Long Time Gone

In het programma “Countrymusic Round-Up” van vanavond speciale aandacht voor het album “DCX MMXVI” van de Dixie Chicks met schitterende opnames van hun wereldtournee vorig jaar o.a. ook in de Heineken Music Hall.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en daarvoor gaan we weer eens terug in de tijd naar de beginjaren ’70 voor Joe Val & The New England Bluegrass Boys met een drietal songs van hun album “One Morning in May”.

Vervolgens naar de folk muziek door Tom Russell samen met een aantal muzikale vrienden zoals Red Volkaert , Eliza Gilkyson en Joel Guzman met songs van zijn album “Folk Hotel”, dat op vrijdag, 8 september werd officieel werd gepresenteerd door Frontera Records.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Dick van Altena met een song van z’n album “Flowers from the Moon” en Ilse de Lange met de vraag “Was It Love”.

Vervolgens is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma de “Best New Country Artist 2017” genomineerde Brian Lee Bender met een song van z’n album “Giving Up My Ground”,

We begonnen het programma met de songs “Comin’ on Strong”, “Sparkling Brown Eyes” en “What Can I Do” door Joe Val & The New England Bluegrass Boys.

Deze songs staan hier op hun 1ste album “One Morning in May”  in 1971 op vinyl uitgebracht natuurlijk en vervolgens in 1996 door Rounder ook op CD uitgebracht, waarbij er nog drie songs bijgetoverd werden.

Zanger/schrijver en mandolinespeler, Joe Val, geboren op 25 juni 1926 in Everett Maine begon als gitaarspeler, maar kon ook prima met de banjo en mandoline overweg. Zijn professionele carriere startte hij met de Radio Rangers en ging verder met achtereenvolgens The Berkshire Mountain Boys en de progressieve Charles River Valley Boys.

En alhoewel hij met tal van andere progressieve bluegrass groepen speelde, ging zijn voorkeur toch uit naar de meer traditionele bluegrass muziek en met vooral bewondering voor de “Brother Duets”, zoals de Monroe, Delmore, Louvin en Everly Brothers.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Joe Val & The New England Bluegrass hier met hun versie van de Louvin Brother’s klassieker “I Don’t Believe You Met My Baby”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij richtte de groep “The New England Bluegrass Boys” op in 1970 met onge-evenaarde messcherpe samenzang van Joe Val op mandoline en Herb Applin op gitaar, alle twee meer dan uitstekende tenorzangers, vervolgens nog Bob French op de banjo met zang en tenslotte Bob Tidwell op de bas.

Ondanks heel veel concerten in de V.S. en ook in Europa werden zij nooit zo beroemd als Bill Monroe & His Bluegrass Boys, Lester Flatt & Earl Scruggs & The Foggy Mountain Boys, Ralph & Carter Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Ze maakten wel veel albums, die werden uitgebracht door Rounder Records en waarbij in 1981 ook nog het album “Live in Holland opgenomen in het huis van “Strictly Country” in Harpel in de buurt van Vlagtwedde van Rienk Janssen.

Net toen hij en zijn groep meer bekendheid kregen, werd Joe Val in de begin jaren 80 getroffen door kanker en waaraan hij op 11 juni 1985 overleed.

Door de Boston Bluegrass Union wordt er trouwens elk jaar in februari een “Joe Val Festival” gehouden in Framingham Massachusetts en gelukkig hebben we nog tal van fraaie albums, die de herinnering aan Joe Val & The New England Bluegrass Boys levend kunnen houden.

U kunt ook nog kijken en luisteren naar Joe Val & The New England Bluegrass Boys “On the Front Porch” met de song “The Fields Have Turned Brown” en “On the Sunny Side of the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Tom Russell hier met de songs “Rise Again, Handsome Johnny”, “Leaving El Paso”en “The Last Time I Saw Hank”.

Deze songs staan op z’n album “Folk Hotel”, dat op vrijdag, 8 september j.l. werd gepresenteerd door Frontera Records en in Europa door Proper Records.

Zoals reeds in de aankondiging van dit programma vermeld samen met tal van muzikale vrienden met o.a. in de laatstvermelde  song de Texaanse veteraan Red Volkaert.

U kunt ook even en kijken en luisteren naar de introductie van het nieuwe album “Folk Hotel” door Tom Russell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 13 nieuwe songs en zijn versie van Bob Dylan’s “Just Like Tom Thumb’s Blues”, waarbij Tom Russell vokaal wordt bijgestaan door de bekende Texaanse singer/songwriter Joe Ely.

D song “Rise Again, Handsome Johnny”, is een eerbetoon aan John F Kennedy, maar eigenlijk ook een smeekbede om een inspirerende president van Amerika.

Bij deze song wordt Tom Russell bijgestaan door Nadine Russell en het duo Max Bernardi en Veronica Sbergia.

Het album werd opgenomen in de Congress House Studios te Austin TX, waarbij naast de fraaie CD er ook nog een boek is uitgebracht met de titel “Folk Hotel”, die behoorde bij de “voorverkoop” van het album.

Het boek is natuurlijk in fraaie kleuren uitgevoerd en bevat de teksten van de songs en de verhalen, die erbij horen evenals korte verhalen over Amerikaanse singer/songwriters Dave Van Ronk, Ramblin Jack Elliott, Bob Dylan, Ian Tyson, Peter La Farge en tal van anderen.

Tom Russell,  meer folksinger/songwriter, in 1949 geboren en opgegroeid in Los Angeles en afgestudeerd in sociale rechtswetenschappen, zwierf in z’n jonge jaren over de wereldbol en was actief in landen als Nigeria, Spanje, Noorwegen en Puerto Rico.

Hij woont nu al sinds eeuwen in Californie en heeft meer bijzondere albums geproduceerd met heel veel gevoel en emotie voor de sociaal zwakkeren en in Californie en New Mexico en dat zijn vooral de gastarbeiders uit Mexico en andere Midden-Amerikaanse staten.

Nog even een blijk van z’n betrokkenheid hier nog een optreden van Tom Russell tijdens de  David Letterman Show met de song “Who’s Gonna Build Your Wall”, die staat op z’n album “Wounded Heart of America”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Klik op de flyer voor een grotere weergave!

Dan nu naar de wereldtoer 2016 van de Dixie Chicks hier met de songs “Long Time Gone”, Cowboy Take Me Away” en “Not Ready to Make Nice”.

Deze songs staan op het album “DCX MMXVI” bestaande uit twee CD’s  tezamen met een fraaie Blue Ray DVD, dat op vrijdag, 1 september werd uitgebracht door Columbia Records.

Op de twee CD’s samen 22 songs, terwijl de blue-ray DVD hun optreden bevat met in totaal zo’n 73 songs.

Voor de liefhebbers van de “supersterren van de countrymuziek” de Dixie Chicks een absolute “musthave”.

Alvast even een korte kennismaking met de aankondiging van hun “Wereldtour 2016”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met betrekking tot de bijzondere titel van het album uitgevoerd in Romeinse cijfers, waarbij in dit bijzondere geval DCX  niet 610 betekent, maar natuurlijk gewoon een afkorting voor de Dixie Chicks en MMXVI staat dan voor 2016.

De beelden werden opgenomen tijdens de succesvolle uitverkochte wereldtournee in 2016, waarbij zij ook twee keer de Heineken Music Hall Nederland aandeden. Dit jaar traden zij o.a. op in Australie en Nieuw Zeeland.

Dixie Chicks, bestaande uit de zusters Martie en Emily Erwin en Natalie Maines,  is een van de grootste vrouwenbands ter wereld voor het eerst in tien jaar weer eens als trio actief.

Natalie Maines maakte nog een solo-album, terwijl Martie en Emily een album maakten onder de naam “Court Yard Hounds”.

Het trio won maar liefst 13 Grammy’s, zijn goed voor meer dan 30 miljoen verkochte albums én behoren tot een select groepje artiesten die met maar liefst 2 albums de diamanten status behaalden met de verkoop van meer dan 10 miljoen exemplaren van 1 album.

Nogmaals de Dixie Chicks hier met een album “DCX MMXVI” zeer aanbevelenswaardig.

Nog zo’n fraaie video-clip van het optreden van de Dixie Chicks hier met de song “Not Ready Make to Nice”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor weer eens aandacht voor Dick van Altena hier met de song “Juliet”.

Deze song staat op z’n album “Flowers from the Moon” destijds uitgebracht door Continental Record Service. Natuurlijk in dit programma “Countrymusic Round-Up” speciaal gekozen i.v.m. z’n optreden vrijdagavond, 22 september a.s. in het Isala Theater te Capelle a.d. Ijssel met de “Back To The Country”, part 7 .

De vorige week in Haastrecht een fraai “Change of Key” muzikaal “Country Meets Hawaii” concert en nu nog eventjes dunnetjes over met Dick Altena hier met de song “Waikiki”, die eveneens staat op z’n album “Flowers from the Moon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Was It Love” door Ilse de Lange hier met een song, die staat op haar album “The Great Escape”, dat in 2006 werd uitgebracht door Universal Music.

Het was haar zesde album, waarvoor zij enige tijd naar Amerika ging en het album opnam in de Henson Recordings Studios te Los Angeles. Het album is inmiddels bekroond met dubbel-platinum.

Drie songs van dit album met w.o. de titelsong “The Great Escape” en “The Lonely One” bereikten de Nederlandse Top 40.

In dit programma weer eens aandacht voor Ilse de Lange i.v.m. haar leuke TV-programma “Ilse’s Veranda”.

In het programma gaat Ilse in Nashville TN, “Music City USA”, samen met bekende nederlandse gasten, zoals Guus Meeuwis, Barry Hayes, Marc-Marie Huijbrechts, Douwe Bob, Ellen ten Damme en Kenny B op ontdekkingsreis.

Ze maken een praatje met de lokale inwoners, zoals Brenda Lee en zijn bij optredens van o.a. de jug– en stringband “The Glade City Rounders” en komen zo meer te weten over de geschiedenis van de stad en waarbij zij wellicht ook nog een bezoek brengen aan de Country Music Hall of Fame en de legendarische concertzaal Grand Ole Opry.

Even terug in de tijd voor Ilse de Lange hier met haar song “Was It Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van het programma Brian Lee Bender hier met de song  “Girlfriend No2”, die staat op z’n 3de studio- album “Giving Up My Ground”, dat vorig jaar maart werd uitgebracht door het onafhankelijke label Lamon Records.

Tijd om eens kennis te maken met Brian Lee Bender hier met z’n song “Girlsfriend No2”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Speellijst ” Country Music Round-up “. Datum: Sept. 19 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, technics en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr***   Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Joe Val & The New England Bluegrass Boys *** Comin’ on Strong   ***   One Morning in May   ***   Rounder Records
 2. Joe Val & The New England Bluegrass Boys *** Sparkling Brown Eyes   ***   One Morning in May   ***   Rounder Records
 3. Joe Val & The New England Bluegrass Boys *** What Can I Do   ***   One Morning in May   ***   Rounder Records

 1. Tom Russell ft. Nadine Russell, Max Bernardi & Veronica Sbergia *** Rise Again, Handsome Johnny   ***   Folk Hotel   ***   Frontera Records
 2. Tom Russell ft. Eliza Gilkyson, Joel Guzman & Red Volkaert *** Leaving El Paso   ***   Folk Hotel   ***   Frontera Records
 3. Tom Russell ft. Red Volkaert *** The Last Time I Saw Hank   ***   Folk Hotel   ***               Frontera Records

 1. Dixie Chicks *** Long Time Gone   ***   DCX MMXVI   ***                Columbia
 2. Dixie Chicks *** Cowboy Take Me Away   ***   DCX MMXVI   ***   Columbia
 3. Dixie Chicks *** Not Ready to Make Nice   ***   DCX MMXVI   ***   Columbia

 1. Dick van Altena *** Juliet   ***  Flowers from the Moon   ***   Continental Record Service
 2. Ilse de Lange *** Was It Love   ***   The Great Escape   ***   Universal Music

 1. Brian Lee Bender *** Girlfriend No 2   ***   Giving Up My Ground   ***   Lamon Records

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *