First Snow

John Geuzinge - First Snow

Vanavond het gehele programma “Countrymusic Round-Up” in Kerstsfeer met alvast een voorproefje op het Kerstconcert en de CD-presentatie van het “Falling Snow 2016” album “It’s Christmas” georganiseerd door Country Café Concordia i.s.m. NEO Music en dat gebeurt allemaal a.s. zondagmiddag vanaf 15.00 te Haastrecht.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass en akoestische country deze keer door Heather Berry met een song van haar album “Have a Merry Berry Christmas” uitgebracht door Mountain Fever Records gevolgd door de Goudse countrygroep“Change of Key” met hun vertolking van de traditional “Beautiful Star of Bethlehem”.

Vervolgens niet alleen kennismaken met tal van artiesten, die hebben meegewerkt aan het fraaie kerstalbum “It’s Christmas”, maar gaan we ook nog naar Texas voor een muzikale kerstbijdrage door “Asleep at the Wheel”

Halverwege het programma

nog wel de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna gaan we weer gewoon verder met de artiesten van het fraaie album “It’s Christmas” en George Strait met z’n “Christmas Cookies” de uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de bluegrass in kerstfeer door Heather Berry met de song “Christmas Time Back Home”, die staat op haar album “Have a Merry Berry Christmas” uitgebracht door Mountain Fever Records.

Heather Berry - Christmas Time Back Home

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking hier vanuit het huis van Heather Berry en haar echtgenoot Tony Mabe met de song “Christmas Time Back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Beautiful Star of Bethlehem

Vervolgens de Goudse countrygroep “Change of Key” met hun versie van de traditional gospel song “Beautiful Star of Bethlehem”, een song, die in het begin van de vorige eeuw werd geschreven door Fisher Boyce, een melkveehouder in Tennessee.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Daily & Vincent hier met hun versie van de song “Beautiful Star of Bethlehem”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song kent heel veel vertolkingen, waarvan ik persoonlijk die van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys uit de jaren ‘70 wel tot mijn meest favoriete versie behoort, maar ook bijvoorbeeld die door The Judds, Patty Loveless, Dailey & Vincent en Rhonda Vincent zijn zeer fraai.

Ook nog even tijd om te luisteren naar de versie van Ralph Stanley samen met Keith Whitley op gitaar met lead-zang en Jack Cooke op de bas met achtergrond zang, Curly Ray Cline op de viool en Lee Roy Centers op gitaar hier met hun versie van “Beautiful Star of Bethlehem.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De leden van “Change of Key” in meer dan uitstekend gezelschap met hun vertolking van “Beautiful Star of Bethlehem”, die staat op het “Falling Snow 2016” album “It’s Christmas”, waarvan de presentatie a.s. zondagmiddag, 18 december vanaf 15.00 zal plaatsvinden in Theater Concordia te Haastrecht.

Nog even terug naar 2012 voor Change of Key hier met hun fraaie Kerstsong uit 2012 “A Noël to Remember”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Geuzinge - First Snow

Vervolgens “First Snow” door John Geuzinge hier met een fraaie instrumentale introductie van het “Falling Snow” album “It’s Cristmas”, dat zeer recent werd uitgebracht door NEO-Music. Een mooi jaarlijks project van John Geuzinge en z’n vrouw Nienke Havinga samen vormend het duo “Zingga”.

Een schitterende en heerlijke Kerstplaat, die op een mooie wijze met “De eerste sneeuw” de winterperiode hier ook bij RTV Krimpenerwaard inluidt.

We hebben al wel kunnen schaatsen maar sneeuw dat moet nog komen.

Als een eerbetoon aan de winter in Drenthe dan ook het gedicht van Hans Heyting : Blaank Vers

Snei, snei, snei

Out een locht

Zo gries as lei

 

Donzen deken

Dekt de hegen

 

Van het dak

Gliedt zachte brokken

Dwarrelvlocht

van lichte vlokken

legt een sprei

op veld en wegen

 

overal is snei

-o-o-o-

Hoog tijd om kennismaken met de promotie-clip van hun nieuwe project “Falling Snow 2016”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Annemiek Goelema - Trots op mij

Zoals reeds vermeld tal van artiesten, die hebben meegewerkt aan dit album zullen zondagmiddag 18 december a.s. in Theater Concordia ook optreden en tijd om kennis te maken met Annemiek Goelema met de song “Christmas Coming Home” en “Home” voor Annemiek Goelema is Nieuwlande (in buurt van Emmen/Coevorden/Hardenberg).

Annemiek stond op 11 juni 2016 in de finale van het Drèents Liedtiesfestival,  dat gehouden werd in het Atlas Theater in Emmen met het liedje “Trots op mij”.

Zij is op dit moment bezig om met haar eigen band een album te maken met op gitaar Youri van der Meulen, Dennis Lippold op gitaar, mandoline en basgitaar. Jurjen Melinga op toetsenbord en basgitaar en Wilbert Lindeboom als tijdelijke drummer.

Tijd om eens kennis te maken met Annemiek Goelema hgier met haar optreden tijdens het Drents Liedties Festival met de song “Trots op Mij”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Claes van der Ster - Christmas in Dixie

Vervolgens hoorde u ook nog Claes van der Ster, een country/rockzanger uit Leeuwarden en tevens graag geziene artiest tijdens “line-dans” festivals , maar hier in dit programma met de song “Christmas in Dixie”, die eveneens staat op het vermelde fraaie Kerstalbum “It’s Christmas”

Ook Claes van der Ster zal optreden in Haastrecht en u heeft het inmiddels als luisteraar en nu als lezer van dit bericht wel begrepen, dat het een heel gevarieerd concert wordt.

Natuurlijk kunt u hier in dit bericht nog kennis te maken met Claes van der Ster hier met de song “Somebody’s Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Shirley Ann - City of Silver Dreams

Dan “City of Silver Dreams” hier gezongen door Shirley Ann en ook zij zal a.s. zondagmiddag wellicht met ook deze song optreden in Theater Concordia en het lied staat natuurlijk ook op die fraaie Kerst CD, die u a,s, zondagmiddag vast ook nog wel zult kunnen aanschaffen met handtekening en wel!

“City of Silver Dreams”, een vrij moderne kerstsong in 2009 geschreven door Ellis Paul samen met Kristian Bush, Jennifer Nettles, Lisa Carver, samen de groep “Sugarland” vormend. De song staat op hun album “Gold & Green” een fraai Kerstalbum uitgebracht door UMC Recordings.

Nog even terug naar Shirley Ann, die op 17 december nog optreedt tijdens een leuk line-dansfeest heeft in Zevenhoven om vervolgens weer fris en fruitig zondagmiddag op te treden in Haastrecht voor een luister-publiek. Shirley Ann is ook de leadzangeres van Countryband “The Country Wings”, zij maakt deel uit van het all-round duo “This Is Us” en als ik mij niet vergis om komen zij uit Zoetermeer.

En daarom voor Shirley Ann & The Country Wings naar een optreden in “De Boerederij” te Zoetermeer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Asleep at the Wheel - Christmas Time in Texas

Dan nu naar de Western Swing uit Austin of San Antonio Texas voor Asleep at the Wheel” hier met de song “Christmas Time in Texas”.

Deze song staat op hun album “Lonestar Christmas Night”, dat op 18 november j.l. werd uitgebracht door Bismeaux Records.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Asleep at the Wheel met hun nieuwe vertolking van de song “Christmas Time in Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wim Pols Senior String Band

Dan weer terug naar het voorproefje op het concert in Theater Concordia met het lied “Don’t Take Christ out of Christmas” gespoeeld en gezongen door Wim Pols hier met zijn country-gospel bijdrage aan “It’s Christmas”, die eveneens staat op het “Falling Snow 2016” album.

Wim Pols behoeft in theater Concordia nauwelijks enige introductie, want tijdens country café Concordia op de laatste zondagmiddag van November speelde en zong Wim Pols als gastpeler bij Change of Key.

Wim Pols op dit moment ook nog steeds zeer regelmatig optredens  met de Country Trail Band ( 24 december spelend tijdens de nachtdienst in de Dorpskerk te Hoek van Holland) en tevens deelnemend als zanger/gitarist in de “Senior String Band” uit Hoek van Holland.

Voor u als lezer nog een optreden van Wim Pols met de Country Trail Band met o.a. vokale ondersteuning door Thecla Rutting hier met de song “Een Wonder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rik Vinke - Eem los van alles!

Van Hoek van Holland naar de bekende aankondiging “Christmas Time Is Coming” in dit programma door zanger/gitarist Rik Vinke (17) uit Schoonebeek in de buurt van Emmen.

Hij is ook de winnaar van het reeds eerder vermelde Drènts Liedtiesfestival 2016, dat op 11 juni j.l. werd gehouden in het Atlas Theater in Emmen.

De zanger won met het lied “Eem lös van alles!”, dat werd geschreven door John en Nienke Geuzinge Havinga en die Rik ook begeleidden tijdens de finale.

En zondagmiddag a.s. natuurlijk ook in Haastrecht en ook zullen ongetwijfeld John en Nienke en andere muzikanten hem begeleiden.

Tijd om eens kennis te maken met Rik Vinke hier met z’n “Eem lös van alles!”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - Silver Bells - It's Christmas

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we nu weer snel verder met het voorproefje op het kerstconcert a.s. zondagmiddag in Haastrecht met het duo Zingga hier met hun versie van de song “Silver Bells” bijgestaan door zeer goede musici,

En ook deze song staat op hun prachtig project Falling Snow 2016, waaraan ook dit jaar zoals u tot dusver heeft kunnen horen weer uitstekende artiesten hebben deelgenomen.

Hun project van Falling Snow 2015 leidde eveneens tot een fraai Kerstalbum met als toepasselijke titel “Home for Christmas”, maar die is dus jammer genoeg niet meer aan te kopen.

Zingga - That's All I Want to Say

Het duo Zingga bestaande uit John Geuzinge en Nienke Havinga vielen trouwens dit jaar wederom in DCMA Award’s prijzen met hun song “That’s What I Want to Say”, die werd uitgeroepen tot “Song of the Year” en kunt u ook alvast even van proeven.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - An Old School Country Christmas Song

Vervolgens “An Old School Country Christmas Song” door Change of Key hier met een song, die Marijke de Jong en Danielle Poot evenal de muziek zelf hebben geschreven en met de mix door Joop de Jong en eveneens muzikale bijdrage door hun goede vriend, de amerikaanse multi-instrumentalist Tim Crouch.

De afgelopen jaren hebben we regelmatig een fraaie Kerstsingle van Change of Key in het programma “Countrymusic Round-Up” mogen laten horen, zoals in 2012 “A Noël to Remember” en vorig jaar “Dear Footprints in the Snow”.

En nu dus in 2016 terug in dit programma met hun nieuwste single “hij is nog warm”, maar vast wel voor u als bezoeker te verkrijgen tijdens het Kerstconcert op zondamiddag 18 december a.s. in theater Concordia te Haastrecht.

U kunt als lezer en luisteraar ook in dit bericht alvast even proeven aan deze fraaie tradionele kerstsong.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hidden Agenda de Luxe & Carter Sampson - Christmas in Oklahoma

Dan nu snel door naar Hidden Agenda de Luxe hier samen met Carter Sampson en de song “Christmas in Oklahoma”.

Deze song staat op het net uitgebrachte album “Christmas from Amsterdam to Oklahoma” en op dit moment is de groep op tournee met de “Queen of Oklahoma”,  Carter Sampson door Nederland.

Carter Sampson en de beste hedendaagse 70’s Country Rock Band: Hidden Agenda Deluxe en presenteren een heerlijk eclectische Kerstbelevenis.

Met niet alleen Americana- en (Alt)Country klassiekers als Hard Candy Christmas, Snow of Blue Christmas, maar ook met prachtige eigen nummers van BJ Baartmans, Eric Devries en Carter Sampson.

Voor u als lezer van dit bericht toch ook nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een fraaie video-clip met de song “Cristmas Eve” van hun album “Christmas from Amsterdam to Oklahoma”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gerard Bierman & Sieuwke Boorsma on stage

Dan weer terug naar het uitgebreide voorproefje van het album “It’s  Christmas” met “Please Come Home for Christmas”door zanger/gitarist Gerard Bierman uit de omgeving van Meppel, die vaak solo-optreedt ook tijdens line-dans-festivals maar ook deelneemt in het duo “ Two Remember” uit het noorden, bestaande uit  Gerard en Sieuwke Boorsma.

Gerard is trouwens van plan het nieuwe jaar goed te beginnen, want op 26 februari 2017 vindt de presentatie van zijn album “Gerard Bierman & Friends” plaats in het bekende zalencentrum en cafe “Het Oude Wapen” in Blijham.

Maar eerst nog a.s. zondagmiddag het optreden van Gerard Bierman tijdens het “Falling Snow album 2016” presentatie.

Tijd om eens kennis te maken met Gerard Bierman hier samen met Sieuwke Boorsma tijdens een optreden in het programma “Noardewyn” van de Omroep Friesland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Christmas Cookies

Dan is het nu echt tijd voor onze uitsmijter en daarvoor gaan we naar Texas voor George Strait hier met z’n song “Christmas Cookies” in Western Swing stijl en die staat op z’n album “Merry Christmas Wherever You Are”.

Tot slot kunt u natuurlijk nog even luisteren naar George Strait met de song “Chruistmas Cookies”,.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Dec. 13 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

1. Heather Berry   ***   Christmas Time Back Home   ***   Have a Merry Berry Christmas   ***   Mountain Fever Records

2. Change of Key   ***  Beautiful Star of Bethlehem   ***   Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

3. John Geuzinge   *** First Snow   ***      Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

4. Annemiek Goelema   ***      Christmas Coming Home   *** Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

5. Claes van der Ster   ***   Christmas in Dixie   ***   Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

6. Shirley Ann   ***   City of Silver Dreams   ***   Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

7. Asleep at the Wheel   ***   Christmas Time in Texas   ***   Lonestar Christmas Night   ***   Bismeaux Records

8. Rik Vinke   ***   Christmas Time Is Coming   ***  Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

9. Wim Pols   ***   Don’t Take Christ out of Christmas   ***   Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

10. Zingga   ***   Silver Bells   ***   Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

11. Change of Key   ***   An Old School Country Christmas Song   ***   single   ***   Change of Key

12. Hidden Agenda de Luxe & Carter Sampson   ***   Christmas in Oklahoma   ***   Christmas from Amsterdam to Oklahoma   ***   Continental Record Service

13. Gerard Bierman   ***   Please Come Home for Christmas   ***   Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music

14. George Strait   ***  Christmas Cookies   ***   Merry Christmas Wherever You Are   ***   MCA Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *