She’s Playing Hard to Get (Rid of)

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor Sam Outlaw uit Los Angeles en die op 20 juli a.s. zal optreden in de Grote Zaal van Paradiso ter promotie van z’n nieuwe album “Tenderheart”, dat op 14 april a.s. officieel wordt gepresenteerd door Six Shooter Records,  met in het voorprogramma de “multi Grammy-Award winning singer/songwriter” Jim Lauderdale.

Natuurlijk vanavond bij RTV Krimpenerwaard al even een voorproefje met een aantal fraaie songs country van dit album in de sfeer van countrymuziek’s  grootste regenboogjagers.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass verzorgd door Tim O’Brien met een aantal songs van z’n nieuwe album “Where the River Meets the Road” op 31 maart j.l. uitgebracht door Howdy Skies Records.

Vervolgens ook nog een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Joey Feek middels haar album “If Not For You”, dat op 7 april j.l. werd uitgebracht door de Gaither Music Group.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Jany Szabo uit Krimpen aan den Ijssel met de song “Missin’ My Baby Tonight” en ook nog JW Roy met een song van z’n album “Dry Goods & Groceries Vervolgens gaan we weer naar de overkant van de grote plas naar Nashville voor Trace Adkins met de song “Ain’t Just the Whiskey Talkin’” en treden de Canadezen Dean Brody en Shevy Price op als uitsmijters van dit programma met een song van het album “Beautiful Freakshow”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “When the Mist Clears Away” , “Little Annie (When the Springtime Comes Again) en “Few Old Memories” door multi-instrumentalist en zanger/schrijver Tim O’Brien.

Deze songs staan op het album “Where the River Meets the Road”, dat op 31 maart j.l. door “Howdy Skies Records” werd uitgebracht.

Grammy Award winnaar en multi-instrumentalist Tim O’Brien zong als kind in de kerk en speelde als kleuter al wat op de piano naast zijn zusje, maar vond pas echt zijn roeping toen hij op zijn 12e een gitaar kreeg.

Daarna volgde eigenlijk alles met snaren of het nu de gitaar, banjo, mandoline, bouzouki of de viool is, het maakt hem niet uit.

Nadat hij de blinde flattop-gitarist en zanger Doc Watson op tv zag veranderde zijn leven en dook hij in de wereld van old time en bluegrass muziek.

In de jaren 80 en 90 maakte hij deel uit van de progressieve bluegrass groep Hot Rize, toen bestaande uit  Dr. Banjo Pete Wernick, bassist Nick Forster en Charles Sawtelle. In 1999 overleed gitarist Charles Sawtelle ten gevolge van leukemie en na enige tijd kwam gitarist Bryan Sutton,  de groep versterken.

Songs van Tim O’Brien werden al gecoverd door Nickel Creek, Dixie Chicks en Garth Brooks en hij werkte samen aan albums met Steve Earle, Steve Martin, Jerry Douglas en the Earls of Leicester.

Hij nam ook diverse duo albums op met zanger/schrijver en gitarist Darrell Scott, zoals Memories and Moments” .

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking en kunt u luisteren naar Tim O’Brien hier met de song “When the Mist Clears Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Where the River Meets the Road” is Tim’s  16e solo album, waarvan elk van de 12 songs via een rode draad verbonden met West Virginia, de staat waar hij opgroeide. Het zijn de verhalen van de mensen die er leefden. De twee eigen gepende songs “Guardian Angel” en de titel track “Where the River Meets the Road,” vertellen zeer persoonlijke verhalen van de O’Brien familie, de dood van zijn oudere zus toen hij nog een kleuter was en het verhaal van zijn grootvader die in 1850 naar West Virginia kwam.

De andere songs verzamelde hij in de ruim 10 jaar dat hij al samenwerkt met de West Virginia Music Hall of Fame waarin hij zelf ook in 2013 werd geëerd.

Voor de liefhebbers van zijn muziek dat Tim O’Brien samen met eveneens fraaie zang van z’n partner Jan Fabricius gedurende week 17 een aantal optredens verzorgd in nederland, waaronder op donderdag, 27 april vanaf 20.30 a.s. in Rotterdam LantarenVenster aan de Otto Reuchlingweg 996 (Wilhelmina Pier) natuurlijk ook met songs van z’n nieuwe album “Where the River Meets the Road”.

Tijd om eens kennis te maken met Tim O’Brien, Jan Fabricius en Old Man Luedecke en de song “The Water Is Wise” tijdens een optreden in het programma “Bluegrass Country” in de studio van het RTV-station WAMU (American University Radio) te washington DC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar vorig jaar maart overleden Joey Feek met een heel persoonlijke introductie van haar album en een verklaring van liefde aan haar man Rory Feek met de bekende “Have I Told You Lately that I Love You) gevolgd de songs “The Cowboy’s Mine”, Strong Enough to Cry” en “That’s Important to Me”.

Het album “If Not for You” werd de vorige week vrijdag, 7 april door haar man Rory feek uitgebracht via Gaither Music Group als een eerbetoon aan Joey Feek met solo optredens van de countrymuziek lieveling Joey Feek.

Alvast even een korte kennismaking met het album “If Not for You” en Joey Feek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze verzameling songs beschrijft haar levensloop inclusief haar familie-achtergrond en afkomst uit het kleine plaatsje Alexandria Indiana en bevat een aantal van de eerst songs, die zij opnam in Nashville TN.

Het album bevat ook een schitterend boekwerk met 48 pagina’s vol met foto’s herinneringen en verhalen geschreven door Joey zelf, haar familie en haar echtgenoot Rory.

“That’s Important to Me” is de originele versie , met daarnaast nog gastoptredens van haar ouders en een eerbetoon aan haar enige broer Justin, die in 1994 overleed ten gevolge van auto-ongeluk.

Rory Lee Feek en z’n echtgenote Joey Martin Feek begonnen hun muzikale carrieres als solo artiest en hadden daarmee redelijk success, maar de schijnwerpers werden echt op hen gericht, nadat zij elkaar ontmoetten, trouwden en gingen optreden als duo. Voor het echtpaar begon hun muzikaal succes met de deelname aan de Country Music TV-show “Can You Duet” in 2008. Zij werden 3e en heel veel sympathie van duizenden tv-kijkers, waardoor zij een contract kregen bij Sugar Hill Records en het album “The Life of a Song” werd uitgebracht.

Rory en Joey waren kundige liedjesschrijvers en muziekmakers en bij de meeste songs op dit album zijn ze betrokken als schrijver, spelen allebei prima gitaar en kunnen zoals u inmiddels wel heeft gehoord ook uitstekend samenzingen wat ook al reeds was te beluisteren. Vrijdag, 4 maart 2016 overleed Joey Feek na een vergeefse strijd tegen baarmoederhalskanker op 40-jarige leeftijd in haar ouderlijk huis in haar woonplaats Alexandria in de staat Indiana.

Haar echtgenoot Rory Feek moet nu verder met hun tweejarig dochtertje “Indiana Boone”, die geboren is met het “Down Syndroom”.

Terug naar gelukkiger tijden met een optreden van Joey en haar achtgenoot Rory Feek en de song “That’s Important to Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Sam Outlaw met de songs “All My Life”, “Two Broken Hearts” en “She’s Playing Hard to Get (Rid of) of wel vrijvertaald “Die raak je niet zo maar kwijt”

Deze songs staan op z’n album  “Tenderheart”, dat op vrijdag, 14 juli officieel zal worden gepresenteerd door Six Shooter Records.

Tijd om eens kennis te maken met Sam Outlaw en Molly Jenson tijdens een optreden met de song “All My Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sam Outlaw een singer- songwriter  uit Los Angeles Californie, laat ook op dit album weer horen, dat goede countrymuziek niet alleen uit Nashville of Texas komt, maar ook zoals hier uit de studio in de San FernandoValley in Zuid-Californie.

Zelf noemt hij z’n muziek “SoCal Country” en dat staat natuurlijk voor South Californie met ook onmiskenbaar mexicaanse invloeden

In dit programma eigenlijk nog niet zo vaak te horen geweest, maar daar gaan we ook in de komende tijd nog wel meer van horen, want ook z’n debuutalbum “Angeleno”, dat in 2015 werd uitgebracht, is nog steeds zeer succesvol.

Ry Cooder en zijn zoon produceerden het debuutalbum ‘Angeleno’ van Sam Outlaw en verzorgden bovendien, omdat ze er toch waren, het gitaarwerk.

Ook leden van My Morning Jacket, Dawes en The Punch Brothers droegen bij aan deze prachtplaat. De pers was laaiend enthousiast en ook andere artiesten lieten zich niet ongemoeid.

Hier vanavond bij RTV Krimpenerwaard Sam Outlaw met z’n nieuwe album “Tenderheart”, waarbij muzikaal wordt bijgestaan door o.a. achtergrondzangeres Molly Jenson, pedal steel professional Jeremy Long en guitarist Danny Garcia  tezamen met Taylor Goldsmith (Dawes) en Bo Koster (My Morning Jacket) met ook nog Erwin Vasquez en Mariachi Teocuitatlan, een lokal mariachi groep, die ook meewerkten aan een video-clip van de titelsong van het album “Angeleno”.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar die fraaie video-clip “Angeleno” van Sam Outlaw met de groep “Mariachi Teocuitatlan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en onder verwijzing naar haar optreden op 22 april a.s. in Leerdam hier voor u als luisteraar Jany Szabo met de song “Missin’ My Baby Tonight”.

Deze song staat op haar album “Fools Like Me”, dat in 1999 werd uitgebracht door Red Hat/Mirasound.

Een veelzijdig album met ballads, modern and traditional country. Het album werd geproduceerd door haar partner en manager Hans Vissers (in de jaren ’90  vele jaren actief in de country-scene, maar die op 14 september 2003 geheel onverwacht overleed) en Robert Strating eveneens op piano, key-board en accordeon(bekend van o.a. de muziek van Medisch Centrum West ), waarbij zij destijds ook muzikaal werd bijgestaan door o.a. Cor Verhaegh op steelgitaar en Joost van Es op viool.

Inmiddels woont zij ook in de Krimpenerwaard en heeft haar zangcarriere in de countrymuziek weer opgepakt en dus eigenlijk wel tijd om in het programma “Countrymusic Round-Up” herinneringen op te halen en vooruit te kijken naar haar optredens.

U kunt ook nog even luisteren naar een optreden van Jany Szabo vorig jaar november in Nieuw- Scheemda met de song “Strong Enough to Cry”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Take It Slow” door Brabantse singer/songwriter Jan Willem Roy kortweg aangeduid onder de naam JW Roy hier met een song, die staat op z’n zeer bijzondere album “Dry Goods & Groceries” dat is uitgebracht door V2 Records. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt JW Roy de muziek, waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte.

De inhoud van het schitterende boek , waarin het album is verpakt, geeft aan waar JW Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters outlaws en legends met bijdragen van o.a.Frederique Spigt, Nico Dijkshoord, Mart Smeets en Johan Derksen en natuurlijk Femke Hoogland en JW Roy zelf.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar JW Roy hier tijdens een solo-optreden in de studio van Omroep Brabant met de song “Take It Slow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu naar Trace Adkins hier met de song “Ain’t Just the Whiskey Talkin’” die staat op z’n album “Somethin’ Goin’ On”, dat op 31 maart j.l. werd gepresenteerd door Wheelhouse Records.

Het 12e studio-album van deze hedendaagse countrymuziek topper, die meer dan 20 singles van hem zag verschijnen in de Billboard countrymuziek overzichten, terwijl op één na al zijn albums een gouden of platinum status verkregen in de VS met als topper “Songs about Me” met 2x platinum en dat betekent de verkoop van 2 miljoen exemplaren.

Alvast even een voorproefje op z’n nieuwe album “Somethin’s Going On” van Trace Adkins met de song “Watered Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters van dit programma,  de zeer succesvolle canadese zanger/schrijver/gitarist Dean Brody hier samen met rapster Shevy Price met “Beautiful Freakshow”, de titelsong van het album, dat in oktober vorig jaar werd uitgebracht via Open Road Recordings.

Het is het 6de studio album van Dean Brody uit Smithers Britsih Columbia en die sinds 2009 al talrijke Canadeze Country Awards in de wacht sleepte zoals vorig jaar nog de Juno Award voor “Country album of the Year” voor “Gypsy Road”, het jaar daarvoor de “Video-Award of the Year” voor de song “Upside Down”, in 2014 “Album of the Year” voor Crop Circles” enzovoort.

Tot slot van dit bericht nog de nieuwe video-clip van Dean Brody samen met Chevy Price met de song “Beatiful Freakshow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 11 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***    titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Tim O’Brien *** When the Mist Clears Away   ***   Where the River Meets the Road   ***   Howdy Skies Records
 2. Tim O’Brien *** Little Annie (When the Springtime Comes Again)   ***   Where the River Meets the Road   ***   Howdy Skies Records
 3. Tim O’Brien *** Few Old Memories   ***   Where the River Meets the Road   ***   Howdy Skies Records
 1. Joey Feek *** Intro (Have I Told You Lately That I Love You   ***   If Not for You   ***   Gaither Music Group
 2. Joey Feek *** The Cowboy’s Mine   ***   If Not for You   ***   Gaither Music Group
 3. Joey Feek *** Strong Enough to Cry   ***   If Not for You   ***   Gaither Music Group
 4. Joey Feek *** That’s Important to Me   ***   If Not for You   ***   Gaither Music Group
 1. Sam Outlaw *** All My Life   ***   Tender Heart   ***   Six Shooter Records
 2. Sam Outlaw *** Two Broken Hearts   ***   Tender Heart   ***   Six Shooter Records
 3. Sam Outlaw *** She’s Playing Hard to Get (Rid of)   ***   Tender Heart   ***   Six Shooter Records
 1. Jany Szabo *** Missin’ My Baby Tonight   ***   Fools Like Me   ***   Red Hat/Mirasound
 2. JW Roy *** Take It Slow   ***   Dry Goods & Groceries   ***   V2 Records
 1. Trace Adkins *** Ain’t Just the Whiskey Talkin’  ***   Something’s Goin’On   ***               Wheelhouse Records
 2. Paul Costa *** Getting’ Bigger   ***   Whisper in the Crowd   ***   Checked Label Services
 3. Dean Brody ft. Shevy *** Beautiful Freakshow   ***   Beautiful Freakshow   ***   Open Road Recordings

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *