Rattle & Roar

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor een aantal winnaars tijdens het International Bluegrass Music Association Award Festival op donderdag, 28 september j.l. in de “Duke Energy Center for the Performing Arts” te Raleigh, North Carolina.

We beginnen dan ook met de bluegrassgroep “The Earls of Leicester” als “The Entertainer of Year” met een drietal songs, gevolgd door de “Vocal Group of the Year”,  “Flatt Lonesome e.a.

Vervolgens ook nog fraaie traditionele honky tonk countrymuziek door Tim Culpepper met songs van z’n album “Pourin’ Whiskey on the Pain”, dat in 2012 werd uitgebracht door Honkytone Records.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de groep “Cash on Delivery met een song van hun album “Echoes of Leaving” en Jacky met de song “Get in Trouble with You” van haar album “Living in a Lovesong”.

 Vervolgens naar Nashville TN  voor Florida Georgia Line met de song “Smooth” en treedt de groep Rascal Flatts op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van het album “Back to Us”.

In het programma “Countrymusic Round-Up” gaan we van start met The Earls of Leicester met de songs “I’ll Go Stepping Too”, “The Train that Carried My Girl from Town en “A Faded Red Ribbon”.

De eerst vermelde song staat op hun album met de naam van de groep als titel, dat in september 2014 werd uitgebracht door Rounder Records en waarvoor “The Earls of Leicester”  in 2015 een Grammy Award ontving, terwijl het album door de IBMA in datzelfde jaar eveneens werd uitgeroepen tot “Album of the Year”.

De twee laatst vermelde songs staan op hun tweede album “Rattle & Roar”, dat vorig jaar juli eveneens door Rounder Records werd uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Earls of Leicester hier met de song “The Train that Carried My Girl from Town” tijdens het Old Settlers Music Festival in Austin, TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Net als hun eerste album met als titel “The Earls of Leicester” is ook hun tweede album een eerbetoon aan de legendarische bluegrass artiesten Lester Flatt en Earl Scruggs en is eveneens weer geproduceerd door de beroemde dobro-speler en oprichter van de groep, Jerry Douglas.

De naam van de groep is ook een verwijzing naar de voornamen van Earl Scruggs & Lester Flatt & The Foggy Mountain Boys uit de jaren 60, toen naast de legendarische banjospeler Earl en zanger gitarist Lester bestaande uit ‘Uncle’ Josh Graves op dobro, Paul Warren op viool, Curly Seckler op mandoline  en ‘Cousin’ Jake Tullock op staande bas.

The Earls of Leicester is ook dit jaar wederom uitgeroepen tot “Entertainer of the Year” en dat is voor het derde achtereenvolgende jaar, mede door hun veelvuldig optreden in Amerika en tevens om de bluegrassmuziek weer “op te schudden en flink onder de aandacht” te brengen vandaar ook de titel van het tweede album “Rattle & Roar”.

De groep bestaat uit Jerry Douglas  op dobro, Shawn Camp, de huidige bluegrasszanger van het jaar op gitaar en met leadzang, Charlie Cushman op banjo en guitaar, Jeff White  op mandoline met zang Johnny Warren op viool en met zang,  Barry Bales op de staande bas met zang. Shawn Camp werd voor de tweede keer uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar The Earls of Leicester hier met de song “Don’t Let Your Deal Go Down” tijdens het Freshgrass Festival van de Salt Stage Productie te Rockland Maine.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we snel door naar een andere IBMA Award winnaar, Balsam Range hier met de song “Something Bout That Suitcase”.

Deze song staat op hun album “Mountain Voodoo”, dat op 11 november 2016 werd gepresenteerd door Mountain Home Music.

Balsam Range is afkomstig uit Canton in het Appalachie-gebergte in Haywood Country North Carolina, daar waar de hoge Smokey Mountains en de Blueridge Mountains in elkaar overgaan.

De groep bestaat uit Darren Nicholson op mandoline, Caleb Smith op gitaar, Marc Pruett op de banjo, Buddy Melton op viool en Tim Surrett op de staande bas.  De groep ontving voor het album “Mountain Voodoo” het “Album of the Year” Award. In 2014 werd de groep ook al eens uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”.

Een bijzondere video-clip van Balsam Range hier met de song “Somethin Bout That Suitcase”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” “Don’t Come Running” door de groep “Flatt Lonesome” hier met een song, die staat op hun album “Runaway Train” uitgebracht door Mountain Home Records.

“Flatt Lonesome werd voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot  Vocal Group of the Year”.

Vorig jaar waren zij tijdens het IBMA Award Festival zeer succesvol met aantal Awards zoals de Award “Song of the Year”, terwijl hun album “Runaway Train” werd gekozen tot “Album of the Year” en zij kregen zoals hiervoor reeds gemeld ook nog de Award “Vocal Group of the Year”.

U kunt ook nog even kennismaken met Flatt Lonesome hier met de song “Don’t Come Running” tijdens een optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “I Found a Church Today” door The Gibson Brothers hier met een fraaie bluegrass gospel, die staat op hun album In the ground”, dat  op 17 februari van dit jaar werd gepresenteerd door Rounder Records.

The Gibson Brothers, bestaande uit de broers zanger/schrijver en bajospeler Eric en zanger/schrijver/gitarist Leigh Gibson opgegroeid op een boerderij in de buurt van Ellenburg in de staat New York vlak aan de grens met Canada.

Inmiddels zijn The Gibson Brothers in het bezit van talrijke IBMA Awards zoals “Entertainer of the Year”; “Song of the Year”; “Songwriter of the Year “and “Album of the Year” in sommige gevallen zelfs meermalen en dan begrijpt u wel, dat zij nauwelijks enige introductie behoeven.

Afgelopen donderdag vielen zij weer in de prijzen, want de song “I Found a Church Today” werd onderscheiden met de Award “Gospel Recorded Event of the Year”.

Tijd om nog eens te luisteren naar deze fraaie bluegrass gospel song door The Gibson Brothers tijdens een optreden in Lillian’s Restauranbt te Saratoga Springs, NY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor fraaie hedendaagse traditionele honky tonk countrymuziek hier bij uw RTV Krimpenerwaard door Tim Culpepper met de songs “Ghost”, “When Misery Finds Company” en “Pourin’ Whiskey on the Pain”.

Deze songs staan zijn album “Pourin’ Whiskey on the Pain” , dat in 2012 werd uitgebracht door Honkytone Records.

Natuurlijk voor u als lezer hierbij nog de link naar de titelsong van het album van Tim Culpepper.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Je hoort “het” niet meer zo vaak, nou ja behalve dan natuurlijk regelmatig in dit programma “Countrymusic Round-Up” en via een aantal van mijn collega country DJ’s als Leen van der Hoeven in z’n programma “Nashville Express” via “Gouwestad radio en Dick Groot en zijn collega’s  in hun Herringtown Country via Radio Enkhuizen.

En “het” is de traditionele countrymuziek, zoals van Keith Whitley, Randy Travis en Gene Watson.

Tim hier met z’n fraaie album met 13 songs en fraaie teksten zoals ook in de song “Ghost” over een man, die maar niet een vrouw uit z’n geheugen kwijt kan raken.

Tim Culpepper uit Alabama kreeg de traditionele countrymuziek met de paplepel ingegoten, want z’n vader was al een “entertainer” in de Honky Tonk Scene, toen hij werd geboren en Tim kreeg op 9-jarige leeftijd al een gitaar in z’n handen gedrukt.

Bij mijn weten is dit z’n tweede album, nadat hij in 2008 het album “Closer to Home” had uitgebracht en dat album moet ik ook maar eens snel in m’n bezit zien te krijgen.

in 2015 bracht hij z’n  album “Looking for a Break in the Fence” met 12 songs uit en dat was 10 jaar na z’n debuutalbum en zeer recent nog z’n 4e studio album “I Wanna Live That Way Again” met 6 nieuwe songs in een akoestische sfeer met daarbij nog 6 songs van z’n succesvolle album “Pourin’ Whiskey on the Pain”.

U kunt ook nog even kennismaken met Tim Culpepper hier met de song “Toss and Turn”, die eveneens staat op het album “Pourin’ Whiskey on the Pain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio  is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor weer eens aandacht voor “Cash on Delivery” hier met de song “When Do I Get to Be Me” met lead-zang door Wim van de Vliert vokaal bijgestaan door Jaqueline van der Griend en de andere leden van Cash on Delivery.

Deze song staat op het album “Echoes of Leaving”, dat in het voorjaar van 2007 werd uitgebracht via Rounder Europe.

Nadat Jacqueline van der Griend, zeer actief onder haar artiestennaam Jacky “Cash on Delivery” heeft verlaten, ging de band verder in een 4-mans formatie, terwijl bij “grotere” optredens de ook in Nederland zeer bekende Amerikaanse countryzangeres  Pam MacBeth de groep op een fraaie manier komt versterken.

Op zondagmiddag, 15 oktober a.s. van 15.00 in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk een optreden van Cash On Delivery samen met Pam Macbeth. Zorg, dat u er bij bent!

Voor u als lezer nog even een akoestisch optreden van Pam MacBeth en Wim van de Vliert met de titelsong van haar album “Part of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Getting in Trouble with You” door Jacky en dat is dus de artiestennaam van Jacqueline van der Griend. Zij werd in 2012 door de DCMA uitgeroepen tot “beste zangeres” en ook al eens genomineerd voor deze Award.

Na een succesvol optreden in “The Voice of Holland” kreeg Jacqueline een platendeal bij het Volendamse Vosound, het label van Jan Smit.

Jacky heeft dus niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuwe look en een nieuwe sound, die pop mengt met country. Jacky wordt hier begeleid door een grote professionele band (de Marcel Fisser Band, bekend van radio en TV).

Voor u nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar Jacky hier met de titelsong van haar album “Living in a Lovesong”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het succesvolle duo Florida Georgia Line (Tyler Hubbard en Brian Kelley), hier met de eerste track “Smooth” van hun album “Dig Your Roots” met hedendaagse countrymuziek, dat op 26 augustus 2016 werd uitgebracht door Big Machine Records.

Tijd voor een amusante video-clip van het duo met de song “Smooth”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook a weer tijd voor onze uitsmijter The Rascal Flatts hier met de titelsong van het album “Back to Us”, dat op 19 mei j.l. werd uitgebracht door Big Machine Records.

Met 16 nr.1 tophits op hun naam is de “superstar vocal Group”  Rascal Flatts  toch weer in staat zijn reputatie met hun 10e studio album in stand te houden.

De Rascal Flatts behoort tot de bestverkopende countryzanggroep met de verkoop van meer dan 23 miljoen albums en meer dan 33 miljoen digitale “downloads” wereld wijd met natuurlijk tal van ACM (Academy of Country Music)  en CMA (Country Music Association) Awards.

Tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met de Rascal Flatts hier met de song “Back to Us” tijdens een optreden bij het TV-programma ABC News.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 3 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Earls of Leicester *** I’ll Go Stepping To   ***   The Earls of Leicester   ***  Rounder Records
 2. The Earls of Leicester *** . The Train That Carried My Girl from Town   ***   Rattle & Roar   ***   Rounder Records
 3. The Earls of Leicester *** A Faded Red Ribbon   ***   Rattle & Roar   ***   Rounder Records
 1. Balsam Range *** Something Bout That Suitcase   ***   Mountain Voodoo   ***   Mountain Home Records
 2. Flatt Lonesome *** Don’t Come Running   ***   Runaway Train   ***   Mountain Home Records
 3. The Gibson Brothers *** I Found a Church Today   ***   In the Ground   ***   Rounder Records
 1. Tim Culpepper *** Ghost   ***   Pourin’ Whiskey on the Pain   ***               Tim Culpepper
 2. Tim Culpepper *** When Misery Finds Company   ***   Pourin’ Whiskey on the Pain   ***               Tim Culpepper
 3. Tim Culpepper *** Pourin’ Whiskey on the Pain   ***   Pourin’ Whiskey on the Pain   ***   Tim Culpepper
 1. Cash on Delivery *** Get to Be Me (When Do I)   ***   Eachoes of Leaving   ***   Rounder Records
 2. Jacky *** Get in Trouble with You   ***   Living in a Lovesong   ***   Vosound
 1. Florida Georgia Line *** Smooth    ***   Dig Your Roots   ***   BMX
 2. Rascal Flatts *** Back to Us   ***   Back to Us   ***   Big Machine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *