Walkin’ in L.A.

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor Steve Earle & The Dukes met hun album “So You Wannabe An Outlaw”, opgedragen aan de “Outlaws” van het 1ste uur, zoals Willie Nelson, Merle Haggard en Waylon Jennings en op 16 juni j.l. offcieel gepresenteerd door Warner Bros.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de “The Gibson Brothers” met een drietal songs van hun album ”In the Ground” uitgebracht door Rounder Records.

Vervolgens ook nog aandacht voor het bluegrass-gospel album “Give Us Strength”  van Jimmy Gaudreau & Elle Mears met de hulp van een aantal muzikale vrienden zoals “John Starling & Carolina Star” in maart van dit jaar uitgebracht door Songside Records

Halverwege natuurlijk nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Lana Wolf met een song van haar nieuwe album “Fireflies in Nashville” en ook de Goudse countrygroep “Change of Key met hun “Broken Home Blues”.

Vervolgens naar The Good Brothers” tijdens een optreden in Europa met de song “Gone So Long” gevolgd door Jason Isbell & the 400 Unit met de song “Last of My Kind” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Luke Combs uit Asheville NC, met een song van z’n album “This One’s For You”.

Het programma “Countrymusic Round-Up”werd begonnen met de songs “Highway” , “Little Girl” en “Look Who’s Crying” door The Gibson Brothers.

Deze songs staan op hun nieuwe album “In the Ground”, dat op 17 februari j.l. werd gepresenteerd door Rounder Records.

The Gibson Brothers, bestaande uit de broers zanger/schrijver en bajospeler Eric en zanger/schrijver/gitarist Leigh Gibson opgegroeid op een boerderij in de buurt van Ellenburg in de staat New York vlak aan de grens met Canada, speelden en zongen sedert 1983 met countrysterren als Merle Haggard en Buck Owens en de bekende bluegrassgroepen als favoriete voorbeelden.

Inmiddels in 2017 zijn The Gibson Brothers in het bezit van talrijke IBMA Awards zoals “Entertainer of the Year”; “Song of the Year”; “Songwriter of the Year “and “Album of the Year” in sommige gevallen zelfs meermalen en dan begrijpt u wel, dat zij nauwelijks enige introductie behoeven.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door The Gibson Brothers hier met de song “Fool’s Hill”, die eveneens staat op hun nieuwe album “In the Ground” tijdens een optreden in Lexington MA op 21 januari j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar wellicht zijn er toch nog luisteraars ook bij RTV Krimpenerwaard , die niet bekend zijn met de bluegrass en akoestische countrymuziek en dan is dit nieuwe album “In the Ground” een uitstekende gelegenheid om eens kennis te maken met The Gibson Brothers fraaie blue bluegrass en dat geldt natuurlijk ook voor de talloze fans, die heel verheugd zullen zijn met hun nieuwe album.

Eric en Leigh Gibson met Mike Barber sinds het begin van de groep en dus al 23 jaar hier op de staande bas, Clayton Campbell, die al meer dan 10 jaar zorgt voor uitstekend vioolwerk en Jesse Brock, de relatieve nieuwkomer van de groep, al eens door de IBMA uitgeroepen tot “mandoline speler van het jaar” zorgen weer voor een schitterend bluegrass album.

Op donderdag, 28 september a.s. wordt de 28ste jaarlijkse IBMA Award Show gehouden in Raleigh North Carolina tijdens een hele week van bluegrass shows aldaar met tal van groepen zoals The Infamous Stringdusters, Doyle Lawson & Quicksilver, Sierra Hull, waarbij laatstgenoemde dit weekeinde nog optreedt tijdens het “Pijnackerplein Bluegrass Festival.

 Ik verwacht eigenlijk, dat The Gibson Brothers wel weer een “Award” in ontvangst kunnen nemen.

Voor u als lezer nog even een toegift van The Gibson Brothers hier tijdens een “live” optreden tijdens de WAMU TV Show “Bluegrass Country” hier met de song “Sweet Little Miss Blue Eyes”, die staat op hun album “Brotherhood”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Jimmy Gaudreau & Elle Mears met de songs “Everybody’s Reaching Out for Someone” en “A Prayer for a Friend”.

Jimmy Gaudreau met Elle Mears worden tijdens de laatstvermelde song bijgestaan door John Starling & Carolina Star.

Een song, die dus eveneens staat op het “bluegrass gospel album “Give Me Strength” in maart van dit jaar uitgebracht door Songside Records.

Tijd om eens kennis te maken met singer/songwriter en gitariste Elle Mears uit Casper Wyoming hier tijdens een optreden met de song “Every Garth Brooks Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De inmiddels legendarische mandoline speler Jimmy Gaudreau, die in de eind jaren ‘60 deel ging uitmaken van de “Country Gentlemen” als vervanger van mandolinespeler en zanger John Duffey, maar later ook bekend van zijn deelname aan bluegrassgroepen als “The Tony Rice Unit” en J.D. Crowe & The New South en thans ook actief met de groep “Chesapeake”.

Zo’n 30 jaar geleden trad Jimmy Gaudreau met z’n Bluegrass Unit ook nog op in de legendarische “Home of Strictly Country” in Harpel (Vlagtwedde GN) met Ernie Sykes op de staande bas met zang, Wyatt Rice op gitaar, Warren Blair op viool met zang en Kevin Church op de banjo met zang.

U kunt nog even luisteren naar de groep hier met de traditional “Can’t You Hear Me Calling”, die staat op het album “Live in Holland” uitgebracht door Strictly Country Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hier op dit album samen met z’n talentvolle nicht, zangeres en liedjesschrijfster Elle Mears.

Op dit album trouwens ook nog een indrukwekkende groep musici en vrienden zoals ook John Edwards bij de song “The Sailors Prayer” en zoals hier John Starling met “A Prayer For My Friends.” De titelsong van het album ”Give Us Strength” lijkt ook nog een bijdrage van een old-timey kerkkoor te hebben.

Ook de befaamde zanger/schrijver/gitarist Eric Brace met The Skylighters zijn nog aanwezig met de fraaie traditional bluegrassgospel “Going Up Home to Live in Green Pastures”.

“Give Us Srength” al met al een fraai album, die niet mag ontbreken in de countrymuziek voorraadschuur.

Nog even terug in de tijd naar een live optreden van Moondi Klein op gitaar en Jimmy Gaudreau op mandoline met de song “High Sierra” tijdens het  Joe Val Bluegrass Festival in Framingham, Mass

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Steve Earle & The Dukes hier met de songs “Walking in L.A.”, waarbij Steve ook nog de medewerking aankondigde van de senior Texaanse Outlaw zanger John Bush, een vriend van Willie Nelson en destijds van Waylong Jennings en Merle Haggard.

Vervolgens ook nog de song “Sister’s Coming Home-Down at the Corner Beer Joint” met een bijdrage van Willie Nelson, die ook te horen is in te titelsong van het album en  “This Is How It Ends” door Steve Earle & The Dukes in samenwerking met de Texaanse countryzangeres Miranda Lambert.

Allemaal songs, die staan op het album “So You Wannebe An Outlaw”, dat op 16 juni j.l. werd uitgebracht door Warner Brothers.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om eens te kijken en luisteren naar Steve Earle & The Dukes met de titelsong van z’n album “So You Wannebe an Outlaw” tijdens een optreden in de “Town Hall” in New York City

Oude tijden herleven hier op dit album van Steve Earle, die bijna aan het zogenaamde einde van het “Outlaw country-tijdperk” in mid-jaren 1980 zijn debuut album “Guitar Town” uitbracht.

Steve Earle had in die jaren een heel gevaarlijke levensstijl met “drugs enz.” een stijl, die doet denken aan de song van Waylon Jennins “ “Lonesome, On’ry and Mean”.

Als singer/songwriter zou je denken, dat het een Texaan was, maar ook bij de folkmuziek uit de Noordoosten van Amerika zou hij thuis kunnen horen, maar hij woont gewoon midden in het hart van de countrymuziek Nashville TN.

In ieder geval zullen de fans van de inmiddels 62-jarige Steve Earle zeer verheugd zijn met dit album “So You Wannabe An Outlaw”, die door Steve is opgedragen aan de Outlaw countryhelden van de mid-jaren ‘80 zoals reeds eerder aangegeven Waylon Jennings, Merle Haggard, Guy Clark en Willie Nelson.

U kunt ook nog even luisteren naar Steve Earle & The Dukes hier met de song “Lookin’ for a Woman”, die eveneens staat op het album “So You Wannebe an Outlaw”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor Lana Wolf hier met de song “Dream Chaser”.

Deze song staat op haar nieuwe album “Fireflies in Nashville”, dat op 1 juni j.l. werd uitgebracht door JL Records. Juni 2016 werd ‘Fireflies in Nashville’ opgenomen in ‘Studio 19 (Now at The Soundkitchen)’, Nashville. In deze studo zijn albums opgenomen van o.a. Bruce Springsteen, Taylor Swift, Keith Urban, Brad Paisley, Carrie Underwood, Rascal Flatts, Dolly Parton.

Op zondag, 3 juli a.s. vanaf 20.15 wordt haar album muzikaal gepresenteerd in de vorm van “Fireflies Unplugged”  in de Parel van Zuilen op het landgoed Daelwijk, gelegen aan de Vecht op Burgemeester Norbruislaan 17 te Utrecht. Kaarten te bestellen via “deparelvanzuilen.nl)

Nog even terug naar Studio 6 te Nashville voor een nadere kennismaking met Lana Wolf en haar nieuwe album “Fireflies in Nashville”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Broken Home Blues” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun dubbel album “When Music Calls My Name”.

En deze groep heb ik natuurlijk gekozen in verband met hun vermelde optredens op zaterdagavond, 26  augustus met The Good Brothers en een week later met hun show “Country Meets Hawaii” deel 2 en dat allemaal in het vertrouwde theater “Concordia” te Haastrecht.

Nog even terug in de tijd voor een leuke slide-show van Change of Key met tal van bekenden zoals Vince Gill , accordionist Jeff Taylor en violist Tim Crouch, waarbij u ondertussen kunt luisteren naar de song “Broken Home Blues”.

Gewoon even doorschakelen/JustUse the Link!

De naam is al gevallen “The Good Brothers” en dus hier zoals ook aangekondigd tijdens aan “live” optreden met de titelsong van hun album“Gone So Long”.

Dit album met 17 nummers allemaal opgenomen tijdens “live” optredens in Europa met natuurlijk de broers Brian, Bruce, Larry en ook nog Travis Good, de zoon van Bruce, die ook deel uitmaakt van de Canadese groep “The Sadies”, werd in mei van dit jaar uitgebracht via Hogtown Records.

De broers en Travis worden muzikaal bijgestaan door o.a. Kevin Luciani op de bas, Dan Howlett op viool en Dave Mitchell op de drums en percussive.

Inmiddels heeft u het wellicht in de agenda gezet, maar nogmaals 26 augustus zijn “The Good Brothers” voor een optreden met medewerking van “Change of Key” in Theater Concordia te Haastrecht en om verzekerd te zijn van een toegansbewijs is het zeer verstandig om nu reeds te reserveren via .

Nog even terug in de tijd naar een optreden van The Good Brothers en Kevin Luciani met de song “Missing You” in de Tin Pan North tijdens het Nashville Songwriters Association International Festival te Toronto.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Last of My Kind” door Jason Isbell & The 400 Unit hier met de song, die staat op het album “The Nashville Sound”, dat op 15 juni j.l. officieel werd gepresenteerd door Southeastern Records.

Een album met fraaie rustige nummers, zoals deze “Last of My Kind”, maar ook stevigere rock nummers.

 Een eigen Nashville sound van deze singer/songwriter/guitarist uit Alabama hier samen met z’n vrouw Amanda Shires met de opvolger van z’n album “Something More Than Free”, waarmee hij twee Grammy Awards won n.l. “Best Americana Album” en “Best American Roots Song” -”24 Frames” en twee Americana Music Association Awards (Album of the Year & Song of the Year, 24 Frames).

Tijd om eens kennis te maken met Jason Isbell & The 400 Unit en Amanda Shires  met de song “Last of My Kind” tijdens een optreden op 17 juni j.l.  in de U.S. Cellular Center te Asheville NC

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel naar onze uitsmijter van dit programma”Countrymusic Round—Up” de jonge Luke Combs uit Asheville NC hier met de song “Beer Can”, die staat op z’n debuut album “This One’s For You”op 2 juni van dit jaar uitgebracht door River House Artists/Columbia Records. Met de hitsingles “Hurricane”, “When It Rains It Pours”, die ook op dit album staan, heeft hij inmiddels al behoorlijk bekendheid gekregen.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar een “solo” optreden van Luke Combs in de studio van het radiostation WDRM ( The Valley’s Best Country) Decatur, Alabama, met de song “Beer Can”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juni 20 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/    ***    Titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Gibson Brothers *** Highway   ***   In the Ground   ***   Rounder Records
 2. The Gibson Brothers *** Little Girl   ***   In the Ground   ***   Rounder Records
 3. The Gibson Brothers *** Look Who’s Crying   ***   In the Ground   ***   Rounder Records
 1. Jimmy Gaudreau & Elle Mears *** Everybody’s Reaching Out For Someone ***   Give Us Strength   ***                  Songside Records
 2. Jimmy Gaudreau & Elle Mears ft. John Starling and Carolina Star *** A Prayer for My Friend   ***   Give Us Strength   ***   Songside Records
 1. Steve Earle & The Dukes ft. Johnny Bush *** Walkin’ in L.A.    ***   So You Wanna Be an Outlaw   ***    Warner Brothers
 2. Steve Earle & The Dukes ft. Willie Nelson *** Sister’s Coming Home – Down at the Corner Beer Joint   ***   So You Wanna Be an Outlaw   ***         Warner Brothers
 3. Steve Earle & The Dukes ft. Miranda Lambert *** This Is How It Ends***   So You Wanna Be an Outlaw   ***   Warner Brothers
 1. Lana Wolf *** Dream Chaser   ***   Fireflies in Nashville   ***   JL Records
 2. Change of Key *** Broken Home Blues   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 1. The Good Brothers *** That’s What Highways Are For   ***   So Long   ***   Hogtown Records
 2. Jason Isbell and the 400 Unit *** Last of My Kind   ***   The Nashville Sound   ***   Southeastern Records/Thirty Tigers
 3. Luke Combs *** Beer Can   ***   This One’s For You   ***   River House Artists/Columbia Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *