra LX
 1. Michael McDermott *** Gotta Go to Work   ***   Out From Under   ***   Pauper Sky Records
 2. Ester Brohus *** Heart of the Country   ***   Heart of the Country   ***   DME
 3. Nashville Cast ft. Clare Bowen & Sam Palladio *** Loving You Is the Only Way   ***   Nashville   ***   Big Machine Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *