Pub With No Beer

 

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op de viering van Saint Patrick’s Day ook wel Paddy’s Day genoemd op zaterdag, 17 maart a.s.

Een bijzondere nationale feestdag in Ierland, Oost Canada en in het Noordoosten van Amerika, maar het wordt ook a.s. zondagmiddag, 18 maart,  uitbundig gevierd in ‘Het Gebouw’ te Ammerstol .

Ierse country & folkmuziek met niet alleen grappige en bekende pubsongs zoals ‘Wild Rover’ en ‘Pub With No Beer’ door The Clancy Brothers, maar ook fraaie ballades, zoals ’40 Shades of Green’ door Rosanne Cash en ‘Something About You’ door Niamh McGlinchey

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna gaan we weer terug naar Ierland in dit geval Belfast Nrd Ierland voor John Rafferty met een song van z’n nieuwe album “Comfort of Her Wings”, dat eind januari werd uitgebracht.

Vervolgens ook nog Robert Mizzell met de song “She’s on the Way” van zijn nieuwe album “Traveling Shoes” en gaan we verder terug in de tijd voor de Noord Ierse singer/songwriter Paul Brady, die optreedt als uitsmijter van dit programma met de song “Steel Claw”.

We begonnen dit programma, dat dus geheel in het teken staat van Ierland, met de songs “Precious Memories”, “Second Violin” en  “Why Oh Why” door Lisa Stanley.

 Deze songs staan op haar album “Heart and Soul” met in totaal 14 tracks en dat op 24 november vorig jaar werd uitgebracht door Rossette Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Lisa Stanley hier met de song “Precious Memories”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lisa Stanley, geboren in Sligo in het Noordwesten van Ierland als enige dochter van de bekende Ierse entertainers Maisie McDaniel en and Fintan Stanley, begon op 17 jarige met haar muzikale carriere in de Sligo feestgroep “The Treetops”.

In de jaren daarna ging het steeds beter met haar carriere ook door de deelname aan tal van zangwedstrijden waaronder ook de finale van de nationale songtest in 2000 met meer dan 1000 deelnemers.

Na tal van optredens in verschillende TV-shows bracht zij haar debuut album “Love Me A Little Bit Longer” uit, dat meteen een doorbraak betekende voor haar carriere. In 2010 werd zij onderscheiden met de Award “Best Female Country Singer”.

Daarna verschenen nog tal van albums, waaronder in 2008 het album “Lisa Stanley Sings The Hits Of Maisie McDaniel” als een eerbetoon aan haar moeder en in de jaren daarna o.a. het album “Duets” met de deelname van bekende Ierse artiesten, waaronder ook Philomena Begley, John Hogan en Sandy Kelly.

Inmiddels heeft Lisa ook een eigen TV-show genaamd “The Lisa Stanley Show” op “Keep It Country TV” voor Sky TV.

Even kennismaken natuurlijk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het tijd voor een Iers feestje met natuurlijk veel “ales” en “stout” en daarvoor waren we bij een live optreden van The Clancy Brothers samen met Robbie O’Connell met de Ierse pub-song met om te beginnen “Wild Colonial Boy” , “Pub With No Beer” en “Wild Rover” hier met songs die staan op het album “Tunes ‘n Tales of Ireland”, dat is uitgebracht voor Folk Era Records

Voor u als lezer nog een optreden van The Clancy Brothers hier met Robbie O’Connell op gitaar met de song “Wild Colonial Boy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Clancy Brothers meestal met Tommy Makem, maar hier een keer samen met Robbie O’Connell, zijn een familie van Ierse zangers en muzikanten,die de Ierse muziek enorm populair hebben gemaakt, zowel in Ierland als wel in de Verenigde Staten.

De broers waren; Liam, Paddy en Tom Clancy; later kwam Tommy Makem daarbij. Tom en Pat emigreerden naar de USA in de vroege jaren vijftig en werden daar acteurs.

Liam en zijn vriend Tommy Makem, geboren in Keady, County Armagh de zoon van ballade-zangeres Sarah Makem, gingen in 1956 naar de U.S. Tot mijn spijt moet ik nog melden, dat inmiddels alle vermelde broers en Tommy Makem zijn overleden.

Robbie O’Connell uit Waterford Ierland is van de jonge garde uit de jaren ‘50 en was een neef van The Clancy Brothers en nog steeds actief als singer/songwriter met solo-optredens en zo nu en dan in de groep “The Greenfields of America”.

Inmiddels woont hij sedert de jaren ‘80 in Franklin Massachusetts.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar The Clancy Brothers hier met Tommy Makem tijdens een optreden in de Val Doonican Show  in 1985 met de song “Wild Rover”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan blijven natuurlijk in de pub voor de Fair Isle Folk hier met hun bijzondere verhaal over de haan “The Rooster”. Daarvoor hoorde u de Fair Isle Folk met hun verhaal over die bijzondere Haan “The Rooster”, waar een oplossing voor werd gevonden.

Natuurlijk kunt u nog luisteren naar deze fraaie uitvoering van deze pubsong middels een slideshow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het “Danny Farrell” verhaal, eigenlijk een droevig verhaal over een van de vele Ierse werk en kanslozen, die vanaf z’n geboorte al wordt geconfronteerd met weinig geluk en vervolgens te maken krijgt met armoede, drank, dakloos en eenzaamheid, maar zich toch nog weet staande te houden.

Hier gezongen door Ronnie Drew, de leadzanger/ gitarist destijds van de Dubliners,zeer herkenbaar vanwege z’n bijzondere zangstem.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Ronnie Drew met de song “Danny Farrell” middels een fraaie slide show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En ook nog Johnny McEvoy met de song “Staten Island”,  nu één van de vijf grote wijken van de stad New York en dit schiereiland ooit in de begin jaren 1600 door de Nederlanders gekoloniseerd en vervolgens als eerbetoon aan de Nederlandse Staten-generaal omgedoopt tot Staten Eiland.

Maar hier dus een lied over de emigratie van de Ieren naar New York door de bekende Ierse zanger en artiest Johny McEvoy uit Banagar in de county van Offaly in het centrum van Ierland met het “Vrijheidsbeeld” op “Liberty Island” voor de haven van Nuew York op de achtergrond.

U kunt nog even luisteren naar Johnny McEvoy tijdens een optreden hier met z’n “Staten Island”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een Iers feestje in het programma “Countrymusic Round-Up en dat allemaal ter ere van Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland.

Van deze bisschop wordt verteld, dat hij als jongen van 16 jaar door Ierse plunderaars als slaaf werd verkocht, maar na 6 jaar wist te ontsnappen en ging studeren bij de bisschop St Germain van Auxerre.

Hij werd opgeleid tot priester en ging vervolgens terug naar Ierland om de heidenen daar te bekeren. De Druiden waren het daar natuurlijk niet mee eens, maar hij wist het vertrouwen te winnen van de koning, die ook toetrad tot het katholieke geloof. St Patrick stichtte veel kloosters, scholen en kerken. 30 jaar was hij actief als bisschop en zijn sterfdag 17 maart 461 AD is thans niet alleen meer een katholieke feestdag, maar wordt meer beschouwd als een algemene feestdag. De viering van Saint Patrick’s Day kwam in 1737 naar Amerika, want dat was het 1ste jaar dat deze dag publiekelijke werd gevierd in Boston Massachesetts.

Dublin, 17 maart a.s. “The Place to Be”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we snel weer terug naar Saint Patricks Day hier met John Rafferty uit West Belfast en de song “Foolin’ Around”, die staat op z’n album “Comfort of Her Wings”, dat 30 januari j.l. werd uitgebracht door Irishmusic. Co.

In 2014 was hij een succesvolle deelnemer aan de “UK The Voice” zangwedstrijd en bracht in 2016 z’n debuutalbum “Shake of Hands” uit.

Natuurlijk moet u nog wel even kennismaken met John Rafferty en daarvoor kunt u nog deven luisteren naar zijn versie van de de Vince Gill song “Pocket Full of Gold”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “40  Shades of Green ” of te wel “ 40 tinten groen “ ooit geschreven door haar vader, Johnny Cash en hier door Rosanna Cash gespeeld en gezongen vokaal bijgestaan door Paul Brady. Deze song staat op het album “Transatlantic Sessions Volume 2” in 1998 uitgebracht door Iona Records.

Rosanna Cash  geboren op 24 mei 1956 in Memphis Tennessee is de dochter van de bekende Johnny Cash en z’n eerste vrouw Vivian Liberto. Na de scheiding van haar ouders in de begin jaren 60  groeide zij op bij haar moeder in Zuid Californie.

In 2014 werd Rosanne onderscheiden met 3 Grammy Awards, waarbij het album “The River & the Thread” werd uitgeroepen tot “Best Americana Album” en de titelsong “Best American Roots Song” samen met haar echtgenoot John Leventhal en voor  “A Feather’s Not A Bird” de Award “American Roots Performance”.

In oktober 2015 werd zij benoemd in de “Nashville Songwriters Hall of Fame”.

U kunt als lezer nog even luistern naar een optreden van Rosanne Cash hier met “40 Shades of Green”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer snel door naar Robert Mizzell hier met de song “She’s on the Way”.

Deze song staat op het album “Traveling Shoes”, dat op 10 februari j.l.  werd uitgebracht door Dolphin Records.

Robert Mizzell van oorsprong uit Shreveport Lousiana, maar al een tiental jaren geleden verhuisd naar Ierland, waar hij heel veel succes met z’n muziek en optredens heeft.

Robert heeft inmiddels een aantal fraaie countrymuziekalbums, waaronder in 2014 het verzamelalbum “The Essential Collection”, een dubbelalbum.

Ook een heel leuk Iers album is “Radio Pictures” by Three Amigos-Robert Mizzell/Jimmy Buckley/Patrick Feeney(2012-02-21).

U kunt nog even luisteren naar Robert Mizzell hier met de song “She’s on the Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Something about You”door Niamh McGlinchey hier met een song, die staat op haar album “At Long Last” met o.a. drie zelf geschreven, waaronder het gevoelige “Golden Wings, als een eerbetoon aan o.a.  Conall McCrery uit Omagh, die op 18 jarige leeftijd in 2016 zijn strijd tegen kanker verloor.

Niamh uit Derry (Londonderry, de 2e stad in Nrd Ierland) was gelukkig in staat om na een periode van twee jaar van problemen met haar stem, weer een album uit te brengen met fraaie luistermuziek.

In 2015 wilde zij beginnen met de opnames van haar vierde album toen de stemproblemen teveel werden en zij eigenlijk het zelfde probleem had als Alison Krauss, die ook een aantal jaren het rustig aan moest doen.

Maar nu Niamh McGlinchey dus terug met haar nieuwe album met de veelzeggende titel “At Long Last”.

U kunt hier nog even kijken luisteren naar Niamh hier met haar song “Golden Wings”.

Gewoon even doorschakelen.Just use the Link!

Dan nu snel door naar onze uitsmijter de Noord- Ierse singer/songwriter Paul Brady uit Strabane hier met de song “Steel Claw”, die staat op z’n 4 studio album “True for You” in 1983 uitgebracht door Mercury.

Inmiddels zijn er daarna nog zo’n vijftien albums van hem uitgebracht, terwijl hij ook regelmatig is te beluisteren op de fraaie “Transatlantic Sessions” albums van de Schotse violist Aly Bain en Amerikaanse dobro-speler Jerry Douglas, financieel gesteund en geproduceerd voor BBC Scotland, BBC Four en RTE of Ireland.

In dit programma heeft hoorde u hem ook samen met Rosanne Cash in de song “40 Shades of Green”.

Tot slot voor u als lezer nog een “live” optreden van singer/songwriter Paul Brady hier met de song “Crazy Dreams” tijdens de zeer populaire Ierse ontbijtshow “The Ian Dempsey Breakfast Show” via Today FM

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.(/radio).

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Mar. 13 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Lisa Stanley *** Precious Memories   ***   Heart and Soul   ***   Rossette Records
 2. Lisa Stanley *** Second Violin   ***   Heart and Soul   ***   Rossette Records
 3. Lisa Stanley ***  Why Oh Why   ***   Heart and Soul   ***   Rossette Records
 1. The Clancy Brothers with Robbie O”Connell *** Wild Colonial Boys   ***   Tunes ‘n Tales of Ireland   ***   Folk Era Records
 2. The Clancy Brothers with Robbie O”Connell *** Pub With No Beer   ***   Tunes ‘n Tales of Ireland   ***   Folk Era Records
 3. The Clancy Brothers with Robbie O”Connell *** Wild Rover   ***   Tunes ‘n Tales of Ireland   ***   Folk Era Records
 1. Fair Isle Folk *** The Rooster   ***   The Best of Irish Pub Songs   ***   Aran Records
 2. Johnny McEvoy *** Staten Island   ***   The Best of Irish Pub Songs   ***   Aran Records
 3. Ronnie Drew *** Danny Farrell   – The Best of Irish Pub Songs   ***   Aran Records
 1. John Rafferty *** Foolin’ Around   ***   Comfort of Her Wings   ***   Irishmusic.Co.UK
 2. Rosanne Cash *** 40 Shades of Green   ***   Transatlantic Sessions Vol. 2   ***   Iona Records
 1. Robert Mizzell *** She’s on the Way   ***   Traveling Shoes   ***  Dolphin Records
 2. Niamh McGlinchey *** Something About You   ***   At Long Last   ***   Niamh McClinchey
 3. Paul Brady *** Steel Claw   ***   True for You   ***   Mercury Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *