Texas Women, Tennessee Whiskey

In het programma “Countrymusic Round-Up” gaan we voor de hedendaagse countrymuziek naar Lubock, Texas met speciale aandacht voor de Josh Abbott Band en hun album “Until My Voice Goes Out”, dat op 18 augustus j.l. werd uitgebracht door het label “Pretty Damn Tough”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door een aantal IBMA Award winnaars, zoals de groep Volume Five en “good old” Bobby Osborne & Friends tijdens het International Bluegrass Music Association Award Festival op donderdag, 28 september j.l. in de “Duke Energy Center for the Performing Arts” te Raleigh, North Carolina.

Vervolgens uit Fort Worth, TX ook nog fraaie traditionele countrymuziek door Billy Keeble met songs van z’n album “Just for You”.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de groep “Cash on Delivery” in verband met hun optreden a.s. zondagmiddag, 15 oktober,  in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk met een song van hun album “Echoes of Leaving” en Victoria Eman met de song “Now I’m Needing You” als eerbetoon aan de op 2 oktober j.l. overleden Britse singer/songwriter Vic Holdroyd.

Vervolgens gaan we naar British Columbia Canada  voor Aaron Pritchett met de song “Coming Clean” gevolgd door Carolyn Dawn Johnson uit Alberta met een song van haar album “Love Rules” en treedt Dean Brody eveneens uit British Columbia op als uitsmijter van dit programma met de song “Little Yellow Blanket” van z’n album “Trail in Life”.

We begonnen het programma trouwens met de song “I Am a Drifter” door de groep “Volume Five”, die staat op het album “Drifter”, dat vorig jaar juni werd uitgebracht door Mountain Fever Records.  Volume Five werd in 2008 opgericht door zanger/vioolspeler Glen Harrell met inmiddels Harry Clark op mandoline, Chris Williamson op de bas, Patton Wages op de banjo en Colby Laney op de gitaar en allemaal zingen ze schitterende en dat heeft u als luisteraar natuurlijk kunnen horen. De song “I Am a Drifter” werd dit jaar onderscheiden met de “Song of the Year” award, terwijl aan de groep tevens de “Emerging Artist of the Year” Award werd uitgereikt.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Volume Five hier met de song “I’m a Drifter”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De tweede Award winnaar bij “Countrymusic Round-Up” is “good old” Bobby Osborne hier met de song “I ‘ve Gotta Get a Message to You”, die staat op het album “Original”, in juni van dit jaar uitgebracht door Compass Records met de Award “Recorded Event of the Year”.

Bobby Osborne is samen met z’n broer Sonny één van de grote vernieuwers van de bluegrassmuziek en samen als “The Osborne Brothers” zagen ze kans om in de jaren ’60 en ’70 meer dan 13 “Billboard Country top 100 Hits” te scoren met Bobby op mandoline en tenorzang, terwijl z’n broer Sonny niet alleen een voortreffelijke banjospeler was met bariton zang , maar ook bouwer van schitterende banjo’s.

Sonny Osborne ging in 2003 met pensioen.

Bobby inmiddels 85-jaar oud kon natuurlijk ook op z’n lauweren gaan rusten, maar hij is nog steeds actief met z’n “Rocky Top X-Press, samen met z’n zoons Wynn, Robby en Bobby Osborne Jr.

Op het album “Original”wordt Bobby tevens muzikaal bijgestaan door tal van bekende bluegrassmusici zoals relatieve nieuwkomers zoals Sierra Hull en Trey Hensley en de meer ervaren Stuart Duncan, Todd Phillips evenals Rob Ickes op dobro, Buddy Spicher en Matt Combs op viool, Paul Franklin op pedal-steel, Vince Gill en Jim Lauderdale.

Het album “Original” is dan ook één grote “happening” en dan ook door de IBMA terecht onderscheiden als “Recorded Event of the Year”.

U kunt als lezer ook nog kennismaken met Bobby Osborne samen met z’n muziekale vrienden hier met de song “I’ve Gotta get a Message to You” en de “Recorded Event of the Year”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Where Is Your Heart Tonight” door Michael Cleveland vokaal bijgestaan door Jason Carter. Deze song staat op z’n album “Fiddler’s Dream op 7 oktobver vorig jaar uitgebracht door Compass Records.

De blinde Michael Cleveland, een multi-instrumentalist, speelt op dit album niet alleen op z’n favoriete viool, maar tevens op gitaar en mandoline.

Hij wordt verder nog muzikaal bijgestaan door Barry Bales op de bas,  Sam Bush op mandoline en met zang, Jason Carter op viool en eveneens met zang, Jerry Douglas op dobro, Larry Douglas op de banjo, Paul Franklin op steel-gitaar en ook nog Vince Gill met achtergrond zang en tenslotte Jeff White op gitaar en hij trad o.a. tevens op als producer.

Het is inmiddels Michael’s zesde album, waar z’n begeleidingsgroep “Flamekeeper” natuurlijk ook een groot aandeel heeft gehad. Michael Cleveland en z’n Flamekeeper hebben in de afgelopen jaren tal van IBMA Awards in ontvangst mogen nemen.

Dit jaar werd z’n album “Fiddler’s Dream” uitgeroepen tot “Recorded Event of the Yeare”, terwijl Michael Cleveland & Flamekeeper wederom werden uitgeroepen tot “Instrumental Group of the Year” verkregen.

U kunt hier nog even kennismaken met de Multi-Award winner Michael Cleveland met z’n introductie van het album “Fiddler’s  Dream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor zanger/schrijver/gitarist Billy Keeble hier met de songs “Between a Rock and a Hard Place”, “Angels Don’t Lie” en “I’ve Done All I Can”

Deze songs staan op z’n album “Just for You”, dat in 2014 werd uitgebracht door “Pretty World Records.

Bij de samenstelling van dit programma speciale aandacht voor niet alleen de hedendaagse countrymuziek zoals reeds aangekondigd op het nieuwe album van de Josh Abbott Band, maar ook de traditionele countrymuziek uit Texas.

Heel toepasselijk dus het album “Alleen voor Jou” gekozen, een album met 10 songs. Billy Keeble treedt met z’n groep Texas Pride Band vooral veel op in de omgeving van Dallas en Fort Worth Texas.

Vaak treedt hij op in THEO’S GRILL & BAR in Grande Prairie, Texas en dat ligt tussen Dallas en Fort Worth in, maar a.s. zaterdag, 14 oktober een solo optreden in The Moon Saloon in Arlington, Texas. In 2014 werd hij nog door de Texas Country Music Association tot “Countryzanger van het Jaar” en is eveneens toegetreden tot de Texas Country Music Hall of Fame”.

Voor de liefhebbers van fraaie traditionele countrymuziek in Honky Tonk sfeer is Billy Keeble dus een goede naam om te onthouden en een keuze uit tal en aanschaf van zijn albums is gemakkelijk te realiseren via CDBaby met o.a. z’n laatste album in 2015 “Down in Texas”, waarmee ik in de nabije toekomst best nog wel eens terug zal komen.

Tijd om eens kennis te maken met Billy Keeble & his Texas Pride Band hier met de song “If I Ever Need a Lady I Call You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van de traditionele countrymuziek naar de hedendaagse countrymuziek uit Texas door de Josh Abbott Band hier met de songs “Until My Voice Goes Out”, “Heartbeatin’ en “Texas Women, Tennessee Whiskey”.

 Deze songs staan op het album “Until My Voice Goes Out”, dat op 18 augustus j.l. werd uitgebracht door het label Ptretty Damn Tough”.

De “Josh Abbott Band” uit Luckenbach Texas presenteert met “Until My Voice Goes Out” hun vijfde studio album en het is tevens een fraaie opvolger van hun vorige album “Front Row Seat” ook al zo’n schitterend album, waar we vorig jaar januari in dit programma ook bijzondere aandacht aan schonken.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een korte “promo” van het nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep werd in 2006 opgericht door Josh Abbott uit Lubbock TX en bestaat uit Josh Abbott met lead-zang en op gitaar,  Preston Wait op viool en gitaar, Edward Villanueva op drums, Caleb Keeter op gitaar, James Hertless op bas gitaar, Austin Davis op banjo en David Fralin op keyboard en mandolin uitgebreid met een “hoornsectie” met o.a. sax, trompet en trombone

De “Josh Abbott Band” is voortdurend op stap voor optredens met o.a. op a.s. zaterdag een optreden in de Sam Houston Race Park en zondag, 15 oktober in het Concrete Street Amphitheater te Corpus Christi TX en vervolgens nog naar Tulsa, Dallas en Austin TX en dan zijn inmiddels aanbeland op 27 oktober. Veel optredens en grote bekendheid in de Lone Star State.

Tijd om ook eens kennis te maken met de Josh Abbott Band hier met de song “Texas Women, Tennessee Whiskey”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor weer eens aandacht voor “Cash on Delivery” hier met hun vertolking van de country klassieker “She thinks I Still Care” met lead-zang door Wim van de Vliert vokaal bijgestaan door Jaqueline van der Griend en de andere leden van Cash on Delivery.

Nog even terug naar de jaren ’70 met een optreden van George Jones hier met de song “She Thinks I Still Care”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song werd in de jaren ‘70 zeer bekend van de vertolking door George Jones. De nederlandse uitvoering staat op het album “Echoes of Leaving” van Cash of Delivery, dat in het voorjaar van 2007 werd uitgebracht via Rounder Europe.

Nadat Jaqueline van der Griend, actief onder haar artiestennaam Jacky, “Cash on Delivery” heeft verlaten ging de band verder in een 4-mans formatie, terwijl bij “grotere” optredens de de ook in Nederland zeer bekende Amerikaanse countryzangeres  Pam MacBeth de groep op een fraaie manier komt versterken.

Op zondagmiddag, 15 oktober a.s. van 15.00 in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk dus een optreden van Cash On Delivery samen met Pam MacBeth. Zorg, dat u er bij bent.

Nog even terug naar een optreden van Cash on Delivery in Oirschot met de vermelde klassieker.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Now I’m Needing You” door Victoria Eman hier met een song, die staat op haar album “Change of Direction”, dat dat in 2015 in eigen beheer werd uitgebracht.

Deze song heb ik special gekozen als een eerbetoon aan de Britse liedjesschrijver Vic Holdroyd, die op 2 oktober j.l. op 71-jarige leeftijd overleed aan gevolgen van kanker. Vorig jaar verscheen haar album met als titel “See You on the Moon” met songs van de Britse singer/songwriter Vic Holdroyd.  Hij was een schrijver, die van grote betekenis was voor tal van countryartiesten, zoals ook de nederlandse countryartiesten Victoria Eman en Jannet Bodewes.

Tijd om eens kennis te maken met de song “Now I’m Needing You” van Vic Holdroyd hier gezongen door Victoria Eman.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar British Columbia voor Aaron Pritchett uit Vancouver BC hier met de song “Coming Clean”.

Deze song staat op z’n vijfde studioalbum “In the Driver’s Seat” eind 2010 uitgebracht door Awesome Music.

Vorig jaar bracht hij z’n album “The Score” uit via Big Star Recordings en dat werd genomineerd voor de Juno Award als “Album of the Year”.

Op naar Canada voor Aaron Pritchett hier met de song “Coming Clean”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “I’d Still Have You” door Carolyn Dawn Johnson uit Grand Prairie Alberta hier met een song, die staat op haar album “Love Rules”. Dit album werd in 2011 genomineerd voor de CCMA Award “Album of the Year”, terwijl Carolyn Dawn Johnson een jaar later werd uitgeroepen tot “Female Artuist of the Year”.

U kunt ook nog even luisteren naar Carolyn Dawn Johnson hier met de song “I’d Still Have You”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan is het hoog tijd voor onze uitsmijter van dit programma de Multi CCMA Award winner Dean Brody eveneens uit British Columbia Canada hier met de song “Little Yellow Blanket”, die staat op het album “Trail in Live”, dat werd uitgebracht door Universal Music.

Dit album werd in 2011 door de CCMA uitgeroepen tot “Album of the Year”, terwijl de titelsong werd gekozen tot “Song of the Year” en de schrijver van dit lied tot “Songwriter of the Year”.

En dan ook al weer de laatste link voorn een video-clip in dit bericht van onze uitsmijter Dean Brody hier met de song “Little Yellow Blanket”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 10 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Volume Five *** I Am a Drifter   ***   Drifter   ***   Mountain Fever Records
 2. Bobby Osborne ft. Sierra Hull e.o. *** I’ve Gotta Get a Message to You   ***   Original   ***  Compass Records
 3. Michael Cleveland ft. Jason Carter *** Where Is Your Heart Tonight   ***   Fiddler’s  Dream   ***   Compass Records
 1. Billy Keeble *** Between Rock and a Hard Place   ***   Just for You   ***   Billy Keeble/Pretty World Records
 2. Billy Keeble *** Angels Don’t Lie   ***   Just for You   ***   Billy Keeble/Pretty World Records
 3. Billy Keeble *** I’ve Done All I Can   ***   Just for You   ***         Billy Keeble/Pretty World Records
 1. Josh Abbott Band *** Until My Voice Goes Out   ***   Until My Voice Goes Out   ***   Pretty Damn Tough
 2. Josh Abbott Band *** Heartbeatin’  ***   Until My Voice Goes Out   ***   Pretty Damn Tough
 3. Josh Abbott Band *** Texas Women, Tennessee Whiskey   ***   Until My Voice Goes Out   ***   Pretty Damn Tough
 1. Cash on Delivery *** She Thinks I Still Care   ***   Echoes of Leaving   ***   Rounder Europe
 2. Victoria Eman *** Now I’m Needing You   ***   Change of Direction   ***   Victoria Eman
 1. Aaron Pritchett *** Coming Clean   ***   In the Driver’s Seat   ***   Awesome Music
 2. Carolyn Dawn Johnson *** I’d Still Have You   ***   Love Rules   ***   Dancing Lily Music
 3. Dean Brody   ***   Little Yellow Blanket   ***   Trail in Life   ***   Universal Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *