I’m Movin’ On

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor Willie Nelson en z’n zonen Lucas en Micah Nelson met hun nieuwe album “Willie’s Stash Vol. 2” met een aantal country klassiekers, dat vrijdag, 20 oktober j.l. werd uitgebracht door Sony Legacy.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Shannon Slaughter met drie songs van zijn album “Never Standing Still”, dat op 27 oktober a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Elite Circuit Records.

Vervolgens uit Kentucky “Steve Gulley & New Pinnacle” met een aantal songs van hun nieuwe album “Time Won’t Wait”.

Na  het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Goudse countrygroep “Change of Key” al vast als voorproefje op Country Café Concordia a.s. zondagmiddag, 29 oktober a.s. en vervolgens ook nog Dick van Altena met de titelsong van zijn nieuwe album “Singer and Songs”.

Dan gaan we naar Los Angeles voor het 25-jarig jubileum van Lucinda Williams met de bijzondere her-uitgave van haar album “This Sweet Old World”, vervolgens naar Austin Texas voor Jamie Lin Wilson met de song “She’ll Take Tonight” en treedt Jim Brown op als uitsmijter van dit programma met z’n nieuwe single “Honky-Tonk Women”.

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de songs “Better Move It On Home”, “You Can’t  Outrun the River” en “Going Home” door Shannon Slaughter.

Deze songs staan z’n album “Never Standing Still”, dat a.s. vrijdag, 27 oktober officieel zal worden gepresenteerd door Elite Circuit Records.

Een album met 14 songs, waarvan 9 originele songs geschreven dan wel in samenwerking door Shannon Slaughter.

Shannon vormde in 2010 samen met z’n vrouw Heather de bluegrass groep “County Clare” bestaande uit Shannon op gitaar met lead-zang, Ron Inscore op mandoline en met zang,  Cliff Bailey op akoestische bas, Owen Piatt op banjo, Matt Wingate op mandoline en banjo en allemaal zingen zij gewoon mee, terwijl Casey Murray ook nog op de banjo aanwezig is.

En meestal treedt ook de echtgenote, Heather Slaughter op als lead-zangeres, zoals de luisteraar in dit programma ook heeft kunnen horen en zo nu en dan speelt zij ook op de bas  en mandoline.

Shannon heeft sedert de begin van z’n muzikale carriere in de jaren ‘90 veel eervaring opgedaan o.a. bij de groep “Lost & Found”, maakte daarna een aantal jaren deel uit van de Larry Stephenson Band, Savannah Road, The Lonesome River Band en “last but not least “Lou Reid & Carolina” met hun laatste fraaie album “Sounds Like Heaven to Me”, dat begin dit jaar werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Tijdens de opnames voor het album “Never Standing Still”  werd Shannon tevens muzikaal bijgestaan door o.a. Lou Reid, Shawn Lane, Randy Kohrs, Ron Stewart, Steve Gulley, Ron Inscore, Trevor Watson, Cliff Bailey, Tim Crouch, Doug Jernigan, Josh Shilling, and Tracy Burcham.

En daar zitten natuurlijk voor de meeste luisteraars ook een aantal bekende namen bij, zoals zanger/gitarist Lou Reid, Randy Kohrs op de dobro, Tim Crouch op viool in deze regio ook zeer bekend van z’n samenwerking met de Goudse countrygroep “Change of Key” en Steve Gulley van Mountain Heart , Grasstowne en nu samen met de groep “New Pinnacle”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een muzikale kennismaking met Shannon Slaughter en “County Clare”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En met Steve Gulley & New Pinnacle gaan we nog even door hier met de songs “Congratulations Anyway”, “Time Won’t Wait” en“I Can Almost See Houston from Here”.

 Deze songs staan op hun album “Time Won’t Wait”, dat op vrijdag, 20 oktober j.l. officieel werd gepresenteerd door Rural Rhythm Records.

 “Congratulations Anyway” is een echte traditionele song van Jim & Jesse McReynolds en ook zeer bekend van de vertolking door Chris Hillman & Herb Pedersen.

Steve Gulley & New Pinnacle bestaat op dit moment uit Steve Gulley op gitaar met tenor-zang,Bryan Turner op de bas, Gary Robinson, Jr. op mandoline, Matthew Cruby op banjo en met zang en als speciale gast aanwezig Tim Crouch op viool.

Ik blijf nog even bij Tim Crouch, want ik heb van Marijke de Jong van de Goudse countrygroep “Change of Key” begrepen, dat Tim ook weer nauw betrokken is geweest bij de productie van hun nieuwe Kerstsingle 2017 van de groep, maar daar komen wij t.z.t. natuurlijk wel eens mee te voorschijn in dit programma.

Steve Gulley , al actief met de muziek sinds z’n jeugd, is opgegroeid in een zeer muzikaal gezien met z’n bekende vader Don Gulley, die in de jaren ‘50 betrokken was bij de oprichting van de Pinnacle Mountain Boys en met die groep tot ver in de jaren ‘70 actief was en daarna nog jaren als zanger optrad Cumberland Mountain Music Show in Tennessee

Z’n zoon Steve heeft dus inmiddels het stokje overgenomen van z’n vader met het spelen bij Doyle Lawson & Quicksilver met eigen groepen als Mountain Heart en Grasstowne en daarna nog bij Dale Ann Bradley.

Steve Gulley & New Pinnacle zijn zeer actief met niet alleen optredens, maar ook begin dit jaar bracht zij nog het album “Aim High” uit, nadat zij een jaar eerder ook al hun debuut-album bij Rural Rhythm Records met hun eigen naam als titel hadden uitgebracht .

Zij kregen in 2015 bij hun optredens tijdens het IBMA Award Festival en die van SPBMGA staande ovaties.

Als lezer kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Steve Gulley & New Pinnacle tijdens het IBMA “World of Bluegrass “ festival met de klassieke Stanley dramatische bluegrass song “Pretty Polly”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Willie  Nelson en The Boys met hun versie van een aantal bekende countrysongs uit z’n voorraadschuur, zoals de Hank Snow song  “I’m Movin’ On” en de Hank Williams klassiekers “Your Cheatin’ Heart” en “Mansion on the Hill” .

Willie Nelson en z’n zonen Lucas en Jacob Micah hier met songs, die staan op hun album “Willie’s Stash Vol.2”, dat op vrijdag, 20 oktober j.l. werd uitgebracht door Sony Legacy.

Natuurlijk bent u als lezer ook van harte welkom in Willie’s Place en kunt luisteren naar dit drietal tijdens een akoestische sessie met de song “Move It On Over”, die ook staat op Willie’s Stash Vol.2

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson, inmiddels 84-jaar, is nog steeds actief met de muziek vanuit Texas hier met twee van z’n zeven kinderen en in dit geval de 28-jarige Lukas Nelson zelf ook actief met z’n groep “Lukas Nelson & Promise of the Real” en de 27-jarige Jacob Micah Nelson met de groep “Insects vs Robots”.

Zo nu en dan breekt er paniek uit in de countrymuziek wereld als er weer berichten worden gepubliceerd, waarin de gezondheid van Nelson als slecht wordt aangemerkt dan wel zelfs berichten over z’n overlijden wordt gemeld.

Natuurlijk is Willie geen jonge kerel meer, maar hij verschijnt nog wel regelmatig op het concert podium en zijn gevoel voor humor en scherpe liedteksten is hij nog niet kwijt.

Een fraai voorbeeld is te vinden op z’n album “God’s Problem Child”, dat op 28 april van dit jaar werd uitgebracht door Sony Legacy met de countrysong “Still Not Dead”.

“I woke up still not dead again today”, “The gardener did not find me that way” en dat natuurlijk naar aanleiding van eerdere publikaties.

Het album van Willie and The Boys is een voorzetting van inmiddels z’n traditie om met familileden een album te maken en dat begon in 2011 met het album “Heroes” en in 2014 “December day” met z’n zuster “Crazy” Bobbie, die tevens deel uitmaakte van de begeleidingsband van Willie.

Willie Nelson & The Boys met hun “Willie’s Stash Vol.2” een fraai album met 12 songs uit het verleden geproduceerd door de Grammy Award winnaar en goede vriend Buddy Cannon en opgenomen door Steve Chadie in de Pedernales Recordings Studio in Nelson’s thuishaven Austin, Texas .

Nog even terug naar “Willie’s Place” voor Willie Nelson and the Boys hier met de song “My Tears Fall”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor alvast een voorproefje op het optreden van de Goudse groep “Change of Key” hier met de song “Friendship Is a Two-Way Street”.

Deze song staat op hun bekende dubbelalbum “When Music Calls My Name’.

Op zondagmiddag, 29 oktober 15.00 a.s. is het weer zover vrij entrée bij Country Café Concordia in Haastrecht voor een heel gezellige countrymuziek middag en oh, ja zaterdagavond niet vergeten de klok te verzetten, 1 uur achter uit! Dus opgepast!

We gaan nog even een jaar terug dus eind oktober 2016 met nog een fraaie impressie van het schitterend optreden van Change of Key met Bas Bas Riedé, lead-gitarist van o.a. Woodwind.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Singer and Songs” door Dick van Altena hier met de titelsong van z’n nieuwe album , dat op 13 oktober j.l. werd uitgebracht met o.a. medewerking van Hilde Vos en de amerikaanse singer songwriter Billy Yates.

Het is al weer Dick’s 31 album met natuurlijk weer zelfgeschreven countryjuweeltjes,op de CD waaronder de inmiddels als single uitgebrachte songs “Rust on my strings” en “If I Could Change the World with a Song” (met Billy Yates).

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Dick van Altena en Billy Yates met de laatst vermelde song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Los Angeles voor de alternatieve countryzangeres/schrijfster en gitarist Lucinda Williams hier met de song “Six Blocks Away”.

Deze song staat op haar album “This Sweet Old World”, dat op 29 september van dit jaar werd uitgebracht door Highway 20/Thirty Tigers Records.

Een 25-jarig jubileum van Lucinda Williams met een complete vernieuwde en uitgebreide uitgave van haar oorspronkelijke album “Sweet Old Old World”, dat in september 1992 werd uitgebracht door Chameleon Music Group/Electra.

Helemaal opnieuw opgenomen en geproduceerd met nog vier bonus tracks.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog luisteren naar de nieuwe versie van “Six Blocks Away” door Lucinda Williams.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “She’ll Take Tonight” door Jamie Lin Wilson hier met een song van haar album “Holidays & Wedding Rings”zo’n twee jaar geleden in eigen beheer uitgebracht.

Op het album wordt zij bijgestaan door tal van ervaren en bekende Texaanse muzikale veteran zoals John Ross Silva, Scott Davis, Cody Foote en David Abeyta, die deel uitmaakt van Reckless Kelly’s begeleidingsband tesamen met alt-country ster Wade Bowen.

Tijd om eens kennis te maken met Jamie Lin Wilson met Wade Bowen hier tijdens een optreden met de song “Just Some Things”, die ook staat op het album “Holidays and Wedding Rings”, in de Cheatham Street Warehouse te San Marcos, Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter, de ervaren zakenman en singer/songwriter Jim Brown hier met z’n song “Honky-Tonk Women”, dat zeer recent door SMG Records als single is uitgebracht.

Jim Brown was ook nog even in Nashville om z’n nieuwe single te promoten, maar ja dat gaat zo maar niet.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 24 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

 1. Shannon Slaughter *** Better Move It On Home   ***   Never Standing Still   ***   Elite Circuit Recordes
 2. Shannon Slaughter *** You Can’t Outrun the River   ***   Never Standing Still   ***   Elite Circuit Recordes
 3. Shannon Slaughter *** Going Home   ***   Never Standing Still   ***   Elite Circuit Recordes
 1. Steve Gulley & New Pinnacle *** Congratulations Anyway   ***   Time Won’t Wait   ***   Rural Rhythm Records
 2. Steve Gulley & New Pinnacle *** Time Won’t Wait   ***   Time Won’t Wait   ***   Rural Rhythm Records
 3. Steve Gulley & New Pinnacle *** I Can Almost See Houston from Here   ***   Time Won’t Wait   ***   Rural Rhythm Records
 1. Willie Nelson & The Boys *** I’m Movin’ On   ***   Willie’s Stash Vol.2   ***   Sony Legacy
 2. Willie Nelson & The Boys *** Your Cheatin’ Heart   ***   Willie’s Stash Vol.2   ***   Sony Legacy
 3. Willie Nelson & The Boys *** Mansion on the Hill   ***   Willie’s Stash Vol.2   ***   Sony Legacy
 1. Change of Key *** Friendship is a Two-Way Street   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Dick van Altena *** Singer and Songs   ***   Singer and Songs   ***   Inlok
 1. Lucinda Williams *** Six Blocks Away   ***   This Sweet Old World   ***   Highway 20 Recordes
 2. Jamie Lin Wilson *** She’ll Take Tonight   ***   Holidays & Wedding Rings   ***   Jamie Lin Wilson
 3. Jim Brown *** Honky-Tonk Women   ***   single   ***   SMG Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *