And So It Goes

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  een eerbetoon aan countryzanger/gitarist en schrijver Don Williams, die op vrijdag, 8 september j.l. op 78-jarige leeftijd is overleden, middels een tweetal songs van z’n voorlaatste album “And So It Goes” en nog z’n “Some Broken Hearts Never Mend” tijdens een optreden 3 jaar geleden in Dublin Ierland.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Donna Ulisse met een drietal songs van haar nieuwe album “Breakin’ Easy”, dat op vrijdag, 22 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd Mountain Home Music.

Vervolgens naar de bluegrass gospel muziek door Rebekah Long samen met een aantal muzikale  vrienden zoals Scott Vestal , Mike Bub en  Patrick McAvenue met songs van haar nieuwe album “Run Away”.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Stringcaster uit Rotterdam en uit Nijmegen Tip Jar met een song van hun nieuwe album “Gemstone Road”.

Dan is het tijd voor een aantal optredens van respectievelijk Blake Shelton met de song “All About Tonight”, Dwight Yoakam “Live from Austin TX” en Toby Keith met de song “Weed with Willie” van z’n nieuwe album “The Bus Songs”, dat op 8 september j.l. werd uitgebracht door Show Dog LLC.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “I’m in A Hurry to Go Nowhere”,  “A Little Past Lonely” en  “I’m in A Hurry to Go Nowhere” door Donna Ulisse.

Deze songs staan op haar nieuwe album “Breakin’Easy”, dat op vrijdag, 22 september officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music en nu dus al beschikbaar voor de countrymuziek liefhebbers en luisteraars hierbij RTV Krimpenerwaard.

Donna Ulisse, regelmatig op tournee met haar begleidingsgroep “The Poor Mountain Boys”, wordt algemeen beschouwd als een van de beste liedjesschrijvers in de bluegrassmuziek en zij werd dan ook al meerdere malen door de IBMA genomineerd voor de Award “Songwriter of the Year” .

Haar songs zijn o.a. door Del McCoury Band, Claire Lynch, Darin & Brooke Aldridge, The Bankesters, Nu-Blu en talrijke anderen vertolkt.

Donna Ulisse is afkomstig uit een muzikale familie uit Hampton Virginia hield zich op jonge leeftijd hield zich op jonge leeftijd reeds bezich met de muziek en trad toen ook al op, maar dan meer in de Western Swing sfeer en o.a. ook samen met countryzanger/schrijver/gitarist en filmacteur Jerry Reed.

Later trouwde zij met Rick Stanley, een neef van de bluegrass-legendes Ralph en Carter Stanley en werd natuurlijk beïnvloed door The Clinch Mountain.

In de begin jaren ‘90 maakte zij nog het traditionele countrymuziek album “Trouble at the Door”, maar boekte weinig  succes ondanks lovende kritieken.

Daarna legde zij zich meer toe op het schrijven van songs vooral meer in de bluegrassfeer, waarop haar uitgever, de Hadley Music Group, besloot haar album “When I Look Back” als start van een eigen label uit te brengen.

Sindsdien bracht zij via dit onafhankelijke label  een groot aantal albums uit zoals Down (2009), Holy Waters (2010), An Easy Climb (2011), All The Way To Bethlehem (2012), the gospel compilation I Am A Child of God (2013) and “Showin’ My Roots(2013)” en Hard Cry Moon” in 2015.

Donna Ulisse hier met haar nieuwe album “Breakin’ Easy” weer een aanwinst voor de blugrass-muziek.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met nog eens Donna Ulisse & The Poor Mountain Boys hier met de titelsong van haar album “Showin’ My Roots”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Rebekah Long hier met de songs “Welcome Me Back Home”. “I Have Seen the Light” en “A Place Beyond the Clouds”.

Deze songs staan  op haar album “Run Away”, dat afgelopen vrijdag, 8 september is uitgebracht via LUK Records.

Rebekah Long voor mij een nieuwe naam in de bluegrassmuziek hier met haar tweede album met als titel “Run Away” geproduceerd door Donna Ulisse en die kent u natuurlijk inmiddels ook want u heeft haar zonet als luisteraar van dit programma kunnen horen.

Tijd om eens kennis te maken met Rebekah Long en haar introductie van haar nieuwe album “Run Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rebekah Long , die in 2009 succesvol afstudeerde bij SAE Institute Nashville’s Audio Technology Program, en daarna in 2013 audiotechnicus werd bij CTM (Catch This Music) Studios in Nashville, is dus niet onbekend met de muziek kun je wel stellen.

In 2015 bracht zij haar eerste album met de titel “Here I Am” uit eveneens op het label LUK Records en volgens mij is deze naam een samenstelling van de eerste letter van haar familie-naam Long, vervolgens de letter U van Ulisse en de K van Rick Stanley.

Ook dit album bestaande uit 13 songs, waarvan een aantal country klassiekers met een ‘bluegrass” smaak.

Op haar nieuwe album “Run Away” een aantal bijzondere songs beïnvloed door de dramatische “ups & downs” van de afgelopen jaren en tenslotte het dramatische overlijden van haar oudere echtgenoot Ben Speer aan de ziekte van Alzheimer. Hij maakte deel uit van de bekende Speer Family zeer actief met de gospelmuziek bij de Gaither Music Group .

Op “Run Away” wordt Rebekah Long geholpen door Scott Vestal op banjo, Mike Bub op de staande bas, Patrick McAvenue op de viool en mandoline en Cody Kilby op akoestische gitaar met ook nog Shad Cobb op viool Mark Fain op de bas en Jarrod Walker op mandoline.

Donna Ulisse treedt niet alleen op als  producent, maar tevens vokaal aanwezig samen met haar echtgenooot Rick Stanley en Gene McDonald met z’n fraai basstem.

Tijd om eens kennis te maken met Rebekah Long hier met de song “Ain’t Life Sweet”, die staat op haar album “Here I Am”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een eerbetoon aan Don Williams hier met de songs “What If It Worked Like That” en “Heart for Hearts”, die staan op z’n album “And So It Goes”, dat in 2012 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Don Williams hier met de song “Heart for Hearts”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog het zeer bekende “Some Broken Hearts Never Mend” door Don Williams hier tijdens een “live” optreden in Dublin in 2014.

Van z’n optredens in Dublin en Belfast werd een CD en DVD uitgebracht met als titel “Don Williams in Ireland” : “The Gentle Giant in Concert” in april vorig jaar uitgebracht door de Don Williams Music Group.

Een CD met 19 songs met heel veel bekende songs uit z’n lange en roemruchte carriere als countryzanger./schrijver/ guitarist, waaronder dus ook deze “Some Broken Heart Never Mend” en ik zal er nog een paar noemen om de herinneringen weer een beetje op te halen “I Recall a Gypsy Woman”, “Amanda”, “I Believe in You” en “Tulsa Time”.

Z’n bijnaam “Gentle Giant” is ontstaan door niet alleen z’n lengte van ruim 1.85, maar ook door de vertolking van schitterende ballades en “love-songs” met z’n fraaie bariton-stem in een rustige countrysfeer.

Van oorsprong uit Texas in de buurt van Corpus Christie bij de Texaans-Mexicaanse grens, maar al sinds jaar en dag woonachtig op een boerderij in de buurt van Nashville.

Hij werd ontdekt door “Cowboy”Jack Clement ook als zo’n bekende liedjesschrijver, zanger, producent en eigenaar van een platenmaatschappij en kwam in 1972 met z’n eerste album “The Shelter of Your Eyes”.

Daarna volgden nog heel veel hits met succesvolle tournee’s  ook door Europa en zelfs door Afrika. In 1980 riepen de lezers van Country Music People uit Londen hem uit tot Artiest van het Decennium, nadat de Country Music Association hem al had uitgeroepen tot “Beste countryzanger van het Jaar” en met “Tulsa Time” de Award “Beste Song” en tevens ontvanger van een Edison voor z’n album “Expressions”.

 In de begin jaren nam hij al eens afscheid vanwege voortdurende rugproblemen, maar kwam toch regelmatig terug met optredens zoals in Ierland en in 2012 met z’n album ”And So It Goes” en z’n laatste album “Reflections” met zijn vertolking van songs van Townes Van Zandt, Merle Haggard en Jesse Winchester  in 2014.

Mooie verhalende songs van Don Williams als eerbetoon in dit programma “Countrymusic Round-Up”.

Nog even terug naar Ierland voor Don Williams hier tijdens z’n optreden met de song “Some Broken Hearts Never Mend”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in nde regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor weer eens aandacht voor de Rotterdamse groep Stringcaster hier met de song “Rock This Joint”.

Deze song staat op hun album “Picking On You” dat in mei 2016 werd uitgebracht door M.A.R.S. Music.

Het album bevat 13, voornamelijk door de band zelf geschreven liedjes, aangevuld met een nummer van Carl Perkins (Tryin To Be My Baby) en zoals deze song “Rock This Joint” van Jimmy Smith. De groep bestaat uit Remco Prins op mandoline, Martin Voogd op rhythm-gitaar, Robert van Driesten op harmonica en banjo, Tijmen Veelenturf op viool en tenslotte Marcel Verbaas op de dubbele bas en ze zingen allemaal.

Tijd om weer voor een hernieuwde kennismaking met “Stringcaster” hier met de titelsong van hun album “Pickin’ On You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Short Nights” door Tip Jar hier met een song, die staat op hun album “Gemstone Road”, dat op 1 September j.l. werd uitgebracht door “Shine a Light Records”.

Op vrijdagavond, 15 september, wordt het album gepresenteerd in De Rozenknop te Eindhoven, met natuurlijk Bart de Win en Arianne Knegt (Tip Jar) ,  bijgestaan door Harry Hendriks en Martijn de Win op gitaar, Tonnie Ector op de contrabas, Eric van de Lest op de drums en “last but not least” Joost van Es, een violist die door de Dutch Country Music Association diverse malen is uitgeroepen tot de beste instrumentalist van het jaar.  En ook de clarinet van Gilad Atzmon is nog te horen.

Het album “Gemstone Road” bevat 12 songs, waarvan er drie zijn geschreven door Bart en Arianne samen en de negen overige songs doorvan Bart de Win zelf.

Ook dit album is weer in samenwerking met Walt & Tina Wiltkins en’The Mystiqueros uit Texas geproduceerd en daar komt waarschijnlijk ook de titel van het album vandaan “Gemstone Road”  Austin TX, maar het zou ook een verwijzing kunnen zijn naar de “Juwelen van songs” op dit album.

Tijd om ook eens kennis te maken met Tip Jar en de meer “jazzy” stijl van Tip Jar hier met de song “Good Love”, die eveneens staat op hun nieuwe album “Gemstone Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een aantal live optredens met als 1ste Blake Shelton met de song “All About Tonight”, hier met een “live” uitvoering van zijn song en die staat op een EP met als titel “Live”, dat op 25 augustus werd uitgebracht door Warner Bros.

Een “EP” met 6 songs, die je wel als toppers kunt aanmerken uit z’n carrierre opgenomen tijdens het CMA Music Festival in Nashville eerder deze zomer.

 “All About Tonight” is tevens de titelsong van z’n album, dat in 2010 eveneens werd uitgebracht door Warner Bros.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar het optreden van Blake Shelton tijdens het CMA Festival met de song “All About Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “What I Don’t Know” “Wat ik niet weet, dat deert mij niet” voor Dwight Yoakam hier tijdens een ’live’ optreden in Austin Tx voor PBS Austin City Limits en dat reeds in november 2005 werd uitgebracht door New West Records en twee jaar later kwam er ook nog een DVD bij.

Nu op 11 augustus 2017 opnieuw uitgebracht door New West Records samen met de DVD en nog steeds een groot plezier om te luisteren naar de man, die de “Bakersfield sound” terugbracht in de countrymuziek.

Nog even terug naar Austin City Limits voor het optreden van Dwight Yoakam hier met de song “What I Don’t Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Toby Keith hier tijdens een ‘live’ optreden met de song “Weed with Willie” .

Deze song staat op z’n nieuwe album “The Bus Songs”, dat op 8 September j.l. werd uitgebracht door z’n eigen label “Show Dog LLC”.

Een album met 12 songs, waarvan de meeste al eens zijn verschenen op z’n vroegere albums, waaronder ook deze “Weed with Willie”, maar toch leuk om weer eens tevoorschijn te halen het fraaie verhaal van Willie Nelson en zijn mening over het roken van marihuana.

Zo nu en dan een beetje verwarrend. Mooie verhalen op dit album, waarbij de bandleden in de bus nieuwe teksten en muziek bedenken. In ieder geval ook nog twee nieuwe songs n.l. “Shitty Golfer” en “Wacky Tobaccy.” .

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Toby Keith met z’n bandleden vanuit z’n bus met de song “”Wacky Tobacco”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Sept. 12 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Donna Ulisse *** I’m in A Hurry to Go Nowhere   ***   Breakin’ Easy   ***             Mountain Home Music
 2. Donna Ulisse *** A Little Past Lonely   ***   Breakin’ Easy   ***   Mountain Home Music
 3. Donna Ulisse *** ‘Til I Fin’lly Let Go   ***   Breakin’ Easy   ***   Mountain Home Music
 1. Rebekah Long *** Welcome Me Back Home   ***   Run Away   ***   LUK Records
 2. Rebekah Long *** I’ve Seen the Light   ***   Run Away   ***   LUK Records
 3. Rebekah Long *** A Place Beyond the Clouds   ***   Run Away   ***   LUK Records
 1. Don Williams *** What If It Worked Like That   ***   And So It Goes   ***   Sugar Hill Records
 2. Don Williams *** Heart of Hearts   ***   And So It Goes   ***   Sugar Hill Records
 3. Don Williams *** Some Broken Hearts Never Mend   ***   Don Williams in Ireland   ***   BDF Records
 1. Stringcaster *** Rock This Joint   ***   Picking on You   ***    M.A.R.S. Music
 2. Tip Jar *** Short Nights ***   Gemstone Road   ***           Shine a Light Records
 1. Blake Shelton *** All About Tonight ***   Live   ***   Warner Bros.
 2. Dwight Yoakam *** What I Don’t Know   ***   Live from Austin TX   ***   New West Records
 3. Toby Keith *** Weed with Willie (Live)   ***   The Bus Songs   ***   Show Dog LLC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *