Goodbye Week

 

In het programma “Countrymusic Round-Up”  speciale aandacht voor het Britse duo “My Darling Clementine”  uit Birmingham, dat dinsdagavond, 6 februari,  zal optreden tijdens de opname van het TV-programma “De Waard aan Tafel” van 20.00-21.00 in de studio van RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57a te Bergambacht.

Ter verwelkoming starten het radioprogramma met “My Darling Clementine” met muziek van hun albums “How Do You Plead?”, “The Reconciliation?” en hun meest recente album “Still Testifying”. Vervolgens fraaie country-gospelsongs van het nieuwe album “Blessed” van Bradley Walker met medewerking van o.a. “The Isaacs” , Vince Gill en Ricky Skaggs & Sharon White-Skaggs.

Daarna gaan we naar terug naar de jaren ’70 en ’80 voor de countrymuziek van o.a. K.D. Lang en “Asleep at the Wheel”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens is het tijd voor de nederlandse inbreng met deze keer Ben en Carmen Steneker met de titelsong van hun album “Over the Years” en uit Nuenen het duo Tip Jar met een song van hun album “Gemstone Road”.

Vervolgens terug naar Nashville TN voor Emmylou Harris en Rodney Crowell metr de fraaie song met de bijzondere titel “If You Lived Here You Would Be Home Right Now” en daarna is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Mikey Lamantia met de titelsong van z’n album “Every Bad Habit”.

Zoals reeds aangekondigd starten we het programma “Countrymusic Round-Up”  ter verwelkoming van het duo “My Darling Clementine” bij het TV-programma “De Waard aan Tafel” hier bij uw RTV Krimpenerwaard met de songs “I Can’t Live with You(When You Can’t Live with Yourself)”, “Goodbye Week” en “Tear Stained Smile”.

De laatstvermelde song staat op hun album “Still Testifying”, dat op 2 juni van dit jaar is uitgebracht door Continental Song City, terwijl de  song “Goodbye Week” staat op hun debuutalbum “How Do You Plead”, dat in 2011 werd uitgebracht door Drumfire Records en de song “I Can’t Live with You (When You Can’t Live with Yourself), die staat op hun tweede album “The Reconciliation?” (De verzoening?), dat in 2013 werd uitgebracht door Five Head Entertainment.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door “My Darling Clementine” hier vanuit hun“Shed” met de song “Goodbye Week”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wat ooit begon met de opmerking van Michael Weston King tegen z’n vrouw Lou Dalgleish  “Waarom starten we niet met een band” en waarop z’n vrouw antwoordde “Waarom haal je gewoon de afwasmachine niet leeg?”

Begonnen dus als een aardigheidje in 2011 door het echtpaar Michael Weston King & Lou Dalgleish met hun “My Darling Clementine”, maar inmiddels een veelgevraagde show in Europa en Noord-Amerika.

Hun nieuwe album “Still Testifying” is een stapje verder weg van de traditionele country stijl van hun succesvolle debuutalbum “How Do You Plead?” en het album “The Reconciliation?”

De pedalsteel wordt op hun nieuwe album vergezeld van een hoornsectie en een snarengroep met iets meer aandacht voor de gospel en country-soul.

De muziek mag dan in vergelijking met de twee vorige albums iets zijn veranderd, maar “My Darling Clementine” is nog steeds een man en een vrouw, nog steeds getrouwd en zingen nog steeds naar elkaar, over en voor elkaar en getuigen hiervan nog steeds.

Nog even terug naar een optreden van Lou Dalgleish en Michael Weston King hier met de song “Tear Stained Smile”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar fraaie country-gospel muziek van Bradley Walker hier samen met The Isaacs en de song “I Will Someday”.

“The Isaacs” zijn een country en bluegrass gospelgroep bestaande uit moeder Lily Isaacs en haar dochters Becky en Sonya Isaacs en zoon Ben Isaacs, met ook gitarist John Bowman, de echtgenoot van Becky, die ooit deel uitmaakte van de beroemde groep “Alison Krauss & Union Station”.

Tijd om weer eens kennis te maken met Bradley Walker hier tijdens een optreden met de song “I Will Someday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar Bradley Walker in dit programma ook nog samen met Vince Gill met de song “You’re Drifting Too Far from the Shore”, een gospelsong uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw.

Al met al een zeer fraai country-gospel album met 13 songs met tal van bekende countryartiesten als gastspeler zoals ook The Oak Ridge Boys, Rhonda Vincent, Alison Krauss, Carl Jackson en Val Storey met daarnaast nog hulp van o.a. de bekende Paul Franklin op pedalsteel , Aubrey Haynie op viool en Bryan Sutton op gitaar.

Vervolgens ook nog “Who Will Sing for Me” door Bradley Walker, die eveneens staat op het album “Blessed” Hymns and Songs of Faith” in oktober vorig jaar uitgebracht door de Gaither Music Group. Bradley Walker wordt bij deze song bijgestaan door Ricky Skaggs en z’n vrouw Sharon White-Skaggs.

Een mooie opvolger van het album “Call Me Old Fashioned”, dat het jaar daarvoor eveneens werd uitgebracht door Gaither Music Group en waarbij Bradley Walker nog een schitterend duet “In the Time That You Gave Me” zingt met Joey Feek.

In 2006 werd z’n debuut album “Highway of Dreams” uitgebracht door Rounder Records met toen ook al de hulp van de “creme de la crème”:  van de countrymuziek

In 2016 werd Bradley Walker, die door een lichamelijke handicap optreedt in een rolstoel, door de IBMA uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”.

U kunt ook nog even luisteren naar Bradley Walker met de song “You’re Drifting Too Far from the Shore” hier met de hulp van The Isaacs met o.a. Ben Isaacs op de bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar de “Honky Tonk” uit de mid-jaren ‘60 door Lefty Frizzell hier met de song “Cigarettes & Coffee Blues”, die staat op een schitterende verzamelalbum met als titel “The One and Only Lefty Frizzell” uitgebracht door Hoodoo Records.

Een verzamelalbum met 26 Honky-Tonk countrysongs van de singer/songwriter en gitarist, die in 1975 als gevolg van alcoholisme op 47-jarige leeftijd overleed.

Terug naar het verre verleden voor een optreden van Lefty Frizzell hier met de song “Cigarettes and Coffee Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens K.D. Lang met de song “Diet of Strange Places”, die staat op haar verzamelalbum “Reintarnation”, dat in 2006 werd uitgebracht door Rhino Warner Music.

Een verzamelalbum van deze Canadese singer/songwriter uit Alberta met songs 20 songs afkomstig van haar albums uit de jaren ‘80 zoals “Friday’s Dance Promenade” en “Absolute Torch and Twang”.

Countrymuziekliefhebbers beschouwen de jaren ‘80 als het beste countrymuziek avontuur van k.d. lang, die zich door haar promonente aanwezigheid en opvallende verschijning niet echt populair maakte in Nashville.

Zij werd trouwens in de jaren ‘80 onderscheiden met de Canadese Juno Award “Meest belovende vrouwelijke vocalist”, terwijl zij in ‘80 werd uitgeroepen tot “Best Country Vocal Performance of the Year”. In de jaren ‘90 kiest zij gaande weg meer voor de pop-muziek van Neil Young, Joni Mitchell en Bruce Cockburn.

U kunt ook nog even luisteren naar k.d. lang hier met de song “Diet of SAtrange Places” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna terug naar Texas voor “When Love Goes Wrong” door de Western Swing groep “Asleep at the Wheel” en daarvoor gingen we ver terug in de tijd naar de eind jaren ‘70 met een song, die staat op het album “The Wheel”.

“Asleep at the Wheel” ooit in de eind jaren ‘60 opgericht door Ray Benson en Lucky Oceans (Reuben Gosfield) hier met Chris O’Connell op rhythm-gitaar en met lead-zang.

Chris O’Connell kwam als 18-jarig meisje in 1970 zingen en spelen bij de groep “Asleep at the Wheel” en zeer bekend van haar duet met Ray Benson in de beroemde song “The Letter That Johnny Walker Read”, maar haar inbreng op dit album “The Wheel” bij de song “When Love Goes Wrong” is ook meer dan uitstekend.

Ze verliet de groep in 1986 vanwege zwangerschap, maar zeer recent bracht zij met de hulp van tal van “Asleep at the Wheel” leden zoals ook Cindy Cashdollar op pedalsteel, Bill Kirchen en Joel Guzman het album “Be Right Back” uit.

Nog even terug naar het grijze verleden met een optreden van “Asleep at the Wheel” hier met de song “The Letter that Johnny Walker Read” met leadzang door Ray Benson en Chris O’Connell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer als eerste de jubilerende grootvader van de nederlandse countrymuziek Ben Steneker hier samen met z’n dochter Carmen met de titelsong van het album “Over the Years”.

Ben met recht de grootvader van de Nederlandse countrymuziek hier met een mooie bekroning op het 60 jaar vertolken door Ben van de Countrymusic,  daarbij al weer  15 jaar onmisbaar gesteund door  dochter Carmen en natuurlijk al jarenlang z’n vrouw Irene.

Ben Steneker startte zijn loopbaan in de begeleidingsband van de Apeldoornse zangeres Lydia Tuynenburg. Met de groep Lydia & Her Melody Strings had hij in 1959 zijn eerste hit in Nederland “Send Me the Pillow”.

In 1960 startte hij een solocarrière. Met nummers als “It doesn’t matter anymore”, “Lonely River Rhine” en “From a Jack to a King” (1963) verwierf hij begin jaren zestig bekendheid in Nederland.

En nu in 2018 inmiddels 82-jaar nog steeds geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten, maar nog regelmatig op tournee meestal samen met z’n dochter Carmen.

Tijd om nog eens te luisteren naar Ben hier samen met z’n dochter Carmen met de song “Over the Years”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “All Over Again” door Tip Jar hier met een song, die staat op hun album “Gemstone Road”, dat op 1 September vorig jaar werd uitgebracht door “Shine a Light Records”. Het album “Gemstone Road” bevat 12 songs, waarvan er drie zijn geschreven door Bart en Arianne samen en de negen overige songs doorvan Bart de Win zelf.

Ook dit album is weer in samenwerking met Walt & Tina Wiltkins en “The Mystiqueros” uit Texas geproduceerd en daar komt waarschijnlijk ook de titel van het album vandaan “Gemstone Road”  Austin TX, maar het zou ook een verwijzing kunnen zijn naar de “Juwelen van songs” op dit album.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren en kijken naar Tip Jar hier met de song “I Never Sing the Blues”, die eveneens staat op het album “Gemstone Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Emmylou Harris en zanger/schrijver en gitarist Rodney Crowell met de song “If You Would Live here You Would Be Home Right Now” met een song, die staat op hun album “The Traveling Kind”, dat in 20165 werd uitgebracht door Nonesuch.

Emmylou Harris en Rodney Crowell kennen elkaar al sinds de jaren ‘70 toen zij voor haar succesvolle album “Elite Hotel” de Rodney Crowells song “Til I Gain Control Again” opnam en vervolgens hem uitnodigde om deel uit te maken van haar begeleidingsgroep “The Hot Band”.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid even te kijken en luisteren naar Emmylou Harris en Rodney Crowell hier met de titelsong van hun album “The Traveling Kind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album “The Traveling Kind” is de opvolger van hun eerste duet album “”Old Yellow Moon”, dat in 2013 werd uitgebracht en vervolgens tijdens de 56ste jaarlijkse Grammy Awards werd uitgeroepen tot “Best Americana Album” en vervolgens ook nog tijdens de “ 2013 Americana Music Association Honors & Awards Show”  “ Album of the Year “ en Duo/Group of the Year”.

Het album kwam op terecht op #4  van het Billboard’s Top Country Albums Overzicht.

Crowell en Harris schreven zes van de elf songs van dit album “The Traveling Kind”, dat in een periode van zes dagen werd opgenomen met hun “Glory Band” met o.a. Stuart Smith en Billy Payne.

Natuurlijk kunt u in dit bericht nog even luisteren naar dit illustere duo met de song “If You Lived Here You Would Be Home Wright Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter net als de vorige week Mickey Lamantia met de song “Every Bad Habit”.

Mickey Lamantia, zanger/schrijver en guitarist uit de staat Rhode Island en in het dagelijkse leven ook nog eens cipier, gevangenbewaarder. Dus eindelijk eens een countryzanger, die zich meestal aan de goede kant van de tralies bevindt.

Een album toch wel met “Outlaw” countrymuziek in de stijl van Jamey Johnson, Merle Haggard en Cody Spinks.

Tot slot kunt u nog even luisteren naar Mickey Lamantia hier solo met de song “Alcohol, Tabacco and Firearms”, die eveneens staat op z’n album “Every Bad Habit”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard. 

Speellijst ” Countrymusic Round-Up ”  Datum: Feb. 06 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. My Darling Clementine *** Goodbye Week ***   How Do You Plead?   ***   Drumfire Records
 2. My Darling Clementine *** I Can’t Live with You (If You Can’t Live with Yourself) ***  The Reconciliation?   ***   Five Head Entertainment
 3. My Darling Clementine *** Tear Stained Smile ***   Still Testifying   ***   Continental Record Service
 1. Bradley Walker ft. The Isaacs ***   I Will Someday   ***   Blessed   ***   Gaither Music/Spring House Productions
 2. Bradley Walker ft. Vince Gill ***     Drifting Too Far from the Shore   ***   Blessed   ***   Gaither Music/Spring House Productions
 3. Bradley Walker ft. Ricky Skaggs & Sharon White Skagss ***   Who Will Sing for Me   ***   Blessed   ***   Gaither Music/Spring House Productuions
 1. Lefty Frizzell *** Cigarettes and Coffee Blues   ***   The One and Only   ***   Hoodoo Records
 2. K.D. Lang *** Diet of Strange Places   ***   Reintarnation   ***   Rhino/ Warner Bros.
 3. Asleep at the Wheel *** When Love Goes Wrong   ***   The Wheel  ***                 Capitol Records
 1. Ben en Carmen Steneker *** Over the Years   ***   Over the Years   ***   Rood Hit Blauw
 2. Tip Jar *** All Over Again   ***   Gemstone Road   ***   Shine a Light Records
 1. Emmylou Harris and Rodney Crowell *** If You Lived Here You Would Be Home Right Now   ***   The Traveling Kind   ***        Nonesuch
 2. Mickey Lamantia *** Every Bad Habit   ***   Every Bad Habit   ***   Mickey Lamantia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *