Out in the Open

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor de “Steep Canyon Rangers” uit North Carolina met hedendaagse bluegrass  van hun nieuwe album “Out in the Open”, dat vrijdag, 26 januari j.l., werd uitgebracht door Ramseur Records.

Daarna gaan we naar Breaux Bridge in Louisiana voor de gelegenheids-groep “High Performance” met o.a. Kevin Dugas en Steve Riley voor een drietal songs van hun album “Cajun Dance Hall Band” en vervolgens naar het grensgebied van Kentucky en Ohio voor Jeremy Pinnell met pure honky-rock en veel “pedal-steel” van z’n nieuwe album “Ties of Blood and Affection”

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met deze keer Tim Knol met een song van zijn nieuwe album “Cut the Wire” en Jan Willem Roy met z’n Royal Family hier ook nog samen met Ilse de Lange met de song “We’re Still Here”.

Vervolgens nog even terug naar Canada  voor zanger/schrijver/gitarist Corb Lund uit Edmonton Alberta, die deze maand nog voor een aantal optredens in Nederland is en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Mikey Lamantia uit de staat Rhode Island met de titelsong van z’n album “Every Bad Habit”.

We beginnen het programma zoals aangekondigd met de “Steep Canyon Rangers” en de songs “Let Me out of this Town”, “Can’t Get Home” en “Out in the Open”.

Deze songs staan op nieuwe album “Out in the Open”, dat op vrijdag, 26 januari j.l., officieel werd uitgebracht door Ramseur Records en de volgende dag, zaterdag, 27 januari, tijdens een “Homecoming Evening” in het grote centrum “Ashville Arena” in het “U.S. Cellular Centre” werd gepresenteerd aan de fans in hun woonplaats en vanavond dus hier al bij uw RTV Krimpenerwaard te Bergambacht.

Heel toevallig wordt in hetzelfde Ashville Arena in North Carolina op 10 en 11 februari a.s. ook de eerste ronde van de dames Fedcup tennis gehouden met tenniswedstrijden tussen de VS en Nederland.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht, waarbij u kunt kennismaken met de introductie van het album “Out in the Open”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep “Steep Canyon Rangers” werd in 2000 opgericht door een aantal studenten van de “University of North Carolina” in Chapel Hill en bestond toen uit Woody Platt op gitaar, Graham Sharp op banjo en Charles R. Humphrey III op staande bas en waarna al snel ook  Mike Guggino op mandoline werd gevraagd evenals Lizzie Hamilton op viool.

Door deze formatie werden twee fraaie albums uitgebracht namelijk “Old Dreams and New Dreams” and “Mr. Taylor’s New Home” in 2002.

In 2006 werd “The Steep Canyon Rangers” door de IBMA uitgeroepen tot “Emerging Artist of the Year” en inmiddels ging het uitbrengen van fraaie bluegrass albums onverminderd door, waarbij een aantal albums werden door de IBMA werden genomineerd.

In 2009 werd de groep door acteur/komiek en banjospeler Steve Martin gevraagd hem te assisteren bij een benefiet concert voor de openbare bibliotheek van Los Angeles in Club Nokia te LA. Dat was zo’n succes, dat zij samen een aantal albums uitbrachten en zelfs door de IBMA werden uitgeroepen tot “EWntertainers of the Year”.

Maar vanavond in dit de Steep Canyon Rangers in hun huidige formatie met nog steeds Platt, Sharp Humphrey III, Guggino en hier Nicky Sanders op viool en met percussionist Michael Ashworth hun nieuwe en 12e album “Out in the Open” met 12 songs zeer aanbevelenswaardig.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar de “Steep Canyon Rangers” en Graham Sharp  met meer achtergrond informatie over de song “Going Midwest”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de staat Louisiana voor de Cajun-groep “High Performance” speciaal voor de line-dansers om te beginnen met de two-step’s “House with two doors”, “Maison avec Deux Portes” voor ons hier in de Krimpenerwaard “Huis met twee deuren” en  “Je Vas Prendre La Blame”, “I’ll Take the Blame” of wel in het nederlands “Ik neem de schuld op me”.

Vervolgens ook nog de fraaie  Cajun wals “I’d Like to Forget” “Jámerais oublier” of wel “ Ik zou graag willen vergeten” Zo mijn Frans voor vanavond is ook weer bijgewerkt.

Deze songs staan dus op het album “Cajun Dancehall Band”, dat in 2012 werd uitgebracht door Swallow Records.

In de staat Louisiana wordt in grote delen nog de Franse taal gesproken ooit meegenomen en geïntroduceerd door Franse emigranten en vluchtelingen o.a. uit New England en de oostelijke provincies van Canada, zoals Nova Scotia, New Brunswick,  Ontario en Quebec zo rond 1770.

“Swallow Records”  is gevestigd in Ville Platte en heeft ook nog de toepasselijke bijnaam bijnaam Flat Town Music Company.

Terug naar de “High Performance Band” bestaande uit Steve Riley op accordeon, viool en met zang. Steve kennen we ook van de Cajun groep “Steve Riley & The Mamou Playboys” en eigenlijk is “High Performance Band” een zijstap van Steve Riley en Kevin Dugas.

De groep bestaat verder uit Jamey Bearb op viool en met zang, Jason Bergeron op accordeon en viool, Kevin Dugas op drums, Brazos Huval op de bas, Richard Comeaux hier stevig op pedalsteel en tenslotte Scott Ardoin op gitaar.

High Performance hier met een fraaie “Cajun Dancehall Band” album met 14 songs, waaronder ook nog een Kerstsong, maar dat gedeelte hebben we weer opgeborgen tot eind december 2018.

U kunt ook nog aanwezig zijn bij het optreden van groep tijdens een optreden in Breaux Bridge hier met een stevig two-step.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Van Breaux Bridge Louisiana naar het grensgebied van Kentucky en Ohio voor Jeremy Pinnell hier met de songs “I Don’t Believe”, “Feel This Right” en “Different Kind of Love”.

Deze songs staan op z’n album “Blood and Affection”, dat eind vorig jaar  werd uitgebracht door het onafhankelijke label Sofaburn Records.

Een album met 9 zelf geschreven songs in de sfeer van stevige traditionele honky tonk country.

Jeremy Pinnell, die in 2015 z’n debuutalbum OH/KY  uitbracht, komt uit Elsmere Kentucky en z’n woonplaats ligt in het noorden van de bluegrass state, dicht tegen de grens met de staat Ohio en aan de Ohio rivier.

Natuurlijk kunt u als lezer nog kennismaken met Jeremy Pinnell hier in de studio met de song “Different Kind of Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kennelijk om die reden ook de titel van z’n debuutalbum, maar hier dus met z’n tweede album, waarbij Jeremy hierop akoestische gitaar en met leadzang, wordt bijgestaan door Cameron Cochran op akoestische gitaar en pedal-steel, Brad Myers op electrische gitaar en bas, Adam Nurre op drums, percussie en met achtergrondzang en tenslotte Bob Nave op hammond.

Zoals gezegd Jeremy Pinnell hier in dit programma met een drietal songs van z’n nieuwe album “Blood and Affection” met hedendaagse traditionele countrymuziek.

Nog even terug naar z’n album OH/KY voor Jeremy Pinnell met een optreden in de studio van het radiostation KEPX in Seattle, Washington met de song “Rodeo”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer als eerste Tim Knol uit Hoorn hier met de song “Whispering Heart”.

Deze song staat op z’n album “Cut the Wire”, dat in deze eerste maand van het jaar 2018 werd uitgebracht door Excelsior Recordings.

Acht jaar geleden werd een toen nog piepjonge Tim Knol tijdens de Tv nieuws show DWDD van Mathijs van Nieuwkerk onthaald als grote belofte voor de toekomst en aangekondigd als de nieuwe “Neil Young”

Sinds die tijd stormde hij door soms solo maar ook met z’n pop-rock groep “The Miseries” en nu dus ook weer samen met z’n muzikale kompaan zanger/schrijver en guitarist Anne Soldaat met z’n nieuwe album “Cut the Wire”, waarin nog steeds z’n voorkeur voor de pop-en countryrockmuziek uit de jaren ‘70 van de Westcoast.

U kunt nog even luisteren naar z’n voorkeur en dus Tim Knol hier met de song “Sweet Melodies”, die ook staat op z’n album “Cut the Wire”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “We’re Still Here” door J.W. Roy & The Royal Family hier met een song, die staat op hun album “A Room Full of Strangers”, dat vorig jaar 27 september in eigen beheer werd uitgebracht door Royal Family Records.

Een fraai album met 12 twaalf songs met hulp van The Royal Family en bij deze song dus Jan Willem Roy, de Brabantse Amsterdammer, samen met de huidige  DCMA countryzangeres van het Jaar Ilse de Lange.

Op het album wordt hij verder nog bijgestaan door Jeroen Roy, een broer van Jan Willem, Lea Kliphuis, Michael Prins en het duo “Tangerine”.

Voor u als lezer nog even te kijken en luisteren naar Jan Willem Roy & The Royal Family hier met vokale hulp van Lea Kliphuis met de song “Keep It Simple”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu opnieuw naar de provincie Alberta in Canada voor Corb Lund, want de vorige week kon door tijdgebrek de song “Buckin’ Horse Rider” niet helemaal worden uitgezonden.

In de herkansing dus “Buckin’ Horse Rider” door zanger/schrijver en gitarist Corb Lund hier met een song, die staat op z’n album “Counterfeit Blues”, dat in werd uitgebracht door New West Records.

De roots van Corb Lund liggen in de buurt van Calgary Zuid-Alberta en volgde een muziekstudie in Edmonton Canada.

In 2001 ging hij na een periode van z’n deelname aan de punk-rock band the Smalls van start met z’n Corb Lund Band en de countrymuziek en bracht via Stony Plain Records een aantal succesvolle albums, waaronder in 205 “Hair in my Eyes Like a Highland Steer”, dat in 2006 door de Canadian Country Music Association werd onderscheiden met de “Album of the Year”Award”.

In 2005 werd de naam van de groep gewijzigd in Corb Lund & “The Hurtin’ Albertans” en trad sindien veel op in niet alleen in Canada en Amerika, maar ook in Australie en Engeland.

Net als vorig jaar ook dit jaar is Corb Lund voor  een aantal solo optredens in Nederland, waaronder op woensdag, 31 januari in Tivoli Utrecht.

Nog even terug naar de introductie van het album “Counterfeit Blues” door Corb Lund in de “Sun Studios” te Memphis TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens onze uitsmijter Mikey Lamantia hier met de titelsong van z’n album “Every Bad Habit” in eigen beheer uitgebracht.

Mickey Lamantia, zanger/schrijver en guitarist uit de staat Rhode Island en in het dagelijkse leven ook nog eens cipier, gevangenbewaarder. In “Countrymusic Round-Up” dus eens een countryzanger, die zich meestal aan de goede kant van de tralies bevindt met countrysongs naar z’n eigen smaak en niet die van de platenmaatschappij.

Een album toch wel met “Outlaw” countrymuziek in de stijl van Jamey Johnson, Merle Haggard en Cody Spinks.

Ook tijd voor onze uitsmijter, Mickey Lamantia, met de song “Locked and Loaded” opgenomen tijdens Tubleweed 2017 in Sugar Creek Missouri middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Jan. 30 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***  Label

 1. Steep Canyon Rangers *** Let Me Out of This Town ***   Out in the Open   ***   Ramseur Records
 2. Steep Canyon Rangers *** Can’t Get Home ***   Out in the Open   ***   Ramseur Records
 3. Steep Canyon Rangers *** Out in the Open ***   Out in the Open   ***   Ramseur Records
 1. High Performance *** House with Two Doors (Maison avec Deux Portes)   ***   Cajun Dance Hall Band   ***   Swallow Records
 2. High Performance *** I’ll Take the Blame (Je Vas Prendre la Blame)  ***   Cajun Dance Hall Band   ***   Swallow Records
 3. High Performance *** I’d Like to Forget (J’amerais)   ***   Cajun Dance Hall Band   ***   Swallow Records
 1. Jeremy Pinnell *** I Don’t Believe   ***   Ties of Blood and Affection   ***   Sofaburn Records
 2. Jeremy Pinnell *** Feel This Right   ***   Ties of Blood and Affection   ***   Sofaburn Records
 3. Jeremy Pinnell *** Different Kind of Love   ***   Ties of Blood and Affection   ***               Sofaburn Records
 1. Tim Knol *** Whispering Heart   ***   Cut the Wire   *** Excelsior Recordings
 2. J.W. Roy & The Royal Family *** We’re Still Here   ***   A Room Full of Strangers   ***   Royal Family Records
 1. Corb Lund *** Buckin’ Horse Rider   ***   Counterfeit Blues   ***   New West Records
 2. Mikey Lamantia *** Every Bad Habit   ***   Every Bad Habit   ***   Mikey Lamantia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *