Coming Home

In het programma “Country Music Round-Up aandacht voor een aantal Grammy Award Winners 2017 uit de wereld van de countrymuziek.

Zondagavond, 12 februari j.l. stonden o.a. Maren Morris, Pentatonix  met Dolly Parton, Lorri McKenna & Tim McGraw en Vince Gill nog in het Staples Center te Los Angeles om een “Award” te ontvangen en vanavond hier dus in dit programma te horen met hun songs

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, deze keer verzorgd door de “ Darrell Webb  Band” met songs van het album “Lover’s Leap” , dat vrijdag 10 februari j.l. officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met de Limburgse groep “Pinchitos Caliente” en een song van hun album “Crossing Borders” en vervolgens uit het recente verleden de “Dixie Aces” met een steelgitaar instrumental “Joey’s Song”.

Vervolgens gaan we naar Nashville voor Brantley Gilbert met een song van zijn album “The Devil Don’t Sleep” dan nog even terug in de tijd voor de “Honky Tonk” song “No One Gonna Love You Better” door Heather Myles samen met Merle Haggard en treden Cole Swindell en Dierks Bentley op als uitsmijter van dit programma met de song “Flatliner”.

We begonnen dit programma Country Music Round-Up” met de songs “Always on the Move” of te wel “Altijd onderweg” , de song “Lover’s Leap” over een dramatische liefde en tevens de titelsong van het album en “Nothing Like a Woman to Bring Me Down” door de Darrell Webb Band.

Deze songs staan op hun album “Lover’s Leap”, dat de vorige week vrijdag, 10 februari officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Darrell Webb heeft in het verleden deel uitgemaakt van tal van bluegrassgroepen met grote naam zoals “The Lonesome River Band”, J.D. Crowe and the New South, Rhonda’s Vincent The Rage en Michael Cleveland & Flamekeeper.

Sedert 2009 is hij onderweg met de Darrell Webb Band en na het uitbrengen van hun debuutalbum “Bloodline” gevolgd door “Breaking Down the Barriers” vierde Darrell Webb zijn 20-jarig muziek-jubileum in 2014 met het uitbrengen van het album “Dream Big” bij Mountain Fever Records.

De song“Flying South to Dixie” van dit album met leden van “the Grasscals” kwam terecht als de nr.1 song in de “Bluegrass Today’s weekoverzicht! Darrell zong en speelde op dit album ook nog samen met, the Queen of Bluegrass, Rhonda Vincent.

Op z’n nieuwe album “Lover’s Leap naast Darrell Webb op mandoline en met leadzang tevens  top-bluegrassspelers Kameron Keller met achtergrondzang, Aaron Ramsey op de staande bas, Jared Hensley op gitaar, Cody Hill op de banjo en tenslotte Tyler Collins op dobro.

Aaron Ramsey was ook verantwoordelijk voor de techniek en productie in de Mountain Fever studios.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit programma met een “live” optreden van de Darrell Webb Band op 16 juni 2016 met een bijzondere uitvoering van de song “Lost John”, die eveneens staat op het album “Lover’s Leap”tijdens de 50ste jaarlijkse Bill Monroe Bean Blossom Bluegrass Music Festival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En gelet op het programma nu snel door naar het Staples Center te Los Angeles Californie voor de bluegrass Award winners de “O’Connor Band met Mark O’Connor” hier met de titelsong van hun album “Coming Home”.

Dit album werd tijdens de eerder vermelde Grammy Award Show in het Staples Center uitgeroepen tot “Best Bluegrass Album” en de Award hiervoor werd natuurlijk in ontvangst genomen door de familie O’Connor bestaande uit multi Grammy en CMA Award winnaar violist Mark samen met z’n vrouw Maggie (MA, Peabody Institute of Music) ook op viool met achtergrondzang, z’n zoon Forrest mandoline-kampioen met leadzang en Kate Lee,die regelmatig optrad tijdens de CMA Awards en tevens de verloofde van Forrest, eveneens op viool met lead-zang.

Een “line-up” met drie violen het kan niet op, want daarnaast ook nog de nationale  “flatpick champion” Joe Smart hier op gitaar met tenslotte nog Geoff Saunders op bass en banjo.

Het album “Coming Home” met 12 songs werd vorig jaar augustus uitgebracht door Rounder Records.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar de “O’Connor Band met Mark O’Connor hier met de titelsong “Coming Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Kid Sister” door The Time Jumpers met lead-zang door Vince Gill, die tevens deze schitterende song heeft geschreven.

Tijdens de Grammy Award Show in het Staples Center werd deze song uitgeroepen tot “Best American Roots Song 2017” en de Award werd natuurlijk in ontvangst genomen door Vince Gill zelf.

De song is tevens de titelsong van hun album, dat op 9 september vorig jaar officieel werd gepresenteerd door Rounder Records en is een eerbetoon aan Dawn Sears, de vroegere lead-zangeres van The Time Jumpers en tevens achtergrond zangeres van de begeleidingsgroep van Vince Gill.

Zij overleed op 11 december 2014 na een strijd van ruim twee jaar aan de gevolgen van longkanker op 53-jarige leeftijd.

In 1998 vormde zij samen met haar man, Kenny Sears, in Nashville TN en 9 andere muziekvrienden, waaronder ook violist Hoot Hester, de ‘western swing & country” groep “The Time Jumpers”, waarbij Kenny tevens optrad als violist en lead-zanger.

Voor de titelsong “Kid Sister” gaan we naar de officiele CD-presentatie van de Time Jumpers op 12 september 2016.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De volgende Award winner staat ook al weer klaar en dus snel door naar Maren Morris hier met de song “My Church”.

Deze song staat op haar album “Hero”, dat vorig jaar op 23 juniwerd uitgebracht door Sony Music Nashville.

Het optreden van Maren Morris met deze song werd gehonoreerd met de Award “Best Country Solo Performance”.

Haar album “Hero” was trouwens ook genomineerd, maar het album “A Sailor’s Guide to Earth van Sturgill Simpson werd uitgeroepen tot “Best Country Album” en daaraan wordt in één van de volgende programma’s “Countrymusic Round-Up” best wel aandacht aan besteed.

Voor u ook nog de “Country Solo Performance” winnares Maren Moris hier met haar song “My Church”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan een heel bijzondere uitvoering van de klassieker “Jolene” door de a-capella groep Pentatonix vokaal bijgestaan door Dolly Parton.

Deze song werd door deze gelegenheidsformatie van Pentatonix bestaande uit  a-capellagroep met vijf zangers: Scott Hoying, Kirstin Maldonado, Mitch Grassi, Avi Kaplan en Kevin Olusola, oorspronkelijk uit Arlington, Texas en als zesde Dolly Parton als single uitgebracht.

Zij werden zondagavond bij The Grammy’s onderscheiden met een Grammy voor de samenwerking met Pentatonix en Dolly Parton met haar hitsong “Jolene” in de categorie Country Duo/Group Performance. Het is al de 8ste Grammy, die werd toegekend aan Dolly Parton.

Natuurlijk voor u ook nog de Award winners uitgebreid met Miley Cyrus hier met hun versie van de Dolly Parton song “Jolene”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma ook nog “Humble & Kind” hier door gezongen en gespeeld door Tim McGraw.

Deze song staat op z’n album “Damn Country Music”, dat in 2015 werd uitgebracht door Big Machine Records.

“Humble & Kind” werd tijdens de Grammy Award Gala te Los Angeles uitgeroepen tot “Best Country Song” en de Award werd in ontvangst genomen door Tim McGraw en Lori McKenna de schrijfster van deze song.

Voor u als lezer nog de versie hiervan Tim McGraw middels een fraaie video-clip, zeer de moeite waard om nog eens te kijken en luistere.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zij schreef nog meer songs voor artiesten zoals hier Tim McGraw maar ook voor z’n echtgenote Faith Hill, Carrie Underwood en vorig jaar ook nog heel succesvol voor Little Big Town, die met de door haar geschreven song “Girl Crush” een Grammy Award behaalden.

Zij is niet alleen een meer dan een uitstekende country liedjesschrijfster, maar heeft inmiddels zelf ook al zo’n 10 albums uitgebracht.

Op 29 juli vorig jaar werd haar 10e album “The Bird & Rifle’ uitgebracht met 10 songs uitgebracht en natuurlijk voor u nog even de titelsong van dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met hier de Limburgse groep “Pinchitos Caliente” uit Geleen met de Doug Sahm song “Mendocino”.

En met hen waren we in Californie in de buurt van “Mendocino” en deze song staat op hun album “Crossing Borders”, dat in 2005 werd uitgebracht via Limbo Music.

De band met hun aanstekelijke Tex-Mex Muziek, die 14 jaar geleden werd opgericht door de Spaanse bandleider Gerardo Romero Butron, is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Europese muziekscene. Sedert 2007 heeft de groep nog vier albums in eigen beheer uitgebracht, waaronder “Amigos del Corazon” in mei 2014.

Gerardo treedt tegenwoordig ook veel op samen met z’n vrouw Maria Romero Butron als duo.

U kunt hier ook nog even kennismaken met een promotie-video van “Pichitos Caliente” met een aantal muziekfragmenten van bekende Tex/Mex songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als tweede bijdrage aan dit programma uit nederland “Joey’s Song” door de Dixie Aces hier met een instrumental, die staat op het verzamelalbum “The Greatest Guitar Hits of the World” in 2000 uitgebracht door “That’s Entertainment”.

Terug in de tijd van Dixie Aces, die inmiddels niet meer bestaan, maar in hun jubileumjaar 2000 – het jaar waarin de Dixie Aces hun vijftienjarig bestaan vierden met spectaculaire jubileumshows met o.a. Toni Willé en Pam MacBeth – verscheen deze 5 CD-box “The Greatest Guitar Hits of the World played by the Dixie Aces; 80 of the greatest guitar hits”.

Gelijkertijd verscheen ook de prachtige country CD ” Buenas Noches from the Dixie Aces”, een vocale CD met een mooiee verzameling van traditionele en moderne country songs. Op deze CD komt naast steelgitaar ook de accordeon prominent aan bod in diverse Tex/Mex-songs.

De keuze voor deze instrumental is ook bedoeld als voorproefje op “Steel Days in Cultureel Centrum Concordia op de laatste zondag van de maand maart en dat is op 26 maart a.s., maar daarover in volgende programma’s Countrymusic Round-Up” meer informatie.

Terug in de jaren met fraaie “pin-up girls” en de Dixie Aces hier met de instrumental “Joey’s Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar Nashville voor de singer/songwriter Brantley Gilbert uit Georgia hier met de song “Rockin’ Chairs”.

Deze song staat op z’n album “The Devil Don’t Sleep” (deluxe) bestaande uit twee CD’s met in totaal 26 songs.

Brantley Gilbert, bekend als schrijver van de songs “Modern Day Prodigal Son” tevens de titelsong van z’n debuut studio-album in 2009 uitgebracht  en in 2010 z’n tweede album “Halfway to Heaven”,   hier met z’n vierde studio album, dat op 27 januari j.l. werd uitgebracht door The Valory Music Group, een onder afdeling van Big Machine Records.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Brantley Gilbert hier met de song “Rockin’ Chairs tijdens een optreden op de Honda Stage in het iHeartRadio Theater in Los Angeles.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan terug in de tijd  met “No One Gonna Love You Better” door Heather Myles met een gastoptreden van Merle Haggard en deze song staat op haar 4e album “Highways & Honky Tonks”, dat in 1998 werd uitgebracht door Rounder Records.

Een album met 12 songs, waarvan er 10 geschreven door Heather Myles zelf.

Voor u als lezer nog even herinneringen ophalen aan Heather Myles en Merle Haggard hier met de song “No One Gonna Love You Better”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijters en zoals altijd is dat in de sfeer van de pop-rock-country,  Cole Swindell met een gastoptreden van Dierks Bentley hier bij de song “Flatliner”, die staat op het album “You Should Be Here”, dat vorig jaar mei werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Tot slot van dit bericht nog de mogelijkheid om nog eens te luisteren naar de hedendaagse pop-countrysong “Flatliner” door Cole Swindell en Dierks Bentley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de email-afbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 14 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

 1. Darrell Webb Band *** Always on the Move   ***   Lover’s Leap   ***   Mountain Fever Records
 2. Darrell Webb Band *** Lover’s Leap   ***   Lover’s Leap   ***   Mountain Fever Records
 3. Darrell Webb Band *** Nothing Like a Woman to Bring Me Down   ***   Lover’s Leap   ***   Mountain Fever Records
 1. O’Connor Band and Mark O’Connor *** Coming Home   *** Coming Home   ***   Rounder Records
 2. The Time Jumpers *** Kid Sister   ***   Kid Sister   ***   Rounder Records
 1. Maren Morris *** My Church   ***   Hero   ***   Sony Music Nashville
 2. Pentatonix & Dolly Parton *** Jolene   ***   single   ***   RCA Nashville
 3. Tim McGraw *** Humble and Kind   ***   Damn Country Music   ***   Big Machine
 1. Pinchitos Caliente *** Mendocino   ***   Crossing Borders   ***   Limbo Music
 2. Dixie Aces *** Joey’s Song   ***   The Greatest Guitar Hits of the World   ***   That’s  Entertainment
 1. Brantley Gilbert *** Rockin’ Chairs   ***   The Devil Don’t Sleep (Deluxe)   ***   Valory
 2. Heather Myles ft. Merle Haggard *** No One Gonna Love You Better   ***   Highways and Honky Tonks   ***   Rounder Records
 3. Cole Swindell ft. Dierks Bentley *** Flatliner   ***   You Should Be Here   ***   Warner Music Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *