Send Me a Picture

In dit programma “Countrymusic Round-Up” weer eens speciale aandacht voor de Texaanse zanger/schrijver/gitarist Willie Nelson met fraaie traditionele countrymuziek van z’n album “Band of Brothers”, dat in 2014 werd uitgebracht door Sony Legacy.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door Rhonda Vincent and The Rage tijdens een optreden in de Bethel University te McKenzie, Tennessee.

Vervolgens is ook nog een drietal bijzondere country gospel songs van het album “My Gospel Roots”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Gene Watson en waarbij hij ook nog wordt bijgestaan door o.a. een aantal gastzangers, zoals The Isaacs en de Goodman Revival.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de nederlanbdse bijdrage met deze keer JW Roy met een song van z’n album “Dry Goods & Groceries en vervolgens Hilde Vos met de titelsong van haar nieuwe album “The Long Road.

Daarna gaan we naar Noorwegen voor resp. Björo Håland met de song “Ain’t No Big Thing” van z’n nieuwe album “Tracks” en treedt Rune Rudberg uit Trøgstad met een song van z’n album “Gone Country” op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Muleskinner Blues ”,“Is the Grass Any Bluer (On the Other Side)” en daar hebben wij ook een nederlands spreekwoord voor “bij de buren is het gras altijd groener” en “Girl from West Virginia” gespeeld en gezongen door Rhonda Vincent & The Rage.

Deze songs staan allemaal op het  album met als titel “All the Rage in Concert Volume One”, dat op , 11 november 2016, officieel werd gepresenteerd door Upper Management.

Een album met 14 songs opgenomen tijdens een “live” optreden van 60 minuten in de Bethel Universiteit van McKenzie, Tennessee.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de promotie van haar optreden in de Bethel University met een fragment van de song “Kentucky Borderline”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van het optreden is ook een fraaie DVD verschenen, maar die heb ik natuurlijk nu niet in de CD-speler liggen.

In ieder geval weer een fraai album van “the New Queen of Bluegrass” Rhonda Vincent en haar meer dan uitstekende groep “The Rage” met ook een aantal bekende bluegrass gospels zoals “You Don’t Love God If You Don’t Love Your Neighbour” en “de bekende “The Old Rugged Cross”.

Rhonda Vincent, multi IBMA Award winner, hier samen met The Rage bestaande uit Award winnaar Hunter Berry op de viool en met zang en sedert 2002 deel uitmakend van The Rage, Brent Burke op de dobro, multi-instrumentalist Mickey Harris op de staande bas, Aaron McDaris op de banjo en tenslotte Josh Williams op gitaar en leadzanger.

Rhonda Vincent & The Rage hier met een fraai “live” album getiteld “All the Rage in Concert Volume One” en ”Volume One”  doet vermoeden dat er binnenkort nog wel eens meer “live” albums zouden kunnen worden uitgebracht.

Rhonda Vincent & The Rage hier vanavond bij RTV Krimpenerwaard en op donderdag, 22 maart a.s. een optreden in het Ryman Auditorium tijdens “The Opry Country Classics”.

Nog even terug naar een optreden van Rhonda Vincent & The Rage, waarbij lead-zanger en gitarist Josh William de vrije teugels krijgt bij de presentatie van de song “Freeborn Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de country gospelmuziek van Gene Watson hier met de songs “Swing Them Golden Gates”, “Call Me Gone” en “Where No One Stands Alone”.

Deze songs staan op z’n album “My Gospel Roots”, dat op 8 december vorig jaar werd uitgebracht door “Fourteen Carat Music”, een onderdeel van zijn eigen firma “Gene Watson Enterprises Inc.”

Gene Watson hier met z’n “Farewell Party Band” bestaande uit Dirk Johnson op keyboards, Chad Philips, Staley Rogers, Chip Bricker , Tod Hines en Danny Naccarato en daarbij geholpen door tal van sessiemusici zoals Paul Franklin op steelgitaar en vokale hulp van o.a. Carl Jackson, Val Storey en gasten zoals The Isaacs en de Goodman Revival.

Tijd om een kennis te maken met deze kant van Gene Watson hier met achtergrond informatie over de gospel “Call Me Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De inmiddels 74-jarige Gene Watson uit Palestine, Texas, begon in 1963 met z’n carriere als countryzanger/gitaarspeler tijdens de avonduren in tal van lokale gelegenheden.

In de jaren ‘70 kreeg hij een contract bij de platenmaatschappij Capitol Records na het uitbrengen van de song “Love in the Hot Afternoon”, dat in de zomer van 1975 een top 5 country top hit werd.

Gedurende de jaren 1975 tot 1985 werden tal van schitterende pure countrymuziek albums van hem uitgebracht. In die periode op z’n minst gelijkwaardig aan George Jones en Merle Haggard.

Gene Watson inmiddels toch wel een veteraan in de countrymuziek, die niet op z’n lauweren rust, maar nog steeds zeer actief is en ook recent nog zeer fraaie albums heeft uitgebracht, waaronder in 2007 het album “In a Perfect World” een fraaie duet-album met o.a. Connie Smith, Rhonda Vincent, Lee Ann Womack, Vince Gill in 2009 gevolgd door “A Taste of Truth”, in 2011 een het fraaie album samen met Rhonda Vincent “Your Money & My Good Looks”.

In 2014 ook nog het fraaie album “My Heroes Have Always Been Country” met een eerbetoon aan z’n helden Lefty Frizzell, Marty Robbins en George Jones en 2016 Real.Country.Music en nu dus weer het fraaie album “My Gospel Roots”. Zeer aanbevelenswaardig.

Vanuit z’n “Little White Church” voor hier nog Gene Watson met de song “Old Roman Soldier”, die eveneens staat op het album “My Gospel Roots”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Willie Nelson hier met de Honky Tonker “Wives and Girlfriends” of te wel “Echtgenotes en vriendinnen gevolgd door “Guitar in the Corner” en “Send Me a Picture”.

De  inmiddels 84-jarige Willie Nelson met een drietal songs van z’n album “Band of Brothers”, dat op 13 juni 2014 werd uitgebracht door Sony/Legacy Records.

“Guitar in a Corner” U kunt hier ook nog luisteren naar deze fraaie song metr zicht op z’n bijzondere gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de afgelopen jaren zijn er tal van albums van Willie Nelson uitgebracht soms met familieleden, maar ook met vrienden met vaak bekende songs uit het verleden in een andere muzikale verpakking.

Dit album bevat echter bijna uitsluitend nieuwe songs, zoals de titelsong “Band of Brothers” en waarvan er naast deze nog acht andere van de veertien door hemzelf zijn geschreven en waarbij hij werd bijgestaan door producer en vriend Buddy Canon.

De vijf andere liedjes zijn tussen 1994 en 2014 geschreven door bevriende collega’s als Billy Joe Shaver, Bill Anderson en Vince Gill.

Deze songs passen ze trouwens uitstekend bij Nelsons eigen liedjes, zoals Billie Shavers “Hard To Be An Outlaw” en Bill Anderson’s “The Songwriters”, die Willie Nelson op het lijf zijn geschreven.

Op vrijdag, 27 april a.s. zal het nieuwe album “Last Man Standing” met 11 nieuwe songs van Willie Nelson worden uitgebracht en dan natuurlijk ook te verwachten bij het programma “Countrymusic Round-Up”

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Willie Nelson hier met de song “Send Me a Picture” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en tijd voor JW Roy hier met de song “Drive”.

Deze song staat op z’n zeer bijzondere album “Dry Goods & Groceries” dat is uitgebracht door V2 Records.

Op dit album terug naar de muziek, waarmee JW Roy zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte.

De inhoud van het schitterende boek , waarin het album is verpakt, geeft aan waar JW Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters outlaws en legends met bijdragen van o.a. Frederique Spigt, Nico Dijkshoord, Mart Smeets en Johan Derksen en natuurlijk Femke Hoogland en JW Roy zelf.

We gaan nog even terug naar een optreden van JW Roy & The Royal Family tijdens het optreden in het Radio Rijnmond programma “Live uit Lloyd’ hier met de song “Drive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “The Long Road” door Hilde Vos hier met de titelsong van haar EP, dat op vrijdag 9 maart j.l. door haar werd gepresenteerd in de Theaterkerk in Bemmel.

Hilde werd daarbij voor deze gelegenheid begeleid door multi-instrumentalist Jan van Bijnen, o.a. bandlid van Freek de Jonge, bassist Chase Muskitta en gitarist en singer-songwriter Collin Hoeve. Collin is de producer van Hilde’s EP en o.a. bekend om zijn wekelijkse gastoptreden bij Omroep Gelderland.

Hilde Vos, Americana roots singer songwriter geboren in 1986 te Nijmegen had al enige bekendheid opgebouwd in de countrymuziek wereld met haar stem en gitaar.

Zij zong samen met Dick Van Altena, Ilse De Lange, Sandra Vanreys en Ruud Hermans.

In 2010 werd Hilde door de DCMA genomineerd als beste country zangeres. In 2011 bracht zij haar debuut album ‘A Heartbeat Away’ uit, waarmee Hilde en Dick van Altena de Award “Best Country Song”ontvingen.

U kunt als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar Hilde Vos hier met haar offciele video-clip met haar song “The Long Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar naar Björo Håland hier met de song “It Ain’t No Big Thing”, een song uit de jaren ‘70 en bekend geworden van de vertolking hiervan door Elvis Presley en Roy Orbison, maar hier dus de versie van Björo Håland, die staat op z’n album “Tracks”,

Wat de grootvader van de Nederlandse countrymuziek, Ben Steneker,  is voor Nederland is de Noorse bariton-nestor, de 75-jarige Bjoro Haland, voor Noorwegen.

Zijn genre loopt al 50 jaar uiteen van ‘crooner-pop’ tot ‘roots-country’ en ook in Amerika is hij zeer geliefd.

Tijd om eens kennis te maken met Björo Håland tijdens een optreden met de gospel-song  “O Store Gud”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij nam in Nashville platen op met The Jordanaires (vokale begeleidingsgroep van Elvis) en deelde podia met o.a. Johnny Cash, Tom Jones, Ann Murray, Liza Minelli en Willy Nelson.

Op z’n nieuwe album “Tracks”, dat op 18 januari van dit jaar werd uitgebracht door Grappa, een aantal nieuwe, bekende en minder bekende countrysongs gespeeld door uitstekende Noorse countrymusici, waaronder GT Ugland op akoestische en electrische gitaren, Egil Skjelnes op pedal steel en Frode Mangen op piano.

U kunt als lezer nog even luisteren naar Björo Håland hier met de eerste song van z’n nieuwe album “Ain’t No Big Thing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Rune Rudberg, de Noorse zanger met z’n eigen groep met een song “What About Now”, die staat op het album “Gone Country”, dat in 2005 werd uitgebracht door Tylden & Co AS.

Rune van oorsprong uit Trøgstad in Østfold heft met z’n 56-jaar al een hele muziek carriere met “ups en downs” achter de rug.

Hier dus met een song uit 2005, maar binnenkort om precies te zijn op 27 april a.s. wordt z’n nieuwe album “Minner” door Tylden & Co  uitgebracht.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste muzikale video-clip met onze uitsmijter hier met de song “What About Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijstijst ” Country Music Round-up ” Datum: Mar. 20 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Rhonda Vincent & The Rage in Concert Volume One *** Muleskinner Blues   ***   All the Rage   ***   Upper Management
 2. Rhonda Vincent & The Rage in Concert Volume One *** Is the Grass Any Bluer (On the Other Side)  ***   All the Rage   ***   Upper Management
 3. Rhonda Vincent & The Rage in Concert Volume One *** Girl from West Virginia   ***   All the Rage   ***   Upper Management
 1. Gene Watson *** Swing Them Golden Gates   ***   My Gospel Roots   ***   Fourteen Carat Music
 2. Gene Watson *** Call Me Gone   ***   My Gospel Roots   ***   Fourteen Carat Music
 3. Gene Watson *** Where No One Stands Alone   ***   My Gospel Roots   ***   Fourteen Carat Music
 1. Willie Nelson *** Wives and Girlfriends   ***   Band of Brothers   ***   Sony Legacy
 2. Willie Nelson *** Guitar in the Corner   ***   Band of Brothers   ***   Sony Legacy
 3. Willie Nelson *** Send Me a Picture   ***   Band of Brothers   ***   Sony Legacy
 1. JW Roy *** Drive   ***   Dry Goods & Groceries   ***   V2 Records
 2. Hilde Vos *** The Long Road   ***   The Long Road   ***   Inlok
 1. Björo Håland *** It Ain’t No Big Thing   ***   Tracks   *** Grappa Musikforlag AS
 2. Rune Rudberg *** What About Now   ***   Gone Country   ***   GTACD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *