Back in Baby’s Arms

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor het nieuwe album “Brothers & Heroes” van het duo Feller and Hill, dat op 6 oktober j.l. door Rural Rhythm Records werd uitgebracht.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de “Vocal Group of the Year”, “Flatt Lonesome”, met drie songs van hun album “Silence in these Walls”, dat op 20 oktober a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music

Vervolgens uit Austin, TX ook weer eens fraaie “Western Swing” door “Asleep at the Wheel” met een fraai eerbetoon aan Bob Wills & The Texas Playboys.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Goudse countrygroep “Change of Key” en vervolgens ook nog Dick van Altena met een song van zijn nieuwe album “Singer and Songs”.

Daarna gaan we naar Nashville TN voor de herengroep Midland met een song van hun nieuwe album “On the Rocks” gevolgd door de damesgroep “Runaway June” met de titelsong van hun debuutalbum “Wild West” en treedt Blake Shelton op als uitsmijter van het programma met z’n nieuwe single “I’’ ll Name the Dogs”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Highway of Pain”, You’re the Reason” en “Happy ‘Til He Comes”, een fraaie bluegrass-gospe,l gezongen en gespeeld door de succesvolle groep “Flatt Lonesome”.

Deze songs staan op hun vierde album “Silence in these Walls”, dat op 20 oktober a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music, maar nu reeds beschikbaar voor de luisteraars hierbij RTV Krimpenerwaard.

De nog jonge bluegrassgroep “Flatt Lonesome” heeft inmiddels een grote naam opgebouwd in de muziekwereld en werd tijdens het IBMA Award Festival op 28 september j.l. in Raleigh NC onderscheiden met de Award “Vocal Group of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en daarvoor gaan we nog naar het IBMA Award festival met een aantal fragmenten van hun niuewe album tijdens hun optreden en het in ontvangst nemen van hun Award.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Zij werden voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year” en hun vorige album “Runaway Train” werd vorig jaar uitgeroepen tot “Album of the Year” , terwijl zij voor de song “You’re the One” de “Song of the Year” Award in ontvangst mochten nemen.

Deze song is trouwens geschreven door de West Coast Honky Tonker, Dwight Yoakam.

Flatt Lonesome van oorsprong uit Florida bestaat uit Kelsi Robertson Harrigill op mandoline, Buddy Robertson op gitaar, Charli Robertson op viool en ook alle drie met zang vervolgens Paul Harrigill op banjo, Michael Stockton op resonator-gitaar en tenslotte Dominic Illingworth op akoestische bas.

U kunt ook nog ene kijken en luisteren naar een optreden van Flatt Lonesome met de song “You’re the Reason”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Feller & Hill met drie songs van hun nieuwe album “Brothers and Heroes” en we beginnen met “Back in Baby’s Arms” gevolgd door de bekende “Wake Up Little Susie” en “Love Is a Stranger”.

 Deze songs staan op hun album Brother & Heroes”, dat op 6 okotber j.l. werd uitgebracht door hun nieuwe, maar bekende platenmaatschappij Rural Rhythm Records”.

“Wake Up Little Susie” is zo’n fraai voorbeeld van zogenaamde “brother” duets van Don en Phil Everly (The Everly Brothers) uit de eind-jaren ‘50 en de jaren ‘60.

De combinatie van hun liefde voor traditionele bluegrass en classic country maakt dat hun muziek tussen Buck Owens en The Osborne Brothers ligt.

De afgelopen jaren scoorden Tom Feller en Chris Hill bluegrass hits met “Big Blue Roses” en “Government blues”.

Beiden zijn multi-instrumentalisten, maar Tom meestal op de gitaar, maar hier ook op mandioline en bas en Chris op de banjo, hammond orgel en accordion net als hun vorige albums weer geassisteerd door hun Bluegrass Buckaroos (Those Boys from Indiana)  Tony Holt, Aubrey Holt en Jerry Holt.

Zij kregen op dit album eveneens hulp van top bluegrass musici zoals de bekende IBMA Award-winnaar violist Mike Cleveland, Bobby Osborne en Larry Stephenson met zang, Junior Sisk, Lizzy Long, Heather Berry-Mabe met zang, Glen Duncan en Steve Thomas. De meeste van hen hebben reeds eerder meegezongen op de vorige drie albums van het duo.

U kunt als lezer nog luisteren naar een optreden van Feller & Hill met hun “Big Blue Roses”, die staat op hun album “Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos”, dat in 2013 door Blue Circle Records ( de platenmaatschappij van Tom T Hall) werd uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu naar Austin Texas en de Western Swing met  Ray Benson &  “Asleep at the Wheel” hier met de bekende song “Corine, Corina” vokaal  geassisteerd door “Brooks & Dunn”  met ook nog “Bring It On Down to My House en “The Letter (That Johnny Walker Read).

Deze songs staan op het album “A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys” in 1993 uitgebracht door Capitol Records.

Voor u als lezer nog nog een fraai optreden van Asleep at the Wheel met een aantal van de Texas Playboys, waaronder Leon Rausch als zanger ,Eldon Shamblin op electrische gitaar, pedal steel speler Herb Remington en vioolvirtuoos Johnny Gimb met nog een toelichting door Ray Benson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon aan de Texaan Bob Wills, geboren in 1905  en zoon van een katoenboer en tevens  kampioen vioolspeler van Texas, die de muziek met de paplepel al naar binnenkreeg. De hele famile was betrokken bij de muziek.

In 1930 vormde hij met oa. Milton Brown de Light Crust Doughboys en speelden populaire dansmuziek, die later werd aangeduid als Western Swing.

In ‘34 vormde hij de The Playboys en speelde eerst een poosje vanuit Waco Texas en later met de Texas Playboys met Tulsa Oklahoma als basis voor een dagelijks optreden bij het radiostation KVOO, een radiostation met een uitzendvermogen van 50KW in de middengolf.

Een tijd met heel veel succes volgde met films en concerten. In 1969 beeindigde hij z’n carriere na een hersenbloeding.

Op 26 mei 1975 overleed Bob Wills op 70-jarige leefijd aan longontsteking in Fort Worth TX met schat aan bekende Western Swings songs als”Tack Me Back to Tulsa” en “New San Antonio Rose” als erfenis.

“Asleep at the Wheel” van oorsprong uit West Virginia, maar al sinds 1974 destijds op verzoek van Willie Nelson werkend vanuit Austin Texas onder leiding van lead-zanger en gitarist Ray Benson is inmiddels in het bezit van 9 Grammy Awards en heeft meer dan 20 studioalbums uitgebracht en is natuurlijk een regelmatig en graag gezien gast hier bij “Countrymusic Round-Up”.

Nog even terug naar een live optreden van Asleep at the Wheel met de song “The Letter that Johnny Walker Read” in het Sellersville Theatre te Sellersville, Pennsylvania in februari 2006.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor weer eens aandacht voor de Goudse groep “Change of Key” hier ook met hun Western Swing Song “If This Were My Movie”, die staat op hun bekende dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Op zondagmiddag, 29 oktober a.s. vanaf 15.00 is het weer zover vrij entrée van Country Café Concordia in Haastrecht en oh, ja in de nacht van zaterdag op zondag niet vergeten de klok te verzetten, 1 uur achter uit! Voor meer informatie gewoon even naar hun website!

Nog even terug naar een optreden van Change of Key tijdens het Country-en Westernfestival te Zevenaar met hun versie van de Don Gibson song “Just One Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Rust on My Strings” door Dick van Altena hier met een song van z’n nieuwe album “Singer and Songs”, dat op 13 oktober j.l. werd uitgebracht met o.a. medewerking van Hilde Vos en de amerikaanse singer songwriter Billy Yates.

Er is lang naar uitgekeken maar eindelijk is ‘ie er het 31ste album van Dick van Altena met als titel”Singer & Song”.

Een album met nieuwe, zelfgeschreven country-liedjes , waaronder natuurlijk de singles “Rust on my strings” en “If I could change the world with a song”, waarbij wordt bij gestaan door Billy Yates.

Verder overziet Dick zijn muzikale leven in de titelsong, met een knipoog naar zijn inspirator Kris Kristofferson, is het duet met Hilde Vos in de song “Near” bij voorbaat al een evergreen en hoor je in enkele nummers de aloude Major Dundee sound.

A.s. vrijdagavond, 20 oktober, dus in Theater De Stoep Spijkenisse voor een optreden in “Back to the Country Part 7” samen met Savannah en Cor Sanne en vast ook wel een mogelijkheid om daar z’n nieuwe album album aan te schaffen.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even luisteren en kijken naar Dick van Altena met z’n song “Rust on My Strings”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met hier het trio Midland met de song “Make a Little”.

Deze song staat op hun debuutalbum “On the Rocks”, dat op 22 september j.l. werd uitgebracht door Big Machine.

De groep bestaat uit zanger Mark Wystrach, lead gitarist Jess Carson en basspeler Cameron Duddy en heeft een voorkeur voor de countrymuziek uit de jaren ’70 en ’80.

Tijd voor een fraaie video-clip van Midland in een mooie omgeving met hun song “Make a Little”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Wild West” door de groep Runaway June hier met de titelsong van hun album, dat op 11 augustus j.l. werd uitgebracht door Wheelhouse Records en onder afdeling van het bekende label “Broken Bow Records..

“Runaway June” bestaat uit Naomi Cooke, Hannah Mulholland en Jennifer Wayne.

Jennifer Wayne, een kleindochter van de beroemde filmacteur John Wayne, en de titelsong “Wild West”, die eveneens als “single” is uitgebracht, bevat ook een aantal verwijzingen naar de befaamde “Western” filmacteur.

Tijd om eens kennis te maken met Runaway June hier met een akoestische sessie achter coulissen met de song “Wild West”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter en ervaren countryzanger/schrijver/gitarist Blake Shelton hier met z’n single “I’ll Name the Dogs”, dat begin september werd uitgebracht door Warner Bros.

Natuurlijk ook nog even kijken en luisteren naar Blake Shelton hier met z’n video-clip met de song “I’ll Name the Dogs”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via   het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 17 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek  ***   titel album   ***                Label

 1. Flatt Lonesome *** Highway of Pain   ***   Silence in these Walls   ***   Mountain Home Music
 2. Flatt Lonesome *** You’re the Reason   ***   Silence in these Walls   ***  Mountain Home Music
 3. Flatt Lonesome *** Happy ‘Til He Comes   ***   Silence in these Walls   ***   Mountain Home Music
 1. Feller & Hill *** Back in Baby’s Arms   ***    Brother and Heroes   ***   Rural Rhythm Records
 2. Feller & Hill *** Wake Up Little Susie   ***    Brother and Heroes   ***   Rural Rhythm Records
 3. Feller & Hill *** Love Is a Stranger   ***    Brother and Heroes   ***   Rural Rhythm Records
 1. Asleep at the Wheel *** Corine, Corina   ***  A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys   ***     Capitol Nashville
 2. Asleep at the Wheel *** Bring It On Down to My House   ***  A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys   ***   Capitol Nashville
 3. Asleep at the Wheel ***  The Letter (That Johnny Walker Read)   ***   Having a Party   ***   Goldenlane
 1. Change of Key *** If This Were My Movie   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Dick van Altena *** Rust on My Strings   ***   Singer and Songs   ***   Inlok
 1. Midland *** Make a Little   ***   On the Rocks   ***   Big Machine
 2. Runaway June *** Wild West   ***   Wild West   ***   Wheelhouse Records
 3. Blake Shelton *** I’ll Name the Dogs   ***   single   ***   Warner Bros.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *