I’ve Got a Quarter in My Pocket

Mark Chesnutt -

In het programma “Countrymusic Round-Up”  speciale aandacht voor de Texaanse zanger/gitarist Mark Chesnutt met muziek van z’n nieuwe album “Tradition Lives”, dat op 8 juli j.l. officieel werd gepresenteerd door BFD/Row Entertainment.

Vervolgens gaan we naar Port St. Joe aan de “Gulfcoast” van Florida voor de de akoestische folkmuziek van The Krickets met songs van hun debuutalbum “Spanish Moss Sirens”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door The Bluegrass Album Band met een drietal songs van hun opnieuw uitgebrachte album “Lonesome Moonlight : Songs of Bill Monroe”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit Rotterdam de vijfmans formatie Stringcaster en hun nieuwe album “Picking On You” en gelet op de heerlijke vakantietijd ook nog de limburgse groep “Pinchitos Caliente” met de song “Across the Borderline”.

Daarna ook nog een voorproefje op het optreden van South Mountain a.s. zaterdagavond in Amicitia hier met de song “Stop Right Where We Are” en vervolgens heeft u nog een “Live” optreden tegoed van “Sundy Best” hier met de song “Smoking Gun”.

Blake Shelton treedt op als uitsmijter van dit programma met de song “Straight Outta Cold Beer”, die staat op z’n nieuwe album “If I’m Honest”.

The Bluegrass Album Band -

We begonnen dit programma met de songs “Toy Heart” , de instrumental “Lonesome Moonlight Waltz” en “I Believe in You Darling” door de Bluegrass Album Band.

Deze songs staan op hun verzamelalbum “Lonesome Moonlight : Songs of Bill Monroe”, dat zeer recent door New Rounder opnieuw digitaal is uitgebracht, terwijl het oorspronkelijke album in 1996 werd uitgebracht door Easydisc.

Zoals reeds vermeld een verzamelalbum met een eerbetoon aan Bill Monroe met twaalf van zijn songs, die de groep gedurende de jaren ‘80 reeds had opgenomen op diverse albums.

The Bluegrass Albums Band, een bluegrass supergroep, die startte in 1980 en oorspronkelijk bestond uit J.D. Crowe, Doyle Lawson, Tony Rice, Bobby Hicks, and Todd Phillips

Alle leden stonden bekend als progressieve bluegrass musici, maar The Bluegrass Album Band was bedoeld als eenmalig project om eens de traditionele kant van hun kunnen te laten horen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van The Bluegrass Album Band” met de song “Blue Ridge Mountain Home” en “Big Spike Hammer” tijdens de 1ste IBMA Award Show in 1991 hier met Jerry Douglas op dobro.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep had echter zoveel succes, dat ze in de jaren ‘80 nog vier albums uitbrachten, waarbij de bezetting wel enigszins veranderde.

Hun laatste album “The Bleugrass Album Band Vol. 5: Sweet Sunny South werd uitgebracht in 1989. De groep bestond toen uit J.D. Crowe op banjo, Doyle Lawson op mandoline, Tony Rice op gitaar, Vassar Clements op viool, Jerry Douglas op dobro en Mark Schatz op de staande bas.

Bij de schitterende instrumental “Lonesome Moonlight Waltz” werd Vassar Clements nog geholpen door Bobby Hicks.

Nog weer even kennismaken met The Bluegrass Album Band in 2013 tijdens een “reunion” optreden in 2013  “Bluegrass First Class” in Asheville, NC met de song Bill Monroe song “Toy Heart” met Bobby Hicks op viool, Doyle Lawson op mandoline, een sterk vermagerde Tony Rice met nog steeds een stembanden-probleem op gitaar, J.D. Crowe op banjo, Mark Schatz op de staande bas met de bekende bluegrass-gitaarspeler en zanger Josh Williams als gastspeler.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Krickets - Guinevere

Dan nu snel door naar Florida Port St. Joe voor de dames folkgroep “The Krickets” hier met de songs “Guinevere”, “Cool, Cool Water en “Sweet Home”

Deze songs staan op hun debuut album “ Spanish Moss Sirens”, dat op 17 mei j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

De groep dames bestaat uit Melissa Bowman  op gitaar en banjo, Emily Stuckey op gitaar, percussie en mandoline, Lauren Spring op gitaar, viool, mandoline en harmonica en tenslotte Katrina Kolb op de bas

De groep heeft als thuishaven gekozen voor Port St. Joe in Florida aan de Gulfcoast, maar ze komen allemaal uit de omgeving langs de kust, dus ook uit Alabama met de veel moerasgebieden met mangrove bossen.

De voorkant van hun album vertoont heel toepasselijk uit 4 mangrove bomen, terwijl aan de binnenkant fraaie foto’s staan van de dames oprijzend uit het water.

De groep is onstaan toen Melissa en Lauren een benfiet-concert gaven, waarbij de baten ten goede kwamen aan kankerbestrijding via het “Sacred Heart’s Cricket Fund” en zo onstond ook de naam van de groep.

Om verwarring met de begeleidingsgroep “The Crickets” van Buddy Holly te voorkomen werd gekozen de Krickets met een“K”, ook bedoeld om aan te duiden, dat de groep nooit zou zijn ontstaan als ze niet waren samen gekomen tijdens het vermelde benefiet concert.

The Krickets - Sweet Home

The Krickets hier met hun debuutalbum “Spanish Moss Sirens” met fraaie akoestische folkmuziek met tien songs zeer aanbevelenswaardig.

Spaans mos is een plant uit de bromeliafamilie die aan boomtakken hangt. De plant komt voor van het zuidoosten van de Verenigde Staten tot in Argentinië in tropische of subtropische gebieden met een hoge relatieve luchtvochtigheid en komt dus ook veelvuldig voor aan de Gulfcoast van Lousiana, Alabama en Florida.

Tijd om eens kennis te maken met The Krickets hier met de song “Sweet Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Chesnutt -

Dan gaan we nu nog een stukje verder naar het westen naar Baumont Texas voor Mark Chesnutt hier met de songs ”I’ve Got a Quarter in My Pocket”, “Is It Still Cheating” en “Never Been to Texas” .

Deze songs staan op z’n nieuwe album “Tradition Lives” op 8 juli j.l. uitgebracht door BFD Records/ROW Entertainment.

Tijd voor een fraaie introductie van het album “Tradition Lives” middels een aantal fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album met 12 songs bevat ook nog  de akoestisch gespeelde bonus track “There Won’t Be Another Now”, dat een eerbetoon is aan de onlangs overleden Merle Haggard.

Deze song werd geschreven door Mark Chesnutt tezamen met gitarist Jimmy Ritchie en opgenomen diens studio.

Zoals de titel al weergeeft, het is een album met tradionele countrymuziek met “Old School” ballads zoals deze “Is It Still Cheating” tot Bakersfield country zoals in de song “Oughta Miss Me by Now” .

Tal van countrymuziek vrienden zullen we blij zijn met z’n nieuwe album na zes jaar en inmiddels 15e studioalbum en waarin Mark geen concessies doet aan de hedendaagse countrymuziek stijl.

Mark Chesnutt uit Baumont Texas, tevens de geboorteplaats van George Jones, bracht in 1990 z’n eerste album “Too Cold at Home” en waarvan de titelsong destijds onmiddellijk een hit werd en terecht kwam in de Country Top 5.

Daarna volgden tal van fraaie albums uitgebracht door bekende labels als MCA, Columbia Nashville en Lofton Creek, maar z’n nieuwe album “Tradition Lives” werd uitgebracht via het vrij onbekende “BFD Records/ROW Entertainment. Mark Chesnutt in ieder geval veel succes gewenst met dit resultaat.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Mark Chesnutt hier met de song “Oughta Miss Me by Now “.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stringcaster - Everybody's Trying to Be My Baby

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek venementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor uit Rotterdam Stringcaster hier met de song “Everybody’s Trying to Be My Baby”.

Deze song staat op hun 2e album met de titel “Picking on You”, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht door MARS Music

Het album bevat 13, voornamelijk door de band zelf geschreven liedjes, aangevuld met een nummer van Carl Perkins (Tryin To Be My Baby) en Jimmy Smith (Rock This Joint).

De groep bestaat uit Remco Prins op mandoline, Martin Voogd op rhythm-gitaar, Robert van Driesten op harmonica en banjo, Tijmen Veelenturf op viool en tenslotte Marcel Verbaas op de dubbele bas en ze zingen allemaal.

Hartstikke leuk om ook deze song ook eens middels deze opname te kunnen beluisteren en te bekijken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pinchitos Caliente - Across the Borderline

Vervolgens door naar Geleen Limburg voor “Across the Borderline” door Pinchitos Caliente hier met een song, die staat op hun album “Crossing Borders”dat in 2007 werd uitgebracht door Limbo Music.

De band met hun aanstekelijke Tex-Mex Muziek, die 13 jaar geleden werd opgericht door de Spaanse bandleider Gerardo Romero Butron, is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Europese muziekscene.

Sedert 2007 heeft de groep nog vier albums in eigen beheer uitgebracht, waaronder “Amigos del Corazon” in mei 2014.

Tijd om weer eens een leuke dynamische video-clip te bekijken van Pinchtos Caliente met een aantal muzikale fragmenten uit het grensgebied met Mexico.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

South Mountain - Stop Right Were We Are

A.s. zaterdagavond een optreden van de Canadese groep “South Mountain”in Amicitia te Lekkerkerk hier in het Groene Hart van de Krimpenerwaard en in dit programma alvast een voorproefje met hun song “Stop Right Where We Are”.

Deze song staat op on album “All Roads Lead To…” en voor a.s.zat. 23 juli  komt die weg uit in Partycentum Amicitia aan het Raadhuisplein 1te Lekkerkerk.

Op dit avond zal ook officieel hun nieuwe album “Kickin’ and Swingin’”  worden gepresenteerd.

Tot die tijd kunt u natuurlijk ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Southmountain hier met de song “Another Chance at Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up “Smoking Gun” door de groep “Sund

Sundy Best - Smoking Gun

y Best” hier met een song, die staat op hun album “It’s So Good LIVE” op 22 april van dit jaar uitgebracht door Entertainment One Music.

Een album met 24 tracks, allemaal opnames van hun optreden in Louisville Kentucky in oktober vorig jaar.

Geleid door zanger/gitarist Nick Jamerson en percussionist Kris Bentley hier op de cajon, bijgestaan door gitarist Stan Nickell en key-boardspeler Teddy Weckbacher met een schitterende mix van country en rock “live”.

Een van de fraaiste “live” albums, die ik dit jaar tot dusver ben tegen gekomen en zeer aanbevelenswaardig!

En dus toch vooral even kijken en luisteren naar het optreden van Sundy Best met de song “Smoking Gun”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Straight Outta Cold Beer

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter “Blake Shelton” met de song “Straight Outta Cold Beer” en dat is natuurlijk in deze tijd een “bijna ramp”.

De song staat trouwens op z’n nieuwe en alweer 10e studioalbum “If I’m Honest”, dat op 20 mei j.l. werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Een album, dat gaat over het afscheid nemen van oude relaties en het aangaan van nieuwe, waarbij assistentie wordt verleend door Gwen Steffani en ook nog de bekende “Oak Ridge Boys”.

Heeft dat soms nog te maken met z’n scheiding van Miranda Lambert vorig jaar 2015?

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Blake Shelton met z’n song “Straight Outta Cold Beer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Juli 19 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. The Bluegrass Album Band   ***   Toy Heart   ***   Lonesome Moonlight : Songs of Bill Monroe   ***   New Rounder Records

2. The Bluegrass Album Band   ***   Lonesome Moonlight Waltz   ***   Lonesome Moonlight : Songs of Bill Monroe   ***   New Rounder Records

3. The Bluegrass Album Band   ***   I Believe in You Darling   ***   Lonesome Moonlight : Songs of Bill Monroe   ***   New Rounder Records

4. The Krickets   ***   Guinevere   ***   Spanish Moss Sirens   ***   The Krickets

5. The Krickets   ***   Cool Cool Water   ***   Spanish Moss Sirens   ***               The Krickets

6. The Krickets   ***   Sweet Home   ***   Spanish Moss Sirens   ***   The Krickets

7. Mark Chesnutt   *** I’ve Got a Quarter in My Pocket   ***   Tradition Lives   ***   BFD Records

8. Mark Chesnutt   *** Is It Sill Cheating   ***   Tradition Lives   ***   Row Entertainment/BFD Records

9. Mark Chesnutt   *** Never Been to Texas   ***   Tradition Lives   ***    BFD Records

10. Stringcaster   ***   Everybody’s Trying to Be My Baby   ***   Picking On You   ***   M.A.R.S.

11. Pichitos Caliente   ***   Across the Borderline   ***   Crossing Borders   ***    Limbo Music

12. South Mountain   ***   Stop Right Where We Are   ***   A Roads Lead To   ***   South Mountain

13. Sundy Best   ***   Smoking Gun   ***  It’s So Good Live   ***   Entertainment One Music

14. Blake Shelton   ***   Straight Outta Cold Beer   ***   If I’m Honest   ***   Warner Music Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *