That Feel Good Music

In het programma “Countrymusic Round” gaan we weer eens terug naar de eind jaren ’90 in Austin TX en halen herinneringen op met Kimmie Rhodes samen met Townes Van Zandt, Willie Nelson en Waylon Jennings.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Dailey & Vincent met songs van hun nieuwe album “Patriots & Poets”, dat op vrijdag, 31 maart a.s. officieel zal worden gepresenteerd door BFD Records.

Vervolgens ook nog aandacht voor het nieuwe album “Warning Signs” van de vernieuwende bluegrass-groep “Breaking Grass” uitgebracht door Mountain Fever Records.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Gerard Bierman uit Meppel met een song van z’n nieuwe album “For You” en eveneens uit Drenthe, maar dan uit Boven-Smilde, Zingga met de song “That’s What I Want to Say”.

Vervolgens gaan we weer naar de overkant van de grote plas naar Nashville voor resp. Jeff Coltrec met de titelsong van z’n album “Very Berry World”en Aaron Watson met de song “July in Cheyenne”. Buck Ford treedt in dit programma op als uitsmijter met de song “Savin’ It Up for Saturday Night”.

We begonnen het programma met de songs “That Feel Good Music”, “That’s What We’re Put Here to Do” en “God’s Love” door het duo “Dailey & Vincent”.

Deze songs staan op het album “Patriots & Poets”, dat op vrijdag, 31 maart officieel zal worden gepresenteerd door BFD Records.

“God’s Love” is een fraaie bluegrassgospel waarbij het duo “Dailey & Vincent” vokaal wordt geholpen door Doyle Lawson, die zelf al meerdere malen samen met z’n groep “Quicksilver” de IBMA Award “Gospel Recorded Performance of the Year” in ontvangst heeft kunnen nemen.

“Patriots & Poets”, een album met 16 songs, waarbij het duo niet alleen wordt geholpen door zoals hier Doyle Lawson, maar ook nog door banjo-virtuoos Bela Fleck, gospelzanger TaRanda Greene, filmacteur en eveneens banjo-virtuoos Steve Martin en snaren-virtuoos Dave Rawlings, die we natuurlijk goed kennen van z’n samenwerking met z’n partner Gillian Welch.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en daarvoor even terug in de tijd met Dailey & Vincent hier met de klassieker “When I Stopped Dreaming”, die staat op hun album “Brothers of the Highway”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Het duo en multi Award winners Dailey & Vincent hier met hun 8ste album als opvolger van hun zeer succesvolle bluegrass album “Alive”, dat eveneens op DVD werd uitgebracht.

“Patriots & Poets” omvat 16 songs, die allen werden geschreven door Jamie Dailey en Darrin Vincent met een aantal up-tempo songs evenals een aantal songs om gewoon mee te zingen, waarbij de grenzen van de bluegrass muziek regelmatig worden verkend, maar waarbij de titel van de eerst gespeelde song “That Feel Good Music” al aan geeft, wat de bedoeling is van dit albu en dat geldt trouwens ook voor de song “California”, waarbij het duo wordt geholpen door humorist en bluegrass-enthousiast Steve Martin.

Enfin inmiddels heeft u hier als luisteraar van RTV Krimpenerwaard al kennis kunnen maken met dit album en vanaf a.s. vrijdag is het album dus ook via de muziek-handel te verkrijgen.

Nog even naar een “live” optreden van Dailey & Vincent met de song “I’ll Leave My Heart in Tennessee” van hun album “Alive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even bij de hedendaagse bluegrass met de groep “Breaking Grass” uit Booneville Mississippi hier met de song “Stay” en “Sweet Ava”.

Dee songs staan staan op hun album “Warning Signs”, dat  op vrijdag, 17 maart j.l. officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

De groep bestaat uit Cody Farrar op gitaar met leadzang, Britt Sheffield op bas met zang, Jody Elmore op de banjo met zang, Zach Wooten op de mandoline en Tyler White op viool.

De groep werd in 2010 gevormd met de bedoeling akoestische muziek te maken met een mix van traditionele country, bluegrass en blues met teksten over leifde, geloof en het leven in het landelijke Amerika.

Even nader kennismaken met alle leden van “Breaking Grass”, die hier de komst van hun nieuwe album “Warning Signs” al aankondigden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na veel samenspelen, oefenen en het schrijven van songs met natuurlijk ook veel optredens in de omgeving van Booneville verkregen zij veel bekendheid door het behalen van de eerste plaats tijdens talrijke festivals zoals “the Athens Old Time Bluegrass Band Competition”, the State of Mississippi Bluegrass Band Championship” en  “the Uncle Dave Macon Days Bluegrass Band Competition in Tennessee”.

In dat zelfde jaar 2012  brachten zij in eigen beheer hun album met hun eigen naam “Breaking Grass” en  “Running with the Moon” uit, waarmee zij een nog grotere bekendheid en populaireit verwierven.

In het daarop volgende jaar tekenden zij een contract bij “Mountain Fever Records en brachten zij in 2014 het album “Just As Strong” uit , waarbij de groep werd aangeprezen voor hun bijzondere benadering van de muziek.

Drie jaar later, maart 2017,  is “Breaking Grass” terug met hun vierde album weer via Mountain Fever uitgebracht, waarbij de samenstelling van de groep werd gewijzigd met het aantreden van multi-instrumentalist Jody Elmore, die een vroeger lid, Thelton Vanderford verving op banjo en met zang.

Tijd om eens kennis te maken met “Breaking Grass” hier tijdens het ROMP-festival in juni j.l. te Owensboro KY met de song “Annie”, die eveneens staat op hun nieuwe album “Warning Signs”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we zoals aangekondigd terug in de tijd naar de eind jaren ‘90  voor Kimmie Rhodes hier samen met Townes Van Zandt in Austin Texas hier met de song “I’nm Gonna Fly” gevolgd door “Contrabandistas”, waarbij Kimmie optreedt samen met Willie Nelson.

De laatstvermelde song staat op het album “Picture in a Frame” dat in 2003 werd uitgebracht door haar eigen label “Sunbird”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Kimmi Rhodes en Willie Nelson het de song “Contrabandistas” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Be Mine” door Kimmie Rhodes hier samen met Waylon Jennings. Deze song en de reeds vermelde  “I’m Gonna Fly” staan op het album “West Texas Heaven” van Kimmie Rhodes in 1996 uitgebracht door Transatlantic Records met kenmerk TRA CD 235 oorspronkelijk in 1996 door Justice Records Engeland.

Zij komt uit Lubbock in de bekende strook van West Texas, door de bewoners aldaar ook aangeduid als “West Texas Heaven”, het mooiste gebied op aarde. Nou zo praten wij natuurlijk ook over de schitterende omgeving van de  Krimpenerwaard.

In 1979 verhuisde zij naar Austin Texas, waar zij Joe Gracey, producent en later haar echtgenoot leerde kennen.

Twee jaar later verscheen haar debuut LP Kimmie Rhodes & The Jackalope Brothers, terwijl 2 jaar later haar 2de album “Man in the moon” werd uitgebracht. Haar 3de album “Angels Get the blues” werd opgenomen in de Sun Studios te Memphis Tennessee.

Terwijl commerciele successen uitbleven, vonden andere artiesten haar songs waardevol. Wynonna, Trisha Yearwood, Willie Nelson en Waylon Jennings namen songs van haar op.

Kimmie Rhodes trad samen met haar echtgenoot Joe Gracey en hun zoon Gabe met enige regelmaat op in o.a. Nieuwkoop, maar helaas overleed Joe Gracey begin december 2011 aan kanker. Sedertdien treedt Kimmie meestal op met haar zoon en multi-instrumentalist Gabe, terwijl zij daarnaast ook nog optreedt als co-producer van de docuentaire “They Called Us Outlaws”, dat naar verwachting involgend jaar zal worden gepresenteerd door “The Country Music Hall Of Fame in Nashville, TN. Ook treedt zij nog nog op in de theater-productie “Is There Life After Lubbock” en verder natuurlijk nog steeds “on tour” met de promotie van haar laatste album ““Cowgirl Boudoir”.

Tja en dan wil u dze video-clip niet onthouden Kimmie Rhodes en Waylon Jennings hier tijdens een optreden met de song “Lines” en die ook staat op haar albu “Lost & Found”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor gaan we naar Meppel voor Gerard Bierman hier met de “Marty Stuart” song “This One’ s  Gonna Hurt You”.

Voor Marty Stuart gaan we nog even ver terug in de tijd naar de begin jaren ’90 hier samen met Travis Tritt in de MCA Nashville studio met de song “This One’s Gonna Hurt You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op z’n album “For You” uitgebracht door Neo Music gevestigd in Boven-Smilde. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat John Geuzinge nog meespeelt op solo-gitaar, terwijl Nienke voor de achtergrondzang zorgt.

Dit album werd op 27 februari van dit jaar officieel gepresenteerd tijdens een feestelijke happening in Het Oude Wapen te Blijham.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar de feestelijke happening met Zingga en Gerard Bierman met de song “Shook Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens zoals reeds aangekondigd “That’s What I Want to Say” , de Dutch CMA Award  “Song of the year” 2016 en daarvoor gingen we naar Boven-Smilde voor het duo Zingga, het echtpaar John Geuzinge en Nienke Havinga, hier met de song, die als single werd uitgebracht, maar inmiddels ook staat op hun nieuwe album “Mixed Up”.

Op het album werkten John en Nienke samen met Tim Wolting, die een aantal bas tracks inspeelde en daarnaast is de authentieke pedalsteel niet weg te denken binnen de country muziek.

Op de CD “Mixed up” werkten Award winning steelplayers als Robby Springfield en Robby Turner mee.

Robby Springfield kennen we ook van z’n samenwerking met de Goudse groep “Change of Key” en Robby Turner was de rechterhand van Waylon Jennings en werkte door de jaren heen met artiesten als Willy Nelson, Randy Travis, Rodney Crowell, Martina Mc Bride, Dixy Chicks en nog vele anderen… momenteel is hij de vaste steelplayer van Chris Stapleton.

U kunt nog even luisteren naar een fragment van de song “That’s What I Want to Say”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Nashville voor Jeff Coltrec met de titel song van z’n album song “Very Berry World”.

Dit album werd opgedragen aan z’n grote held “Chuck Berry” en dat zeer recent in eigen beheer werd uitgebracht n.l. heel toevallig op de dag dat Chuck Berry op 90-jarige overleed op 18 maart j.l.

Tijd om eens kennis te maken met Jeff Coltrec hier met z’n song “Very Berry World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “July in Cheyenne” hier gezongen en gespeeld door Aaron Watson en daarvoor gingen we even terug in de tijd met een song van z’n album “Real Good Time”, dat in 2012 werd uitgebracht door HKT Records.

Op 17 februari j.l. werd trouwens het album “Vaquero” met 16 door hem zelf geschreven songs uitgebracht en daar kunnen binnenkort nog wel iets van verwachten in dit programma “Countrymusic Round-Up” hierbij uw RTV Krimpenerwaard.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog kijken en luisteren naar de video-opname van Aaron Watson

met het dramatische verhaal vertolkt in de song “July in Cheyenne” in de “SecondStoryGarage” studio van “The Daily Camera in Boulder Colorado.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Buck Ford hier met de song “Savin’ It Up for Saturday Night”, die staat op z’n album “Country Never Goes Outta Style”, dat in 2012 werd uitgebracht in eigen beheer.

Ook Buck Ford heeft recentelijk nog een nieuw album uitgebracht met als titel “Where I Wanna Be”.

Die ligt ook al in m’n voorraadschuur, maar ja niet voor niets is Buck Ford onze uitsmijter met de mededeling, dat onze tijd is al weer om en dat z’n nieuwe album wellicht ook iets is voor de volgende keer.

Natuurlijk kunt u tot slot van dit bericht nog even luisteren naar Buck Ford hier met z’n song “Savin’ It Up for Saturday Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 28 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek ***   titel album   *** Label

 1. Dailey & Vincent *** That Feel Good Music   ***   Patriots & Poets   ***   BFD Records
 2. Dailey & Vincent *** That’s What We’re Put Here to Do   ***   Patriots & Poets   ***   BFD Records
 3. Dailey & Vincent ft Doyle Lawson *** God’s Love   ***   Patriots & Poets   ***   BFD Records
 1. Breaking Grass *** Stay ***   Warning Signs   *** Mountain Fever Records
 2. Breaking Grass *** Nobody Knows ***   Warning Signs   ***   Mountain Fever Records
 3. Breaking Grass *** Sweet Ava ***   Warning Signs   ***   Mountain Fever Records
 1. Kimmie Rhodes ft. Townes Van Zandt *** I’m Gonna Fly   ***   West Texas Heaven   ***   Transatlantic Records
 2. Kimmie Rhodes ft. Willie Nelson *** Contrabandistas   ***   Picture in a Frame   ***   Sunbird
 3. Kimmie Rhodes ft. Waylon Jennings *** Be Mine   ***   West Texas Heaven   ***   Transatlantic Records
 1. Gerard Bierman *** This One’s Gonna Hurt You  ***   For You   ***   Gerard Bierman/Neo Music
 2. Zingga *** That’s What I Want to Say   ***   single   ***   Neo Music
 1. Jeff Coltrec *** Very Berry World   ***  Very Berry World   ***   Colt Records
 2. Aaron Watson *** July in Cheyenne   ***   Real Good Time   ***   HTK Records
 3. Buck Ford *** Savin’ It Up for Saturday Night   ***   Country Never Goes Outta Style   ***   Buck Ford

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *