I’m Gonna Fly

Kimmie Rhodes - I'm Gonna Fly

In het programma “Countrymusic Round-Up” nog eens bijzondere aandacht voor de Amerikaanse singer/songwriter Kimmie Rhodes uit Austin Texas met songs van haar album “West Texas Heaven” en “Picture in a Frame” bijgestaan door o.a.  Willie Nelson, Waylon Jennings en Townes Van Zandt.

Vervolgens ook nog een hernieuwde kennismaking met de Award-winners “ Asylum Street Spankers” eveneens uit Texas terug in de tijd met een fraaie “rag” en schitterende “old time gospel”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door Ken Mellons met een drietal songs van zijn album “Rural Route” bijgestaand door o.a. Larry Cordle, Darrin Vincent en Vince Gill

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met alvast een voorproefje op het optreden van Change of Key op zondagmiddag, 30 oktober met multi-instrumentalist Bas Riedé van o.a. “Woodwind” als gastspeler in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Vervolgens gaan we terug naar Texas voor Kevin Fowler met een song van z’n nieuwe album “Coming to a Honky Tonk Near You”, ook nog eens Mo Pitney met de titelsong van z’n album “It’s Just a Dog” en treedt David Nail samen met The Brothers Osborne op als uitsmijter van dit programma met de song “Good at Night” van z’n nieuwe album “Fighter”.

Ken Mellons - Rural Route

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de titelsong van het album “Rural Route”van Ken Mellons, dat in 2010 in eigen beheer werd uitgebracht door Jukebox Junkie Inc.

Van dit album ook nog de de bluegrass gospel “King of All Kings” en de traditional “A Cold One Can’t Cure”.

Ken Mellons hier met een album in bluegrass stijl, waarbij hij muzikaal wordt bijgestaan door tal van bekende bluegrass en country “hotshots” als Larry Cordle, Vince Gill, bluegrasszangeres Dale Bradley, Darrin Vincent, de ene helft van het bluegrass duo “Dailey & Vincent”, Ron Stewart op banjo en Rob Ickes dobro.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een optreden van Ken Mellons hier met de song “Tennessee” tijdens de presentatie van z’n nieuwe album “Rural Route” in “The Station Inn” te Nashville op 13 oktober 2010 .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ken Mellons afkomstig uit Kingsport TN, maar al heel lang woonachtig in Nashville begon z’n muzikale carriere in de jaren 90 z’n eerste album met z’n als titel uit via EPIC met redelijk succes, want de song “Jukebox Junkie” van dit album kwam in de Top 10 van de countrymuziek overzichten terecht.

Z’n tweede album “Where Forever Begins” scoorde minder en eind jaren ‘90 verliet Ken de stal van EPIC Records om te verhuizen naar Curb Records. In 2004 bracht hij vervolgens z’n album “Sweet” uit via het onafhankelijke label “Home Records”.

Op dit album stond o.a. ook de song “Paint Me a Birmingham”, waarmee Tracy Lawrence in 2004 een top 5 country hit scoorde.

Daarnaast schreef Mellons o.a. ook de songs “Honk If You Honky Tonk” , die staat op George Strait’s “Honkytonkville” album en”I Bought The Shoes” op Dierks Bentley’s debuut album.

Ken Mellons hier met z’nbijzonder fraaie bluegrassalbum “Rural Route” uitgebracht in eigen beheer. Voor meer informatige gewoon even naar z’n website.

We blijven nog even bij het optreden van Ken Mellons hier met de George Jones song “Today I Started Loving You Again” in “The Station Inn” te Nashville op 13 oktober 2010 .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Asylum Street Spankers - Monkey Rag

Dan nu naar Texas voor de Asylum Street Spankers en terug naar de ragtime hier met de song “Monkey Rag” en ook nog “Last Mile of the Way” een schitterende gospelsong ooit geschreven door Johnson Oatman Jr zo rond 1900.

 “The Asylum Street Spankers” afkomstig uit Austin, TX, een bijzondere groep, die werd geleid door de meer dan uitstekende zangeresen banjo en gitaarspeelster Christina Marrs en zanger en wasbordspeler en dichter William David “Wammo” Walker.

De vermelde gospelsong “Last Mile of the Way” staat op het album “God’s Favorite Band” met zoals de luisteraars hebben kunnen horen schitterende zang door Christina Marrs uit 2009 uitgebracht door Yellow Dog Records, die ik van harte wil aanbevelen.

Tijd om weer eens te kijken en luistern naar een optreden van de Asylum Street Spankers hier met de song “Last Mile of the Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2011 werd aan de Asylum Street Spankers voor dit album tijdens de 10e Independent Awards Gala de “Gospel Album of the Year” uitgereikt, terwijl in 2015 aan deze groep ook nog de Award “Best Album—Live Performance” werd uitgereikt voor hun laatste album “The Last laugh”, waarvan trouwens ook een DVD is verschenen uitgebracht door Yellow Dog Records.

Asylum Street Spankers - God's Favorite Band

De groep was actief sedert 1995 hebben zo’n 12 albums uitgebracht, terwijl bij “live” optredens werd gewerkt zonder microfoon, waarbij de groep bestond uit in totaal 7 tot 10 personen.

In 2011 moest deze bijzondere groep in verband met financiele problemen worden opgeheven. Hun albums zijn nog steeds verkrijgbaar.

De song “Monkey Rag”, die staat op hun album “My Favorite Record” in 2002 uitgebracht door Bloodshot.

Op dit album een mix van allerlei stijlen zoals folk, country, akoestische blues, jazz en muziek uit zelfs voor die tijd zoals de rag, een voorloper van de jazz en dixielandmuziek uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw.

De optredens van de Asylum Street Spankers waren altijd hartstikke humoristisch en boordevol muzikaliteit, waarbij veelal het publiek ook was betrokken, zoals ook hier bij de “Monkey Rag”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kimmie Rhodes & Waylon Jennings - Be Mine

We blijven nog even in Austin Texas voor singer/songwriter Kimmie Rhodes hier samen met Willie Nelson met de song “Contrabandistas” gevolgd door “Be Mine” en “I’m Gonna Fly”, waarbij Kimmie Rhodes wordt bijgestaan door respectievelijk Waylon Jennings en Townes Van Zandt Deze twee laatstvermelde songs staan op haar album “West Texas Haven” in 1996 uitgebracht door Transatlantic Records in 1996 uitgebracht door Transatlantic Records met kenmerk TRA CD 235 oorspronkelijk in 1996 door Justice Records Engeland.

Kimmie Rhodes komt uit Lubbock in de bekende strook van West Texas, door de bewoners aldaar ook aangeduid als “West Texas Heaven” het mooiste gebied op aarde. Nou zo praten wij natuurlijk ook over de schitterende omgeving van de  Krimpenerwaard.

In 1979 verhuisde zij naar Austin Texas, waar zij Joe Gracey, producent en later haar echtgenoot leerde kennen.

Terug in de tijd naar een optreden van Kimmie Rhodes samen met Waylon Jennings hier met de song “Lines”, die staat op haar album “Lost & Found” in 2004 uitgebracht door Sunbird.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In 1981 verscheen haar debuut LP Kimmie Rhodes & The Jackalope Brothers, terwijl weer 2 jaar later haar 2de album “Man in the moon” werd uitgebracht. Haar 3de album “Angels Get the blues” werd opgenomen in de Sun Studios te Memphis Tennessee.

Terwijl commericele successen uitbleven, vonden andere artiesten haar songs waardevol. Wynonna, Trisha Yearwood, Willie Nelson en Waylon Jennings namen songs van haar op.

Kimmie Rhodes & Willie Nelson - Contrabandistas

In dit programma ook nog de song “Contrabandistas” door Kimmie Rhodes samen met Willie Nelson en die staat op het album “Picture in a Frame” dat in 2003 werd uitgebracht door haar eigen label “Sunbird” .

Kimmie Rhodes trad samen met haar echtgenoot Joe Gracey en hun zoon Gabe met enige regelmaat op in o.a. Nieuwkoop, maar helaas overleed Joe Gracey begin december 2011 aan kanker. Sedertdien treedt Kimmie meestal op met haar zoon Gabe. Heerlijke luistermuziek hier bij uw “Countrymusic Round-Up” bij uw lokale omroep RTV Krimpenerwaard.

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Kimmie Rhodes hier samen met Willie Nelson met de song “Contrabandistas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key & Bas Riede at Country Cafe Concordia te Haastrecht

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “She Can Hardly Wait”, die staat op hun eerste album met de titel “Home Is Were My Heart Is”.

Met “Change of Key” in dit programma alvast dus een voorproefje op hun optreden a.s. zondagmiddag vanaf 15.00 in Cultureel Centrum Concordia, waarbij de deur om 14.30 open gaat en dan is het ook al heel gezellig daar in Haastrecht.

Nog even naar het leuke optreden van eind maart j.l. van Change of Key hier met Bas Riedé op pedal steel met de song “City of New Orleans”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Woodwind - Helplessly Hoping

Vervolgens “Helplessly Hoping” geschreven door Stephen Stills maar hier gespeeld en gezongen door de groep “Woodwind” uit de Hoeksewaard.

Deze song staat op hun album “Woodwind Plays CSN&Y”, dat in eigen beheer werd uitgebracht met 8 bekende covers van deze legendarische groep zoals ook “Teach Your Children” van Graham Nash en “Almost Cut My Hair” van David Crosby.

U kunt als lezer nog even luisteren naar Stephen Stills, Graham Nash en David Crosby hier met de song “Helplessly Hoping”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Woodwind bestaat uit Aart de Baat op gitaar, Adri van der Burg eveneens op gitaar, Ab Reedijk op de drums, Bert Batenburg op basgitaar, Bas Riedé op gitaar en pedalsteel en Ries Kooijman op gitaar met uitzondering van de drummer zingen ze allemaal.

A.s. zondagmiddag zal Bas Bas Riedé dus wederom als gastspeler optreden bij Change of Key in “Country Café” Concordia te Haastrecht.

Nog even terug naar die 2e Paasdag, 28 maart 2016 met Bas Riedé op z’n steelgitaar met de instrumental  “Country Polka”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kevin Fowler - Just a Guy Like That

Dan gaan we nu naar Texas voor Kevin Fowler hier met de song “A Guy Like That”, die staat op z’n album “Coming to a Honky Tonk Near You”, dat op 21 oktober j.l. in eigen beheer werd uitgebracht door Kevin Fowler Records.

Een album met stevige countrymuziek met o.a. ook nog een duet met Zane Williams, die zelf in juli van dit jaar ook een nieuw album met als titel “Bringin’ Country Back”  heeft uitgebracht.

Alvast even kennismaken met de titelsong “Coming to a Honky Tonk Near You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mo Pitney - It's Just a Dog

Vervolgens “It’s Just a Dog” door de jonge countryzanger/gitaruist Mo Pitney uit Cherry Valley Illinois met een fraaie song van z’n debuut album “Behind this Guitar”, dat vrijdag, 7 oktober j.l. werd uitgebracht door Curb Records.

Terug naar de traditionele countrymuziek uit de jaren ‘90 in de stijl van George Strait, Collin Raye en Tracy Lawrence.

“Behind This Guitar”, een album met 12 songs, waarvan er tien door Mo Pitney zelf zijn geschreven.

Voor u nog een “live solo performance” van Mo Pitney met de song “It’s Just a Dog” in de studio van WDRM Huntsville Alabama.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

David Nail with the Brothers Osborne - Good at Tonight

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter David Nail hier samen met de Brothers Osborne met de song “Good at Tonight”, die staat op het album “Fighter” in juli van dit jaar uitgebracht door MCA Nashville.

Tot slot van dit bericht kunt u natuurlijk nog even luisteren naar onze uitsmijter David Nail hier samen met the Brothers Osborne met de song “Good at Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 25 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Ken Mellons   ***   Rural Route   ***   Rural Route   ***   Cowboy Junkie Inc.

2. Ken Mellons   ***   King of All Kings   ***   Rural Route   *** Cowboy Junkie Inc.

3. Ken Mellons   ***   A Cold One Can’t Cure   ***   Rural Route   ***   Cowboy Junkie Inc.

4. Asylum Street Spankers   ***   Monkey Rag   ***   My Favorite Record   ***   Yellow Dog Records

5. Asylum Street Spankers   ***   Last Mile of the Way   ***   God’s  Favorite Band   ***   Yellow Dog Records

6. Kimmie Rhodes ft. Willie Nelson  ***   Contrabandistas   ***   Picture in a Frame   ***   Sunbird

7. Kimmie Rhodes ft. Waylon Jennings   ***   Be Mine   ***   West Texas Heaven   ***   Jackalope/Sunbird

8. Kimmie Rhodes ft. Townes Van Zandt   ***   I’m Gonna Fly   ***   West Texas Heaven   ***   Jackalope/Sunbird

9. Change of Key   ***  She Can Hardly Wait   ***   Home Is Were My Heart Is   ***   Change of Key

10. Woodwind   ***   Helplessly Hoping   ***   Plays CSN&Y   ***   Woodwind

11. Kevin Fowler   ***   A Guy Like That   ***   Coming to a Honky Tonk Near You   ***   Kevin Fowler Records

12. Mo Pitney   ***   Behind This Guitar   ***   Behind This Guitar   ***   Curb Records

13. David Nail w. Brothers Osborne   ***   Good at Tonight   ***   Fighter   ***   MCA Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *