Second Hand Heart

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor het album “Second Hand Heart” van de West-Coast Honky Tonker, Dwight Yoakam, dat in 2015 werd uitgebracht door Warner Bros.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door The Grascals met een drietal songs van hun IBMA Award winning album “Life Finds a Way” uitgebracht door Mountain Home Records.

Vervolgens gaan we terug in de tijd naar de R.D. Homer Studio in Clinton Maryland voor Keith Whitley & Ricky Skaggs met een 3-tal songs van hun album “Second Generation Bluegrass”.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Sandra Mooy uit Noord-Holland met haar nieuwe single “Circle of Love” en Lana Wolf uit Wezep met de song “Love Being a 70’s Child” van haar album “Nashville Fireflies”.

Vervolgens naar Nashville TN  met Brad Paisley met een song van z’n album “Moonshine in the Trunk”, Lee Ann Womack met de song “Send It Down” en treedt Blackberry Smoke op als uitsmijter van dit programma met een song van hun album “Holding All the Roses”.

We begonnen dit programma met de songs “You Can Mark It Down” ,“Life Finds a way” en “Honky Tonk Lullaby” door The Grascals.

Deze songs staan op hun album “Life Finds a Way” op 3 april 2012 uitgebracht door Mountain Home.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door een toelichting van Kristin Scott Benson en Terry Smith op het uitbrengen van hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De gevoelige stemmen van de drie lead-zangers Terry Eldredge, Jamie Johnson en Terry Smith tezamen met hun instrumentale virtuositeit en prima song keuze hebben ervoor gezorgd dat The Grascals zo enorm populair zijn.

De groep bestaat uit Jamie Johnson, de schrijver en tenorzanger van de groep met Terry Eldredge, gitaarspeler en zanger beiden uit Indiana, Terry Smith de bassist uit North Carolina sedert 2004 deeluitmakend van The Grascals.

En dan natuurlijk Danny Roberts, de mandolinespeler en gitarist, die ooit samen met z’n buurman Jimmy Mattingly uit Kentucky “The Grascals” oprichtte.

Het jongste lid van de groep is Kristin Benson en die werd zowel van  2008 tot en met 2011 door de IBMA of te wel “International Bluegrass Music Association” uitgeroepen tot “Banjo Speler van het Jaar”.

Zij heeft inmiddels ook zelf het album met de titel “Second Season” uitgebracht met 8 instrumentals en vier met zang erbij. Ook dit jaar is zij trouwens weer genomineerd voor twee IBMA Awards en daar horen we op donderdagavond, 28 september a.s. tijdens “IBMA Award Festival” meer over.

“The Grascals” , eigenlijk een samenvoeging van de term “Bluegrass Rascals” of te wel “Bluegrass kwajongens” hier weer eens bij “Countrymusic Round-Up”.

De groep heeft  inmiddels zeer succesvol de afgelopen jaren een aantal albums uitgebracht met “When I Get My Pay” in 2013,  deze “Life Finds a Way” in 2012, “Dance ‘till Your Stockings Are Hot and Ravelin’” in 2011 samen met “Country Classics with a Bluegrass Spin”en in 2010 “The Famous Lefty Flynn”. In 2013 werd hun album “Life Finds a Way”, onderscheiden met een Grammy Award voor “Best Bluegrass Album”.

U kunt ook nog  aanwezig zijn bij The Grascals tijdens hun C-presentatie van hun album “Live Finds a Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug in de tijd naar 29 en 30 juni 1971 voor Keith Whitley & Ricky Skaggs hier met de songs “Don’t Cheat in Our Hometown”, “” This Weary Heart You Stole Away” en “Sea of Regret” en “Don’t Cheat in My Hometown”.

Deze songs staan op hun album “Second Generation Bluegrass”  opgenomen in R.D. Homer Studio in Clinton Maryland op 29 en 30 juni 1971 en in dit tijd natuurlijk op LP uitgebracht.

In 1994 werd dit album vervolgens door Rebel Records op een CD geperst evenals op cassettetape uitgebracht. In 2001 werd het album opnieuw door Rebel Records uitgebracht. Voor de liefhebbers van traditionele bluegrass muziek zeer de moeite waard!

U kunt als lezer van dit bericht nog even luisteren naar hun versie van de song “Don’t Cheat in Our Hometown” middels een slide-show video-clip.

Gewoon even doorschakel;en/Just Use the Link!

Na de bekende pioniers in de bluegrass als Bill Monroe & His Bluegrass Boys, Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys en natuurlijk The Stanley Brothers met hun Clinch Mountain Boys was het nu tijd voor een nieuwe generatie met zowel Keith Whitley als Rick Skaggs, die in de jaren ‘70 nieuwe wegen in countrymuziekland verkenden en in de tien volgende jaren ieder ook zeer succesvol werden in de wereld van de commerciële Top 40 Countrymuziek.

Maar hier dus in de begin jaren ‘70 beiden nog deeluitmakend van de Clinch Mountain Boys.

Zij werden dan ook niet verbazingwekkend op dit album bijgestaan door Roy Lee Centers op lead-gitaar, Curley Ray Cline op viool, Jack Cooke op de bas en Ralph Stanley op de banjo.

Keith Whitley op gitaar met lead-zang en Ricky Skaggs toen ook al een super instrumentalist op de viool, mandoline en ook met zang.

In 1973 verliet Keith Whitley de “Clinch Mountain Boys” voor een periode van twee jaar en keerde in 1975 weer terug om vervolgens in 1978 te vertrekken naar J.D. Crowe & The New South.

Jammer genoeg is het leven voor Keith dramatisch verlopen, want hij overleed op 9 mei 1989 op 34 jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging vlak na het uitbrengen van zijn album “I Wonder Do You Think of Me”.

Ricky Skagss is gelukkig nog altijd zeer actief op het gebied van de bluegrassmuziek samen o.a. met de groep “Kentucky Thunder” en ook met z’n vrouw Sharon White en haar zus Cheryl  en vader Buck, die samen de bekende bluegrassgospel groep “The Whites” vormen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Ricky Skaggs op gitaar met leadzang en z’n vrouw Sharon eveneens met leadzang, haar zus Cheryl met harmonie-zang en vader Buck op de mandoline met hun versie van de Willie Nelson song “Family Bible”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de West-Coast Honky Tonker Dwight Yoakam hier met de titelsong van z’n  album “Second Hand Heart” gevolgd door de songs “Liar” en “Dreams of Clay”.

Deze songs staan op z’n  album “Second Hand Heart”, dat op 14 april 2015 werd uitgebracht door Warner Bros.

Alvast even kennismaken met de stevige country-rock van Dwight Yoakam hier met z’n song “Liar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zijn benadering van traditionele Honky Tonk en Bakersfield country deed in de jaren ‘80 de countrymuziek weer terugkeren naar de basis of te wel “The Roots”.

Net als zijn idolen Buck Owens, Merle Haggard en Hank Williams trok hij zich niet veel aan van de Nashville spelregels en heeft hij daarom in die tijd ook nooit lang in de countrymuziek overzichten gestaan en dat ondanks zijn fraaie muziek zoals ook bijvoorbeeld op het z’n album “3 Pears” in 2012 uitgebracht en z’n  verzamelalbum “Last Chance in a Thousand Years” rond het millenium uitgebracht door Reprise.

Het album “Second Hand Heart” bevat de muziek van een man met een missie, om z’n goede naam te herstellen met countrymuziek van de bluegrass van Bill Monroe en de punkrock van de Ramones.

In de loop van de jaren hebben hij en z’n groep wellicht enigszins op de automatische piloot hun albums geproduceerd, maar zoals reeds vermeld in dit album helemaal terug met 8 zelfgeschreven songs en twee covers, waaronder een bijzondere uitvoering van de bluegrass traditional “Man of Constant Sorrow”.

Dwight Yoakam hier met z’n album “Second Hand Heart” uit 2015 en een paar weken geleden nog in dit programma “Countrymusic Round-Up” met z’n heruitgave van “Dwight Yoakam “Live from Austin” en z’n album “Swimmin’ Pools, Movie Stars uit 2016 zeer de moeite waard.

Hierbij ook nog Dwight Yoakam tijdens een live optreden met de titelsong van z’n album “Second Hand Heart” in het TV-programma The View vanuit het ABC Broadcast Center te  New York City.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor aandacht voor Sandra Mooy uit Slootdorp aan het Amstelmeer in het Hoge Noorden van Noord-Holland hier met haar nieuwe single “Circle of Love”.

Sandra Mooy is ook bekend hier in de Krimpenerwaard, want zij was ook al eens te gast bij de Goudse countrygroep Change of Key met een optreden in Haastrecht bij het evenement “Country on the Porch” in maart 2014 met o.a. de song “Together Again”.

Tijd om weer eens kennis te maken met Sandra Mooy hier met haar single “Circle of Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Lana Wolf uit Wezep met de song “Love Being a 70’s Child”.

Deze song staat op haar album “Fireflies in Nashville”, dat op 1 juni j.l. werd uitgebracht door JL Records en werd als eerste single van het album in mei van dit jaar uitgebracht al vast als voorproefje op haar fraaie album.

Het jaar daarvoor werd werd ‘Fireflies in Nashville’ reeds opgenomen in ‘Studio 19’ te Nashville. In deze studo zijn ook  albums opgenomen van o.a. Bruce Springsteen, Taylor Swift, Keith Urban, Brad Paisley, Carrie Underwood, Rascal Flatts, Dolly Parton.

Inmiddels gaat Lana Wolf eind oktober ook weer “On tour” met The American Country Legends met als thema “A Night at the Opry”, jammer genoeg nog niet in de buurt van de Krimpenerwaard, maar u wordt middels dit programma geïnformeerd als dat wel het geval is!

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Lana Wolf hier met de song “Love Being a 70’s Child”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer naar Nashville TN  voor “Crushin’ It” door singer/songwriter en sublieme gitarist Brad Paisley hier met een song, die staat op z’n album “Moonshine in the Trunk”, dat in augustus 2013 werd  uitgebracht door Sony/Arista Nashville.

“Crushin’ It”: Ik weet niet of u het heeft kunnen horen, maar de 1ste track van het album “Moonshine in the Trunk” begon met het openen van een bierblikje en dat betekent, dat Brad Paisley hier aanwezig is voor een feestje en z’n luisteraars een plezierige tijd beloofd met de inhoud van het album.

Z’n tiende studio album,een fraai album, waarin hij nog steeds aan het opgroeien is op het Amerikaanse platteland met iets minder experimentele songs dan op z’n vorige album “Wheelhouse”, dat in 2013 werd uitgebracht.

Natuurlijk ook nog een link naar de grappige video-clip van Brad Paisley hier met de song “Crushin’ It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Send It On Down” door Lee Ann Womack hier met een song, die staat op haar album “The Way I’m Livin” in 2013 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Lee Ann Womack, uit Jacksonville Texas, begon als singer/songwriter in 1997 na een aantal jaren als een liedjesschrijfster te hebben gewerkt met het uitbrengen van haar debuutalbum met haar naam als titel.

Ze vertrok naar Nashville, waar ze ging werken voor MCA Nashville ( artiesten en repertoire afdeling)  en kreeg tevens een contract voor een aantal albums, waarvan haar eerste “Call Me Crazy” in 2008. Ondanks algemene waardering bereikte zij nooit de top van de countrymuziek overzichten en dus besloot ze voor haar nieuwe album van richting te veranderen en het niet uit te brengen door Universal maar door Sugar Hill/Welk Records

Het album werd geproduceerd door haar echtgenoot Frank Liddell tevens de producer van de hitopnames van Miranda Lambert, Pistol Annies, David Nail en de Eli Young Band.

Voor u als lezer tock ook nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Lee Ann Womack hier met haar song “Send It On Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook als weer tijd voor onze uitsmijter van het programma “Blackberry Smoke” hier met de song “Living in the Song”, die staat op hun album “Holding All the Roses” het 4 studioalbum van deze groep op 10 februari 2014 uitgebracht door Rounder Records.

Tot slot ook nog de laatste video-clip van dit bericht met de groep “Blackberry Smoke” met de song “Living in the Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” – Datum: Sept. 26 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Grascals *** You Can Mark It Down   ***   Life Finds a Way   ***   Mountain Home Records
 2. The Grascals *** Life Finds a Way   ***   Life Finds a Way   ***   Mountain Home Records
 3. The Grascals *** Honky Tonk Lullaby   ***   Life Finds a Way   *** Mountain Home Records
 1. Keith Whitley & Ricky Skaggs *** This Weary Heart You Stole Away   ***   Second Generation Bluegrass  ***   Rebel Records
 2. Keith Whitley & Ricky Skaggs *** Don’t Cheat in Our Hometown   ***   Second Generation Bluegrass   ***   Rebel Records
 3. Keith Whitley & Ricky Skaggs *** Sea of Regret   ***   Second Generation Bluegrass   ***   Rebel Records
 1. Dwight Yoakam *** Second Hand Heart   ***   Second Hand Heart   ***   Warner Brothers
 2. Dwight Yoakam *** Liar   ***   Second Heart   ***                Warner Brothers
 3. Dwight Yoakam *** Dreams of Clay   ***   Second Heart   ***   Warner Brothers
 1. Sandra Mooy *** Circle of Love   ***   Single   ***   Sandra Mooy
 2. Lana Wolf *** Love Being a 70’s  Child  ***   Fireflies in Nashville   ***   JL Records
 1. Brad Paisley *** Crushin’ It   ***   Moonshine in the Trunk   ***   Arista Nashville
 2. Lee Ann Womack *** Send It Down   ***   The Way I’m Livin’  ***   Sugar Hill Records
 3. Blackberry Smoke *** Living in the Song   ***   Holding All the Roses   ***   New Rounder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *